Αγαπητή «Α, μπα»: Δηλαδή αν είσαι λίγο πιο φιλική σημαίνει ότι φλερτάρεις;

Πώς διαχειριζόμαστε το “πέσιμο” όταν δεν το επιδιώκουμε;

Αγαπητή Α μπα, πώς διαχειριζόμαστε το “πέσιμο” όταν δεν το επιδιώκουμε; Μου έχει τύχει συχνά να είμαι φιλική και αυτό να παρερμηνεύεται. Δηλαδή δεν μπορείς να συζητήσεις λίγο πιο ουσιαστικά ή να χορέψεις ή να μοιραστείς ενδιαφέροντα χωρίς να σημαίνει ότι φλερτάρεις; Μάλιστα συνήθως οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι έχω σχέση. Πρέπει να το αναφέρω εξαρχής; Τι μαλακία και αυτή; Δεν μπορώ απλά να είμαι εγώ; Χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιώ τη σχέση μου σαν ανθρωποδιώχτη; Επειδή δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ, συνήθως ντρέπομαι και κόβω κάθε επαφή. Βαριέμαι να εξηγώ έστω και από ευγένεια ότι δεν θέλω κάτι παραπάνω από απλή ανθρώπινη επαφή. Αλλά και πάλι, με αυτό δε νιώθω καλα..γιατί επαναλάβεται και τελικά διαμορφώνω μια αμυντική- ντροπαλή στάση και δε θέλω να μιλάω σε κανέναν. Τι μπορώ να λέω ή να κάνω όταν θέλω την παρέα κάποιου και να μην το παρεξηγεί; Δίνω λάθος μηνύματα;

Άσεμερε

Δεν ξέρω αν υπάρχει οπωσδήποτε κάτι που παρερμηνεύεται. Γιατί να μην είσαι απλώς ελκυστική και να είναι αυτός ο λόγος που σου την πέφτουν χωρίς να το επιδιώκεις; Δεν είναι ότι το επιδιώκουμε πάντα, μερικές φορές συμβαίνει και χωρίς επιδίωξη.

Αν είσαι χαμογελαστή και ευγενική, ή αυτό που λέμε γενικώς «τραβηχτική», η λύση δεν είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου, αλλά να δεις πώς θα χειρίζεσαι αυτή την κατάσταση. Δεν μπορείς να το προλάβεις, όπως βλέπεις, μπορείς όμως να αντιδράσεις σε αυτό που συμβαίνει. Το αν έχεις σχέση ή όχι είναι αδιάφορο. Δεν γίνεται να «βαριέσαι να εξηγείς έστω και από ευγένεια», όμως. Είναι απαραίτητο να είσαι άμεση και ξεκάθαρη.

Αν νιώθεις ότι είναι κάτι που σου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις σου και στην καθημερινότητα σου, τότε πρέπει να πας σε ψυχολόγο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-19 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
11 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
estevietnamesebluesTasm Ann Ian DevilleleeFrost Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τώρα αν πω ότι το βρίσκω πατριαρχικο κατάλοιπο θα με πείτε υπερβολική;

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω, το έχω βιώσει και η ίδια, αλλά έχω άκουσει και για πολλές κοπέλες γύρω μου ότι φλερτάρουν ενώ είναι σε σχέση ενώ είναι απλά φιλικές και κοινωνικές. Για τους άντρες που είναι έξτρα φιλικοί ούτε λόγος.

Και όχι, δε βρίσκω λόγο να κυκλοφορεί και να λέει “γειά, έχω σχέση, να σε γνωρίσω θέλω μόνο” με το καλημέρα σας. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκαθαρίσει κάτι τόσο προφανές όσο η ευγένεια και η φιλική διάθεση πάρα μόνο αν η άλλη πλευρά το παρεξηγήσει.

