Αγαπητη Α,μπα, Εχω παθει ennui νομιζω (και ελπιζω οχι κατι πιο σοβαρο). Πλησιαζοντας τα πρωτα αντα, συνειδητοποιω οτι αυτη η καθημερινοτητα, η ζωη, η ρουτινα, ειναι απιστευτα βαρετη και γενικα αξιζει να τη ζεις μονο αν ζεις κατι εντονο ή αξιομνημονευτο. Πχ αν εισαι σταρ του Χολιγουντ ή συγγραφεας ή enterpreneur ή τελος παντων ενας ανθρωπος που αφηνει το στιγμα του να το πω ετσι. Αν οχι παγκοσμιο στιγμα, ενα στιγμα καπου. Εγω που ουτε στιγμα στην πολυκατοικια μου δε μπορω να αφησω, για να μη μιλησω για το οτι πρωην μου παιζει να μη με θυμουνται καν πλεον, και που η δουλεια που εχω ειναι συνωνυμη του θανατου απο πληξη, να αρχισω να σκεφτομαι διαφορετικα ή να πω οτι εχω απολυτο δικιο αλλα τι να κανουμε, θα την περασουμε κ αυτη τη βαρετη ζωη? Δε νιωθω καταθλιψη, χαιρομαι ανα διαστηματα με πολλα πραγματα προσωρινα, και επιτελω τις ανιαρες μου υποχρεωσεις καθε μερα χωρις εκπτωση στη λειτουργικοτητα μου, αλλα τελευταια νιωθω ενα υπαρξιακο κενο ή μια ματαιοτητα στα παντα. Σκεφτομαι οτι το μονο που θα μου εδινε ενα σκοπο ειναι να πλουτισω και οταν το σκεφτομαι, περα απο το ποσο ανεφικτο μου φαινεται προφανως, σκεφτομαι οτι κ να ειχα χρηματα, αν δεν εκανα κατι και απλα τα κοιτουσα, θα βαριομουν εξισου. Κατα βαθος νιωθω οτι δεν εχω μεγαλωσει γιατι σκεφτομαι πραγματα που εκανα ως εφηβη ή ως φοιτητρια και για μενα τοτε φανταζαν exciting, αλλα στην πραγματικοτητα ηταν τα συνηθισμενα της ηλικιας. Απλως τοτε τα εβλεπα με το αφελες μου μυαλο ως συναρπαστικα. Τα σκεφτομαι και χαιρομαι ομως παρα ταυτα. Τελος παντων, ξεπερνιεται το ennui ή αμα συνειδητοποιησεις τη ματαιοτητα της υπαρξης και της ανιας της ζωης του lay person δεν υπαρχει επιστροφη? Σε συνδυασμο με το οτι ξεκινησε και η κατρακυλα της ηλικιας πια.
-ennui
Δεν υπάρχει απάντηση, μόνο η δική σου απάντηση. Αν οι σκέψεις σου δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα, τότε χρειάζεσαι θεραπεία. Αλλιώς, δεν υπάρχει κάτι για να ξεπεράσεις. Είναι απλώς το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Ποιά κατρακύλα της ηλικίας ρε παιδιά στα πρώτα άντα; Δηλαδή κάπου ώπα.
Η φραση “πληριαζω τα πρωτα αντα” με κριντζαρει ασχημα.
Τα 30-35 είναι για μένα η καλύτερη ηλικία εντωμεταξύ. Θα μας τρελάνουν .
Δεν ειναι μονο αυτη η πιεση που λες @salt and pepper. Ειναι μια ηλικια που μπορεις να κανεις ολα αυτα τα υπεροχα που αναφερει και η sally υπο προυποθεσεις ομως. Να ταξιδεψεις πχ αν εχεις καταλληλους ανθρωπους διπλα σου, αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα κτλ., να φανεις δημιουργικη αν η δουλεια σου, επιτρεπει την δημιουργικοτητα και πολλα αλλα. Επισης εκει γυρω ειναι επισης συνηθισμενη μια ανασκοπηση της ζωης μας. Οχι φυσικα λογω κατρακυλας ισως λογω αλλαγης δεκαετιας. Πολυ ωραια δεκαετια θα συμφωνησω, οχι για ολους ομως.
