in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχει ένα σωρό παραδείγματα από άντρες που υποφέρουν στα χέρια κακοποιητικών γυναικών

Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα εκεί έξω;

Αγαπητή και αγαπητοί, Ο φίλος μου έχει ένα σωρό παραδείγματα από άντρες που υποφέρουν στα χέρια κακοποιητικών γυναικών, με γκάμα βαρύτητας: γκρίνια, υποτίμηση, μη αγάπη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

b733204399c3303d1ed21cd7dd6ad7ee

Αγαπητή και αγαπητοί, Ο φίλος μου έχει ένα σωρό παραδείγματα από άντρες που υποφέρουν στα χέρια κακοποιητικών γυναικών, με γκάμα βαρύτητας: γκρίνια, υποτίμηση, μη αγάπη, κατακράτηση χρημάτων, άρνηση να έχουν επαφή με τα παιδιά αν είναι χωρισμένοι κλπ. Προφανώς δεν αρνούμαι ότι αυτά συμβαίνουν, και σε ικανό ποσοστό, αλλά βλέπω ότι στον δικό του κόσμο είναι πλειοψηφία ενώ στον δικό μου ας πούμε όχι – η αλήθεια δεν είχα επαφή με τόσο πολλές εμφανείς περιπτώσεις ή βλέπω από την πλευρά των γυναικών. Ας μην επεκταθώ, και ας περάσω στην ερώτηση: είναι τόσο άσχημα τα πράγματα εκεί έξω αλήθεια;;

-φίλη

Δεν έχει γίνει ποτέ μελέτη με ερώτημα “πόσο άσχημα είναι τα πράγματα εκεί έξω”, και υπάρχει λόγος που δεν έχει γίνει. Μπορείς να φανταστείς γιατί, ελπίζω.

Η “γκρίνια”, ωστόσο, και η “υποτίμηση”, δεν είναι κάτι που μπορεί να μετρηθεί, γι’αυτό και δεν μετριέται, και επίσης, δεν θεωρείται κακοποίηση. Υπάρχει η λεκτική βία, που είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστεί: φωνές, βρισιές, απειλές. Υπάρχει το ξύλο. Ο φίλος σου ξέρει πολλούς άντρες που τρώνε ξύλο από τις γυναίκες τους; Που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο; Ή που κρύβουν μώλωπες λέγοντας ότι έπεσαν από τις σκάλες; Γιατί αν ξέρει, αντί να τα λέει σε σένα, πρέπει να πάει στην αστυνομία.

Κατακράτηση χρημάτων τι είναι; Γυναίκες που βγάζουν περισσότερα από τους άντρες, και δεν τους δίνουν χαρτζηλίκι; Δεν αμφιβάλλω ότι κι αυτό υπάρχει, αλλά στον κόσμο του wage gap, είναι κάτι που πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις.

Ο εκβιασμός μέσω των παιδιών είναι ένα πραγματικό θέμα και πολύ σοβαρό. Αυτό που έχω να προτείνω στους άντρες που το ζουν είναι να κινητοποιηθούν για να αλλάξει ο νόμος, όπως κάνουν οι γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια που μάχονται για τον φεμινισμό. Αν τους καίει τόσο πολύ, αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει ένα τεράστιο κίνημα ακτιβισμού προς αυτή την κατεύθυνση. Ο φίλος σου έχει αναρωτηθεί;

Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, νομίζω. Υπάρχουν στατιστικά σχετικά με το “εκεί έξω”. Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι 70% γυναίκες. Οι θάνατοι από ενδοοικογενειακή βία στις γυναίκες είναι διπλάσιοι από τους άντρες. Οπότε, ναι, δεν αρνούμαστε ότι υπάρχει αυτό που λέει ο φίλος σου. Δεν ξέρω τι ακριβώς όμως λέει ο φίλος σου. Τι θέλει να μας πει; Ότι επειδή υπάρχουν και άντρες θύματα, η βία κατά των γυναικών είναι λιγότερο σημαντική; Ότι επειδή υπάρχουν και άντρες θύματα, όλα είναι καλά, οπότε γιατί παραπονιόμαστε; Ότι επειδή υπάρχουν άντρες θύματα, οι γυναίκες που δεν τρώνε ξύλο πρέπει να είναι χαρούμενες για την τύχη τους; Ή ότι, επειδή αυτός βλέπει “γκρίνια”, οι στατιστικές είναι λάθος;

