in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν μπορούν να κανονίσουμε για έναν καφέ γιατί έχουν παιδιά

Κι εμένα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και πολύτιμος

Αμπα και αμποπαρέα γεια σας! Το δικό μου θέμα είναι οι φίλες μου και δεν ξέρω τι να κάνω. Δουλεύω 6 μέρες τη βδομάδα 9ωρο κι έχω και δεύτερη δουλειά μέσω υπολογιστή με την οποία ασχολούμαι όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 120

Αμπα και αμποπαρέα γεια σας! Το δικό μου θέμα είναι οι φίλες μου και δεν ξέρω τι να κάνω. Δουλεύω 6 μέρες τη βδομάδα 9ωρο κι έχω και δεύτερη δουλειά μέσω υπολογιστή με την οποία ασχολούμαι όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και την Κυριακή. Γενικά το πρόγραμμά μου είναι πολύ σφιγμένο. Οι παιδικές μου φίλες (κοντεύουμε τα 40 πλέον, είμαστε πολλά χρόνια φίλες) έχουν παιδιά. Ε λοιπόν δεν αντέχω άλλο. Όποτε κανονίζουμε για καφέ θα φάω στήσιμο γιατί χέστηκε το παιδί, Θα φύγουν από τον καφέ στο μισάωρο γιατί ξαναχέστηκε το παιδί, θα μου ακυρώσουν καφέ γιατί δεν χέζει το παιδί και θα του κάνουν κλύσμα, θα μου αλλάξουν την ώρα γιατί δεν τρώει το παιδί και κάθονται από πάνω και ταιζουν το 5χρονο στο στόμα, τις προάλλες ήρθαν στη δουλειά μου και ενώ κανονίζαμε όλες να κάτσουμε για ένα καφεδάκι δίπλα στην καφετέρια όλες μαζί (μπορούσα να φύγω για λίγο κι εκεί κοντά) με παράτησαν σύξυλη και πήγαν σε μακρινή καφετέρια για να παίζουν τα παιδιά στο πάρκο που είχε δίπλα. Μην τα πολυλογω αυτή η κατάσταση τραβάει οκτώ χρόνια τώρα. Γιατί μεγαλώνουν τα πρώτα κι έρχονται και τα δεύτερα. Κι ενώ ξέρω μέσα μου ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και δεν το κάνουν επίτηδες, εγώ όμως ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. Κι εμένα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Δεν μπορώ άλλο να τον χάνω περιμένοντας ντυμένη στο σπίτι ή στημένη σε καμιά γωνιά, ούτε έχω όρεξη και αντοχές πλέον να ξεκινάω και να σπαταλάω χρόνο σε μισάωρους καφέδες, γιατί πάλι έγινε κάτι. (συνήθως ακολουθεί ξεσκάτισμα). Από τη μία τις λυπάμαι γιατί μου φαίνονται τόσο απεγνωσμένες και με παίρνουν με τόση χαρά για να κανονίσουμε, από την άλλη σέβομαι τον εαυτό μου και τον χρόνο μου. Τι κάνω; Το λέω; Άδικο θα χω. Aλλά αισθάνομαι οτί έχω και δίκιο

-Εχω;

Δεν είναι σωστό να σε στήνει κάποιος συστηματικά, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Τα παιδιά πράγματι μπορούν να σου φέρουν τα σχέδια ανάποδα, αλλά αν γίνεται κάθε μα κάθε φορά, τότε σημαίνει ότι θεωρούν ότι οι δικές τους υποχρεώσεις (τα παιδιά) είναι πιο άκαμπτα από τις δικές σου, κάτι που ισχύει εν μέρει, γιατί τα παιδιά είναι άνθρωποι σε εξέλιξη, άρα ιδιαίτερα απρόβλεπτα. Από την άλλη, ως γονείς κάποτε πρέπει να τους μάθουν ότι υπάρχει πρόγραμμα, ραντεβού, στήσιμο, υποχρεώσεις.

Βέβαια, δεν είναι δική σου δουλειά να το πεις αυτό, ούτε είναι δική σου δουλειά να τις αναγκάσεις να μην ασχολούνται τόσο επισταμένως με τις καθημερινές εξελίξεις του παχέος εντέρου των παιδιών τους. Είναι δική σου δουλειά όμως ο χρόνος σου και η επένδυση που κάνεις σε αυτόν, άρα καταλήγουμε στο ότι πρέπει να τους μιλήσεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

55 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν

Για τις επόμενες 2-3 συναντήσεις μην εμφανιστείς και στέλνε ότι σε έπιασε κόψιμο. Ταυτόχρονα, κάνε κάτι καλύτερο με το χρόνο σου.

