in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν συμπαθώ καθόλου τον πεθερό μου

Πίνει, δεν ξέρει να φέρεται και προκαλεί αμηχανία

Πίνει, δεν ξέρει να φέρεται και προκαλεί αμηχανία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

jeff sheldon 4vr9a sdJ78 unsplash
Photo by Jeff Sheldon on Unsplash

Γεια σου Αγαπημένη Λένα, Ελπίζω να είσαι καλά. Σου γράφω γιατί δεν συμπαθώ καθόλου τον πεθερό μου. Ευτυχώς ζούμε σε διαφορετικές χώρες οπότε δεν βρισκόμαστε συχνά, αλλά όταν βρισκόμαστε είναι ανυπόφορος. Είναι ένας 60χρονος μπεμπης. Θέλει να γίνεται συνέχεια το δικό του, πίνει και δεν ξέρει να φέρεται, προκαλεί αμηχανία. Δεν καταλαβαίνει ότι η συμπεριφορά του δημιουργεί προβλήματα. Νομίζω ότι ως ένα σημείο το επιδιώκει κιόλας ώστε να ασχολούνται οι άλλοι μαζί του. Όταν έρχεται στο σπίτι μας φέρεται σαν να είναι το δικό του σπίτι. Ξαπλώνει στον καναπέ (εμείς πού να κάτσουμε στο πατωμα; )με τα ρούχα που ήταν εξω, μαγειρεύει και αφήνει την κουζίνα χάλια, καπνίζει στη ζουλα εντός σπιτιου ενώ ο άντρας μου του το έχει απαγορεύσει. Επίσης αν του πεις έλα 22 με 27 του μήνα θα σου πει όχι θα έρθω 20. Αν εξαρχής του είχες πει 20, θα σου έλεγε 18. Απλά και μόνο για να γίνει το δικό του. Είπαμε να έρθουν για Χριστούγεννα μαζί και με τον πατέρα μου. Εγώ θα είμαι 2-3 εβδομάδες πριν γεννήσω και είπαμε με τον άντρα μου ότι από το πώς θα είμαι θα εξαρτηθεί αν θα μείνουν σπίτι μας ή θα νοικιάσουν κάτι. Ο πατέρας μου το πρότεινε μόνος του πριν καν του το πω εγώ. Ο πεθερός όχι απλά δεν το σκέφτεται αλλά θέλει να μείνει και παραπάνω από αυτό που του λέμε και στράβωσε όταν αναφεραμε το θέμα της ενοικίασης. Ο άντρας μου νευριάζει συχνά μαζί του λόγω της συμπεριφοράς του και καβγαδιζουν, αλλά σαν άνθρωπος είναι πιο υπομονετικός από εμένα και μπορεί να πει 5 μέρες είναι ας μην χαλαστουμε παραπανω. Υστερα ειναι πατερας του και έχει και πολλές καλές οικογενειακες εμπειρίες. Εγώ όμως βραζω στο ζουμί μου. Από τώρα ήδη έχω νεύρα για όταν θα έρθουν. Είχα καλή διάθεση και σκεφτόμουν ότι θα είναι ωραία να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί για μια φορά, αλλά με το που άρχισε να λέει τα δικά του για τις ημερομηνίες έχω ξενερώσει φουλ. Ο άντρας μου του έκλεισε τα εισιτήρια για τις μέρες που ορίσαμε εμείς, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα γιατι κάθε φορά κάτι βγαίνει μ αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον αντέχω. Άσε που έτσι εγωιστής και ξεροκέφαλος που είναι φοβάμαι ότι δεν θα τηρεί καν τα μέτρα προστασίας από τον ιό. Πώς θα καταφέρω να είμαι ήρεμη και να περάσουμε όντως τα Χριστούγεννα οικογενειακά όπως το φανταζόμουν χωρίς να παρακαλάω να φύγουν;

 

Μα το μεγάλο Μακαρονοτέρας, δεν το χωράει ο νους μου που ο κόσμος ακόμα επιμένει να ζει σα να μην έχουμε πανδημία.

Ποια οικογενειακά Χριστούγεννα, καλή μου, που είσαι έγκυος και θα φέρετε άλλους δύο μεγάλους ανθρώπους στο σπίτι σας; Για όνομα της μεγάλης Ήρας, ΜΙΑ χρονιά είναι, ΜΙΑ. Βγήκε το εμβόλιο, για ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΜΕ, συναντηθείτε σε λίγους μήνες όλοι μαζί να αγκαλιαστείτε και να θυμώσετε με την ησυχία σας. Καθήστε όλοι στ’ αυγά σας, δεν μπορώ άλλο να διαβάζω και να ακούω τέτοια, νιώθω σα νηπιαγωγός. Παρεμπιπτόντως τα νήπια έχουν προσαρμοστεί μια χαρά τα γλυκούλια, με τις μάσκες τους, και τα χεράκια τους τα πλένουν κι από όλα. Με τους μεγάλους που δεν εννοούν να συμμορφωθούν όμως, δεν αντέχω άλλο. Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο πια να μην κάνετε Χριστούγεννα μαζί για ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