Λάθος είναι, όντως. Η βία είναι πολύ πιο εκτεταμένη, αλλά οι γυναίκες φοβούνται να πάνε στην αστυνομία, γιατί ξέρουν τι θα ακούσουν. Μήπως γκρίνιαξες πολύ και τον προκάλεσες;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

45 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Αχ, πολύ θα ήθελα να ξεκινήσουμε μια σοβαρή συζήτηση για την κακοποίηση εναντίον ανδρών (γιατί δεν καταδίδεται, γιατί θεωρείται ντροπή, αν οι θύτες είναι άνδρες ή γυναίκες).
Aλλά σ’ αυτή την περίπτωση μου ακούγεται σαν κάτι θείους σε οικογενειακά τραπέζια που αν η γυναίκα τους τους ζητήσει να σηκωθούν από το τραπέζι να κατεβάσουν κάτι από ψηλό ραφί αυτοί αρχίζουν μπροστά στους υπόλοιπους τα: βλέπεις τι τραβάω, σήκω κάτσε με ‘χει… ή που τους λέει μην πίνεις άλλο και αρχίζουν τα: πωπω γκρίνια, βλέπεις τι τραβάμε οι άντρες κτλ και δεν μπορώ να ασχοληθώ σοβαρά.

Chopy
Chopy
4 χρόνια πριν

Ο λόγος που είναι επιθετική η απάντηση, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι συνήθως η ενδοοικογενειακή βία εις βάρος των ανδρών έρχεται στις συζητήσεις μόνο ως επιχείρημα ενάντια στη βαρύτητα της βίας που βιώνουν οι γυναίκες, στην προσπάθεια η τελευταία να υποβαθμιστεί.
Επίσης, αρκετά απο τα παραπάνω είναι απόρροια της προσπάθειας καταπίεσης των γυναικών.
Στην περίπτωση της κηδεμονίας για παράδειγμα έχει γραφτεί αυτό, εδώ στο σάιτ:
https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-ayto-den-einai-sexismos-eis-varos-toy-antra/

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chopy

Συμφωνώ με Chopy. Κατά τη γνώμη μου η γράφουσα έχει παραλείψει επιμελώς να αναφέρει πώς προκύπτουν αυτές οι συζητήσεις και γιατί ο φίλος αναφέρει συνεχώς τέτοια παραδείγματα. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε και προσωπικά εικάζω ότι ο φίλος καταλήγει ότι «οπότε για ποια καταπίεση και ανισότητα μιλάτε»? Μια χαρά την βρήκα την απάντηση της Λένας προσωπικά.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Κι εγώ μια χαρά την βρήκα την απάντηση. Διακρίνω την επίθεση πρωτίστως προς τον ανόητο χειριστικό φίλο της γράφουσας και δευτερευόντως στην γράφουσα που ψαρώνει ακούγοντας τις μαλακίες του ανόητου χειριστικού φίλου.

Κακοποιητικοί άνθρωποι υπάρχουν παντού, σε όλα τα φύλα και κοινωνικά στρώματα. Σε ποιο πλαίσιο ήθελε ο φίλος να εντάξει το λογύδριο του;

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Ήταν όσο ειρωνική και όσο επιθετική έπρεπε. Προφανώς υπάρχουν και άντρες που είναι θύματα βίας, αλλά υπάρχει μία πάρα πολύ βασική διαφορά: ο άντρας συνήθως είναι δυνατότερος και μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικότερα και να διαφύγει σε περίπτωση επίθεσης. Είναι σε θέση ισχύος. Δεν είναι δυνατόν να το παραβλέπει κανείς αυτό. Πρέπει να είσαι προκατειλημμένος για να μη βλέπεις το προφανές: ότι δηλαδή ως επί το πλείστον, οι γυναίκες είναι θύματα βίας από άντρες και πολύ σπανιότερα το αντίθετο. Γιατί είναι πιο αδύναμες, γιατί το ανέχεται η κοινωνία (μέχρι πριν από κάποιες δεκαετείες, θεωρείτο σχετικά νόμιμο, σε μερικά κράτη θεωρείται ακόμα… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

“ο άντρας συνήθως είναι δυνατότερος και μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικότερα και να διαφύγει σε περίπτωση επίθεσης” απίστευτο victim blaming, απίστευτο να γράφεται αυτό εδώ.

