Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν φάνηκα δυνατή μετά το coming out του αδερφού μου

Κι αυτός δε δείχνει καθόλου συμπόνια για τη μάνα μας

Αγαπητή Α, μπα καλησπέρα, διαβάζω τα τελευταία 4 χρόνια το site σου και μπορω να πω πως με έχει βοηθήσει σε αρκετά ζητήματα. Τελικά όμως δν φάνηκα αρκετά δυνατή όπως νόμιζα μετά από το coming out που εκανε ο αδερφός μου. Δεν μας είχε δώσει κανένα σημάδι προηγουμένως και έπεσε σαν βόμβα μέσα στο σπίτι. Η μαμά μου είναι εκείνη που δεν μπορεί να το δεχτεί με τίποτα, δεν του λέει τίποτα δεν έχει σταματήσει να του δείχνει την αγάπη της.. Αλλα εγώ την βλέπω, δεν τρώει τίποτα 2 μέρες τώρα, δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, συνέχεια ξεφυσαει και την έχω πιάσει να κλαίει πολλές φορές το βράδυ και αυτό με στεναχωρεί περισσότερο, φοβάμαι μήπως πάθει κάτι . Της έχω μιλήσει αρκετές φορες αλλά δεν το αντέχει. Τι μπορώ να κάνω εγώ σε αυτή την περίπτωση, πως να της σταθώ και πως να αντιμετωπίσω τον αδερφό μου ο οποίος δεν δείχνει καθόλου συμπόνια προς την μαμά μας.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-Μπερδεμένη αδερφή

 

Αν νιώθεις ότι χρειαζόταν κάποιου είδους δύναμη για να αντέξεις το γεγονός ότι ο αδερφός σου τελικά προτιμάει τα σουτζουκάκια αντί τα παπουτσάκια, ούτε εσένα μπορώ να συμπονέσω. Αν η μάνα σου πάθει κάτι επειδή δεν μπορεί να δεχτεί κάτι εντελώς αδιάφορο, ασήμαντο, καθημερινό, μπανάλ για το παιδί της, ολοδικό της το πρόβλημα. Ο αδερφός σου έχει να αντιμετωπίσει την εχθρότητα όλου του σύμπαντος ξεκινώντας από την ίδια του τη μάνα, οπότε χρειάζεται όλες του τις δυνάμεις και μακάρι να μπορούσα να του δώσω. Μπορείς να του πεις να έρθει στο «Α μπα» να τον στηρίξουμε με όλη μας την ψυχή, αν θέλει, και αν βέβαια το χρειάζεται, γιατί ελπίζω να είναι κουλ και άνετος και μια χαρά με την πάρτη του, όπως άλλωστε θα έπρεπε.

Σόρι, συμπόνοια για την ομοφοβία δεν μπορώ να δείξω. Σταματήστε να είσαστε ομοφοβικοί και θα σας περάσουν όλα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

171 points
Upvote Downvote

74
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
46 Θέματα σχολίων
28 Απαντήσεις θεμάτων
10 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
55 Συντάκτες σχολίων
Δε τζίνι ιν δε μποτλΑγγελικήBluemoonTeenwolf Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Bluemoon
Μέλος
Συμμετέχων

Είμαι η γράφουσα.. Συγγνώμη για το σεντόνι που ακολουθεί.. Θα σας δώσω ένα μικρό update τρεις μήνες μετά.. Έγιναν αρκετές συζήτησεις με τον αδερφό μου κυρίως από τον πατέρα μου (για να καταλάβουν πως αισθάνεται και πως ξεκίνησε όλο αυτό χωρίς να μας έχει δώσει καμια ένδειξη τόσο καιρό, και να του εξηγήσει τους οποίους κινδύνους ενδέχεται να συναντήσει), οι οποίες οι περισσότερες είχαν καλή έκβαση και άλλες κατέληγαν σε φωνές του αδερφόυ μου.. Η μαμά μου από την άλλη συνεχίζει να έχει την ίδια συμπεριφορά που είχε πριν το γεγονός αυτο, τον φροντίζει σε υπερβολικο βαθμό για εμένα (πχ… Διαβάστε περισσότερα »