80 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Mια ωραία πεταλούδα
Mια ωραία πεταλούδα
5 χρόνια πριν

Γεια χαρά! Ειμαι η κοπέλα της ερώτησης. Η επίθεση που παρατηρώ στα σχόλια με κάνει να νιώθω την ανάγκη να απαντήσω. Αρχικά να πω πως η ερωτηση στάλθηκε πριν 3-4 μήνες. Τότε κλείστηκαν και τα εισιτήρια. Το διάστημα εκείνο στην Ελλάδα αλλα και στη χώρα που ζω τα κρούσματα ήταν πολύ χαμηλά, δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα από τις κυβερνήσεις και η γενική ιδέα ήταν πως αν προσεχεις και τηρείς τα μέτρα υγιεινής μπορείς να είσαι ασφαλής. Δεδομένου πως έχουμε να δούμε τους γονείς μας 1,5 χρόνο και χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με το εμβόλιο και ποσο θα κρατήσει… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Πριν 3 μήνες η Ελλάδα είχε τουλάχιστον 200 κρούσματα τη μέρα, τα οποία θεωρούνταν επίσης πολλά και υπήρχαν ήδη μέτρα. Η πανδημία δε σταμάτησε καθόλου και τα λίγα κρούσματα δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσατε να κολλήσετε εσείς ως ζευγάρι ή οι οικογένειές σας.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Είμαστε όλοι γενικώς τσιτωμένοι, ελπίζω εδώ τουλάχιστον όλοι να ξεχωρίζουμε τον ανεύθυνο από τον αισιόδοξο ή τον πηγμένο από πολλά άλλα που συμβαίνουν παράλληλα στη ζωή του άνθρωπο.
Προσωπικά κρατάω ότι δε θα έχεις το πεθερό για Χριστούγεννα, βέβαια αν κατάλαβα καλά δε θα έχεις και τον μπαμπά σου. Όμως θα μπορείς να του μιλήσεις. Και για τα φετινά ειδικά Χριστούγεννα, αυτό είναι μεγάλο δώρο, το ξέρεις ήδη!
Καλές γιορτές!

Mια ωραία πεταλούδα
Mια ωραία πεταλούδα
5 χρόνια πριν

Ποντια, σε ευχαριστώ και για αυτό το σχόλιο, αλλά κυρίως για το πρώτο που έγραψες κάπου εδώ κάτω.

Οι ρυθμοί της πανδημίας είναι πλέον τέτοιοι που όσο κι αν γκρινιαξε ο πεθερός, δεν του αφήσαμε πολλά περιθώρια. Είχε βέβαια κι άλλες ιδέες, όπως το να έρθει με το που γεννηθεί το μωρό γιατί τότε τον βολεύει καλύτερα. Γενικώς, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση μαζί του. Δυστυχώς, δεν θα έχω ούτε τον μπαμπά μου, αλλά αυτά πάνε μαζί.

Σε φιλώ!

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
5 χρόνια πριν

Με το καλό το μωράκι σου, και να σου πω την αλήθεια, μεταξύ του να υποστώ τον πεθερό και του να μην δω τον μπαμπά μου, θα προτιμούσα σίγουρα το δεύτερο. Ηρεμία και Skype.

Ndber
Ndber
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Αχ πες τα βρε Λένα! Κι εγώ μια από τα ίδια! Έχω να πάω Ελλάδα από πέρυσι τον Νοέμβριο και δεν πρόκειται να πάω μέχρι να κάνω τόσο εγώ όσο και όλη η οικογένεια μου το εμβόλιο! Προφανώς θέλουμε να τους δούμε, προφανώς ήθελα το καλοκαίρι λίγο ήλιο και θάλασσα, προφανώς μου λείπουν οι κουραμπιέδες της γιαγιάς μου! Φέτος Χριστούγεννα μόνο με τον άντρα μου, οι δύο μας…μεταξύ μας, δεν έχουμε καλύτερο!

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ndber

Και εγώ έχω να πάω από τον Ιούλιο το ’19 και με τον πατέρα μου στα 70 ούτε που μου περνάει από το μυαλό να κλείσω εισητήρια. Ούτε όταν τα κρούσματα ήταν λίγα, γιατί 1) πάλι μπορείς να κολλήσεις, και 2) αν δε βγει το εμβόλιο η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί ανα πάσα στιγμή.

stern
stern
5 χρόνια πριν

Ο Ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο είναι οτι “δεν εχεις προβλημα με τον πεθερό σου, έχεις με τον άντρα σου”. Και όταν υπάρχουν και εγγόνια, τόσο πιο αναγκαίο είναι να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.
Παρεπιπτόντως, μήπως θα έπρεπε να γινει και μια τετοια στήλη, όπως πχ η στήλη “η μόνη λυση είναι ο/η ψυχολόγος”;
Όπως και να χει, λογικά θα είσαι τωρα στις μέρες σου, με το καλό σου εύχομαι. Και καλές, ήρεμες γιορτές! Είναι η επιβράβευση όλων μας για τη δύσκολη χρονιά που έχουμε πίσω μας!!!