Ναι υποθέτω εξαρτάται από το περιβάλλον σου, εγώ δεν είχα πίεση από την οικογένεια μου για αποκατασταση. Για μένα τα 30-35 ήταν η ηλικία που είχα μια σχετικά χαλαρή δουλειά με ωραιο περιβάλλον και πολλά ταξιδια, ζουσα με το φίλο μου αλλά δεν ήμασταν ακόμα παντρεμένοι, και το βασικότερο, δεν είχαμε ούτε εμείς ούτε οι περισσότεροι φίλοι μας παιδιά όποτε είχαμε παρέα για εξοδους και ταξίδια.
Έλα ντε. Δηλαδή εμείς που τα πλησιάζουμε να ψάχνουμε από τώρα να προμηθευτούμε κάποιο βασταγερό σκοινί;
Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις. Μια γυναίκα στην Υεμένη βλέπει πολύ συναρπαστική τη δική σου ζωή, όπως εσυ αντίστοιχα μπορεί να βλέπεις συναρπαστική της Μισέλ Ομπάμα. Είσαι νέα, ζεις στο δυτικό κόσμο, έχεις ίντερνετ και οικονομική ανεξαρτησία. Δεν ακουγεται συναρπαστικό γιατί το θεωρουμε δεδομένο, αλλά δε μας εμποδίζει κανείς να ψάξουμε να βρουμε πράγματα που θα κάνουν την καρδούλα μας να χτυπήσει λίγο πιο γρήγορα. Δεν είναι ανάγκη να σε γράψει η wikipedia για να κάνεις τη διαφορά ή να προσφέρεις σε κάποια ομάδα ανθρώπων που το έχει ανάγκη. Η ματαιότητα για όλους ισχύει, όσα λεφτά και να βγάλεις,… Διαβάστε περισσότερα »
Τι ωραίο σχόλιο! Εμένα πάντως με έκανε να νιώσω καλύτερα, κι έχει και χάλια καιρό σήμερα…
H Wikipedia έχει γράψει και τον Σώρρα. Just sayin’. (Εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου Φούστα).
Πολύ όμορφο σχόλιο Φούστα!
ωραία, θα σας γράφω πιο συχνά ότι θα μας φάνε τα σκουλήκια στο τέλος
Ψυχοθεραπεία και Καμυ, με βοήθησαν εμένα.
Την κατρακυλα στα 30, θα την αφήσω ασχολιαστη 😅
Προσωπικα θεωρω οτι ειναι πολυτελεια το να εχει κανεις μια προβλεψιμη/βαρετη ζωη και δεν ειναι καθολου κακο να υπαρχει αυτη η ηρεμια. Επισης δεν ειναι ελαττωμα να ειναι κανεις βαρετος/η και να του αρεσει η βαρετη καθημερινοτητα. Το θεμα ειναι ομως να ειναι μια βαρετη καθημερινοτητα που να αρεσει στον καθενα μας και να μας ικανοποιει προσωπικα. Επιπλεον, ακομα πιο σημαντικο ειναι να ειμαστε παροντες/ουσες στην καθημερινοτητα μας. Ακομα και το να φτιαχνεις καφε μπορει να φερει χαρα, αν το κανεις με την καρδια σου εκεινη την ωρα. Γενικα εχω παρατηρησει οτι νιωθω αυτη την ανια οταν η συνειδηση μου… Διαβάστε περισσότερα »
α γεια σου!μια τετοια ζωη ειναι πολυτέλεια και ανά πάσα στιγμή μπορείς να την ξεκουνήσεις λίγο. Εχεις μια γερή βάση. Αν σε κυνηγάνε τα χρέη και οι αρρώστιες, πόσο εύχεσαι ομως για την προβλέψιμη ζωη
Το κλειδί για να ξεπεράσεις τη ματαιοδοξία και το κενό που νιώθεις είναι για αρχή η θεραπεία. Μέσω της θεραπείας θα ξεμπλοκάρεις απ’οτι σε κρατάει πίσω και σε κάνει να πλήττεις. Μετά θα βρείς τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις: μια καλύτερη δουλειά ίσως, ενα χόμπι, μια δραστηριότητα που πριν δεν έκανες ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης για ποιά κατρακύλα μιλάς; Στα 30 μπαίνεις, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου όπως λανθασμένα έχει περάσει ως στερεότυπο!
