Αγαπητή «Α, μπα»: Έχει ζήσει με μια γυναίκα τόσα χρόνια, έχει αγαπήσει πολύ που μου φαίνεται απίστευτο να θέλει να το ξανακάνει

Είναι ζήλια; Είναι ανασφάλεια; Είναι κόμπλεξ;

Γεια σου Α,μπα μου. Εύχομαι αυτή η καραντίνα να περάσει γρήγορα και να επιστρέψουν τα πράγματα στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται. Σου γράφω σήμερα (από την καραντίνα κι εγώ), γιατί έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που ερωτεύτηκα από την πρώτη εβδομάδα γνωριμίας. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, παρά τον ενάμιση μήνα γνωριμίας μας, σχεδόν συγκατοικούμε και πραγματικά δε με κουράζει καθόλου, πράγμα περίεργο για εμένα γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο τόσες ώρες και να μην τον βαριέμαι. Αισθάνομαι στα αλήθεια ερωτευμένη, έχουμε κουμπώσει πολύ και νιώθω πολύ όμορφα μαζί του. Το θέμα μου είναι η ανασφάλεια. Εκείνος προέρχεται από μια σχέση 6 χρόνων, στην οποία υπήρξε και συγκατοίκηση και μεγάλο δέσιμο, η οποία δεν πάει ούτε χρόνος που τελείωσε. Εκείνη έκανε την επανεμφάνισή της λίγο καιρό πριν για να διεκδικήσει ξανά τη θέση της στη ζωή του κι εκείνος της έκλεισε την πόρτα, πράγμα που δεν περίμενα και ήμουν προετοιμασμένη για την χυλόπιτα που θα έτρωγα, η οποία προς έκπληξή μου δεν ήρθε. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ καθόμαστε και τον κοιτάω και περνάμε τόσο ωραία, κάποιες στιγμές με κατακλύζει η σκέψη του ότι ό,τι κάνουμε τη στιγμή αυτή, το έχει ξανακάνει. Έχει βιώσει τα ίδια έντονα συναισθήματα, έχει πει τα ίδια λόγια. Έχει ζήσει με μια γυναίκα τόσα χρόνια, έχει αγαπήσει πολύ, έχει περάσει τόσες στιγμές, που μου φαίνεται απίστευτο να θέλει να το ξανακάνει. Φοβάμαι ότι απλώς έχει ενθουσιαστεί και θα ξεθυμάνει μετά από λίγο, ή ότι θα του λείψει η προηγούμενη και σε λίγο θα την αναζητήσει ξανά. Φοβάμαι ότι τη σκέφτεται όταν με κοιτάει, πως ό,τι ζούμε το συγκρίνει με την προηγούμενη. Δεν μπορεί να μου φύγει αυτή η έμμονη ιδέα και με δηλητηριάζει, εμποδίζοντάς με από το να χαρώ την πρώτη φορά που είμαι με άνθρωπο που θέλω τόσο πολύ και μου ταιριάζει τόσο. Είναι ζήλια; Είναι ανασφάλεια; Είναι κόμπλεξ; Είναι ανεπάρκεια; Είναι ανικανότητα για έρωτα; Τι είναι;

– Quara

 

Είναι κάτι που δεν ξέρω πώς λέγεται. Ίσως έλλειψη εμπειριών;

Δεν έχει βιώσει τα ίδια συναισθήματα, ούτε έχει πει τα ίδια λόγια. Πώς γίνεται να το πιστεύεις αυτό; Καμία σχέση δε μοιάζει με κάποια άλλη. Είσαι ένας άλλος άνθρωπος, κι αυτός τώρα δεν είναι αυτός που ήταν μαζί της.

Και μετά, «μου φαίνεται απίστευτο που θέλει να το ξανακάνει;» Γουάτ; Τι να έκανε, να κλεινόταν σε μοναστήρι;

Αν έχει ενθουσιαστεί ή όχι δεν το ξέρω, αν θα ξεθυμάνει ή όχι δεν το ξέρω, αλλά αν του είχε λείψει η προηγούμενη, είχε ευκαιρία να γυρίσει και είπε όχι.