Αγγελική
Μέλος
Συμμετέχων

Ένα εκατομμύριο πραγματα μπορεί να έχουν συμβεί εν τω μεταξύ στη ζωή του τους τελευταίους τρεις μήνες,αλλά το πιο πιθανό είναι απλώς να μη μπορεί να σας δει πια όπως πριν. Αποφάσισε να μη σας κρύβεται και να σας πει ποιος είναι. Κ εσείς αποφασίσατε να τον θεωρήσετε ως το πρόβλημα της οικογένειάς σας. Το ότι επιφανειακά του φέρεστε όπως πριν, ενώ τον αντιμετωπίζετε ως “the elephant in the room”, απλώς το κάνει χειρότερο. Δεν είναι ηλίθιος ο άνθρωπος. Περνάμε τα χίλια όσα μέχρι να αποφασίσουμε να σας το πούμε, παίρνουμε χίλια κουράγια, εκατό φορές μέχρι να κάνουμε τη ρημαδα… Διαβάστε περισσότερα »

πλανκτόν στο διάστημα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσωπική ιστορία: όταν ο δικός μου αδερφός έκανε το coming out του, είχαμε ακριβώς τα ίδια. Η μάνα μας το πήρε πολύ βαριά, κλάμα, οδυρμός κλπ, κλπ. Ήταν και είναι κάζουαλ ομοφοβική, αλλά τώρα που έχουν περάσει μερικά χρόνια μπορώ να πω το εξής: τα πράγματα βελτιώνονται. Στην αρχή πέταγε κοτσάνες για AIDS, για το ότι δεν θα δει ποτέ εγγόνια, έκανε λες και ο αδερφός μου έπαθε μετάλλαξη προσωπικότητας και ξαφνικά δεν τον αναγνώριζε. Φοβόταν ότι ολόκληρη η κοινωνία θα τον απορρίψει και θα πεθάνει μόνος και δυστυχισμένος. Μάντεψε, τίποτα από αυτά δεν έγινε. Μετά από αλλεπάλληλα πολιτισμικά σοκ… Διαβάστε περισσότερα »

Φτωχιά (πλην τίμια)
Μέλος
Συμμετέχων

Αγάπη, έχω βρεθεί και εγω στη θέση σου και στη θέση της γραφούσας και είναι δύσκολη και πρέπει να την συγχωρέσουμε. Όπως όλ@ προσπαθούμε καθημερινά να αποβάλλουμε το ρατσιμό, το σεξισμό και την ομοφοβία με την οποία μάθαμε να σκεφτόμαστε, έτσι και οι μητέρες μας ξεκινησαν με έναν ξαφνικό και βίαιο τρόπο τον δρόμο προς την απόρριψη της ομοφοβίας. Θα έπρεπε να το ειχαν κανει απο πριν, ναι, αλλα τώρα έτσι έγινε. Οι γονείς straight ατομών δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αποβάλλουν την ομοφοβία τους και δεν κατηγορούνται και για κακό parenting. Όσο για τον αδερφό που δεν βοηθάει… Διαβάστε περισσότερα »

πλανκτόν στο διάστημα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ο_Ο
Ο αδερφός σου πήγε…. πολύ μαχητικά! Μπράβο σου που το αντιμετώπισες ψύχραιμα, δύσκολη κατάσταση.
Συμφωνώ 100% με την άποψη ότι οι μαμάδες χρειάζονται συγχώρεση για τις πρώτες παγωμένες αντιδράσεις. Μου πήρε χρόνο και θεραπεία αλλά συγχώρεσα την δική μου, άνθρωπος είναι και κάνει και λάθη. Μας έχει μεγαλώσει με αγάπη όμως, κι όλη αυτή η ιστορία τελικά μας έφερε πιο κοντά. Νιώθω ότι η σχέση μας τώρα σαν οικογένεια είναι πιο ουσιαστική, γιατί κάναμε την δουλειά, αν και δεν τελειώνει ποτέ.