Kritikothessalonikia
Kritikothessalonikia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Ακριβώς αυτό θα πρότεινα και εγώ! Μήν αναλύεις πράγματα και καταστάσεις που δύσκολα αλλάζουν, διότι εκ των πραγμάτων, δύσκολα αλλάζει μια κατάσταση όταν εμπλέκονται τά προβλήματα μικρών παιδιών. Εσύ κοίτα να κάνεις το πρόγραμμα σου με άλλες παρέες που ταιριάζουν οι ανάγκες και τά προγράμματα περισσότερο. Αν σε βολεψει ακολουθείς! Αν σου πούνε δεν έρχεσαι μαζί μάς πιά, και σου παραπονεθούν να εξηγήσεις τί έγινε και δεν ακολουθείς πιά. Σε ενοχλεί που δεν μπορείς να κάνεις πρόγραμμα για τίς εξόδους σου, καταλαβαίνεις το ζόρι του νά έχεις παιδιά, αυτή όμως είναι η δική σου πλευρά τής ιστορίας. Εγώ αυτό θα… Διαβάστε περισσότερα »

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Χαχαχα κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν!!

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Έχει και σημασία αν υπάρχει και άλλος να φροντίσει το παιδί. Πατέρας δεν υπάρχει σε καμία από αυτές τις οικογένειες; Γιαγιά, παππούς, θείοι, baby-sitter; Μόνο η μαμά μπορεί να το ταϊσει ή να το ξεσκατίσει ή να το πάει στο πάρκο, και πρέπει να τρέξει η ίδια; Αν κάποια από αυτές είναι πράγματι μόνη μητέρα χωρίς δίκτυο υποστήριξης, δε θα μιλούσα.

aeromango
aeromango
4 χρόνια πριν

Και πρεπει να βρεις και φιλες που ειναι στην ιδια φαση μαζι σου. Κρατας και τις φιλες χρονων, αλλα βρες και παρεες χωρις παιδια

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν

Αν αυτό το παιδί χεζει με τέτοιο ρυθμό που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους μάλλον χρειάζεται γιατρό.

Mara
Mara
4 χρόνια πριν

Πολλές σύγχρονες μανες παθαίνουν “φρενίτιδα” με τα παιδια, δεν ξερω αλλα παλια οι μαναδες δεν ασχολούνταν ολη την ωρα με το παιδι ,και να ειναι κατα πανω του,να μην μπορει να αναπνευσει μονο του, και να φροντίζουν για την παραμικρη αναγκη του σε υπερβολικο βαθμο. Δεν τις μπορω τις περισσότερες μαναδες φιλες μου πια και δεν ασχολουμαι μαζι τους, ολη τους η ζωη γυρναει γυρω απο το παιδι αποκλειστικά και τιποτα αλλο, δεν φροντίζουν καν τους εαυτουσ τουσ και τον αντρα τους. Εχω κοψει απο καιρο την παρεα με αυτες

Evil
Evil
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mara

Ειδικά αυτο με την φροντίδα του άντρα τους το απογείωσε.

Mara
Mara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evil

Ορισμενες αναρωτιούνται μετα γιατι αυτο το γαϊδούρι ο αντρας τους τις κερατωσε…

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mara

Τρολ;

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evil

Έβαλε όμως και φροντίδα του εαυτού τους για ξεκάρφωμα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mara

Ισχύει αυτό και η δική μου ερμηνεία είναι ότι οι γυναίκες που σήμερα είναι γύρω στα 50-60, μεγάλωσαν σε μια εποχή που λόγω των στενότερων σχέσεων, τόσο χωροταξικά όσο και προσωπικά, οπότε αποκτούσαν μια εμπειρία, ζώντας κοντά σε παιδιά και μαμάδες. Έβλεπαν και ενίοτε συμμετείχαν, οπότε όταν αποκτούσαν τα δικά τους παιδιά, δεν έρχονταν σε επαφή με μια άγνωστη κατάσταση. Η νέες μητέρες μεγάλωσαν σε άλλες συνθήκες. Άλλαξε ο τρόπος ζωής, έπαψε να υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη όπως παλιά, για φροντίδα παιδιών (όταν εγώ ήμουν νήπιο, τα παιδιά, στην πόλη μου τουλάχιστον, δεν πήγαιναν παιδικό σταθμό αλλά κατ’ευθείαν νηπιαγωγείο) οπότε… Διαβάστε περισσότερα »

sapila
sapila
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mara

Έκανα το λάθος να μπω σε μια βιβλιομαδα στο φβ οπου ανταλλάσσουμε απόψεις για βιβλία που έχουμε διαβάσει. Ε, κάθε τοσο πετάγονται οι λοβοτομημενες και.προτεινουν τα παιδικά που διαβαζουν στα δίχρονα παιδάκια τους. Ούτε να ξεχωρίσουν τα περιβάλλοντα δεν μπορούν.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sapila

Εντάξει με το “λοβοτομημένες” γέλασα λίγο παραπάνω απ’ όσο θα πρεπε. 😂

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sapila

Μανούλες του fb,αυτή η μάστιγα!

