Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν ξέρω αν πρέπει να διαλέξω μια ζωή στην Αθήνα ή στο Λος Άντζελες

Έχω σχέση από απόσταση και αναρωτιέμαι τι να κάνω

Καλησπέρα Λένα, Σε διαβάζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια κ εκτιμώ πολύ τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δεν ξέρω αν έχω ακριβώς ερώτηση, ή αν θέλω τη γνώμη σου για αυτά που μου συμβαίνουν και τις αποφάσεις πρέπει να πάρω. Μολις γύρισα στην Ελλάδα μετά από 7 μήνες στην Καλιφόρνια και το Μεξικό. Ήμουν εκεί με το φίλο μου που είναι Αμερικανός. Γυρνώντας εδώ (στην Αθήνα) νιώθω αποκομμένη από τα πάντα, δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ και να συναναστραφω με οποιονδήποτε πέρα από την οικογένεια μου (και τις γάτες μου). Δεν είμαι και πολύ χαρούμενη δηλαδή. Είμαι 39 χρόνων και έχω ζήσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό, σε 3 χώρες, όχι λόγω σπουδών, περισσότερο από περιέργεια να ανακαλύψω τη συμβαίνει στον κόσμο. Όλα αυτά σε μικρότερη ηλικία (μέχρι τα 30) και μέχρι πριν γνωρίσω το αγόρι μου είχα αποφασίσει πως μου αρέσει η Ελλάδα, η ζωή μου, η φάση μου. Επαγγελματικά έχω υπάρξει αρκετά ασταθής παρόλο που δουλεύω πάνω από 15 χρόνια, αλλά έχω κάνει κάποια πράγματα που μου δίνουν μια αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες μου. Στο δια ταύτα τώρα. Με το φίλο μου είμαστε βέβαιοι ότι μια σχέση εξ’αποστασεως (πολύ μεγάλη απόσταση κιόλας), χωρίς πλάνο δε μπορεί να λειτουργήσει. Εκείνος έχει μια δουλειά που του αρέσει πολύ και βγάζει πάρα πολλά χρήματα. Ελληνικά δε μιλάει. Οπότε μας φαίνεται πιο σωστή επιλογή να πάω εγώ στην Αμερική (Λος Άντζελες), αφού παντρευτούμε εδώ ώστε να μην έχω γραφειοκρατικά προβλήματα. Έχω ήδη πάει (και πριν το αγόρι μου) αρκετές φορές στην Αμερική και μου αρέσει. Απλά φοβάμαι κάπως. Φοβάμαι ότι ο επαγγελματικός ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος, ότι δε θα έχω φίλους, ότι όλοι θα είναι πολύ μακριά. Και επειδή ζεις πολλά χρόνια στην Αμερική, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
-Θέλμα

Η γνώμη μου είναι να παντρευτείτε στην Αμερική και όχι στην Ελλάδα, αυτό θα έχει λιγότερα γραφειοκρατικά προβλήματα γιατί στην Αμερική θα ζητήσεις πράσινη κάρτα. Ψάξε κι άλλο το θέμα της δικής σου κατάστασης γιατί οι πράσινες κάρτες για ευνόητους λόγους έχουν ζορίσει πολύ τα τελευταία χρόνια (και ακόμη πιο ειδικά τους τελευταίους μήνες), δεν είναι ψεκάστε-σκουπίστε, έχει αρκετή μανούρα, ακόμα και αν παντρευτείς Αμερικανό πολίτη. Επίσης, δεν είναι δωρεάν. Όχι ότι αυτός είναι λόγος για να αλλάξεις γνώμη, αλλά μην το δέσεις και σχοινί κορδόνι ότι φεύγεις τον επόμενο μήνα.

Αφού έχεις πάει πολλές φορές στην Αμερική δεν χρειάζεσαι τη γνώμη μου, είναι η δική σου ζωή. Το Λος Άντζελες μου φαίνεται πολύ δύσκολο μέρος, αλλά τι έγινε που εμένα μου φαίνεται έτσι; Εξαρτάται από πάρα πολλά πώς θα είναι η ζωή σου, και είναι όλα μου άγνωστα, όπως ας πούμε ο χαρακτήρας σου, ή τι δουλειά θα μπορούσες να κάνεις εκεί.

Ο επαγγελματικός ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος, δεν θα έχεις φίλους, θα είναι όλοι πολύ μακριά, και θα έχετε και δέκα ώρες διαφορά. Αυτά είναι δεδομένα. Οπότε πρέπει να τα ζυγίσεις με αυτά που θα κερδίσεις, και μόνο εσύ ξέρεις ποια είναι αυτά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

39 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
Tulina S.Blah blahA,mpalo kunelididiΧαρουλίδιο Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Σε εμάς που δύο μόνο L.A. που θα πάμε θα είναι η Λαϊκή Αγορά, αρέσουν πολύ αυτά τα διλληματα…

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ακούγεσαι σαν να θέλεις να πας και απλώς να φοβάσαι. Είναι λογικό να φοβάσαι, ο ενθουσιασμός νικάει το φόβο στα 14, κάποια στιγμή αποκτάμε πιο ισχυρό ένστικτο επιβίωσης.
Αν ισχύει αυτό που κατάλαβα να φύγεις. Είναι ευκολότερο άλλωστε να γυρίσετε Ελλάδα αν κάτι δεν πάει καλά από το αντίθετο.