Νίκος Γούλιαρος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η μητέρα δικαιούται κάποιο χρόνο πένθους για τον ετεροφυλόφιλο γιο της, που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει. Αλλά ο αδελφός σου δεν είναι το ίδιο με τη μητέρα σου, γιατί πολύ απλά αυτός έχει το δίκιο με το μέρος του, και δεν είναι υποχρεωμένος να “βοηθήσει”. Αν μεταφέρεις – με κεφαλαία – τα λεγόμενά του θέλοντας να δείξεις ότι κι αυτός είχε ακραία αντίδραση, σου απαντώ πως κατά τη γνώμη μου και λίγα της είπε. Τέλος, φυσικά και θεωρείται – από τους σκεπτόμενους, προοδευτικούς ανθρώπους – στοιχείο κακού γονέα η έκφραση ομοφοβικών απόψεων προς τα ετεροφυλόφιλα παιδιά τους. Το επιχείρημα αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό με το πένθος καλό θα ήταν κάποια στιγμή να σταματήσουμε να το λέμε. Οι λεξεις εχουν δυναμη και η λέξη πένθος έχει παγιωθει σε αυτές τις περιπτώσεις (των διαφορετικών παιδιων) γιατί αποσκοπα στην κοινωνική κατανόηση του δράματος της αλλης. Ας το πούμε με το όνομα του: “απογοήτευση” που δεν της βγηκε το παιδί “φυσιολογικο”.

Μέλος
Συμμετέχων

Κατάλαβα πως εννοεί ότι “πενθεί” τον άνθρωπο που νόμιζε ότι ήταν ως τη στιγμή εκείνη ο γιος της, (σα να λέμε πενθεί την ιδέα, την εικόνα που είχε για αυτόν ) όχι ότι πενθεί το ότι έχασε τον γιο της. Ωστόσο, όσο το σκέφτομαι, μπορεί και να έχεις δίκιο, AllesGoed, αλλά ας της δώσουμε το ελαφρυντικό του σοκ. Ελπίζουμε να ανήκει στο ποσοστό που μετά το πρώτο σοκ, σκέφτεται, αναθεωρεί και βάζει την αγάπη της πάνω από το τι θα πει ο κόσμος. Επίσης, μην αποκλείεις την ανησυχία της όχι (τόσο) για το ότι το παιδί της δεν βγήκε “φυσιολογικό”,… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτός ο γιος που έπλασε η μαμά στο μυαλό της δεν πέθανε γιατί δεν υπήρξε ποτέ. Όπως δεν πεθαίνουν κι όλα τα παιδιά που δεν έγιναν γιατροί, δικηγόροι, παντρεμένα, με 3 παιδιά, με πτυχίο και δουλίτσα όπως θα ήθελαν οι γονείς τους. Οι γονείς θα πάψουν να “θρηνούν” όταν καταλάβουν ότι όλες οι προσδοκίες για τα παιδιά τους είναι φανταστικές. Αυτές οι προσδοκίες είναι ταφόπλακες για τα παιδιά τους, που πολλά από αυτά έζησαν και ζουν απόλυτα δυστυχισμένα κάτω από το βάρος τους. Δεν χρειάζονται καμία συμπόνια και καμία συγχώρεση οι γονείς. Αν κάποιος χρειάζεται συμπόνια είναι αυτά τα παιδια… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

@Aloutero,
comment image

Cappuccino
Μέλος
Συμμετέχων

Ακριβώς αυτό που λες Aloutero, αλλιώς να πενθούμε κι εμείς τους γονείς που θα θέλαμε να είχαμε αλλά δεν έχουμε και τα αδέρφια που πιστεύαμε ότι είχαμε δίπλα μας αλλά αποδείχτηκαν αλλιώς, κ.ο.κ. Που μεταξύ μας πιο λογικό βρίσκω να “πενθήσεις” που ο ζωντανός μεν γονιός δεν ήταν τελικά τόσο υποστηρικτικός και όπως τέλος πάντων θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένας γονιός απέναντι στο παιδί του, παρά που το παιδί δεν είχε τη σεξουαλική προτίμηση που θα ήθελες, το επάγγελμα που θα ήθελες να ακολουθήσει κλπ. Ας μην είχες τέτοιες προσδοκίες για πράγματα που σε τελική ανάλυση δε σε αφορούν… Διαβάστε περισσότερα »

didi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

τον αγαπω τον αδερφο σου!

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Έχω παρόμοια ιστορία Ιταλού αγαπημένου φίλου από μικρό κάργα θρήσκο χωριό, που είπε ακριβώς αυτό, αλλά το έκανε κιόλας, και έσκαγε στα οικογενειακά τραπέζια με τουαλέτα με παγέτες και περούκα ίδια Τούνη στον Αρναούτογλου. Η μάνα συμβιβάστηκε εν τέλει, ο χρόνος βοηθάει.

