Ξέρω αλλά και διαβάζω πολύ συχνά στη στήλη σου ότι το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν πρέπει να το έχουμε ως σημείο αναφοράς για τις σχέσεις, συμπεριφορές μας κλπ. Πώς όμως μπορούμε να το διαχωρίσουμε αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε το παρελθόν μας ; Εννοώ ότι οι εμπειρίες μας εν τέλη μας διαμορφώνουν πως είναι δυνατόν να ξεφύγουμε λοιπόν από αυτό το φαύλο κύκλο ;
-Ερωτήματα
Αναρωτιέμαι τι διάβασες και κατάλαβες κάτι τέτοιο.
Μια γενική παράκληση, όταν στέλνετε μηνύματα και αναφερόσαστε σε κάτι που έχει αναφερθεί στο σάιτ, να βάζετε λινκ γιατί εγώ δε νομίζω ότι έχω υποστηρίξει ότι το παρελθόν δεν παίζει κανένα ρόλο στο τώρα.
Αυτό που έχουμε πει είναι ότι το παρελθόν είναι δικό μας και το μοιραζόμαστε μόνο με όσους θέλουμε, όταν θέλουμε, αν θέλουμε, και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε ή αποκαλύψουμε, γιατί σε λάθος αυτιά όντως μπορεί να μας χαρακτηρίσει άδικα, κι αυτή η απάντηση συνήθως κολλάει στην ερώτηση «να του πω με πόσους έχω πάει». Γιατί αυτός ο αριθμός, σίγουρα δεν μας χαρακτηρίζει κάπως.
Αν πιστεύεις ότι το παρελθόν σου σε καθηλώνει, ή ότι επαναλαμβάνεις λάθη του παρελθόντος, τότε η μόνη λύση είναι ο ψυχολόγος.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Μην παθαίνετε μύγα όταν διαβάζετε απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που δεν σας αφορούν. Δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος, δεν γυρνάνε όλα γύρω από εμάς-βασικά τίποτα δεν γυρνάει γύρω από εμάς, ακόμα και ο μαλάκας που μας κάνει orbiting για την πάρτη του το κάνει- οπότε ας ηρεμήσουμε λίγο και ας δούμε τον Μέλανα Δρυμό και όχι το βελανίδι στο 28ο κλαδί αριστερά διπλά στον σκίουρο που χτενίζει την ουρά του
Χαχα, top!
Τώρα θέλω σκίουρο.
Ακριβώς.
Επισης, οι κακες εμπειριες – επιλογες του παρελθοντος προωπικα θεωρω οτι δεν χαρακτηριζουν αυτο που ειμαι σημερα. Δεν τα αναιρω, αλλα η επεξεργασια τους συνεβαλε στο να εχω περισσοτερη ωριμοτητα αυτογνωσια και κοινωνικη αντιληψη.Αν καποιος θεωρει οτι οι ανθρωποι δεν εξελισονται, μαλλον δεν εξελισονται οι ιδιοι και δεν με αφορουν ως κατηγορια. Οπως και αυτοι που νιαζονται για το παρελθον για να βγαλουν συμπερασματα και να βαλουν ταμπελες.
Σίγουρα οι εμπειρίες του παρελθόντος επηρεάζουν και τις αποφάσεις του μέλλοντος. Το πρόβλημα δημιουργήται όταν όλες μας οι αναμνήσεις από τα παλιά είναι μελανες και μας καθηλωνουν, μας αποτρέπουν από το να δράσουμε στο παρόν ή ακόμα και να ονειρευτουμε το μέλλον. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πιστεύεις ότι είσαι καταδικασμενη να επαλαμβανεις τα λάθη του παρελθόντος γιατί εσύ ειδικά έχεις κάποιου είδους κατάρα. Πραγματικά έχω δει ανθρώπους να καίγονται από την πεποίθηση ότι έχουν εκ γενετής ή εξ αιτίας του τρόπου που μεγάλωσαν, ένα ελαττώμα που δεν μπορούν να διορθώσουν. Αυτό που βοηθάει είναι καταρχήν να απαλλαγείς… Διαβάστε περισσότερα »
Το παρελθόν είναι μπροστά μας με μια ματιά –
Μα μην τ’ αφήσεις να σου κλέψει από το σήμερα.
θα το κάνω μπλουζάκι να το θυμάμαι στα δύσκολα <3