Blah blah
Blah blah
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Το θύμα δεν έχει φύλο ούτε ηλικία.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Πως μετέφρασες αυτή τη δήλωση σε victim blaming πραγματικά μου διαφεύγει. Φαντάζομαι ότι για σένα τα περιστατικά βίας αντρών κατά γυναικών (και η έκτασή τους και η επανάληψή τους) δεν οφείλονται ΚΑΙ στο ποιος έχει μεγαλύτερη σωματική δύναμη. Το βγάζουμε από την εξίσωση. Ας τηρήσουμε ίσες αποστάσεις. Ισότητα υπάρχει άλλωστε.

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Μα λες καθαρά ότι μπορεί να αντιδράσει εαν θέλει. Που οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα οτι εντάξει αφού δεν αντιδρά μάλλον δε τρέχει και τίποτα σοβαρό. Σε τι διαφέρει αυτό από κάτι που έλεγε κάποιος για μια γυναίκα πχ θύμα σεξουαλικής επίθεσης;

Amat Eur
Amat Eur
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Επίσης να μην ξεχνάμε ότι πέρα από τη σωματική διάπλαση, οι γυναίκες και οι θυληκότητες δεν μεγαλώνουν έχοντας εμπιστοσύνη στην σωματική τους δύναμη ούτε γαλουχούνται από μικρές στο “ξύλο”.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Στο ότι κάποιος πιο αδύναμος που υφίσταται επίθεση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αμυνθεί τόσο αποτελεσματικά. Δεν λέω ότι δεν τρέχει τίποτα σοβαρό. Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικό για τον άνθρωπο που υφίσταται βίαια μεταχείριση. Δεν είναι εύλογο συμπέρασμα το ”αφού δεν αντιδρά, μάλλον δεν τρέχει και τίποτα σοβαρό”, δεν το είπα εγώ αυτό, είπα έχει τη σωματική δυνατότητα να αντιδράσει και να αποκρούσει την επίθεση ή/και να φύγει. Μία γυναίκα-θύμα σεξουαλικής επίθεσης μπορεί να μην αντιδρά γιατί δεν θέλει να πάθει μεγαλύτερο κακό. Μπορεί να έχει ακινητοποιηθεί και να μην μπορεί να αντιδράσει. Μπορεί να έχει κοκαλώσει από τον φόβο.… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Πρότεινα εγώ να πλακώσει κάποιος κάποια στις γρήγορες; Προφανώς όχι, αυτό το εισήγαγες εσύ στην κουβέντα. Όταν κάποιος δέχεται άδικη και παρούσα επίθεση έχει το δικαίωμα να αμυνθεί από τον νόμο. Η άμυνα (και η υπέρβαση αυτής) κρίνεται με την βαρύτητα της επίθεσης. Αν σου επιτεθεί κάποιος ή κάποια με μαχαίρι, ναι, έχεις από τον νόμο τη δυνατότητα να αποκρούσεις την επίθεση ακόμα και χτυπώντας τον επιτιθέμενο. Υπάρχει περίπτωση να επιτεθεί ένας αδύναμος 13χρονος σε έναν δυνατό ενήλικα, αν π.χ. προσβληθεί; Υπάρχει. Υπάρχει περίπτωση να γίνει το αντίθετο; Σαφέστατα. Μπορεί ένας 13χρονος να είναι πιο δυνατός από ένα 30χρονο; Μπορεί.… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Ένας σωματικά ισχυρότερος μπορεί να διαφύγει. Τόσο απλό. Δεν χρειάζεται να ανταποδώσει “τις γρήγορες”.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Ακριβώς. Έχει και αυτή την επιλογή και αυτό αξιολογείται. Όχι στον αέρα. Απτά, στο δικαστήριο. Ρωτάει ο δικαστής “μα καλά, μπορούσατε να φύγετε, γιατί δεν το κάνατε;”.