Ofglen
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ απόλυτα! Έχω ακούσει και το “μη χαμογελάς πολύ και μην είσαι τόσο φιλική, φαίνεσαι εύκολη”….🤦

ντισκολάτα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όταν ήμουν 18, τύπος που απλά βρισκόμασταν σε κοινές παρέες έξω που είπε στο εντελώς ξεκούδουνο και χωρίς καμία αφορμή ότι «δεν μπορώ να κάνω κάτι μαζί σου γιατί είσαι πολύ διαχυτική». 🤯

ντισκολάτα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στα 18 μου, τύπος, που βρισκόμασταν έξω σε κοινές παρέες, μου δήλωσε, εντελώς ξεκούδουνα και χωρίς καμία αφορμή, ότι «δεν μπορώ να κάνω κάτι μαζί σου γιατί είσαι πολύ διαχυτική» 🤯

Κάστανο 🌰
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κι όταν πια στην κουβέντα αναφερθεί ότι έχεις σχέση πολύ πιθανό να ακούσεις : “Καλά έχεις σχέση; Και γιατί δεν το λες;”, σαν να έπρεπε να το ανακοινώσεις με το χαίρω πολύ. Που κι αυτό να έκανες θα ακούσεις από την άλλη: “Καλά, χαλάρωσε.. Δε σου την πέσαμε…” Δε βγάζεις άκρη…

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό!

Και το αγαπημένο μου: “έχεις σχεση; και τι κάνεις έξω χωρίς αυτόν τέτοια ώρα, ψαχνεσαι;”

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Η ζωή μου όλη. Όταν νιώθω άνετα είμαι φιλική και πολλοί τα βλέπουν ως καμάκι. Η λύση είναι για άλλη μια φορά να γινεσαι δυσάρεστη αγαπητή. Μια, δύο, τρεις, πέντε, δέκα, που θα πάει, θα μάθουν να το ξεχωρίζουν. Όπως επίσης και το ότι να είσαι ευγενικός και ευχάριστος είναι στοιχειώδης κοινωνικοποιηση και όχι καμάκι, το καμάκι χρειάζεται παραπάνω. Προφανώς οι ίδιοι φέρονται σαν αυστραλοπιθηκοι εξον αν θέλουν να πηδήξουν, οπότε ναι, καιρός να μάθουν ότι δεν είναι έτσι.

Φαίδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν ξέρω την κοπέλα της ερώτησης, οπότε το σχόλιο μου δεν είναι για εκείνη προσωπικά.Αλλά έχω δει συχνά άτομα τα οποία εμφανώς φλερτάρουν, και στο δια ταύτα λένε “ποιος, εγώ;εγώ ΦΙΛΙΚΑ φερόμουν”, ακόμα και όταν όλος ο περίγυρός τους καταλαβαίνει το αντίθετο. Νομίζω ότι για κάποιο λόγο τους είναι ηθικά απαράδεκτο να φλερτάρουν, και το κάνουν χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μπορεί να ισχύει αυτό. Μπορεί όμως και τα άτομα στα οποία απευθύνεται να είναι χαμηλότερων κοινωνικών δεξιοτήτων (να μην είναι τόσο κοινωνικοί) και κατευθείαν ένα χαμόγελο να παρερμηνεύεται. Ή ήδη να τους αρέσει η θεματοθέτρια και λανθασμένα θεωρούν ότι ανταποκρίνεται.

Πάντως, με ανθρώπους που βαπτίζουν το μεταξύ σας “φλερτ”, δεν νομίζω να μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις παρέα.

Δεν είναι ανάγκη να σταματήσεις να μιλάς με κόσμο. Μην πιάσουμε και τα άκρα.

Frost
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άσχετο με το θέμα, αλλά η κοινωνικότητα και οι χαμηλές κοινωνικές δεξιότητες δεν είναι το ίδιο.

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Συμφωνώ. Πρώην φίλη μου αναρωτιόταν γιατί της την πέφτουν όλοι, ενώ εκείνη απλά ήταν κοινωνική. Ναι, ήταν πολύ όμορφη, ναι ήταν κοινωνική, αλλά επίσης έστελνε mixed signals.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Νομίζω οτι μπορούμε να καταλάβουμε πότε η προσέγγιση από κάποιον (αυτό που ονομάζεις απλή ανθρώπινη επαφή) παίρνει άλλες διαστάσεις (ερωτικές για παράδειγμα). Όταν το καταλάβουμε λοιπόν, οφείλουμε να στείλουμε τα κατάλληλα σήματα. Αν λοιπόν μονίμως “παρεξηγούμαστε” συνέχεια, μάλλον σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά στο τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε.

