Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν με άφησαν να κάτσω δίπλα στο φίλο μου γιατί δεν ήμασταν παντρεμένοι

Το θεωρώ ασυγχώρητη χοντράδα

Γειά σου Λένα και δυναμικό α,μπα team! Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα ζήτημα που μου προέκυψε και δεν είμαι σίγουρη για το πως θα πρέπει να το διαχειριστώ. Λοιπόν το στόρυ έχει ως εξής: Ο αρραβωνιαστικός μου έγινε κουμπάρος ενός συμφοιτητή του, με τον οποίο βέβαια δεν είχανε και ποτέ τόσο στενή σχέση, ωστόσο απ’ο,τι έχουμε καταλάβει ο γαμπρός δεν έχει επαφές με ανθρώπους από το σχολείο ή παιδικούς του φίλους. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε τρομερή οικειότητα με το ζευγάρι οδήγησε στο να μην έχει/έχουμε ανάμειξη στα οργανωτικά. Οπότε π.χ δεν είχαμε ιδέα ποια ήταν η διαρρύθμιση των τραπεζιών. Όταν με το καλό έγινε ο γάμος και φτάσαμε στη δεξίωση στο νυφικό τραπέζι δεν καθόταν ακόμα κανείς οπότε κάτσαμε με κάτι κοινούς φίλους και περιμέναμε να μας πουν πότε να πάμε προς τα εκεί.. Έλα όμως που όταν έφτασε εκεί ο αρραβωνιαστικός μου και καθώς σηκωνόμουν κι εγώ του είπε ο γαμπρός ότι εγώ δεν γίνεται να κάτσω μαζί τους γιατί λέει δεν είμαστε ακόμα παντρεμένοι!!! Εκείνος άναυδος έκατσε 20′ και μετά ήρθε να κάτσει δίπλα μου αλλά εγώ αυτό που συνέβη το θεώρησα φαρσοκωμωδία! Δηλαδή αν εμείς δεν σκεφτόμασταν να παντρευτούμε αλλά θέλαμε να ζούμε μαζί δεν θα έπρεπε να καθίσουμε ποτέ να φάμε ο ένας δίπλα στον άλλον? Εντωμεταξύ δεν είναι άνθρωποι που τηρούν ιδιαίτερα τα έθιμα (αν υπάρχει καν τέτοιο έθιμο!). Τελοσπάντων προσωπικά το θεώρησα φοβερή χοντράδα και τυπικό δείγμα γυφτιάς. Εκ των υστέρων το συζήτησα με τον άνθρωπό μου ο οποίος συμφωνεί ότι ήταν απαράδεκτο αλλά δεν το θεωρεί λόγο να μην τους ξαναδεί. Εγώ από την άλλη, πες με δύστροπη, το θεωρώ ασυγχώρητη χοντράδα και θα δυσκολευτώ πολύ να τους βλέπω έστω για φαγητό ή ποτό και να μην το σκέφτομαι. Οπότε τι κάνουμε?

Νυφόπληκτη

Έχεις εστιάσει τον θυμό σου σε λάθος σημείο. Αναμενόμενο βέβαια, αλλά ήρθες στο σωστό μέρος.

Δεν έχεις πρόβλημα με αυτούς. Με τον αρραβωνιαστικό σου έχεις.

Πήρες προσωπικά κάτι που δεν είναι καθόλου προσωπικό – οι άνθρωποι που σκέφτονται έτσι, δεν κοιτάνε προσωπικότητες, τα τυπικά κοιτάνε. Δεν τους ενδιαφέρει ποια είσαι. Πιθανόν να μην τους ενδιαφέρει καν ποιος είναι ο κουμπάρος τους, αρκεί να τσεκάρει τα κουτάκια. Οπότε, μιλάμε για ανθρώπους που δεν θέλεις γύρω σου. Ο αρραβωνιαστικός σου όμως, και αυτόν θα παντρευτείς, όχι αυτούς, πιστεύει ότι είναι άνθρωποι για παρέα. Οπότε, ξανά: με ποιον έχεις το πρόβλημα; Θα περιμένεις πάντα να είσαι τόσο τυχερή ώστε να βρίσκονται στο δρόμο σας άνθρωποι που συμπαθείς, για να μην βρεθείς ξανά σε αυτή τη θέση;