pyrosvestiras
pyrosvestiras
5 χρόνια πριν

Γιατί πιστεύεις ότι σε μάλωσαν οι περισσότερες σχολιάστριες για το θέμα της πανδημίας; Τι προκάλεσε αυτήν τους την αντίδραση; Νομίζω ότι ήταν που η ερώτηση σου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχετε συναίσθηση της τραγικής πραγματικότητας που ζούμε και των θυσιών που πάρα πολλοί από εμάς κάνουμε. Κοινώς, η ερώτηση σου ακούστηκε σαν να είστε στην κοσμάρα σας. Κάνατε αυτό που όλοι μας θέλαμε, αλλά δεν το κάναμε (και 3 και 4 μήνες πριν). Και είναι κρίμα τώρα να κατηγορείς τους αναγνώστες ότι δεν ασχολήθηκαν με αυτό που εσύ ήθελες. Και εσύ δεν ασχολήθηκες με αυτό που οι περισσότερες από… Διαβάστε περισσότερα »

Lollipop94
Lollipop94
5 χρόνια πριν

Δεν είναι προφανής η απάντηση δηλαδή; με τον άντρα σου έχεις το πρόβλημα που δε βάζει όρια στην οικογένεια του και επιτρέπει στον πατέρα του να εισβάλει στον προσωπικό σας χώρο και να συμπεριφερεται όπως του καπνίσει. Ε και επειδή αυτό δε μπορεί να στο παραδεχτεί σου λέει “έλα μωρέ ας κάνουμε τουμπεκί”. Εσύ νομίζεις ότι το πρόβλημα το χεις με το πεθερο.

Depon
Depon
5 χρόνια πριν

Yπάρχει γενικά μια τεράστια αντίδραση απο κάποιους (και οι περισσότεροι εδώ έτσι ειναι) σε όποιον είναι πιο ‘χαλαρός’ στο θέμα της πανδημίας (κατά τη γνώμη τους, ‘χαλαρός’). Πραγματικά, πρέπει να ζω σε άλλο κόσμο, γιατί τόση υπερβολή που βλέπω εδώ μέσα οταν λέει κάποιος οτι μπήκε σε αεροπλάνο, ότι πήγε διακοπές, ή ότι επιθυμεί να δεις τους γονείς του, τους φίλους του, όταν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά να πάει για μία μπύρα, και να μην είναι κλεισμένος σε ένα σπίτι επί ενα χρόνο, του τη πέφτουν λες και ειναι σκληρος ψυχοπαθής. Αντέχει ένας ανθρωπος να μένει στο σπιτι του επί… Διαβάστε περισσότερα »

Elytissa
Elytissa
5 χρόνια πριν

Εχουμε Δεκεμβριου, εστειλες την ερωτηση πριν 3-4 μηνες δηλαδη Αυγουστο/ Σεπτεμβριο. Ο μισος πλανητης ειχε ηδη χασει μεχρι τοτε εκατονταδες ακομα και χιλιαδες πολιτες σε καθε χωρα σχεδον. Εμβολιο τοτε δεν ειχε βρεθει, περιμεναν απο μερα σε μερα το δευτερο κυμα οι επιστημονες αλλα θεωρησατε οτι ολα ειναι οκ για να κανουν οι ηλικιωμενοι γονεις το ταξιδι . Εγω ζω Αυστραλια και απο τον Μαρτιο ειχα ακυρωσει το ταξιδι μου για Ελλαδα. Εχουμε να δουμε τους γονεις μας 2.5 χρονια και δεν θα τους δουμε ουτε φετος. Σε ποια χωρα ζεις αν επιτρεπεται?

edw babastroumf me akous froufrou?
edw babastroumf me akous froufrou?
5 χρόνια πριν

Την μια φορά που είχατε την ευκαιρία να μην έρθει ο πεθερός και σας κατσικωθεί δεν την εκμεταλλευτήκατε. Ερασιτέχνες
Τώρα τι να πούμε, που κανονίσατε όλη αυτή την ιστορία με ταξίδια κλπ για 2 μεγάλους ανθρώπους εν μέσω πανδημίας ενώ εσύ είσαι έγκυος.. Θα το δικαιολογούσα μόνο άμα μένατε στην Ν. Ζηλανδία..

Κατερινιώ
Κατερινιώ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  edw babastroumf me akous froufrou?

Κανένα, κανένα, ΚΑΝΕΝΑ ταξίδι δεν δικαιολογείται εν μέσω πανδημίας. Εκτός βέβαια αν δεν έχουν πρόβλημα οι δύο μεγάλοι άνθρωποι να κάτσουν 14 μέρες ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ σε ένα ξενοδοχείο.
Βέβαια, μάλλον η γυναίκα που έστειλε την ερώτηση, την έστειλε πριν το δεύτερο κύμα του ιού. Αλλά και πάλι, λίγο μυαλό, μεγάλοι άνθρωποι δηλαδή ευπαθείς ομάδα και οι δύο, και η ίδια έγκυος….

leas
leas
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κατερινιώ

Αυτό με την αυστηρότατη καραντίνα και μετά βουρ δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχουν και οι ασυμπτωματικοί ως κινητές βόμβες, με καραντίνα ή χωρίς. Για την ώρα, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πόσοι είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς και για πόσο καιρό είναι μεταδοτικοί για τους άλλους. Κλειστείτε σπίτι σας. Τελειώνει όπου να’ ναι.

