Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν με ενδιαφέρει να είμαι συμπαθής στον κόσμο

Είναι τόσο κακό;

Είναι τελικά τόσο κακό που δεν με ενδιαφέρει πλέον να είμαι συμπαθής στον κόσμο; Είμαι 40 χρόνων παντρεμένη και πολύ ευτυχισμένη με τον άντρα μου και τα δύο μου παιδιά. Η ζωή μου είναι γεμάτη υποχρεώσεις και δεν έχω χρόνο να βλέπω τους φίλους μου όπως παλιά αλλά δεν με πειράζει. Δεν με πειράζει που δεν έχω πλέον χρόνο για πρωινά καφεδάκια με άλλες μαμάδες κάνοντας ανούσιες συζητήσεις και πολύ μα πάρα πολύ κουτσομπολιό. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το ήθελα αλλά όταν ήμουν πιο νέα νόμιζα πως για να έχεις κοινωνική ζωή έπρεπε να λειτουργείς έτσι. Να χαμογελάς και να δέχεσαι τη βλακεία του άλλου χωρίς αντίδραση για να εξασφαλίσεις έναν καφέ μέσα στη μέρα. Τώρα πια δεν δέχομαι, λέω αυτό που με ενοχλεί, έχω αντίδραση και έχω αποκτήσει την ταμπέλα της παράξενης που δεν μπορεί να κάνει με άνθρωπο.

Μαρία

Φοβάμαι ότι δεν έχεις στη ζωή σου τους κατάλληλους φίλους, κι αυτό ίσως επειδή παλιότερα σε ενδιέφερε περισσότερο να είσαι συμπαθής στους άλλους, παρά να τους συμπαθείς εσύ. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφική ιδέα της φιλίας, ούτε καν της κοινωνικής ζωής. Ίσως σε μερικά χρόνια ακόμα, αφού ολοκληρωθεί η επανάσταση που κάνεις αυτή την περίοδο, βρεις την ισορροπία σου και δεις με ποιους ταιριάζεις. Γιατί καλός και ο άντρας και τα παιδιά, αλλά δεν μπορείς να βασίζεσαι πάνω τους για να καλύψεις όλες τις συναισθηματικές σου ανάγκες, και όταν λέω «δεν μπορείς» εννοώ «δεν θα έπρεπε». Κυρίως όχι στα παιδιά σου. Πρέπει να είσαι αυτάρκης.

Είναι αρκετά πιο μεγάλη υπόθεση από αυτά που πολύ σύντομα γράφω εδώ, αλλά πιστεύω ότι ξέρεις για τι μιλάω.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

93 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
AlouteropapiaPerilioCycling in the rainMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ήρθε και κούμπωσε με την προηγούμενη ερώτηση. Θα μπορούσατε να βγείτε για ένα καφέ να τα πείτε, αλλά εσύ θα βαριέσαι και μπορεί να χεστεί το παιδί και να πρέπει να φύγεις άμεσα. Αλλά δε σε νοιάζει κιόλας.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ρε συ law, με πέθανες πάλι! :Ρ

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Διακρίνω μια ανωτεριλα του τύπου εγώ έχω άντρα και παιδιά και είμαι απόλυτα πλήρης όχι σαν εσάς που αν και παντρευτηκατε δόλιες ακόμα ψάχνετε αλλού την ολοκλήρωση. Να μην πω για τους φίλους σου που δεν έχεις χρόνο να βλέπεις, άλλωστε εσύ έχεις άντρα και παιδιά, τι τους χρειάζεσαι άλλωστε; Οι φίλοι είναι για τους σινγκλ, να βγαίνεις έξω μέχρι να βρεις άντρα και να κάνεις παιδιά. Αν εσελυ θεωρείς ότι εφόσον και παντρευτείς δε χρειάζεσαι φίλους με γεια σου με χαρά σου. Μην τρέξεις όμως κλαίγοντας για συμπαράσταση στο μέλλον αν εμφανιστούν προβλήματα. Και μην απορήσεις αν τα παιδιά… Διαβάστε περισσότερα »

