Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν μπορώ να αποφασίσω αν θέλω να γυρίσω στον τόπο μου

Τι κάνω;

Αγαπητή Α, μπα…help! Είμαι 22 τελειωνω τώρα την σχολη μου κ ψάχνω δουλειά. Ονειρευόμουν πάντα να τελειώσω κ να δουλέψω στην Αθήνα για κάποια χρόνια κ μετά να επιστρέψω ισως Στον τόπο μου. Ωστόσο εδώ στην Αθήνα βρήκα κάτι με πολύ λίγα λεφτά κ λίγες ώρες ενώ ξαφνικά έσκασε πολύ καλή πρόταση από το μέρος μου με αρκετά χρήματα κ προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης. Τι κάνουμε; Δεν μπορώ να αποφασίσω αν θέλω να μετακομίσω. Νιώθω ότι είναι νωρίς, νιώθω πως αν πάω τώρα εκεί κ πάνε καλά τα πράγματα δεν θα γυρίσω πια εδώ στην Αθήνα. Να σημειώσω κάπου εδώ πως υπάρχει μια σχέση με κάποιον από εκεί, γεγονός που με κάνει να το σκέφτομαι λίγο παραπάνω κ να ωραιοποιώ την επιλογή του να μείνω εκεί, ενώ είναι ένα μικρό μέρος κ δεν έχω ιδιαίτερους φίλους αφού όλοι είναι εδώ. Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που έχω κάτι τόσο όμορφο κ θεωρώ πως θα το βοηθήσω να επιβιώσει αν επιστρέψω εκεί. Από την άλλη, είναι μόνο 3 μήνες όλο αυτό, αξίζει να το σκέφτομαι έτσι; Στο μεταξύ όλα αυτά συνεντεύξεις, άγχος, διάφορα δοκιμαστικά κ διάφορες προτάσεις συμβαίνουν εν μέσω εξεταστικής για το πτυχίο κι έχω κυριολεκτικά φρικάρει. Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως!

Αλεξάνδρα

Αν πας εκεί και πάνε καλά τα πράγματα δεν θα γυρίσεις στην Αθήνα. Ναι, αλλά θα είναι επειδή έχουν πάει καλά τα πράγματα. Είναι πολύ καλός λόγος για να μην γυρίσεις στην Αθήνα. Επειδή θα είναι καλά τα πράγματα!

Το λες κάπως βιαστικά, λες και είναι αυτονόητο. Ας πάνε καλά τα πράγματα κάπου, σου το εύχομαι. Ελπίζω να μην θεωρείς ότι είναι βέβαιο ότι θα πάνε καλά, και το μόνο που έχεις να αποφασίσεις είναι το πού θα γίνει αυτό.

Είχες ένα όνειρο που δεν είναι κακό, αλλά δεν βασίζεται σε κάποια πραγματική ανάγκη. Επίσης είναι αρκετά φλου. Αν πήγαιναν καλά τα πράγματα στην Αθήνα, θα γυρνούσες στον τόπο σου μόνο και μόνο επειδή έτσι το είχες ονειρευτεί; Καλό είναι να κάνουμε σχέδια, αλλά μόνο αν είμαστε αρκετά ευέλικτοι ώστε να βλέπουμε τις σημαδούρες που μας βάζει η ζωή.

Δεν μπορώ να εκτιμήσω εγώ πόσο ωραιοποιείς την ευκαιρία για τη δουλειά λόγω του αισθήματος, αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό που έχεις τώρα είναι με πολύ λίγα λεφτά και λίγες ώρες. Η άλλη δουλειά πώς είναι;