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  edw babastroumf me akous froufrou?

Πραγματικά, μιλάμε για την απόλυτη ευκαιρία να αποφύγεις ενοχλητικά σόγια, ηλίθιες οικογενειακές μαζώξεις κτλ κι αυτοί τους κλείνουν εισιτήρια. Τσ, τς ,τς, εγώ είμαι μες στη χαρά που θα μείνουμε σπίτι μας και θα μαγειρέψουμε πρώτη φορά Χριστούγεννα μόνο εγώ και ο άντρας μου. (Φυσικά και ο δικός μου αξιαγάπητος πεθερός μας έπρηξε να αλλάξουμε νομό σκαρώνοντας ολόκληρο στόρυ σε περίπτωση ελέγχου για να πάμε να τους δούμε, το καταχάρηκα που του είπα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. Λέω να το κρατήσω και μετά το εμβόλιο αυτό. 😂)

ZiggyStardust
ZiggyStardust
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

@Εντελβαις Εχθες πηγα σε ενα λογιστικο γραφειο για μια δουλεια. Περιμενα στον διαδρομο διοτι ο λογιστης ειχε αλλο πελατη μεσα. Μιλουσαν λοιπον για το τι μπορουν να σκαρφιστουν ωστε να ερθουν αγαπημενα τους προσωπα απο Αθηνα κ Θεσσαλονικη στην Πατρα. Τι δικηγορους πηραν να τους ετοιμασει χαρτια οτι ταχα εχουν υποθεση εδω, τι φορολογικες υποθεσεις, σεναρια ολοκληρα, τι σε καποια σημεια να πανε απο τον παλιο δρομο γ να μην περασουν διοδια! Παμε καλα?

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Άσε άσε, ήθελε να αλλάξουμε τον τόπο κατοικίας του συντρόφου μου στο Ε1, και μετά εγώ ως συνοδός κάπως να πούμε ότι πάμε για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους τι να σου λέω τώρα, περιπτωσάρα. Εδώ ήθελε να στείλει SMS για σουπερμάρκετ και να βγει εκτός νομού ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ. Εύχομαι να φάει τα 300 ειλικρινά, δε θα καταλάβει διαφορετικά.

Marilyn
Marilyn
5 χρόνια πριν

Σου δίνει το σύμπαν τέτοια γαμάτη δικαιολογία να μη δεις τον πεθερό που δε συμπαθείς και την πετάς στα σκουπίδια; Κρίμα ρε παιδιά!!!

Ζοζεφίνα
Ζοζεφίνα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marilyn

Αυτό σκέφτηκα, έγκυος εν μέσω πανδημίας; Ούτε στο FaceTime δεν θα τον έβλεπα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζοζεφίνα

Ναι ρε με αυτά τα 5G διασπείρεται ο ιός και μάλιστα μερικές πλατφόρμες σου κολλαν σαλμονέλα. Μη μας πιάσει τσιρλιο χριστουγεννιάτικα, ένα σκασμό μελομακάρονα έφτιαξα.

Ζοζεφίνα
Ζοζεφίνα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

χαχαχα ναι παιδιά προσοχή. δεν παίζουμε μ’ αυτά.

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν

Αχ τα γλυκουλιααααα

Σουσουράδα
Σουσουράδα
5 χρόνια πριν

Πολύ σωστά επικεντρώθηκε η Λένα στο θέμα της πανδημίας αν και δεν απαντησε στην ερώτησή σου. Η μόνη λύση τώρα που ήδη κλείσατε τα εισιτηρια ( κακώς δηλαδή και απορώ πώς τους δοθηκε η άδεια να ταξιδέψουν) είναι να πληρώσετε τη διαμονή του εκει που θα νοικιάσε και να του το παρουσιασετε σαν τετελεσμένο. Ο άντρας σου δηλαδή όχι εσύ. 2- 3 βδομαδες πριν γεννησεις που θα εισαι με την κοιλια τουρλα και δε θα βολευεσαι πουθενα πιθανονν να θες να απλώνεσαι σσν το χταποδι στον καναπε και πάλι να μη βολυεσαι, να θες να κυκλοφορείς με το βρακί και… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
εξωγήινη
5 χρόνια πριν

”Παρεμπιπτόντως τα νήπια έχουν προσαρμοστεί μια χαρά τα γλυκούλια, με τις μάσκες τους, και τα χεράκια τους τα πλένουν κι από όλα.” Λένα πόσο δίκιο έχεις! Χτες σε online all staff meeting με τον CEO, μας λέει: ”Να πλένετε τα χέρια σας. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έλεγα αυτό σε meeting με ενήλικες, είναι αυτό που διδάσκω στον 3χρονο γιο μου. Αλλά σας παρακαλώ να πλένετε τα χέρια σας, κρατήστε τους μαθητές μας κι εσάς ασφαλείς.” Ξέρω πολλά άτομα πάντως που μπορεί να μην πηγαίνουν ούτε στην παμπ γιατί φοβούνται αλλά μια χαρά μπαίνουν στο αεροπλάνο να πάνε Ελλάδα… Διαβάστε περισσότερα »

Aktinidio
Aktinidio
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Ποιο πλυσιμο? Ειδα πριν λιγες μερες ανθρωπο στον δρομο να πιπιλαει τα δαχτυλα του. Χειροτεροι απο νηπια ειναι.