Εσύ είσαι αυτή που συγκρίνει το τώρα με ένα μυθικό, φανταστικό, υπέροχο παρελθόν που ήταν γεμάτο αγάπη και έντονες στιγμές, και μάλλον υπήρξαν, αλλά κάνε και λίγο κράτει βρε παιδί μου. Αν ήταν όλα τόσο ωραία, γιατί χώρισαν; Έχεις κάνει το «έξι χρόνια σχέσης» ανάβαση στο Έβερεστ, κάνει σχέσεις ο κόσμος, και χωρίζει. Χωρίζει και μετά από δέκα και είκοσι χρόνια γάμου. Να υποθέσω ότι δεν έχεις κάνει μακροχρόνια σχέση και νομίζεις ότι χρειάζεται ειδικές ικανότητες που μόνο απόφοιτοι της σχολής Γιόντα έχουν; Όχι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

72 points
Upvote Downvote

27
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
25 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
ValiaOcelotoςsouxoumouxouesteντισκολάτα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μόνο παρθένους κι εσύ αγαπητή φίλη, έτοιμους με σελοφάν να μυρίζουν καινουργίλα, να βρεις την υγειά σου.

Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνεσαι με κάποια άλλη, για να είναι μαζί σου τώρα, θέλει εσένα κι αν σταματήσει να θέλει θα το καταλάβεις, και μπορεί να σταματήσεις να θέλεις εσύ κάποια στιγμή. Οπότε απόλαυσε το τώρα, ζήσε κι άσε τους άλλους έρωτες να πεθάνουν.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αχ γιατί μου το θύμησες αυτό;; Πέρασα όλο το σουκου προσπαθώντας να ξεχάσω. Σκέφτομαι οτι πιθανότατα ήταν τρολ, αλλιώς θα έστελνε εδώ;; Ναι ναι τρολ ήταν, κατέληξα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Λοιπόν που λες πριν μερικά χρόνια , δύο τρία νομίζω, όχι ότι έχει και πολύ σημασία, γνωρίζω έναν τύπο. Στο πρώτο ραντεβού λοιπόν μου λέει ότι χώρισε σχετικά πρόσφατα από μια μεγάλη σχέση που πήγαινε για γάμο, αυτος αποφάσισε να τη λήξει γιατί , αυτός στην ηλικία μου η κοπέλα πολλά χρόνια μικρότερη. Σε φάση όταν γνωρίστηκαν αυτή ήταν οριακά ενήλικη και ήταν και ο πρώτος της. Ήταν πολλά χρόνια μαζί αλλά anyway χώρισε γιατί σκέφτηκε ότι αυτή η διαφορά ηλικίας θα δημιουργούσε προβλήματα στο μέλλον. Δε δίνω και πολλή σημασία, ήταν ωραίος και ψηλός και δεν με ένοιαζε και… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Καλά που έγραψες όνομα, γιατί η ιστορία του έμοιαζε πολύ με αυτή του συντρόφου μιας φίλης.

Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τι να πούμε κι εμείς που κάποτε, μετά από δεκαετία και βάλε, σχέσης/γάμου χωρίσαμε και μετά ξαναερωτευτήκαμε, αγαπήσαμε και σχετιστήκαμε με έναν άλλον άνθρωπο και το βιώνουμε ως κάτι μοναδικό και ξεχωριστό (γιατί είναι).
Τι, δεν είχαμε το δικαίωμα!? 😂😱😎
♥️