AllesGoed
AllesGoed
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Α γεια σου I am the law: Τι προτείνει το μέτωπο αγωνιζομένων πατεράδων; Γιατί από τη δική μου εμπειρία αγωνίζονται κυρίως να καταφέρουν να δώσουν όση μικρότερη διατροφή μπορούν. Νομίζω ότι και η Λένα αυτό εκφράζει αναρωτουμενη αν τους καίει τόσο πολύ, αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει ένα τεράστιο κίνημα ακτιβισμού προς αυτή την κατεύθυνση.  Στο δικό μου προσωπικό μικρόκοσμο εδώ στην Ολλανδία σε 3 περιπτώσεις (ολλανδεζα,Ισπανίδα,πολωνη) ζήτησαν από τον πατέρα να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο μεγάλωμα του παιδιού με την παρουσία του,κοινώς μα μην είναι ο μπαμπάς του κάθε δεύτερου σαββατοκύριακου. Και στις 3 περιπτώσεις οι πατεράδες αρνήθηκαν γιατί λέει… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Υπάρχει κίνημα ακτιβισμού αν και μικρό από πατέρες οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους μετά από το διαζύγιο. Δε θυμάμαι πώς λέγεται ο σύλλογος, αλλά έχω δει τα τελευταία χρόνια διάφορα άρθρα και εκπομπές. Επίσης υπάρχει κάποια κινητικότητα στον τομέα της αναγνώρισης τέκνου όπου περιπτώσεις μητέρων αρνιούνται να γίνει test DNA στο παιδί ενώ υπάρχουν άνδρες που διεκδικούν την πατρότητα και τελικά αναγκάζονται να κινηθούν δικαστικά (με την αντίστοιχη αργή και ψυχοφθόρα εξέλιξη). Δυο τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Ανθιμος Ανανιάδης και ο Μάριος Κουρεμπής (ο οποίος υποστηρίχθηκε πολύ από τον Αντώναρο όσο ζούσε). Και πάλι, δε λέω ότι οι γυναίκες… Διαβάστε περισσότερα »

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Η συστηματική υποτίμηση σου ροκανίζει αργά αλλά σταθερά την αυτοεκτίμηση, μέχρι να καταλήξεις να θεωρείς ότι σου αξίζει να σου φέρονται σαν σκουλήκι. Ναι, είναι λεκτική βία.

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Ε φυσικα , ετσι ακριβως!

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Και το κακό είναι πως δεν το παίρνεις εύκολα χαμπάρι πως συμβαίνει, δικαιολογείς πράγματα μπαίνοντας στο τρυπάκι του ‘είμαι υπερβολική’ και μέχρι να ξυπνήσεις και να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει έχει γίνει η ζημιά.

Θεριό
Θεριό
4 χρόνια πριν

Σίγουρα ήταν επιθετική. Υπάρχει συχνά πυκνά τέτοιο ύφος σε απαντήσεις νομίζω, αλλά είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι η αντικειμενικότητα είναι μια ουτοπία.

Bomba
Bomba
4 χρόνια πριν

Πολλοί άντρες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν μιλάνε από ντροπή, φόβο για τον περίγυρο και άλλα πολλά, όπως και οι γυναίκες. Στην οικογένειά μου επειδή βιώσαμε τέτοιο περιστατικό μπορώ να πω οτι ένας άντρας θύμα, δεν διαφέρει πολύ απο μια γυναίκα θύμα όπως και οι θύτες: Λεκτική βία, οικονομική εκμετάλλευση, χειρισμός. Στην δικιά μας περίπτωση μετά το ξύλο, έφυγε τρέχοντας για το νοσοκομείο, όπου κάλεσαν την αστυνομία και ασκήθηκε αυτεπάγγελτη μήνυση (κάτι τέτοιο, δεν ξέρω ακριβώς τους όρους). Αυτός δεν είπε τίποτα σε κανέναν φίλο ή συγγενή, παρα μόνο έναν χρονο μετά που εμπιστεύτηκε σε 3-4 άτομα πολύ λίγα… Διαβάστε περισσότερα »