Aktinidio
Aktinidio
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aktinidio

Πο πο.. καμια λογικη… νομιζω θα εβγαζα ντετολ και θα τον ψεκαζα κι αυτον.

etk
etk
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Επειδη εχω δει πολλα στα γνωστα groupακια στο fb για τους Ελληνες που ζουν στην Αγγλια, εχω να πω οτι με αρνητικο τεστ pcr 72h και μασκες, αν κολλησω στο αεροπλανο τοτε να παω να παιξω και λοττο https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-airlines-int-idUSKBN27C24F?fbclid=IwAR1a8lZDnp7zebzmYeA3C859_DdtFS_poGf54wtOyp8Z-Dj8yWlPLku1d-w . Επειδη εχουν καποιοι την ζωη τους στο εξωτερικο και ειναι χρονια εκει δεν σημαινει οτι ειναι για ολους το ιδιο, μονο τους φοιτητες αν σκεφτουμε δηλαδη. Ας σκεφτουμε και τους αλλους πριν αρχισουμε την κριτικη για το ποιος θα παει Ελλαδα τα χριστουγεννα. Αυτη η Ελληνικη νοοτροπια με κουραζει απιστευτα.

kaiti
kaiti
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  etk

Πραγματικά ετκ. Συγκεκριμένα μοριακό τεστ 72 ώρες πριν την πτήση, ραπιντ τεστ στο αεροδρόμιο κ 3ημερη καραντίνα. Όλοι τα νεύρα μας έχουμε με αυτή την κατάσταση αλλά ας ελέγχουμε λίγο το κούνημα του δαχτύλου προς πάσα κατεύθυνση.

etk
etk
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kaiti

Καποιοι θελουν να πανε στις οικογενειες τους και τερμα, επιτρεπονται οι πτησεις, ασχετα που το εκαναν δυσκολο (καποιοι φοιτητες παιρνουν τα χρηματα του pcr απο το πανεπιστημιο τους, οποτε κατι ειναι και αυτο), τωρα το εκαναν 3 ημερες, πριν ηταν 10 ημερες αλλα εκαναν φασαρια και το μειωσαν (βεβαια δεν καταλαβαινω γιατι θες και τεστ και καραντινα, καντο οπως UK που σπας καραντινα στις 5 ημερες με αρνητικο pcr). Η ζωη δεν θα σταματησει εδω περα, και δεν κανω εγω κριτικη και θα πω την αποψαρα μου, γιατι αλλιως να μην πηγαινουμε ουτε στα σουπερμαρκετ, και να μην μπαινουμε και… Διαβάστε περισσότερα »

kaiti
kaiti
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  etk

etk μάλλον κάπου στο γραπτό λόγο χάθηκε η υφή του σχολίου μου. Μαζί σου συμφωνώ, απλά συμπληρωματικά σε αυτό που είπες παρέθεσα πιο αναλυτικά τις απαιτούμενες προυποθέσεις για να γυρίσει κάποιος στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.

pyrosvestiras
pyrosvestiras
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  etk

Κρίμα etk για τον τρόπο που τα βλέπεις τα πράγματα. Όλοι θέλουν να πάνε στις οικογένειες τους και τέρμα. Δεν “το έκαναν δύσκολο”, προσπαθούν να μειώσουν τις πιθανότητες να κολλήσουμε. Όλοι θέλουν να ταξιδέψουν, όχι μόνο εσύ. Αλλά επιλέγουν να μην ταξιδέψουν, με πολύ πόνο και συμβιβασμό, για το καλό όλων. Είναι και θέμα ατομικής υπευθυνότητας, ο καθένας όσο καλύτερα μπορεί. Καλά να περάσεις και εσύ και η Clementine με τις οικογένειές σας αυτά τα Χριστούγεννα, εμείς θα κάνουμε υπομονή μία χρονιά. Για καλό και δικό σας.

kaiti
kaiti
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pyrosvestiras

Ευχαριστώ για τις ευχές. Ελπίζω όντως να περάσω καλά κ εσείς το ίδιο παρά την ειρωνία. Με 2 (δύο) τεστ μέσα σε 3 μέρες είναι αστείο και να το συζητάμε. Εκτός αν κάνετε όλοι εβδομαδιαία για να πάρετε το -κατάμεστο- λεωφορείο.

pyrosvestiras
pyrosvestiras
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kaiti

Δεν ήταν ειρωνία Clementine, ήταν πικρία, μεγάλη πικρία. Ελπίζω να διαβάζεις τα σχόλια και άλλων εδώ που με στενοχώρια και πόνο αποφεύγουν να δουν τους γονείς τους και τις οικογένειές τους. Και ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που εξαναγκάζονται να πάρουν τα κατάμεστα λεωφορεία για να πάνε στη δουλειά τους και στους ανθρώπους που επιλέγουν να πάρουν το αεροπλάνο για να διασκεδάσουν κοντά στους δικούς τους κ να μην μείνουν μόνοι τους τις γιορτές. Τέλος ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι τα δύο τεστ που λες σε τρεις μέρες δεν είναι πανάκεια και δεν εκμηδενίζουν τις πιθανότητες να κολλήσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Κατερινιώ
Κατερινιώ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kaiti