Σιτζούνε Μιτζίρο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το ξέρω ότι είναι άσχετο με την ερώτηση, για την οποία μια χαρά τα λέει η Αμπα, αλλά όταν διάβασα τον τίτλο μου δημιουργήθηκε φευγαλέα η ελπίδα ότι θα γράφει η αγαπητικιά του Χριστόφορου…

A,mpalo kuneli
Μέλος
Συμμετέχων

Έχω παντρευτεί στη ΝΥ, και μετά από 6 χρόνια περιμένω τη συνέντευξη για ιθαγένεια, οπότε να σου πω μερικά λόγια για τη διαδικασία. Τα πράγματα όντως έχουν δυσκολέψει, κ θα χρειαστείς οπωσδήποτε δικηγόρο για να σου αρχίσει όλη τη διαδικασία, η οποία θα κοστίσει γύρω στα $2,500. Να ξέρεις ότι από το γάμο, μέχρι να πάρεις το work permit περνάνε κάποιοι μήνες, οπότε έχε κάποια λεφτά στην άκρη για τα έξοδα σου. Μετά περιμένεις ακόμα μερικούς μήνες μέχρι τη συνέντευξη για την πράσινη κάρτα. Μέχρι να βγει- κ όπως με συμβούλεψαν- καλύτερα να μη φύγεις από τη χώρα, γιατί ίσως… Διαβάστε περισσότερα »

Κατερινιώ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Αν φύγεις, φρόντισε που θα αφήσεις τις γάτες σου.

Blah blah
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ελπίζω να πάρει τις γάτες μαζί😸

Tulina S.
Μέλος
Ενθουσιώδης

σ’αγαπώ! χαχαχαχαχα

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Το σημαντικό ερώτημα είναι “είστε δεμένη ομάδα με το σύντροφό σου ώστε να μπορείς να ξεπεράσεις τα οποία προβληματα προκύψουν”;
Στη θέση σου εγώ θα πήγαινα πάντως.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εμένα μια αγαπημένη μου φίλη ζει τα τελευταία 6 χρόνια ΗΠΑ. Ο άντρας της είναι Αμερικανος, παντρεύτηκαν εκεί γιατί ήταν όντως μικροτερη η γραφειοκρατία σε σχέση με το να παντρευτούν εδώ. Πήρε πράσινη κάρτα μετά από πολύ κόπο και χρόνο. Θυμάμαι τους έστελνε κάτι email με τις συνομιλίες τους πριν καιρό προκειμένου να αποδείξει οτι όντως είχαν συναισθηματική σχέση. Γενικά, τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν έγινε χωρίς κόπο, χρόνο και χρήμα. Ακόμα και στην Πολιτεία που ζούνε οι συνθήκες είναι δύσκολες. Τέλοσπάντων, εκεί που θέλω να καταλήξω και γι’ αυτό κάνω και την σύγκριση είναι… Διαβάστε περισσότερα »

west.coast
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. σίγουρα μπορείς να κάνεις και εκεί φίλους. Άλλωστε εμείς δημιουργούμε τις συνθήκες για να νιώσουμε ένα μέρος σπίτι μας.

Περήφανη Τσουκνίδα
Μέλος
Συμμετέχων

Αγαπητή Θέλμα ακούγεται ότι και τώρα που είσαι Ελλάδα δεν έχεις όλα αυτά που θα επιθυμούσες. Λες ότι είσαι αποκομμένη από φίλους κ μιλάς μόνο με την οικογένειά σου κ τις γάτες σου. Συν του ότι σου λείπει κ ο φίλος σου. Είναι αυτοί ικανοί λόγοι να σε κρατήσουν στην Ελλάδα; Δεν ακούγεται ότι είναι. Ίσως κ να υπάρχει ο φόβος για το άγνωστο γιατί παρόλο που η πραγματικότητα που ζεις τώρα δεν ειναι ιδανική, είναι τουλάχιστον γνώριμη. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσεις τον φόβο αυτό είναι να το τολμήσεις. Δες το σαν πείραμα που θα τεστάρεις αν αυτός… Διαβάστε περισσότερα »

didi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ δε θα είχα γυρίσει καν από το 7μηνο σε Μεξικό κ Αμερική! Προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο, καθώς θεωρώ μεγαλύτερο ρίσκο το να μην πας. Γιατί αν πας και δε σ αρέσει απλά γυρνάς- από μόνη σου λες ότι επαγγελματικά είσαι ασταθής κ έχεις ένα εύρος ικανοτήτων, ενώ παράλληλα έχεις αποδείξει ότι μπορείς να ζεις σε διαφορετικές χώρες. Όποτε και να φυγεισ Από Αμερική θα βρεις την άκρη σου. Αν όμως δεν πας και χωρίσετε και το μετανιώσετε , ίσως αποβεί πολύ δύσκολο να τα ξαναβρείτε. Με το καλό ότι αποφασισεις.