Δεν ισχύει το ότι για να αφήσεις το στίγμα σου πρέπει να κάνεις κάτι extravagant. Ξέρεις σε πόσους ανθρώπους μπορείς να αφήσεις το στίγμα σου και να επηρεάσεις θετικά τη ζωή τους αν είσαι καλή φίλη, και υποστηρικτική και δείχνεις ενσυναίσθηση καθημερινά και σε μικρά περιστατικά; Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα σωρό καταστάσεις όπου μια διαφορετική μας στάση, ένα νεύμα, ένα χαμόγελο, μια κουβέντα, μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο ένα τσικ πιο χαρούμενο μες τη μαυρίλα που ζούμε, μην το υποτιμάς. Κατά τα άλλα αν θες οπωσδήποτε σκοπό ζωής, πήγαινε κάνε εθελοντισμό, τάισε αστέγους, τάισε και φρόντισε αδέσποτα, ένα… Διαβάστε περισσότερα »
Να σου φέρω το evian
Αν βαριέσαι και θεωρείς ότι θα γίνεις ευτυχισμένη μόνο αν έχεις χρήματα, ξεκίνα να ψάχνεις τρόπους να δημιουργήσεις κάτι νέο και φανταστικό.
Οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν, αλλά ποιός ξέρει τι απίθανα και άσχημα πράγματα θα μάθεις στην πορεία, ποιούς απίθανους, υπέροχους κι απαίσιους ανθρώπους θα γνωρίσεις; Πάντως δεν θα βαριέσαι, ανακαλύπτοντας στην πορεία πόσο λάθος είναι η θεωρία σου.
Εμείς δίνουμε νόημα στη ζωή μας. Με την τριβή και τη συμμετοχή μας. 😊
Σε όλα ναι, τι σημαίνει το φλεξάρω;
Φλεξάρω σημαίνει επιδεικνύω. Παραδείγματα: “είδες το στόρι του Σταύρου, φλεξάρει το καινούργιο αμάξι, ας τσιλάρει λίγο”, “η Νατάσα λέει σε όλους για το ταξίδι στο Ντουμπάι, ντάξει ρε φίλε, πόσο φλέξερ πια”, “Ρεεεεε είδα τον Κωστή μετά το Erasmus του στην Κύπρο και αν τον άκουγες θα νόμιζες ότι έκανε το γύρω του κόσμου σε 80 μέρες, πόσο να φλεξάρεις πια”.
Ευχαριστώ πολύ! Μάλλον μεγάλωσα πολύ 🙂
Για αρχη ποιος παει ερασμους στην Κυπρο; Και το φλεξαρει κιολας;
Αντικειμενικά να το δεις, κάνεις Εράσμους για να γνωρίσεις μια νέα χώρα, πόλη, γλώσσα, κουλτούρα, συνήθειες, να αλλάξεις περιβάλλον.
Δηλαδή, φοιτητόκοσμος από Φινλανδία, Δανία ή Βέλγιο π.χ. θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό προσλαμβάνουσες, ζώντας 6 μήνες στην Κύπρο, αλλά εμείς; Ελληνικά & ζεστό κλίμα. Σαν να πηγαίνω Εράσμους στα Χανιά.
Άντε ν’αφήσω κι εγώ το λιθαράκι μου στη γλωσσολογία, έχω να πω και για τους χαϊμπιστεράδες και το τσικάκι.
Αχαχαχαχαχα Λασκαρίνα ❤️
…Νομίζω πέρα από την ηλικία όσοι ζούμε εξωτερικό το θέλουμε ένα γλωσσάρι, γιατί σε λίγο θα μιλάμε με φράσεις nineties/00’s/10’s ανάλογα και δεν θα μας καταλαβαίνει η οικογένειά μας στην Ελλάδα… Λασκαρίνα, τι είναι οι χαϊμπιστεράδες; Τι είναι το τσικάκι;
και τους φασαίους
Έτσι φουστάρα, και τους χου και τους ξεχού.
Εντάξει, παραιτούμαι, τα ελληνικά μου δεν είναι up to date, μπορείτε και να με κοροϊδεύετε και να μην καταλαβαίνω! 😅
Αχ μέσα στην καρδιά μου μίλησες. Χθες έμαθα για μαζικές απολύσεις στη δουλειά μου και καταστεναχωρέθηκα, επιπλέον κερασάκι στο άγχος και στο φόβο που νιώθω στη δουλειά μου. Καλή είναι και η ρουτίνα παιδιά, αρκεί να πληρώνει αξιοπρεπώς.