Clementine, εγώ έχω άνθρωπο που έκανε 3 μοριακά για να βγει θετικός. Είχε στο περιβάλλον του 2 θετικά κρούσματα επιβεβαιωμένα, και είχε αυτός και η οικογένεια του πυρετό, δέκατα. ‘Έκατσε αμέσως σπίτι του, και άρχισε τα τεστ. Στα 2 αρνητικά, μας είπε “Βγαίνω” Πέσαμε πάνω του, “κάτσε μέσα 14 ημέρες, είσαι σίγουρα θετικός”. Το τρίτο μοριακό τον έδειξε θετικό. Και έχω διαβάσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.

kaiti
kaiti
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κατερινιώ

Αρα τι προτείνετε κατερινιω; με 2 τεστ αρνητικά κ χωρίς συμπτώματα να κλειστουμε σε κανα πύργο; έχετε την ίδια άποψη κ για τους ανθρώπους που δεν αλλάζουν χώρα; ξέρετε, όσοι γυρνάμε στην Ελλάδα θα έρθουμε σε επαφή με όσους ανθρώπους θα έρθετε κ εσείς, δεν ερχόμαστε με σκοπό να οργανώσουμε παρταρα απόδημου ελληνισμού. Θα δούμε την οικογένεια μας με τη σιγουρια ότι από τη μεριά μας έστω δε φέρνουμε τον ιό. Μπορείτε να πείτε το ίδιο για τον καθένα που μετακινείται καθημερινά σε μετρό κ λεωφορεία κ εργάζεται;

Κατερινιώ
Κατερινιώ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kaiti

Μην είστε σίγουρη για το τι θα κάνουμε. Δηλαδή, εγώ στις γιορτές ΔΕΝ θα δω τους δικούς μου που μένουν 50 λεπτά μακριά. Και εγώ με 2 αρνητικά μοριακά τεστ λόγω του περιστατικού που ανέφερα πιο πάνω. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, τα μοριακά τεστ και τα ράπιντ τεστ, είναι φωτογραφίες πολαρόιντ. Δηλαδή σου λένε αν είσαι θετικός ή αρνητικός ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ στιγμή, Δεν σου εγγυώνται ανοσία δια βίου, το καταλαβαίνετε! Όσο για το τι προτείνω εγώ, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει σημασία, όταν εδώ και τόσους μήνες έχει βγάλει οδηγίες κοτζάμ ΠΟΥ. Που λένε, ναι, ακριβώς αυτό, κλειστείτε! Και σας… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κατερινιώ

Σε αγάπησα για τις λογοτεχνικές σου αναφορές!

Κατερινιώ
Κατερινιώ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Dalloway

Σε ευχαριστώ πολύ! <3
Αν και είναι λίγο ότι να ναι, από τη μία Καμύ, από την άλλη Twilight….

pyrosvestiras
pyrosvestiras
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pyrosvestiras

Δεν ξέρεις τίποτα για εμένα, όπως κ για κανέναν άλλο εδώ, και το τι φορτίο κουβαλάνε αυτό το διάστημα αυτοπεριοριζόμενοι και μόνοι. Δεν είμαι φοιτητής, μένω Ελλάδα. Διάβασε τα σχόλια των άλλων εδώ. Άνθρωποι δεν βλέπουν τους δικούς τους παρότι μπορεί να μένουν και στην ίδια πόλη ακόμα. Ο καθένας προσπαθεί να περιορίσει τον εαυτό του όσο περισσότερο μπορεί, για το καλό των δικών του και όλων. Κάνουμε τα εντελώς απαραίτητα μόνο. Τα άλλα τα κόβουμε, για να περιορίσουμε τις πιθανότητες να κολλήσουμε εμάς και άλλους. Αν μπορούσε κάποιος να μην πάει στη δουλειά του μέσα στα κατάμεστα λεωφορεία ή… Διαβάστε περισσότερα »

pyrosvestiras
pyrosvestiras
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pyrosvestiras

Ναι, ούτε εγώ ούτε οι άλλοι εδώ, δεν έχουμε κάτι ειδικά με εσένα ή με την γράφουσα την ερώτηση. Τα έχουμε με την έλλειψη ενσυναίσθησης και υπευθυνότητας, από όπου και αν προέρχεται.

pyrosvestiras
pyrosvestiras
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pyrosvestiras