Tasm Ann Ian Deville
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ισχύει αυτό. Απλά οι περισσότεροι άντρες μόλις δουν ένα χαμόγελο, νομίζουν πως έχουν άδεια εισόδου. Εκτός από τα δια ζώσης επεισόδια τέτοιου τύπου, έχω και περιπτώσεις πεσίματος, επειδή έκανα λάικ σε κάποιο ποστ ,η επειδή έκανα accept σε add με 10 κοινούς φίλους . Μην το στρέφετε εναντίον των κοινωνικών γυναικών αυτό που γίνεται γιατί δεν είναι σωστό

vietnameseblues
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω οτι σε περιπτώσεις που η παρεξήγηση είναι κάτι συνεχές… Πρέπει να αναρωτηθουμε μήπως κάτι τρέχει και με τη συμπεριφορά και τον τρόπο προσέγγυσης. Εκτός και αν δε δεχόμαστε οτι πολλές γυναίκες, ιδίως όταν ξέρουν οτι είναι ωραίες ή όταν έχουν ανάγκες επιβεβαίωσης στέλνουν λάθος μηνύματα και μετά καταλήγουν στο αμπα να παραπονιούνται γιατί δεν έχουν φίλους και όλοι τους την πέφτουν.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ναι φυσικα υπαρχουν και αυτοι. Δεν νομιζω οτι ειναι οι πλειονοτητα ομως, γι αυτο λεω οτι αν σε καποιον συμβαινει συχνα, μηπως υπαρχει καποιο αλλο θεμα. Για παραδειγμα αλλιως φερομαστε σε καποιον που βλεπουμε οτι ειναι ενα τσακ πριν το πεσιμο και εμας δεν μας ψηνει ή σε καποιον που την πεφτει μετα απο ενα λαικ. Φυσικα τιποτα δεν ειναι απολυτο. Σε καμμια περιπτωση δεν στρεφομαι εναντιων των κοινωνικων γυναικων, ειμαι και εγω μια τετοια☺

Μιμομι
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η ζωή μου όλη … Μετά από πολλές παρεξηγήσεις !? Για πολλά 10 χρόνια παλευα με το ότι φταίω εγώ.. τώρα κάπως το έχω φιλοσοφήσει. Δεν φταις αγαπητή να είσαι ο εαυτός σου και αν σου την πέφτουν ένα όχι δεν ενδιαφέρομαι αρκεί..

Patatosalata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πιστεύω και εγώ, ότι είναι πατριαρχικό κατάλοιπο και ξεκινά και από το ότι μια γυναίκα και ένας άντρας ποτέ δεν μπορούν να είναι φίλοι (το οποίο νομίζω, ότι είναι εξίσου πατριαρχικό). Μου έχει συμβεί άπειρες φορέ, από το σχολείο ακόμη, να είμαι απλά φιλική με άντρες ή να είμαστε σε κοινές παρέες και να μαθαίνω, ότι λένε πίσω από την πλάτη μου “αυτή με γουστάρει”. Όλοι ανεξαιρέτως έφαγαν πολύ άσχημο κράξιμο face to face και αυτό γιατί μου προκαλεί απίστευτο θυμό, να νομίζει κάποιος ότι απλά επειδή είσαι ευγενική μαζί του είσαι και σεξουαλικά διαθέσιμη.

Chico
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάποιοι κάνουν μεγαλύτερο ^θόρυβο^θεωρώ , έχουν έντονη προσωπικότητα, βγάζουνε μια μεγαλύτερη θετικότητα ,προφανώς γιατί ζουνε την στιγμή έντονα και αυτό ξεπερνάει τον μέσο όρο των άλλων πιο ^νορμάλ^ σε συμπεριφορά ανθρώπων ας πούμε. Μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποί.Η κοπέλα που λέει ότι ενοχλείται όμως θεωρώ ότι είναι αρκετά αυστηρή με τους ανθρώπους. Ο καθένας μπορεί να νομίζει τα πάντα όλα και να πιαστεί από μια μικρή αφορμή για να σου πει κάτι τέτοιο ότι φλερτάρεις κτλ Δεν το ελέγχεις αυτό. Επισης δεν είναι όλοι κοινωνικα επιδεξιόι για να καταβάλουν το στυλ σου θεωρώ. Κατά την γνώμη μου Κακώς που σε… Διαβάστε περισσότερα »

lee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι τα όρια μεταξύ φλερτ και φιλικότητας είναι ξάστερα και πεντακάθαρα για όποιον δεν είναι πορνηρός και φαταούλας! Και εννοείται ότι πάντα τέτοιοι τύποι θα ρίξουν το φταίξιμο σε σένα!