Ο άναυδος αρραβωνιαστικός δεν ήταν και πολύ άναυδος, αν έκατσε είκοσι λεπτά εκεί που του είπαν για να έρθει μετά σε σένα. Τι να πω; Ένας άνθρωπος που σέβεται τις επιλογές του, αλλά και τον σύντροφο του, δεν κρατάει το τυπικό ούτε για ένα λεπτό. Δεν είχε δουλειά σε εκείνο το τραπέζι αφού δεν ήσουν κι εσύ. Δεν ξέρω αν ο αρραβωνιαστικός έχει σύνδρομο καλού παιδιού, αν θέλει να τον αγαπάνε όλοι, ή αν είναι και ο ίδιος αγενής οπότε δεν ιδρώνει το αυτί του από την αγένεια, ο ‘άνθρωπός σου’ όμως, όταν νιώθεις ότι κάποιος δεν σε σέβεται, πρέπει να εστιάζει στην δική σου ισορροπία και όχι στην περιστασιακή συμπάθεια -που δεν είναι καν συμπάθεια. Κι εδώ, αναγκαστικά μπαίνει και η πονηριά: πιστεύει ότι έχει να κερδίσει κάτι από αυτή την κουμπαριά; Εννοώ, σε προσωπικό επίπεδο;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

18 points
Upvote Downvote

63
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
36 Θέματα σχολίων
27 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
44 Συντάκτες σχολίων
LobeliaTasm Ann Ian DevilleΜεγάλη ΑδερφήKaramouzaHaifischnet Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καταλαβαίνω πού το πάει η Λένα και θα με έβρισκε απόλυτα σύμφωνη αν ο σύντροφος δεν είχε αντιδράσει καθόλου όλο το βράδυ. Όμως η ορθή κίνηση μετά από 20 μόλις λεπτά δεν είναι όψιμη για έναν άνθρωπο που, κακά τα ψέματα, είχε κι αυτός τα δικά του άγχη και σκοτούρες για εκείνη την ημέρα. Να σταθεί σωστός στο ρόλο του κουμπάρου, να βοηθήσει να κυλήσουν όλα καλά και ομαλά, χωρίς προβλήματα και χωρίς παρεξηγήσεις. Σε 20 λεπτά κατάφερε να ξεπεράσει την έκπληξή του που δεν είχε προβλεφθεί θέση για τη σύντροφό του, και να αποφασίσει ότι, αν και το έθιμο… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Πράγματι, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα αλερτ, καμια φορά αυτό που συμβαίνει μας πιάνει προ εκπλήξεως και από αμηχανία απλά ακολουθούμε.
Καλά έκανε και δε σήκωσε παντιέρα εκείνη την ώρα, γιατί θα ήταν αχρειαστη αναστάτωση. Έκατσε το λιγότερο δυνατό ίσα για το τυπικό και επεστρεψε πίσω, δεν ηταν ότι έκατσε κανα διωρο.
Θα ήταν μια λάθος στιγμή να είναι απόλυτος στις απόψεις του.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό ακριβώς που λες, θα ήταν μια αχρείαστη- και άκαιρη- αναστάτωση