@ etk: Ναι, εγώ δεν πηγαίνω πουθενά, και το λέω απολύτως ειλικρινά και κυριολεκτικά. Πηγαίνω μόνο στα εντελώς απαραίτητα (σουπερ μαρκετ, εργασία εκτός οικίας σπάνια, κοντινή βόλτα τον σκύλο, κλπ) και θα περάσω μόνος μου τις γιορτές μακριά από γονείς κλπ. Και είναι και πολλοί άλλοι άνθρωποι έτσι, όπως θα διαπίστωσες από τα μαζικά σχόλια εδώ. Επίσης στο προηγούμενο σχόλιο μου εξηγούσα ότι και εγώ και πολλοί άλλοι έχουν μείνει στο εξωτερικό μόνοι τους, όντας φοιτητές, χάνοντας οικογενειακά χριστούγεννα κλπ. @ ομάδα αμπα: Συγγνώμη, πώς και επιτρέψατε να δημοσιευτεί αυτό το τελευταίο σχόλιο της etk? Με τους ιδιαίτερα προσβλητικούς και… Διαβάστε περισσότερα »

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pyrosvestiras

Πραγματικά, κατρακύλισε το επίπεδο σε dt.
Εποπτείααα… Πού είσαι πουλάκι μου?

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pyrosvestiras

Απίστευτα επιθετικό, εμπρηστικό & επιθετικό σχόλιο. Απορώ πώς πέρασε

hakuna matata
hakuna matata
5 χρόνια πριν

Πες τα βρε Λένα, και όχι τίποτα αλλά όταν διαβάζω τέτοια νιώθω τελείως βλάκας που αποφάσισα να κάτσω στα αυγά μου και να περάσω τις γιορτές σε ένα σπίτι που μένω ΜΟΝΗ ΜΟΥ και στο εξωτερικό και σε καραντίνα. Πόσο ζηλεύω όσους δεν έχουν τόσο ψηλό αίσθημα ευθύνης, πραγματικά. Που πουλάνε λίγη αναισθησία να αγοράσουμε κι εμείς; Εσύ με τον άντρα σου και με νεογέννητο και θέλετε να φέρετε και τους παπούδες, ήμαρτον. Δηλαδή δε θα περνούσατε ωραία και οικογενειακά οι τρεις σας; Αν από την αρχή σκεφτόμασταν και συμπεριφερόμασταν όλοι υπευθυνα δε θα είχαμε φτάσει εδώ.

Ζοζεφίνα
Ζοζεφίνα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  hakuna matata

Ακριβώς. Κι εμείς εξωτερικό θα μείνουμε. Όταν είπα σε φίλους και γνωστούς ότι δεν θα έρθουμε γιατί δεν έχει νόημα και απλά άγχος θα μας προκαλέσει αυτό, σοκαρίστηκαν. Ολοι ρωτούσαν θα κάνετε Χριστούγεννα μόνοι σας; Όχι θα πάρω 2-3 αεροπλάνα και θα πάω για αγκαλιές στην γιαγιά μου. Και στο ότι και να έρθουμε δεν θα δούμε κανέναν σας η απάντηση ήταν γιατί καλέ; Στέλνεις ένα 4 και πας όπου θες. Δεν καταλαβαίνω, στις καλές εποχές οι ίδιοι άνθρωποι τους έλεγες θα βγείτε και σου έλεγαν μπα μωρέ έχει master chef junior, θα κάτσω να το δω. Τωρα λύσσαξαν όλοι.

Little_My
Little_My
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζοζεφίνα

Αυτό το “ααα, μόνοι σας θα κάνετε Χριστούγεννα δηλαδή” το ακούμε κι εμείς με τον σύντροφό μου συνέχεια από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι δεν θα πάμε φέτος Ελλάδα για γιορτές. Κάθε φορά τονίζω ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας, θα είμαστε οι δυο μας, στο σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι γίνομαι κατανοητή.

Ζοζεφίνα
Ζοζεφίνα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Little_My

Εννοείται ότι δεν το καταλαβαίνουν.Γιατί ως γνωστόν αν δεν είσαι με τουλάχιστον 20 άτομα, είσαι μόνος σου. Εμείς πέρυσι την πρωτοχρονιά, πήγαμε για φαγητό οι δυο μας σε ένα καταπληκτικό εστιατόριο γιατί απλά έτσι θέλαμε. Απλά δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο άσχετους θείους και βαρετά ξαδέρφια που είχαμε δει και την προηγούμενη μέρα. Ο ένας είπε στην οικογένεια του ότι θα είναι με την οικογένεια του άλλου για να μην στεναχωρηθεί κανείς κι όλα καλά. Το απόγευμα που το είπαμε στους φίλους μας μας ρωτούσαν μόνοι σας; αλήθεια μόνοι σας; Άντε τώρα να εξηγήσεις ότι θα είστε οι δυο σας… Διαβάστε περισσότερα »

Depon
Depon
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Little_My

Καποιοι ομως δεν εχουν ουτε αυτο τον ανθρωπο σπιτι τους να κανουν μαζι Χριστουγεννα, γιατι μενουν μονοι τους. Να μείνουν ετσι κανα χρονο, για να μην νιωθετε εσεις ριγμένοι? Δεν ειναι ολοι τοσο ανευθυνοι, ημαρτον.

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζοζεφίνα

Θα κάνετε Χριστούγεννα μόνοι σας?
Και η Αγία Ελληνική Οικογένεια?
Ευτυχώς κι εγώ μόνη μου θα κάνω, αλλιώς θα σας ζήλευα.
Άσε το κυριότερο, που ΔΥΟ άνθρωποι δεν έιναι ΜΟΝΟΙ τους,
είναι αυτό ακριβώς, ΔΥΟ!!