Bluemoon
Μέλος
Συμμετέχων

Μετά από 3 μήνες που έχουν περάσει το παράπονο της μαμάς μου τελικά δεν είναι ότι ομοφυλοφιλος είναι ότι αντικρυσε μπροστά της ένα διαφορετικό παιδί ως προς τον χαρακτήρα.. Ξαφνικά έβγαλε τόση επίθεση και κακία για να υποστηρίξει τα θέλω του χωρίς να χρειάζεται. Μετα την πρώτη αντίδραση της που σοκαρίστηκε, το οποίο το βρίσκω λογικό, η συμπεριφορά της δν έχει αλλάξει καθόλου, τον φροντίζει, του μιλάει όπως πριν.. Εκείνος όμως δεν θα της μιλήσει από μόνος του ή θα της απαντήσει με το ζόρι αν τον ρωτήσει κάτι..ενω παλιότερα θα έκανε την πλάκα του ή θα την αγκάλιαζε. Αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αλήθεια τώρα, τι συμπόνοια πρέπει να δείξει ο αδερφός σου για τη μανα σου; Να της κάνει πατ-πατ στην πλάτη και να της πει “μη στεναχωριέσαι, θα μου περάσει;”

Μοναχική ψυχή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μήπως να πάει και σε κέντρο να θεραπευτεί όπως στο Boy Erased;

Choko of the Hood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Όταν εννοείς συμπόνοια τι εννοείς; Να είναι λίγο ομοφυλόφυλος; Να είναι κρυφά ομοφυλόφυλος; Να είναι δυστυχισμένος για να είστε εσείς ευτυχισμένες και να τρώτε; Ασχέτως του συγκεκριμένου θέματος, μιλώντας γενικά πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι γονείς μας ότι ο κόσμος μας δεν γυρνάει γύρω τους. Από μικρή θυμάμαι να ακούω το ” Δεν σκέφτηκε τους γονείς του/της”. Οι γονείς μας είναι ενήλικες και καλό είναι να μάθουν να διαχειρίζονται καταστάσεις που δεν συμβαδίζουν με την δική τους πραγματικότητα.

Choko of the Hood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Συγχωρέστε με για το ορθογραφικό ..
*ομοφυλόφιλος

Μέλος
Συμμετέχων

Αυτο ακριβως, οι γονεις και γενικα οι μεγαλυτεροι συγγενεις ειναι ενηλικοι μεγαλοι ανθρωποι και οφειλουν να αναλαμβανουν οι ιδιοι την ευθυνη για τα αρνητικα συναισθηματα τους απεναντι στον τροπο ζωης του αλλου…Εχω κουραστει να ακουω και να διαβαζω για γονεις η γενικως κοντινα προσωπα που θεωρουν παιδιαστικη συμπεριφορα και πεισμα το να λειτουργεις στη δικη σου ζωη με τροπο με τον οποιο οι ιδιοι δεν εγκρινουν….δλδ βρισκουν παιδαριωδες το να μην αγκαλιαζεις τη δικη τους συναισθηματικη ανωριμοτητα με το να τους κανεις ψυχολογικο babysitting στα πλαισια του κουκλοθεατρου οτι ”Ναι ειμαι αυτος/αυτη που θες οπως με θες η τουλαχιστον αυτο… Διαβάστε περισσότερα »

Cappuccino
Μέλος
Συμμετέχων

Άχου τη την καημένη τη μανούλα, τι της έλαχε… Μα κι αυτός ο αλήτης να μην δείχνει σημάδια και να πετάει τις βόμβες έτσι κι όποιον πάρει ο χάρος; Ξέχασε άραγε ότι κέντρο του κόσμου πρέπει να είναι τα πρέπει της μάνας και του πατέρα και της αδερφής και του σογιού ολόκληρου και της κοινωνίας που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θίξουμε και προσβάλλουμε με το να είμαστε ο εαυτός μας; Και δε μου λες, η μάνα πώς δείχνει την αγάπη της είπαμε; Α ναι, με το να κλαίει και να ξεφυσάει… Κρίμα, αφενός για τον αδερφό σου που… Διαβάστε περισσότερα »

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γειά σου Cappuccino, καλωσόρισες 🙂

Cappuccino
Μέλος
Συμμετέχων

Ευχαριστώ! Γειά κι από μένα σε όλες/όλους!