Blah blah
Blah blah
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Bomba

Δεν μιλάνε από ντροπή είναι αλήθεια. Σε μια πατριαρχική κοινωνία ο άντρας πρέπει να είναι ο σκληρός. Και εγώ έχω παράδειγμα στην οικογένεια μου με ψυχολογική κυρίως βία, που πέθανε από καρδιά. Και όλοι ξέραμε τί και πώς. Αλλά στην δεκαετία του ’80 τί μπορούσες να πεις. Ναι υπάρχει κακοποίηση και από τις δύο πλευρές. Ας μην στρουθοκαμηλιζουμε. Γιατί τότε γινόμαστε θύτες. Και φυσικά να μην συγκρίνουμε.

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν

Εγω τη βρήκα μια χαρά την απάντηση. Είναι πάγια τακτική των αντρών να αντιμετωπιζουν τη βία κατά των γυναικών με επιχειρήματα τύπου ‘ναι, αλλά ξέρω και για έναν άνδρα που η γυναίκα του τον βρίζει’. Γιατί έχει σημασία που ξέρει αυτή την περίπτωση; Πρόκειται για επί τούτου υποβιβασμό της σημασίας ενός πολύ σοβαρού προβλήματος. Δεν είναι ώρα να βλέπουμε τα πράγματα συμβιβαστικα, το κάναμε πολύ καιρό και δεν μας έβγαλε πουθενά. Είναι ώρα να δούμε ότι η πατριαρχια θα πολεμήσει για να μη χάσει τα προνόμια της κι ένας τρόπος είναι αυτός του συντρόφου της γράφουσας.Αρα ας είμαστε έτοιμες, με… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Εξωγήινη κι αυτό σημαίνει οτι οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ίδιο κάποιον άντρα που πει οτι υπάρχει βία κατά των αντρών; Το “ναι αλλά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες” υποβιβάζει τους άντρες θύματα. Δηλαδή αν έρθει κάποιος και σου πει η γυναίκα μου με κακοποιεί ψυχολογικά θα το πεις “οι γυναίκες κακοποιούνται ανά τους αιώνες ψυχολογικά, κάτσε στ αυγά σου γιατί αν αναγνωρίσουμε οτι κι εσύ κακοποιείσαι θα νικήσει η πατριαρχία” Η πατριαρχία νικά αν βλεπουμε τους άντρες ως εχθρούς Το δικό μου επιχείρημα (γιατί κι εγώ έχω πέσει σε άντρες που μου έχουν πει αυτά… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Γιατί δεν προστατεύονται οι άντρες; Από που προκύπτει αυτό; Επειδή θα ντραπούν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα; Το επιχείρημά σου, χωρίς μομφή, μου θυμίζει λίγο Μαρία Αντουανέτα κι άμα δεν έχουνε ψωμί, να φάνε παντεσπάνι.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

I am the law, δεν μιλάω για την ντροπή, και οι γυναίκες μπορεί να ντραπούν, λάθος κατάλαβες. Μιλάω για την αντιμετώπιση που μπορεί να έχει από τους αστυνομικούς, τα κρυφά γελάκια και το “πηγαίνετε να λύσετε το πρόβλημα με την γυναίκα σας”. Μην σου φανεί περίεργο οι αστυνομικοί να μην παίρνουν σοβαρά αυτές τις καταγγελίες. Και το λέω γιατί έχει συμβεί σε άτομο που γνωρίζω. Κακοποιούνταν ψυχολογικά και σωματικά απ τη γυναίκα του (του πέταγε και τον χτύπαγε με πράγματα), ντρεπόταν να πάει να το καταγγείλει γιατί είχαν και μικρό παιδί αλλά τελικά το έκανε και ο αστυνομικός μόνο που… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

