Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής: με το αγόρι μου είμαστε μαζί περίπου ένα χρόνο και όλα κυλούν καλά και ανθηρά. Πριν περίπου μια βδομάδα παίρνει τελεσίγραφο απο τον σπιτκονοικοκύρη του ότι πρέπει να αφήσει το διαμέρισμα του μέχρι τον Αύγουστο του 2021, άρα περίπου σ’ένα χρόνο. Μου λέει λοιπόν, εγώ θέλω πολύ να συγκατοικήσω μαζί σου και δεν υπάρχει αμφιβολία από μέρους μου, σου δίνω 6-7 μήνες να σκεφτείς αν θα το ήθελες κι εσύ, να ψάξουμε διαμέρισμα παρέα. Δύο είναι τώρα τα τινά: 1) μένουμε σε ευρωπαική πρωτεύουσα με νοίκια στο θεό. Αν αφήσω το διαμέρισμα μου και μετά σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, ως αλλοεθνής θα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξανανοικιάσω. (εκείνος μου είπε πως ακόμα και να χωρίσουμε θα μείνουμε μαζί όσο χρειαστεί μέχρι να βρω/βρούμε κάτι χώρια). 2) εκείνος εξαιρετικά υψηλόμισθος, εγώ με το ζόρι βασικό μισθό. Μου είπε ότι θα πληρώνει τα 2/3 περίπου του ενοικίου κι έγω τα υπόλοιπα γιατί το θεωρεί δίκαιο και σωστό. Απλά το σπίτι σε περίπτωση χωρισμού εκείνος με χίλια ζόρια ίσως μπορέσει να το κρατήσει μόνος του, εγώ μην τον είδατε. 3) ωστόσο αν νοικιάσουμε μαζί θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερο διαμέρισμα με λιγότερα χρήματα κι ενδεχομένως σε καλύτερη περιοχή Τώρα το βλέπεις να ‘ρχεται, θα σε ρωτήσω τι να κάνω. Προφανώς συνταγές δεν υπάρχουν και προφανώς μόνο εγώ ξέρω αν η ποιότητα της σχέσης αξίζει το ρίσκο. Βλέπεις όμως Λένα μου κάτι υπερβολικά ριψοκίνδυνο σε περίπτωση που πω το πολυπόθητο ναι? Αισθάνομαι λίγο πως η σχέση μας λόγω των παραπάνω ίσως να καταλήξει άνιση χωρίς κανείς μας να το θέλει. Να κρατήσω το διαμέρισμά μου αφού ούτως ή άλλως τα πάμε υπέροχα κι έτσι?
-Μια Ελληνίδα στο Παρίσι
Σου δίνει 6-7 μήνες να το σκεφτείς, οπότε γιατί δεν το σκέφτεσαι πρώτα για 6-7 μήνες αντί να προσπαθείς να αποφασίσεις τώρα;
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Σε 6-7 μήνες…. εδώ δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε αύριο… εγώ αυτό που θα πρότεινα είναι μια δοκιμή δηλαδή… μια και υπάρχει ο χρονικός οριζοντας των 6-7 μηνών δοκιμάστε για στους επόμενους μήνες να ξεκινήσετε να μένετε μαζί για μεγαλύτερα διαστήματα στο σπίτι που ειναι πιο μεγάλο θα έλεγα. Αρχικά 1 βδομάδα, μετά 2 βδομάδες, μετά ένα μήνα και εκεί θα καταλάβετε και οι δυο ποσο αυτονόητο είναι και ποσο θέλετε να αφήσετε τα σπίτια σας και να ενώνετε τα νοικοκυριά σας… πιο πρακτικός άνθρωπος εγω, θα ρωτούσα ποιο το σχέδιο για λογαριασμούς, δουλειές στο σπίτι, φιλοξενίας αργότερα φίλων και… Διαβάστε περισσότερα »
Πάντως το γεγονός ότι δεν σου έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό, αλλά σου είπε να αποφάσεις σε 6-7 μήνες, δείχνει άτομο εμπιστοσύνης.