Τετράγωνη Λογική
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συνήθως αποφεύγω να σχολιάσω σε απάντηση, καθώς οι γνώμες είναι προσωπικες, αλλά θεωρω άδικη την την επίθεση προς τη γραφουσα. Την “ανωτερίλα” που διακρίνεις δεν την βλέπω, τουλάχιστον όχι σε αυτό το πλαίσιο του “έγγαμης με παιδιά” που αναγκάζεται να βγει με “άγαμους χωρίς παιδια”. Ίσα ίσα που λέει και οτι δεν έχει όρεξη να βγει για καφέ με μανούλες να κουτσομπολέψει. Μπορεί δηλ να ισχύει και το ακριβώς αντίθετο, να μη θέλει να βγει με τις οικογενειες των φίλων της γιατί μιλάνε για πράγματα που δεν την ενδιαφέρουν.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μπορεί να είναι η δική μου αντίληψη και να είναι λάθος, σεβαστό. Πάντως αποκόμισα αυτήν την εντύπωση γιατί δε φαίνεται πουθενά να έχει την ανάγκη για φίλους που να της ταιριάζουν αν αυτοί που έχει τώρα δεν είναι κατάλληλοι. Ακόμα και τους δικούς της φίλους λέει ότι βαριέται να δει. Αν έλεγε ότι δεν την καλύπτουν και γι’αυτό δε θέλει θα ήταν πολύ διαφορετική η απάντηση μου. Δεν είδα κάπου έναν άνθρωπο που να θέλει να έχει φιλικές σχέσεις ,αυτό το feeling μου έδωσε, ειδικά όταν έγραψε ότι έχει και άντρα και παιδιά.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχω την εντύπωση πως περιγράφει κάτι εντελώς διαφορετικό. Όπως το να κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν έχεις τίποτα απολύτως να πεις, μόνο και μόνο για να κάνεις κάτι.
Δεν ξέρω πως προέκυψαν όλα τα υπόλοιπα.

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

δεν μου βγάζει ανωτερίλα η συγκεκριμένη ερώτηση της γράφουσας.Συμφωνω με τη Λένα, οτι ίσως δεν είχε ποτέ βρεί πραγματική παρέα ή φιλία- ενδιαφέρουσα για την ίδια – οπότε βαρέθηκε κιόλας -στα 40- να προσποιείται με κουτσομπολιό και άκυρες συζητησεις οτι ναί έχω φίλες παρέες κλπ.Ναί ειναι η επανάστασή της που την ζεί τώρα στα 40, με παιδιά και παντρεμένη.Δεν νομίζω όμως οτι το αναφέρει αυτό για κάποιο λόγο ως προς την ερώτηση.Απλώς συνέπεσε χρονικά με την συν ειδητοποίησή της.Νομίζω όλοι λιγο πολύ εχουμε περάσει αυτή τη φάση ξενερώματος με φίλους φίλες παρέες.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Κάθε φορά που κάποιος χαρακτηρίζει βαρετους και ανουσιους ολους τους ανθρώπους στη ζωή του, ο Oscar Wilde κανει μια στροφή στον τάφο του.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου να μη με νοιάζει αν θα είμαι συμπαθής στους άλλους. Η αδελφή μου στο άλλο άκρο, δεν ήξερε τι θα πει “‘όχι” προκειμένου να γίνεται συμπαθής. Η σύγκριση ήταν μοιραία και άκουγα πάρα πολλές φορές “κοίτα τι καλό κορίτσι είναι η αδελφή σου”, πράγμα που με βούρλιζε ακόμα περισσότερο και γινόμουν αντιδραστική, μόνο για την αντίδραση. Όταν έκανα ψυχανάλυση πρώτη φορά, ανέφερα στη θεραπεύτρια μου το γεγονός (ότι δεν με νοιάζει αν είμαι συμπαθής), ως πρόβλημα. Δηλαδή πίστευα ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα. Ότι ήμουν ψυχρή ή συναισθηματικά ανίκανη. Από τη μία… Διαβάστε περισσότερα »

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Aloutero σ’ευχαριστώ γι αυτό το σχόλιο! Ακριβώς το ίδιο κάνω κι εγώ τα τελευταία χρόνια και το έκανα και σε μικρότερη ηλικία. Στο ενδιάμεσο πέρασα μία φάση καλού και υποχωρητικού παιδιού (το έγραψα και στην προηγούμενη ερώτηση πάλι με αφορμή ένα σχόλιο). Αντίθετα η αδερφή μου είναι μια ζωή πολύ υποχωρητική, το όχι είναι άγνωστη λέξη για εκείνη και επειδή το προσπαθεί πολύ έντονα μια ζωή μας έβγαζαν εμένα τη “γαϊδούρα” και εκείνη το καλό παιδί. Η συνειδητοποίηση που κατέληξες μετά την ψυχανάληση, είναι οι σκέψεις μου τον τελευταίο καρό. Τελικά κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν ότι οι άποψή… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

☺️☺️☺️

Εύα Ευσταθιάδου
Μέλος
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αγαπητη φιλη, μπορεις να βρεις φιλες και φίλους που δεν κουτσομπολεύουν ή δεν σου φαινονται αντιπαθητικοί. Υπάρχουν!