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ποτέ δεν θα δικαιολογήσω έναν γονιό ο οποίος απορρίπτει το παιδί του για τον οποιονδήποτε λόγο. Διαβάζοντας το γράμμα όμως δεν είμαι σίγουρη οτι μιλάμε για απόρριψη. Ναι, στεναχωρέθηκε και κλαίει, δεν ξέρουμε όμως το γιατί. Μπορεί να μην κλαίει γι’ αυτό καθ’ αυτό το γεγονός. Μπορεί να κλαίει γιατί συνειδητοποιεί τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει το παιδί της. Για παράδειγμα αν ζουν σε μικρή κοινωνία -ειδικά σε πολύ μικρή- ας μην κοροιδευόμαστε, οι ιδέες και οι αντιλήψεις δεν είναι ιδιαίτερα προοδευτικές. Το τι θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είναι οι σκέψεις που στεναχωρούν την γυναίκα… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Πώς ακριβώς να δείξει συμπόνια δηλαδή, τι να κάνει;
Και πώς έπρεπε να το πει για να μην πάθετε σοκ;

Μου θύμησες το ανέκδοτο με αυτόν που του είπαν ότι πέθανε η γάτα του και είπε έπρεπε να μου το πείτε με τρόπο, τη μια μέρα κάθεται στα κεραμίδια, την άλλη έπεσε, την επόμενη ότι τα τραύματά της δεν πάνε καλά, ότι έπεσε σε κώμα και στο τέλος ότι πέθανε.

Ε, ο αδερφός σου κάθεται στα κεραμίδια της ετεροφυλίας.
Αυτό που συμβαίνει είναι τελείως φυσιολογικό, δουλέψτε με τους εαυτούς σας να συνηθίσετε.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Όταν θα χρειάζεται να ξυπνήσω χωρίς να πιω καφέ ή να βάλω το πρόσωπό μου σε νερό με παγάκια, θα διαβάζω αυτή την ερώτηση. Δηλαδή η μαμά σου αυτό που δεν αντέχει αυτό που συμβαίνει στην ίδια, δηλαδή ότι δεν ζει το παιδί της όπως εκείνη θα ήθελε; Και εσύ κατηγορείς τον αδερφό σου που θα έπρεπε, δεν ξέρω, να την παρηγορεί που δεν άντεξε να κρύβεται μπροστά στον άνθρωπο που τον γέννησε; Τι εννοείς συμπόνοια; Ποιος ακριβώς είναι ο πόνος; Κατανόηση θα έδειχνα μόνο σε μια μητέρα που θα έκλαιγε απ’τον πόνο για το ότι η απάντηση της δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πόντια, δυστυχώς η ομοφοβία οδηγεί πολλές φορές τους γονείς να σκέφτοναι ακριβώς αυτό το παράλογο: “Κάτι δεν έκανα σωστά, κάπου έφταιξα…” . Δεν είναι τόσο ξεκάθαρες και αγνές οι σκέψεις (“με νοιάζει μόνο να είναι ευτυχισμένος”) όταν οι γονείς κατακλίζονται από φόβο για την διαφορετικότητα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ναι συμφωνώ. Επειδή στ’αλήθεια δεν καταλαβαίνω, έγραψα κάτι που παρερμηνεύεται; Ανέφερα σε ποια περίπτωση οι γονείς τραβάνε τα μαλλιά τους με το δίκιο τους και εμείς, τα αδέρφια, στεναχωριόμαστε που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε και ρωτάμε τι να κάνουμε για να μη βλέπουμε το γονιό μας να κλαίει. Εγώ ταραζόμουν τις ελάχιστες φορές που τους είδα να κλαίνε μ’αυτόν τον τρόπο. Και λέω ότι εδώ δεν ειναι τέτοια περίπτωση, δεν πήγε κατι στραβά, θα τη βρει την άκρη όταν το καταλάβει και ξεπεράσει τις ομοφοβικές της σκέψεις και κυρίως όταν αποδεχτεί ότι το παιδί της διαφέρει από την ίδια, δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Όχι δεν έγραψες κάτι που παρερμηνευεται,ίσα ίσα. Απλά συμπλήρωσα πάνω σε αυτό που έλεγες.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Α, ευχαριστώ, συχνά με πιάνει άγχος όταν γράφω φουντωμένα, μήπως έκανα μεγάλο λάθος και κάποιος θα καταστεναχωρηθεί εξαιτίας μου, μη δίνεις σημασία, κάτι δικά μου είναι, τα μαζεύω, συνεχίστε εσείς συνεχίστε 😀

Δε τζίνι ιν δε μποτλ
Μέλος
Συμμετέχων

Γράφεις πολύ ωραία. Νομίζω σου το έχουν ξαναπεί. Χαίρομαι να σε διαβάζω. Εκφράζεσαι όμορφα και πάντα θα πεις κάτι που δε θα είχα σκεφτεί -ακόμα κι αν έχω ακριβώς την ίδια άποψη, ο τρόπος που θα το θέσεις είναι στιγμή wow για μένα. Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα σου σε κατάσταση φουντώματος..ε σε ζηλεύω!