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mara

Χαχα, γυναικες! Τι περιμενεις! Μολις γινουν μανουλιτσες τρελαινονται!

Τρελό ηλεκτρόνιο
Τρελό ηλεκτρόνιο
4 χρόνια πριν

Λες καπου: ξερω πως δε μπορούν να κανουν αλλιώς. ΦΥΣΙΚΑ και μπορούν να κάνουν αλλιώς.
Εμάς δλδ οι γονείς μας που μας παίρνανε παντού, σε ταβέρνες, καφετέριες, camping
κι ούτε ενοχλουσαμε και μια χαρά περνάγαμε κι εμείς κι εκείνοι με τις παρέες τους, πως τα καταφερνανε;;; Κάτι έχουν πάθει οι γονείς..Πολλά προβλήματα, το σημαντικότερο ειναι οτι το παιδί είναι ο αρχηγός και ο γονιός ο follower.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Αυτό ακριβώς.Πρεπει να σταματήσει πια αυτή η θεοποίηση των παιδιών.θυμαμαι έψαχνα δουλειά ως babysitter μια περίοδο.Με καλούν Βόρεια προάστια και ήταν η τρίτη φορά που άκουγα από μαμά:να του δείχνεις εναλλάξ χρώματα γιατί αναπτύσσεται έτσι ένα τμήμα εγκεφάλου.κατι τέτοιο τεσπα.
Μια άλλη μαμά μου έλεγε όταν απευθύνομαι στην 4χρονη κόρη πάντα μα πάντα να σκύβω στο ίδιο ύψος όταν της μιλάω και να ζητάω την άδεια της αν θέλω να μετακινήσω ένα χιλιοστό την κούκλα της από το ένα σημείο του τραπεζιού λίγο πιο πέρα.καθως έτσι δείχνω ότι την “σέβομαι’

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Η που δε θέλουν, γιατί κοίτα το χρυσό μου που “βοηθάει” το σερβιτόρο, “ζωγραφιζει” με χαλια δαχτυλάκια στα παράθυρα, “δημιουργεί” καινουρια πιάτα κάτω απ το τραπέζι με τα απομεινάρια της μπανάνας του και χώμα και καταλήγεις να αφηνεις πουρμπουάρ δεκαευρο απ’ τη ντροπή στο μαγαζί…

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Είσαι θεά στην περιγραφή σου!Χαχαχαχα

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Perilio

Είναι τρου στόρι γι αυτό!😂😂😂Στόρι. Ενικός. Μία έξοδος, 4 ενήλικες, 1 παιδί. Χωρίς πλάκα.

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Horror story!Έχω ζήσει κι εγώ κάτι ανάλογο και βγήκα εγώ η κακιά!

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν

Καταρχήν.. οι φίλες σου, μπορούν και κανονίζουν να βγαίνουν μαζί; Η εσύ είσαι ο συνδετικός κρίκος; Για το περιστατικό που ήρθαν στο γραφείο και σε άφησαν τελικά να πάνε για καφέ σε παιδότοπο, αναφέρομαι. Επίσης.. βγαίνετε όλες μαζι; Η κανονίζεις και μεμονωμένα; Όπως και να έχει πάντως.. σε θεωρούν υποχωρητική και στα κάνουν αυτά. Στο μυαλό τους ίσως είσαι ένα διάλειμμα από τα παιδιά και τις λοιπές υποχρεώσεις, αλλά.. αν το παιδί αντιδράσει, άκυρο το διάλειμμα. Από δική μου εμπειρία, τα παιδιά τους πολλές φορές είναι πρόφαση. Γνωστή μου μου είχε πει, πως όταν βαριοταν να κάνει κατι, να πάει… Διαβάστε περισσότερα »

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν

Αυτοί οι γονείς χρειάζονται ψυχολόγο για να καταλάβουν γιατί ειναι τόσο παραχωρητικοί.

Wolfcry
Wolfcry
4 χρόνια πριν

Με τα παιδιά είναι πράγματι δύσκολο να κανονίσει κανείς κάτι. Προκύπτουν συνεχώς απρόβλεπτα πριν ακόμα πάει ο γονιός στο ραντεβού του. Επιπλέον, αν είναι τα παιδιά μαζί στο ραντεβού, είναι δύσκολο να γίνει μία ολοκληρωμένη συζήτηση μεταξύ των ενηλίκων. Και αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο το παιδί μπορεί να ζητάει την προσοχή του γονέα αλλά ότι ο γονέας προσέχει (και πρέπει να προσέχει) το παιδί, π.χ. για να μη χτυπήσει κάπου. Είναι απόλυτα κατανοητός ο εκνευρισμός σου, όπως είναι κατανοητές και οι δυσκολίες που συναντούν οι γονείς. Κατά την άποψή μου, βέβαια, θα μπορούσε να γίνει μια… Διαβάστε περισσότερα »