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διαφωνώ με το σχόλιό σου και συμφωνώ με τη Λένα η οποία εστιάζει σε αυτό ακριβώς που λες. Ο κουμπάρος “να κρατήσει τις ισορροπίες”. Οι ισορροπίες δεν κρατούνται σε μια αγενή συμπεριφορά, και σεξιστική μπορώ να πω. Όπως φωνάζουμε καθημερινά, μη φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη, έτσι έπρεπε να κάνει κι αυτός. Κι εμένα με παρεξένεψε που έγινε κουμπαρος ενός σχεδόν αγνώστου-το ότι ο γαμπρός είναι ακοινώνητος δεν είναι δικαιολογία.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι όλες οι περιστάσεις κατάλληλες για να γίνεσαι επί τόπου δυσάρεστος. Ναι, να κρατήσει τις ισορροπίες, σαν τι να έκανε δηλαδή; Σαματά για να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα για μια καρέκλα; Για μένα, δε στιγματίζεις την ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα που ανήκει σε άλλους, ακόμα κι αν εκείνοι φέρθηκαν πρώτοι με απρέπεια ή απερισκεψία. Η έλλειψη τρόπων των άλλων δεν καταργεί τους δικούς μου, έτσι το βλέπω. Κατά τη γνώμη μου ο τρόπος που το διαχειρίστηκε μού δείχνει πως αν μη τι άλλο γνωρίζει από στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Τελικά, τούς έδειξε τη δυσαρέσκειά του, χωρίς όμως… Διαβάστε περισσότερα »

Μια μύγα τον Αύγουστο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Την επόμενη φορά που θα βγείτε όλοι μαζί για φαγητό ρώτα τους αν μπορείς να κάτσεις μαζί τους στο τραπέζι ή αν πρέπει να τον παντρευτείς πρώτα. Γίνε λίγο δυσάρεστη, θα έχει πλάκα…

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Προσωπικα δε θα με ενοχλουσε να καθοταν αυτα τα 20 λεπτα. Αιφνιδιαζεσαι απο την τραγικοτητα της υποθεσης, ειναι κ μερα του γαμου, νο μπιγκ ντιλ, ρημαδοκαθεσαι και τελειωνει. Το μετα ομως θα με ενοχλουσε. Και.οχι το να μην τους ξαναδει. Αλλα να το μην το συζητησει. πχ “Παιδια τι κουλο ηταν αυτο? Με ενόχλησε το και το”. Αν δεν το κανει, τοτε οντως θα ειχα προβλημα με τη σχεση μου.

Xrist
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Xrist

Δε σέβεται τις επιλογές του και τη σύντροφό του επειδή μέσα στο σοκ και την αμηχανία έκατσε 20 λεπτά στο τραπέζι του γάμου. Καθόλου ακραία διατύπωση.

Φαίδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν πολυσυμφωνω με την απάντηση, κι ας σιχαίνομαι αυτούς που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Οπωσδήποτε τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τον αρραβωνιστικο, οπότε δε βρίσκω άσχημο τον τρόπο που το διαχειρίστηκε. Το πέρασε το μήνυμα του, χωρίς να δημιουργήσει έναν αμήχανο σαματά εκείνη την ώρα. Παρότι διαφωνώ εννοείται με το ζευγάρι, δεν είμαστε σιαμαιοι με τους συντρόφους μας. Τώρα, από εκεί και πέρα, νυφοπληκτη φίλη μας, έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις ο,τι θες. Πχ να μην παρουσιαζεσαι και να μη συμμετέχεις στα τραπεζωματα και στα ποτά με τους ‘κουμπαρους’. Για το προσωπικό συμφέρον που λέει η… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Απαράδεκτη συμπεριφορά του κουμπάρου. Για το φίλο σου εντάξει δε τον κατηγορώ που έκατσε 20 λεπτά, συνήθως τέτοιες ώρες υπάρχει τρομερό άγχος / αμηχανία κτλ και ίσως ήρθε λίγο προ τετελεσμένου. Εφόσον δεν είχαν στενές σχέσεις πριν το γάμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ίδιο θα συνεχιστεί και μετά, δε θα αλλάξει κάτι με την κουμπαριά, οπότε σε πειράζει τόσο πολύ αν τους δεις 1 φορά το χρόνο;;