Τελευταίο τιπ, από ενήλικα προς άνθρωπο που ξεκινάει τώρα: καμία απόφαση δεν είναι για πάντα. Αυτό είναι καλό, και ταυτόχρονα απολύτως τρομαχτικό. Πρέπει όμως να το έχεις υπόψη σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Clockwork PersonaTheHippieHippieShakeJelly RollBabyDoll Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τα πράγματα δεν μας έρχονται πάντα όπως τα σχεδιάζαμε, δηλαδή σπάνια είναι ακρβώς όπως τα ονειρευόμσταν όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ουσιατικά στην Αθήνα σε κρατά μόνο το όνειρό σου να μείνεις χ χρόνια στην Αθήνα και μετά να επιστρέψεις. Αν η δουλειά στον τόπο σου είναι καλύτερη απ της Αθήνας (δες το μόνο επαγγγελματικά, χωρίς τον παράγοντα σχέση γιατί όπως λες μετρά μόλις τρεις μήνες) γιατί να μην πας; Φίλους θα κάνεις κι εκεί. Κι αν μετά θες να πας στην Αθήνα πηγαίνεις, κανείς δεν σε εμποδίζει. Αλλά και να μην πας Αθήνα δεν χάνεις κάτι, οι περισσότεροι… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αγαπητή φίλη να φανταστώ στον τόπο σου είναι μαζεμένοι γονείς και κάποιοι συγγενείς. Αν γυρίσεις στον τόπο σου, δεν μας έχεις πει καθόλου τι θα κάνεις, που θα μένεις, αν σε προβληματίζει ότι θα έχεις τους δικούς σου κοντά, μόνο ότι δεν έχει πολύ κόσμο λες, κι ότι όλοι οι φίλοι σου είναι Αθήνα. Πέρα από το ότι η δουλειά σου εκεί έχει προοπτικές εξέλιξης και καλύτερα έχεις σκεφτεί τίποτα για όλα αυτά; Σε προβληματίζουν; Γιατί έτσι όπως διάβασα την ερώτηση σου αυτό που είδα είναι ότι στο μυαλό σου η επιλογή είναι α)Αθήνα, ανεξαρτησία και φίλοι, όχι καλά λεφτά… Διαβάστε περισσότερα »

Clockwork Persona
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ήθελα με τίποτα να επιστρέψω πίσω μετά τις σπουδές. Ήμουν απόλυτη σε αυτό από όταν ήμουν μικρούλα. Γι αυτό το λόγο έκανα δουλειές του ποδαριού εδώ κι εκεί και τα λεφτά μου έφταναν μόνο για ενοίκιο και φαι. Τα προβλήματα υγείας ευτυχώς τα πλήρωναν οι γονείς μου. Γύρισα κάποια στιγμή πίσω αναγκαστικά μετά από μερικά χρόνια με σκοπό να μείνω κάνα μήνα όσο ψάχνω για δουλειά στην Αθήνα. Και τελικά ήταν ωραία. Και τελικά πρώτη φορά άρχισα να περνάω καλά και τώρα δε θέλω να φύγω παρ’ότι έχω βρει σχετικά καλές δουλειές και 3 χρόνια που είμαι εδώ η… Διαβάστε περισσότερα »

TheHippieHippieShake
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω με τη Λένα. Καμμιά απόφαση δεν είναι για πάντα. Μπορείς να το δοκιμάσεις γιατί φαίνεται να έχει καλές προοπτικές. Από εκεί και πέρα αν κάτι δεν σου κάνει μπορείς να ψάξεις για δουλειά πίσω στην Αθήνα ή στη Λάρισα ή στο Λονδίνο ή στην Κολοπετινιτσα. Αυτό που θέλω να πω (και που λέω συχνά και στον εαυτό μου) είναι ότι δεν είσαι δέντρο, αν δεν σου αρέσει φεύγεις. Καλό είναι να έχεις ένα γενικό πλάνο στο μυαλό σου για το πώς θέλεις να κινηθεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις μετατροπές σε αυτό. Υ.Γ. έχω… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και θεωρώ πως το καλύτερο θα ήταν πρώτα να αναλογιστείς γιατί θες τόσο πολύ να μείνεις στην Αθήνα. Πολλές φορές άτομα από επαρχία βλέπουν την Αθήνα σαν συνώνυμο της ανεξαρτησίας και δυσκολεύονται να γυρίσουν στον τόπο καταγωγής τους. Σκέψου σοβαρά τι θέλεις στη παρούσα φάση της ζωής σου κι ό,τι κι αν αποφασίσεις δεν σημαίνει πως είναι απόφασης ζωής. Αυτή τη στιγμή έχεις αυτές τις δύο επιλογές. Θα έρθουν όμως κι άλλες, κάποιες που δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν, αρκεί να αποφασίσεις ήρεμα και χωρίς επιπόλαιες δικαιολογίες. Εν ολίγοις, πάρε μια απόφαση που πραγματικά θα την… Διαβάστε περισσότερα »