BabyDoll εννοείται θα δείξεις ενσυναισθηση σε έναν άντρα που κακοποιειται. Το λάθος είναι να τίθεται ως επιχείρημα για να υποβιβαστουν αιώνες καταπίεσης κατά των γυναικών. Διακρίνουμε σύμφωνα με το φύλο γιατί ακόμα η κοινωνία κρίνει τη γυναίκα που κακοποιειται και δεν κάνει καταγγελία γιατί φοβάται για τη ζωή της, κρίνει τη γυναίκα που κακοποιειται και κανει καταγγελία γιατί μπορεί να λέει ψέματα και το εκμεταλλευεται και θέλει να τον καταστρέψει τον καημένο. Με δυο λόγια η γυναίκα δεν κερδίζει. Ο άντρας που θα ισχυριστεί ότι κακοποιειται όχι μόνο θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, θα τον λυπηθουν κιόλας, αλλά έχει και τη… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Εξωγήινη επειδή σε εμένα απαντάς εγώ ουδέποτε είπα οτι οι προσβολές είναι το ίδιο με τον βιασμό, σε παρακαλώ μην βάζεις στο στόμα μου λέξεις που δεν είπα. Αυτό που είπα εγώ είναι να μην υποβιβάζουμε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αν είναι άντρες επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό θυμάτων είναι γυναίκες. Με το να δεχτείς οτι οι άντρες κακοποιούνται δεν θέτεις σε κίνδυνο τους αγώνες των γυναικών. Ούτε συνέκρινα τα περιστατικά ούτε είπα ότι οι γυναίκες δεν κρίνονται αν δεν αναφέρουν το περιστατικό (αυτό είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του). Το κατά πόσο πιστευτοί γίνονται οι άντρες που καταγγέλλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής… Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη
Πέμπτη
4 χρόνια πριν

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ο τότε σύντροφός μου πάνω σε έναν τσακωμό με έπιασε και με τα δύο χέρια του από το λαιμό. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω και την ώρα που ένοιωθα να ζαλίζομαι τον χτύπησα με όση δύναμη είχα στο πρόσωπο. Ξαφνιάστηκε και για μια στιγμή χαλάρωσε το χέρι του. Έτσι ξέφυγα. Το δικό μου σημάδι ήταν μικρές πληγές από τα νύχια του στο λαιμό μου. Το δικό του δεν υπήρχε καν. Μπορούσε να με σκοτώσει. Αυτή είναι η διαφορά για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Μπορούσε ΠΟΛΎ ΕΎΚΟΛΑ να με σκοτώσει

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Tsikampoum συμφωνώ, κι εμένα μου φάνηκε λιγάκι επιθετική και σε κάποια σημεία ειρωνική η απάντηση. Έστω και το 30% των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας να είναι άντρες δεν σημαίνει ότι πρέπει να το προσπεράσουμε. Και συμφωνώ ότι πολλοί άντρες απλά δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας. Ειδικά στην Ελλάδα μπορώ κάλλιστα να φανταστώ τι θα συμβεί σε ένα αστυνομικό τμήμα αν πάει άντρας και πει πως τον χτυπά η γυναίκα του. Έπειτα υπάρχουν γυναίκες που όντως χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για να βλάψουν τους άντρες τους. Η πατριαρχική δομή της κοινωνίας βοηθά τις γυναίκες αυτή την φορά καθώς το παιδί “πρέπει να… Διαβάστε περισσότερα »

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

H γκρίνια και η υποτίμηση είναι κακοποίηση. Όταν κάποιος γκρινιάζει συνέχεια και ανελέητα για τα πάντα, (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι), αυτός βγάζει όλα τα απωθημένα του και αισθάνεται καλύτερα αλλά του δύστυχου συντρόφου του, του καταστρέφει συστηματικά όλες τις καλές στιγμές. Όταν κάποιος υποτιμά τον άλλον, δεν χρειάζονται επεξηγήσεις, είναι κατάφωρη κακοποίηση και απίστευτη έλλειψη σεβασμού. Ο ατυχής που θα πέσει πάνω σε τέτοια άτομα, αν έχει καλή σχέση με τον εαυτό του και ξέρει τι θέλει από τη ζωή, είναι πολύ εύκολο να πάψει να είναι ατυχής, απλώς την κάνει για άλλες παραλίες πιο ηλιόλουστες ΑΜΕΣΑ. Τέλος υπάρχουν καλοί… Διαβάστε περισσότερα »