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μου φαίνεται ότι έχεις μια ανασφάλεια που έσκασε τη στιγμή που διαπίστωσες ότι δεν είσαι τιμώμενο πρόσωπο κι εσύ, ότι δε σου αναγνωρίζεται η θέση που έχεις. Έσκασε ξανά όταν ο αρραβωνιαστικός σου δεν είπε εκεί επί τόπου ότι πάτε πακέτο και αντ’αυτού ήρθε κοντά σου, αφού έκατσε ένα τυπικό 20λεπτο, γιατί μάλλον ήταν ο μοναδικός που ξέρει να σχετίζεται με ανθρώπους και γι’αυτό τον επέλεξε ο κουμπάρος. Ο οποίος κουμπάρος δεν έχει φίλους και αυτό δείχνει ότι δεν ξέρει πώς να σχετίζεται, οπότε διάλεξε κάποιον που ξέρει ότι δε θα του γίνει στενός κορσές, γιατί ο ίδιος ο κουμπάρος… Διαβάστε περισσότερα »

Μετά την καταιγίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Η πιο σωστή απάντηση για μένα

Tasm Ann Ian Deville
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε αγαπάω ρε Πόντια!!!

Απαστράπτουσα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Όταν πρίν από πολλά χρόνια παντρευόταν η ξαδέρφη μου, είχε το ίδιο θέμα με την τότε κοπέλα του αδερφού της. Το θέμα της δεν ήταν το που θα καθόταν η κοπελιά, αλλά ότι θα υπήρχε σε όλες τις οικογενειακές φωτογραφίες. Τα πράγματα έγιναν κάπως έτσι, ο ξάδερφός μου χώρισε και η κοπελιά υπάρχει σε όλες τις φωτογραφίες τις ξαδέρφης μου, γάμου, αποφοίτησης κλπ. Είναι λίγο αστείο! Μάλλον δεν είναι ίδιο θέμα με το θέμα της κοπέλας που ρωτάει γιατί εδώ έχουμε αρραβώνες και υπόσχεση γάμου:P Θα της έλεγα ότι δυστυχώς οι παραδοσιακοί γάμοι στην Ελλάδα τα έχουν αυτά, το ποιος… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Ναι το ότι ήταν φίλη κι όχι σύζυγος ήταν το θέμα. Γιατί αν ήταν παντρεμένοι θα τους χώριζε μόνο ο θάνατος. Σπανίζουν τα διαζύγια.

wi(r)dow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πω πω συγχύστηκα τώρα γιατί είμαι στη φάση που η πλειοψηφία των φίλων μου που έχουν σχέση (σοβαρή εννοείται 😛 ) έχουν πάθει μετάλλαξη και είναι αγκαλιά με γονείς και συμπεθέρια!

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πώς θα σταματήσουν οι γαμόπληκτοι να είναι γαμόπληκτοι; Μόλις τώρα είχα μια φαντασίωση να ήμουν Υπουργός και να αποφάσιζα να μην τους χορηγείται επίδομα γάμου. (Να χορηγείται μόνο σε όσους το αντιμετωπίζουν ως οικονομικό βοήθημα και όχι σαν κάτι άλλο). Κάτι σαν απόπειρα συνειδητοποίησης ότι ο γάμος δεν είναι Η κορυφή στο ανθρώπινο αξιακό σύστημα, δεν θα έπρεπε να είναι καν στη λίστα προσωπικής, κοινωνικής, ηθικής αξίας. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, κι αυτή μάλλον αποτυχημένη απόπειρα θα ήταν.

Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Επίδομα γάμου; έχεις χάσει επεισόδια, εκτός κ αν εκεί που δουλεύεις έχετε ακόμα τέτοια προνόμια.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν υπάρχει πια, υπήρχε πριν την κρίση αλλά δεν έχει σημασία η ρεαλιστική πραγματικότητα σε αυτό που θέλω να πω, γι΄αυτό και μίλησα για φαντασίωση. Δεν έχει σημασία η πραγματικότητα στις φαντασιώσεις. Αλλού είναι το ζήτημα.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Το σκηνικό μου θυμησε τον κουμπάρο ενός ξάδερφου μου που είχε την κοπέλα του σε ΟΛΕΣ τις φώτο που παρευρέθηκε ως κουμπάρος δηλαδή τραπέζι για το “λόγο”, αρραβώνες, γάμος, βάφτιση πρώτου παιδιού. Που το κακό? Ότι σε καθε τραπεζωμα ήταν και με άλλη “σοβαρή” σχέση. Άσχετο αλλά θυμάμαι ότι πάντα όταν αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο γάμο χασκογέλαμε λιγο μεταξύ μας με αυτό το θέμα.

nostimi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

αν ήταν παντρεμένοι δηλαδή αποκλείεται να χώριζαν ή εκεί θα ήταν δικαιολογημένη στην κοινωνία η παρουσία της γυναίκας στις φωτογραφίες?

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ρε παιδια αυτα γινονταν το 60! Εμενα οι δικοι μου δνε ειχανε τετοιες…βεγγερες, μονο κατι παππουδες τα κανουν αυτα…

Lobelia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Όπως λέει και το αστειάκι στον τοίχο: πήγα με τον γκόμενο στο χωριό και στη φωτογραφία η γιαγιά είπε τον ξένο βάλτε τον στην άκρη άμα χωρισετε να μπορώ να την κόψω…

mojo jojo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δύο φορές έγινα κουμπάρα και στις 2 φορές ο σύντροφός μου δε κάθησε στο νυφικό τραπέζι και το βρησκω και απολύτως φυσιολογικό! Και στους δύο γάμους υπηρχαμε 2 κουμπάροι ένας από κάθε πλευρά και κανενός το ταίρι δε κάθησε στο τραπέζι! Δε ξέρω αν είναι θέμα γάμου αλλά εγώ παντρευα τη φίλη μου από που και ως που να κάτσει ο σύντροφος μου στο τραπέζι που δεν γίνεται αυτός κουμπάρος. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις ο σύντροφος μου κάθησε μαζί με την υπόλοιπη παρέα μας και στο τραπέζι υπήρχε θέση για να πάω και γω αφού τελειώσει το 20λεπτο που… Διαβάστε περισσότερα »

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σωστά το λες. Μόνο που η εξήγηση που δώθηκε δεν ήταν ότι η κοπέλα δεν ήταν κουμπάρα αλλά ότι ήταν η ανύπαντρη σύντροφος του κουμπάρου. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο περίγυρος αντιλαμβάνεται διαφορετικά το στάτους της “παντεμένης”. Πριν γίνεις η κυριά Κοκοβίκου με δόξα και τιμή ούτε σε ένα τραπέζι γάμου δεν μπορείς να κάτσεις, ούτε σε ένα τραπέζι μπου χου χου.

annita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όταν έγινα κουμπάρα, θεώρησα αυτονόητο ότι ο τότε φίλος μου, νυν άντρας μου, θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με εμένα. Το ότι ήμουν όμως αστεφάνωτη (sic) κλωτσούσε άσχημα στην πεθερά του ζευγαριού που προσπαθούσε κάπως να με παρουσιάσει σαν λογοδοσμένη, αρραβωνιασμένη (καμία τύχη) για να μην είμαι η ντροπή του τραπεζιού! Και η κουμπάρα μου, δεν είπε τπτ, αν και έβλεπε ότι με είχε εκθέσει με μια αμήχανη θέση να εξηγώ την οικογενειακή μου κατάσταση, σε ενα σωρό άσχετους για εμένα. Αλλά επειδή την ξέρω καλά, κατάλαβα (χωρίς να το δικαιολογώ) ότι καμιά φορά σε αυτά τα κοινωνικά μπαίνει ο… Διαβάστε περισσότερα »