Έχω μείνει μετά από χωρισμό στο ίδιο διαμέρισμα (ήταν πολύ ακριβό το να σπάσουμε το συμβόλαιο που έληγε σε 6 μήνες) και μπορώ να σου πω ότι ήταν μια κόλαση. Δεν το συνιστώ. Επίσης βρίσκω λογικό να πληρώνει ο καθένας μερίδιο ανάλογα με το μισθό του. Το κάνω κι εγώ με το μεγαλύτερο μισθό στην οικογένειά μου και δε με πείραξε ούτε για ένα νανοδευτερόλεπτο. Είναι σαν τους φόρους, ο καθένας πληρώνει αυτό που του αναλογεί. Να μη νοιώθεις ενοχές. Το μόνο που θα έπρεπε πραγματικά να σκεφτείς είναι αν θέλεις να μείνεις με αυτόν τον άνθρωπο. Πρώτον αν η… Διαβάστε περισσότερα »
Θα σου πω τη δικη μου ιστορια. Ειχαμε σχεση απο αποσταση για 2 χρονια ομως θελαμε και οι δυο καποια στιγμη να συγκατοικησουμε. Δουλευαμε και οι δυο σε διαφορετικες χωρες. Ωστοσο, επειδη μου αρεσε πολυ η χωρα στην οποια εμενε κι επειδη εκεινος ειχε μια επαγγελματικη δεσμευση για τα επομενα χρονια και δε μπορουσε να φυγει, αρχισα να ψαχνω για δουλεια. Δυστυχως δεν εβρισκα κατι, οποτε το αναβαλλαμε. Μετα πλακωσε και ο κορονωιος κι ενα προβλημα υγειας αρκετα σημαντικο, καθως και υπαρξιακα δικα μου με το τι κανω με τη ζωη μου και τι θελω. Ετσι, τα βαλαμε κατω, τα… Διαβάστε περισσότερα »
Καλό είναι να μην μας τυφλώνει ο έρωτας αλλά και εσύ μόνο σενάριο για πυρκαγιά δεν βρήκες. Έχεις μήνες να το σκεφτείς, σου πρότεινε να μοιράζονται δίκαια τα έξοδα, αν χωρίσετε να μείνετε μαζί μέχρι να βρείτε αλλού άρα γιατί τόσος πανικός; Μήπως αντί για την συγκατοίκηση δεν νιώθεις σίγουρη γι αυτόν;
Θα φανεί ίσως σκληρό, αλλά τίποτα δε μπορεί να μας εξασφαλίσει από κανένα ρίσκο. Και να μη συγκατοικήσετε, ποιος εγγυάται ότι θα συνεχίσετε να μένετε στο σπίτι που είστε τώρα; Αφήστε που θα λυθούν και τα πρακτικά του κόβιντ με τη συγκατοίκηση. Στη θέση σας, θα ετοιμαζόμουν σιγά σιγά ψυχολογικά κι αν η σχέση είναι ακόμα καλά και ανθηρά σε έξι μήνες, σούπερ.
Θα πρότεινα ως ένα πρώτο βήμα να κάνεις ένα test drive μένοντας σπίτι του ή μένοντας αυτός σπίτι σου για συνεχόμενες μέρες και να δεις πως πάει. Εγώ το δοκίμασα με τον φίλο μου στις αρχές του πρώτου lockdown, είδαμε ότι κυλάει όμορφα, ήρεμα και ταιριάζουμε στην συγκατοίκηση και τον Σεπτέμβρη μετακομίσαμε μαζί. Και σε 4 χρόνια να συγκατοικήσετε αντί για τον Άυγουστο μπορεί να χωρήσετε, πάντα θα έχει ένα κάποιο μικρό ρίσκο. Καλή τύχη!
Μπορείτε να συγκατοικήσετε στο δικό σου σπίτι κι αν όλα πάνε καλά, να ψάξετε να βρείτε άλλο διαμέρισμα μετά.
Δεν έχει σημασία να πάτε σε καλύτερη περιοχή ή σε καλύτερο διαμέρισμα, σημασία έχει να δείτε πώς θα λειτουργήσει η σχέση στη συγκατοίκηση.
Δείχνει καλή διάθεση που θέλει να πληρώσει τα 2/3 του ενοικίου . Αν η σχεση γίνει άνιση, αν αρχίσει να σου φέρεται περιεργα λόγω αυτού, θα απομακρυνθεις.
Το να μείνετε μαζί, αν χωρίσετε, μέχρι να βρεις άλλο σπίτι, μπορεί και να μην είναι εφικτό, εξαρτάται από τις συνθήκες του χωρισμού
Η προσωπική μου γνώμη ειναι ότι αν αυτη τη στιγμή περνας ωραια μαζι του και γουσταρεστε πολυ, να το κανεις. Προφανως ιδανικα πρεπει και τα δυο μερη να συνεισφερουν το ίδιο για λογους ανεξαρτησιας της γυναίκας κυρίως, αλλα οταν μια σχέση ειναι καλη δεν το βρίσκω λάθος να κανεις αυτο το βημα. Σίγουρα κανεις δε μπορει να σου εγγυηθεί οτι δεν θα χωρισετε, δεν ξερεις ποτε τι μπορει να συμβεί, εγω όμως τον βρίσκω πολύ σωστο και στο οτι ξεκαθάρισε οτι θα συνεισφερει περισσοτερα γιατί κερδίζει περισσότερα, και στο οτι αναφερει το τι θα γίνει σε ενδεχομενο χωρισμού. Νομιζω το… Διαβάστε περισσότερα »
Δε νομίζω ότι το χειρίστηκε άσχημα ο φίλος σου, αρκεί το 1/3 που σου πρότεινε να πληρώνεις να μην ξεπερνά το ποσό που πληρώνεις ήδη για ενοίκιο. Δηλαδή νομίζω ότι λόγω της σημαντικής μισθολογικης διαφοράς αλλά και για να είναι πιο εύκολη η απόφαση για σένα, το σωστό είναι να μην επιβαρυνθείς με υψηλότερο ενοίκιο από αυτό που πληρώνεις τώρα και να βρείτε ένα σπίτι με το αντίστοιχο ενοίκιο και ας μην είναι σε καλύτερη περιοχή. Καταλαβαίνω όμως ότι δεν ειναι αυτό ακριβώς που ρωτάς. Νομίζω ότι το σπίτι είναι η πρόφαση και όχι το πραγματικό πρόβλημα σου όταν αναρωτιέσαι… Διαβάστε περισσότερα »