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ θα σταθώ στο ότι “δεν του λέει τίποτα δεν έχει σταματήσει να του δείχνει την αγάπη της..” Πολύ σημαντικό και σημάδι ότι όντως παλεύει με τις προκαταληψεις της μέχρι να φτάσει να το αποδεχτεί.
Τώρα το ότι η αδερφή λέει ότι δε φάνηκε αρκετά δυνατή, όπως ίσως θα περίμενε, δεν το διαβάζω όπως η Λένα, oτι δηλαδή δυσκολεύεται να αποδεχτεί η ίδια το γεγονός, αλλά ότι δε μπόρεσε να πάρει δυναμικά θέση υπέρ του και να βοηθήσει και τη μητέρα της να καταλάβει και να αποδεχτεί.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η αδελφή θεωρεί αναίσθητο τον αδελφό της που δεν συμπονα τη μάνα τους για τη συμφορά που τους βρήκε. Που τα διάβασες εσυ όλα τα υπόλοιπα;

Δε τζίνι ιν δε μποτλ
Μέλος
Συμμετέχων

Ίσως εκεί που διάβασες κι εσύ Aloutero ότι η γράφουσα θεωρεί αναίσθητο τον αδερφό της που δεν συμπονά τη μάνα τους για τη συμφορά που τους βρήκε. Oh wait… Ας μην παρερμηνεύουμε λόγια γραπτά για να υποστηρίξουμε αυτή τη μοναδική αποδεκτή έκφραση άποψης που έχουμε στο μυαλό μας. Δεν καταλαβαίνω την ένταση, την επιθετικότητα και την ειρωνεία που υπάρχει στα σχόλια. Πολύ με φόρτισε. Όχι ότι θα λείψει σε κανέναν, αλλά μετά τα 10 πρώτα σχόλια θεώρησα πως δε χρειάζεται να εκφράσω αυτό που σκέφτηκα για το κείμενο που διάβασα. Anyway, άποψή μου. Μπορεί η δική μου συναισθηματική κατάσταση να… Διαβάστε περισσότερα »

Τερατένιο Τιραντάκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Δεν δείχνει καθόλου συμπόνοια; Αλήθεια τώρα; Της μίλησε για ένα κομμάτι του εαυτού του, αναπόσπαστο από την ύπαρξη του και εκείνη ως αντίδραση ΚΛΑΙΕΙ και δεν τρώει και έχει πέσει να πεθάνει σε φάση τι κακό με βρήκε και πρέπει αυτό το παιδί να της πει δεν πειράζει που δεν με αποδέχεσαι, συγγνώμη που είμαι γκέι, δηλαδή τι πρέπει να κάνει; Σιχαίνομαι. Είμαι σε παρόμοια κατάσταση με τη γράφουσα, κι όποιος ποτέ φερθεί με αυτό τον τρόπο στο δικό μου αδελφό θα με βρει απέναντι του. Γονιός, θείος, ξάδελφος, μπατζανακης, ο κόσμοε όλος. Που αγαπάω τους γονείς μου εξίσου. Απλά… Διαβάστε περισσότερα »

lesnaeimailes
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΜΠΡΑΒΟ

Σφολιατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κοιτά να συμπονεσεις τον αδερφό σου πρώτα που έχει μια μάνα που φέρεται λες και της ανακοίνωσε ότι έχει κάποια θανάσιμη αρρώστια. Έχεις καταλάβει ποσό τον πληγώνει αυτή η αντίδραση; Να τη συμπονεσει εκείνος με ποιο τρόπο; Να την παρει αγκαλιά και να της πει «ελα μανούλα ψέματα ήταν είμαι στρειτ τελικά μη στεναχωριέσαι»;
Ή να ζητήσει συγνώμη για αυτό που είναι; Τι ακριβως θες; Δικό σας θέμα να λύσετε την ομοφοβία σας.