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Κάποτε μια φίλη μου μου είχε πει το εξής: “Έχω βαρεθεί και κουραστεί τόσο πολύ να γνωρίζω κόσμο και να το παίζω γλυκιά και ευγενική, για να με συμπαθήσουν.”
Έπαθα σοκ, γιατί στο μυαλό μου η κοπέλα αυτή ήταν η πιο ευγενική και εγκάρδια κοπέλα που είχα γνωρίσει και είχα να το λέω σε όλους. Δεν μου πήγαινε το μυαλό ότι ήταν κάτι προσποιητό για να κερδίσει συμπάθειες.

Δε χρειάζεται να πιεζόμαστε για να χωρέσουμε στις προτιμήσεις του καθένα. Αρκεί να βρούμε άτομα να πλαισιώνουν τη ζωή μας, τα οποία μας δέχονται με τα καλά μας και τα κακά μας.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν είσαι πολύ περιγραφική για να ξέρω τι εννοείς με το “δεν με νοιάζει να με συμπαθούν οι άλλοι”. Στην πράξη αυτό εφαρμόζεται με πολλούς τρόπους. Ελπίζω να μην εννοείς ότι έχεις τη συμπεριφορά που έχει μια γνωστή μου που λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα μετά από κάθε χοντράδα που θα πετάξει. Η συγκεκριμένη γνωστή είναι γύρω στα 40, εγώ και οι φίλοι μου είμαστε 22-30. Στη διάρκεια της συνάθροισης πετούσε μονίμως την αποψάρα της για πράγματα που δεν είχαν να κάνουν καθόλου με εκείνη, πάρα μόνο με κάποιον από μας, με όσο πιο προσβλητικό τρόπο μπορούσε. Ειδικά τον πιο… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Το πιστεύεις πως παλιά ζηλευα τις γυναίκες που βρηκαν το νοημα της ζωης στην οικογένεια και ενιωθαν υπερπληρεις με τον αντρα και τα παιδιά; νομιζα πως εγω κανω κατι πολυ λαθος που θελω οπωσδήποτε δυο καφέδες την εβδομαδα με φίλες και χομπυ που δεν περιλαμβάνουν συζυγο και παιδιά. Με τον καιρό κατάλαβα πως αυτές οι γυναίκες ποτέ δεν ηθελαν φιλες και χόμπυ κι απλά αγκομαχουσαν περιμένοντας να περασει ο καιρός να αφοσιωθούν στη οικογένεια. Δεν ξερω αν υπάρχει σωστο η λάθος. Εχει να κανει με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του καθενός μάλλον ..

.

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου!Απλά περίμεναν αγκομαχώντας μέχρι να κουκουλωθούν,αναπαραχθούν και να πάνε όλοι στο διάολο…και τις περισσότερες φορές αυτή η συμπεριφορά γύρισε boomerang!

Amanda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για να αναρωτιέσαι αν είναι τόσο κακό να μην είσαι συμπαθής, μπορεί και να σε νοιάζει. Επίσης, είσαι οκ με το να είσαι αντιπαθητική; Γιατί μπορείς να αποφύγεις ανθρώπους που δεν σε εκφράζουν και χωρίς να φαίνεσαι παράξενη.
Είναι θετικό το ότι είστε μια δεμένη ομάδα με την οικογένειά σου, όμως κινδυνεύουν τα παιδιά να μην κοινωνικοποιηθούν σωστά αν δεν είναι επαρκώς κοινωνικοποιημένοι οι γονείς τους.

Wolfcry
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Wolfcry

Σε κατανοώ απόλυτα σχετικά με όσα λες για τους καφέδες και κουτσομπολιά. Κι εγώ πολλές φορές τα βρίσκω ανούσια. Προτιμώ τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω, να τον αξιοποιώ διαβάζοντας και μαθαίνοντας νέα πράγματα σχετικά με το αντικείμενο που έχω σπουδάσει. Αλλά το ομολογώ, είμαι λίγο “παράξενος”. Ωστόσο, θα τονίσω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτά που βρίσκω εγώ ανούσια, άλλοι δεν τα βρίσκουν, καθώς και το ανάποδο. Δεν υπάρχει λόγος να τα κατακρίνουμε. Ούτε σημαίνει πως πρέπει να αντιδρούμε στη “βλακεία” του άλλου και να μην είμαστε τελικά συμπαθείς. Διαφορετικά, ίσως καταλήξεις σε μία κατάσταση όπου θα περνάς τέλεια… Διαβάστε περισσότερα »