S. Hamilton
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο σύντροφός μου έχει χάσει την πρώτη του σύζυγο έπειτα απο μάχη με ανίατη ασθένεια πριν καποια χρόνια. Ήταν οι δυο τους πολύ αγαπημένοι, πολύ νέοι και νιόπαντροι. Στην αρχή δεν ήθελα να προχωρήσω σε αυτή τη σχέση, είχα παρόμοιες σκέψεις με σένα. Σκεφτόμουν οτι ειναι αδύνατον καποιος που εχει τέτοιες εμπειρίες μπορει να αγαπήσει ξανα. Όμως (μετα και από συζήτηση με τον ψυχολόγο) άλλαξα τρόπο σκεψης. Μου φάνηκε αξιοθαύμαστο οτι αυτος ο ανθρωπος στάθηκε βράχος μπροστά στο θάνατο της αγαπημένης του κι έμεινε μαζί της ως το τέλος. Ότι είναι ικανός να αγαπήσει πολύ και να τηρησει τις υποσχέσεις… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Νομίζω πως υποσυνείδητα δεν εμπιστεύεσαι τα συναισθήματα του για σένα και αυτό σου δημιουργεί αμφιβολίες και κατά συνέπεια, ανασφάλεια. Για να χώρισε και να μην τον νοιάζει πια, σήμερα νιώθει, αύριο δε νιώθει. Οπότε, εμένα θα με θέλει αύριο; Αυτό που πρέπει να σκεφτείς νομίζω, δεν είναι πώς λέγεται αυτό που νιώθεις αλλά γιατί φοβάσαι μήπως χάσεις έναν άνθρωπο που γνώρισες μόλις ενάμιση μήνα πριν (άρα δεν τον γνωρίζεις ακόμα τόσο ώστε να μπορείς να πεις με σιγουριά ότι θα τον θέλεις στη ζωή σου) και έσπευσες να τον κάνεις τόσο σημαντικό για σένα, ώστε 1. να νιώσεις για χάρη… Διαβάστε περισσότερα »

Melian
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“νομίζεις ότι χρειάζεται ειδικές ικανότητες που μόνο απόφοιτοι της σχολής Γιόντα έχουν”…χαχαχα λύνομαι και μιας και είναι σήμερα η ημέρα εορτασμού των Star Wars…May the 4th be with you!
Ναι όντως, ο κόσμος κάνει σχέσεις μετά από χωρισμούς και μάντεψε, πολλές φορές είναι καλύτερες γιατί ξέρεις και τί θέλεις και τί δεν θέλεις και δεν επαναλαμβάνεις λάθη του παρελθόντος.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Πρώτον ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧ για το γιοντα. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι η μακροχρόνια συμβίωση θέλει ειδικές ικανότητες, με πρώτη και καλύτερη τη διακριτικότητα. Δευτερον ναι, μπορεί να το ξανακανει, και να το ξανακάνει και να το ξαναματακανει γιατί κι αυτός προφανώς θέλει να έχει συντροφική σχέση, το ότι είχε στο παρελθόν δε λέει και πολλά, το ότι είστε τώρα μαζί λέει πολύ περισσότερα. Δε λέει και πολλά ότι γύρισε η πρώην , υπάρχουν άτομα που προτιμούν να καταπιουν ένα μαγκάλι κάρβουνα παρά να είναι ξανά μαζί με πρώην (να δεις κάπου το έχω ξανακουσει αυτό…) Ότι μπορεί να έχει κάνει παρόμοια… Διαβάστε περισσότερα »

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ελπίζω να μην είσαι με τον πρώην μου.
Sorrynotsorry

Cyberiad
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί κάποιοι επιμένουν να νομίζουν ότι οι καλές αναμνήσεις των άλλων από τις προηγούμενες σχέσεις τους είναι πιο σημαντικές από τις κακές; Αν ήταν έτσι δε θα έκανε ποτέ κανείς τίποτα καινούριο

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Έχοντας κάνει σχέσεις σοβαρές με συγκατοίκηση, χωρίς, από απόσταση, friends with benefits για πολύ καιρό, για λίγο καιρό, με άμεση έλξη, με πιο σταδιακή, θα πω ότι κάθε κατάσταση ήταν διαφορετική και εγώ ένιωθα διαφορετικά. Έχω πιο καλές αναμνήσεις από κάποιες καταστάσεις, χειρότερες από άλλες. Το βασικό είναι ότι δε θα ήθελα ξανά κανέναν πίσω γιατί αυτά που μας χώρισαν ήταν πολύ πιο σημαντικά από αυτά που μας κρατούσαν μαζί. Δεν υπάρχει απόλυτη αγάπη και αυτός ο ένας άνθρωπος που θα μας κάνει να νιώσουμε τα συναισθήματα που διαβάζουμε στα βιβλία και βλέπουμε στις ταινίες στο αρχετυπικό τους επίπεδο. Υπάρχουν… Διαβάστε περισσότερα »