Po the Panda
Po the Panda
5 χρόνια πριν

Δεν έχεις πρόβλημα με τον πεθερό. Με τον άντρα σου έχεις. Πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Po the Panda
Po the Panda
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Εννοείται συμφωνώ, το σχόλιό μου είναι γενικό γιατί το πρόβλημα που έχει δεν θα εξαφανιστεί μόλις περάσει η πανδημία.

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν

Παραβλέπω λίγο το θέμα της πανδημίας, για το οποίο η μόνη απάντηση είναι σοβαρευτείτε. Και απαντώ στο θέμα σου εντελώς εκτός χορού, καθότι σινγκλ και ποτέ δεν είχα μακροχρόνιες σχέσεις και σημαντικά πάρε δώσε με πεθερικά. Μου φαίνεται αδιανόητο να βάλω άνθρωπο στο σπίτι μου για τον οποίο νιώθω τέτοια αντιπάθεια, και να μου χαλάσει και τις γιορτές. Ίσως η άρνηση μου να κάνω τέτοιου είδους υποχωρήσεις είναι που έχει οδηγήσει στο να είμαι τόσα χρόνια σινγκλ, να χαρακτηριστώ σκληρή, αλλά 100000 φορές αυτό παρά τέτοια καταπίεση. Επειδή πρόκειται για στενό συγγενή σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεις αρκετά δυσάρεστη… Διαβάστε περισσότερα »

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Υποκλίνομαι, τα είπες όλα τέλεια!

minnie
minnie
5 χρόνια πριν

Μα το Μακαρονοτέρας, έκανα λογαριασμό μόνο και μόνο για να σου απαντήσω (χαιρετώ την Αμποπαρέα!!) Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνεις και βάζεις τον εαυτό σου, ούσα έγκυος, και τους γύρω σου σε κίνδυνο. Είμαι μαμά ενός νηπίου, το οποίο όπως πολύ ωραία είπε η Λένα έχει προσαρμοστεί όσο καλύτερα γίνεται στην κατάσταση (μασκούλα, χεράκια πλύσιμο και όλα καλά, σε αντίθεση με πολλούς μεγαλύτερους που βλέπω γύρω μου). Οι γονείς μου μένουν σε άλλη πόλη σε απόσταση 2 ωρών, αλλά δεν θα τους δω γιατί ξέρω πως ακόμα και να γλιτώσω το πρόστιμο, δεν αξίζει να διακινδυνέυσουμε. Μέσα σε όλα αυτά,… Διαβάστε περισσότερα »

ZiggyStardust
ZiggyStardust
5 χρόνια πριν

Δεν ειμαι παντρεμενη, αλλα αναρωτιεμαι καθε φορα με τετοιες ιστοριες αν ειναι οντως τοσο δυσκολο να βαλεις ορια και απλα να πεις αυτο που θελεις. Δεν εχω ουτε παιδι αλλα απο τις φιλες μου ξερω οτι οι τελευταιες εβδομαδες πριν την γεννα ειναι σημαντικες με αγχος, αγωνια, ολα να πανε καλα, να ειναι ολα ετοιμα καθαρα κτλ. Δεν υπαρχουν περιθωρια για επισκεψεις και γιορτες και οικογενειακες συγκεντρωσεις. Ας τσακωθειτε και μια φορα, δεν πειραζει. θα ερθει το μωρο κ θα ξεχαστουν ολα.

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ZiggyStardust

Βρε ZiggyStardust και γω είμαι πολύ μακριά από παντρεμένη, αλλά πραγματικά απορώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βάλεις όρια. Λες και είναι άλλος κόσμος μου φαίνεται, και απορώ αν σε όλους τους γάμους φτάνεις στο σημείο να πρέπει να ανέχεσαι το μεθυσμένο πεθερό σου τα Χριστούγεννα ενώ είσαι έτοιμη να γεννήσεις. Με πιάνει αηδία και που το σκέφτομαι, και μια ελαφριά απορία, για το αν είμαι εγώ άκαρδη σκύλα.

TNR
TNR
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι τα όρια πρέπει να είναι κοινά. Εκεί έγκειται η δυσκολία. Αν πχ η εγκυμονούσα δε θέλει κόσμο στο σπίτι αλλά ο σύζυγος θέλει και επιμένει, τότε δυσκολεύει το όριο. Δεν είσαι μόνη για να πεις έτσι θα γίνει και τέλος. Επίσης παρατήρησα ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η δυναμική της σχέσης. Αν είσαι πάντα υποχωρητικός για διάφορους λόγους (να μη χαλάσεις την ατμόσφαιρα, έτσι είσαι σα χαρακτήρας, έτσι έχεις στο μυαλό σου τις σχέσεις κτλ), όταν έρθει η δύσκολη ώρα, θέλει πολλλλή προσπάθεια για να μπουν όρια. Τόση πολλή, που το παρατάς. Βέβαια εδώ… Διαβάστε περισσότερα »

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Όντως. αηδία, είχαμε ξεχάσει το θέμα του πιώματος. Τραγικό.