Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν βγάζει καν νόημα η δικαιολογία που είπαν

Εκτός και αν εννοούν ότι έχουν τόσο λίγα χρήματα στην άκρη, που είναι κομβικό να κρατήσουν αυτές τις πέντε λίρες ασφαλείς

Aγαπητή Αμπα, η ερώτηση αφορά προ- καραντίνας απορία. Εδώ και λίγους μήνες δουλεύω σε εταιρεία, όπου οι περισσότεροι συνάδελφοι δουλεύουν χρόνια μαζί, χωρίς να φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα προσωπικές σχέσεις (είμαστε στο εξωτερικό, αν έχει σημασία). Στην ομάδα προστέθηκαν πρόσφατα μία άλλη κοπέλα και εγώ. Κάποια στιγμή η άλλη καινούρια πρότεινε να πάμε για ποτό με την ομάδα και οι υπόλοιποι συμφωνήσαμε. Μετά από κάποιες ημέρες μου είπαν ότι ακυρώθηκε, γιατί προτιμούν να κάνουμε την έξοδο μετά την ημέρα πληρωμής. Και αναρωτιέμαι, δεν κάνει μπαμ ότι πρόκειται για δικαιολογία? Πώς γίνεται όλοι αυτοί, που είναι νεαροί, δεν έχουν παιδιά, και οι μισθοί είναι σχετικά καλοί, να μην μπορούν να ξοδέψουν χρήματα για μια μπύρα, παρά μόνο αφού πληρωθούν για τον επόμενο μήνα? Δε βγάζει καν νόημα το να μεταθέσεις την έξοδο. Αφού πάλι εσύ θα τα πληρώσεις. Εκτός και αν εννοούν ότι έχουν τόσο λίγα χρήματα στην άκρη, που είναι κομβικό να κρατήσουν αυτές τις πέντε λίρες ασφαλείς. Ερμηνείες παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Ανδρομάχη

Τα σχόλια για τη δυνατότητα διαχείρισης πόρων άλλων ανθρώπων είναι αναισθησία στη χειρότερη, έλλειψη εμπειριών στην καλύτερη.

Ανδρομάχη, ούτε ξέρεις, ούτε μπορείς να υποψιαστείς τι ανάγκες και τι έξοδα μπορεί να έχει ένας άγνωστός σου άνθρωπος. Η θεωρία της «μίας μπύρας» είναι επίσης αφελής. Πότε πήγαν συνάδελφοι για μια μπύρα και έμειναν σε μία; Τι θα γίνει αν όλοι θελήσουν παραπάνω από μια, και κάποιος δεν έχει; Θα φύγει; Τι θα γίνει αν κάποιος αποφασίσει να κεράσει σφηνάκια; Και μετά ένας άλλος; Τι θα γίνει αν κάποιος προτείνει να παραγγείλουμε κάτι όλοι για τη μέση, για να μην πιούμε τη μπύρα σκέτη; Κι αν κάποιος μετά πρέπει να πάρει ταξί για να γυρίσει σπίτι; Η άλλη θεωρία ότι είναι νέοι και χωρίς παιδιά, και οι μισθοί είναι σχετικά καλοί ΑΡΑ έχουν λεφτά, μόνο άγνοια της ζωής δείχνει.

Μπορεί να ήταν δικαιολογία, αν και δικαιολογία που έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης δεν φαίνεται και πολύ έξυπνη, αλλά έστω. Θα το καταλάβεις σύντομα. Πάντως είναι σίγουρο ότι δεν κάνει ΜΠΑΜ ότι είναι δικαιολογία. Μπορεί επίσης, μιας και είναι χρόνια εκεί, να ξέρουν ότι ένας από αυτούς βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και να συμφώνησαν όλοι μαζί να το μεταφέρουν, και φυσικά να μην σας το έχουν πει, δεν χρειάζεται να είναι όλοι στην ίδια θέση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

64 points
Upvote Downvote

38
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
32 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
36 Συντάκτες σχολίων
αλουμινατηKira K.Joan of ArcKaramouzaΜαύρος Γάτος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

She came from Greece she had a thirst for knowledge…..

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Είπα να μη γράψω αλλά και εγώ αυτό σκέφτηκα

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

ΥΜΝΟΣ! ΥΜΝΟΣ!

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πόσο καιρό είσαι στο νησί; Υποθέτω από το λίρες ότι είσαι υ.κ., αν όχι μη διαβάσεις παρακάτω. Επίσης να φανταστώ πως οι (περισσότεροι) συνάδελφοι είναι βρετανοί. Άρα, από την εξαετή εμπειρία μου στο νησί, πρώτον δεν μιλάμε για 5 λίρες, γιατί το πίνω ένα ποτό δεν υπάρχει. Υπάρχει το αφού βνήκαμε θα πιούμε μεχρί να γίνουμε κωλοτρυπίδια, αλλιώς γιατί βγήκαμε; Δεύτερον η έκφραση I’m broke είναι μόνιμη κουβέντα στο τέλος του μήνα. Για κάποιους είναι και 100% πραγματικό. Δε μπορούσα να καταλάβω πως το καταφέρνουν, χωρίς παιδιά ή ακόμα και ενοίκιο κάποιοι, αλλά το καταφέρνουν. Ίσως γιατί δεν πίνουν μια… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Οκ, το παραδέχομαι, μου έκανε trigger αυτή η ερώτηση. Αλλά νομίζω θα συμφωνήσουν πολλοί μαζί μου. Δεν σε γνωρίζω Ανδρομάχη, και εύχομαι ειλικρινά να είσαι πάντα άνετη με τα οικονομικά σου και συγνώμη αν σε στεναχωρήσω, όμως το μόνο που κάνει ΜΠΑΜ στην περίπτωση αυτή είναι η παντελής σου άγνοια για την πραγματικότητα. Δηλαδή, with flying colors! 🌈 Το να είσαι νέος και να πληρώνεσαι ένα οκ μισθό (ΟΚ με ποιά δεδομένα; Του δικού σου lifestyle;) και ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ (πασπαρτού τα παιδιά, δια πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν), δεν σημαίνει ότι είσαι άνετος να παρτάρεις ή να βγαίνεις για μπύρες.… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Να μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι πολλοί νεαροί Βρετανοί και Αμερικανοί αποπληρώνουν δυσβάστακτα δάνεια που έλαβαν για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους καθώς τα δίδακτρα είναι συχνά ιδιαίτερα τσιμπημένα.

ακρίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Αν νομίζεις ότι θα βγεις για μια μπύρα με άγγλους συναδέλφους (είδα λίρα και το είπα) δεν έχεις πάρει ακόμα πολιτισμικό. Όταν βγουν με το γραφείο ή και γενικώς θα πιούν μέχρι τελικής πτώσης!!!!!!! Και θα αλλάξουν μαγαζιά και ξεχνα ότι έχεις συνηθίσει να βλέπεις από αυτούς. Την επομένη μέρα στο γραφείο κύριοι και κυρίες θα είναι πάλι αλλά λέω να σε προειδοποιήσω για να μην εκπλαγείς

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Δεν ξέρω σε ποια χώρα είσαι, στην Ολλανδία που ήμουν εγώ ο συγκεκριμένος λόγος είναι απόλυτα αποδεκτός για όλους. Επίσης οι Ολλανδοί συγκεκριμένα δε θα έμπαιναν στη διαδικασία να σκέφτονται ευγενικές δικαιολογίες, θα το ακύρωναν λέγοντας ότι δε μπορούν, είναι λίγο ελληνικό ίδιον αυτή η σπουδή να βρούμε ευγενική δικαιολογία. Έχει σημασία η κουλτούρα των ανθρώπων στη χώρα που είσαι. Αυτό πάντως με τη μέρα πληρωμής γενικά παίζει, απόρησα λίγο που σου φάνηκε τόσο εξόφθαλμη δικαιολογία. Ένας νέος άνθρωπος με καλό μισθό χωρίς παιδιά μπορεί να έχει στόχο να βγει στη σύνταξη στα 40, να έχει δάνειο, να στηρίζει οικονομικά… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

“Τι θα γίνει αν κάποιος αποφασίσει να κεράσει σφηνάκια; Και μετά ένας άλλος;”

Θα γίνουν όλοι λιάρδα, αυτό θα γίνει.

Να το κάνετε Παρασκευή, σε κάθε περίπτωση, για να έχετε χρόνο για αποκατάσταση και διαχείριση του ποιος φασώθηκε με ποιον.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δε βρέθηκες πουτέ στη θέση στο τέλος του μήνα να έχεις χρήματα μόνο για τα απαράίτητα γι’αυτό δεν το πιστεύεις. Εμείς οι κοινοί θνητοί μια χαρά λόγο το βρίσκουμε καθόλου δικαιολογία που δε στέκει

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κάθε φορά που διαπιστώνω την αναισθησία των ανθρώπων γύρω μου και το συννεφάκι στο οποίο ζούμε σε σταματάω να εκπλησσομαι. Δεν έχεις ιδέα για την οικονομική κατάσταση άλλων ανθρώπων και το να κάνεις υποθέσεις με βάση τον εαυτό σου δείχνει και μεγάλη άγνοια και παντελη έλλειψη ενσυναίσθησης.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην ενηλικη ζωη μου δεν εχω βγει ποτε για διασκεδαση εχοντας πανω μου μονο το αντιτιμο ενος ποτου για πολλους λογους.Δεν ειναι ενηλικη συμπεριφορα να ξεκινας ξερωντας οτι δε σε περνει για παραπανω απο πεντε λιρες.Δε θα μου αρεσε οι αλλοι να πινουν δευτερο ποτο κ εγω να κοιταω,η να πουν να παμε για φαγητο κ να παριστανω οτι δε πειναω γιατι πολυ απλα θα παω οταν θα εχω το απαραιτητο ποσο για να περασω αξιοπρεπως ομορφα και να αισθανομαι κ ασφαλης κατα την εξοδο μου.Με πεντε ευρω εβγαινα οταν με χαρτζηλικωνε η μαμα μου κ δε μου εδινε παραπανω… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Παιδιά, εγώ αν δεν πέσει το μηνιάτικο ούτε χαρτομάντηλο δεν παίρνω από πλανόδιο, όχι μπύρα . Πολλοί μάλιστα που παίρνουν σβάρνα τις δημόσιες υπηρεσίες με αναμνηστικά, χαρτομάντηλα, πρωτοπαριακής τεχνολογίας κόλλες και γλαστρακια βασιλικού (όλα από0,5-2,00 ευρω) έχουν μυριστεί τη φάση των ομοίων μου και σκάνε μύτη στο καπάκι μετά την πληρωμή τ 15νθήμερου.
Φίλη μυρίσεις καλοπέραση και πολύ θα ήθελα να μετακομίσω στο σύμπαν που ζεις !