Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είναι περίεργο που δεν βρίσκουν πια κανένα ενδιαφέρον ο ένας στον άλλο;

Δεν είναι πολύ αξιοπερίεργο, οριακά αστείο, πώς δύο άνθρωποι, παντρεμένοι 25 χρόνια δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον ο ένας στον άλλο, βαριούνται, αδιαφορούν και μιλάνε άσχημα ο ένας στον άλλο, ενώ έχουν βρει και οι δύο εξωσυζυγικές σχέσεις; Θέλω να πω οι σχέσεις τους προφανώς τους βρίσκουν ενδιαφέροντες, και δεν τους μιλάνε άσχημα και δεν τους βαριούνται ενώ ο χρόνια σύντροφός τους το αντίθετο! Πόσο ειρωνεία;

– Ναι για τους γονείς μου λέω.

Δεν βλέπω κάτι ειρωνικό, ούτε αξιοπερίεργο, ούτε αστείο σ’ αυτό. Έχεις κάποια ένδειξη, ή εμπειρία, που σου έχει διδάξει ότι όσο πιο καλά γνωρίζεις τον άλλον, τόσο πιο πολύ σου αρέσει; Και μάλιστα εις το διηνεκές, χωρίς σταματημό; Μιας και μιλάς για τους γονείς σου, όσο τους γνωρίζεις, τόσο περισσότερο σου αρέσουν;

in

Αξιολογήστε το άρθρο

38 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
Consciousnessall things must passΜαρία Ιουλμά Δεκαοκτώ Αυγά Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
@bombalarina
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ούτε αξιοπερίεργο, ούτε ειρωνικό. Μάλλον η λέξη που ψάχνεις είναι θλιβερό. Είναι λογικό να σε θλίβει που οι γονείς σου έχουν τέτοια σχέση, και μάλλον προσπαθείς να το θεωρητικοποιήσεις.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ. 👍Μαλλον προσπαθει να βρει τροπο να τους κάνει να αγαπηθουν ξανα. Ανέφικτο.
Θα τη συμβούλευα να ζησει τη δική της ζωη σύμφωνα με τα θέλω της , κι ας αφήσει τους γονείς της στον ιδεατό τους κοσμο. Για αυτους οτι ζουν, όπως το ζουν, ειναι ευτυχία, τους γεμίζει, οποτε γιατί να τους το χαλασεις? 😉

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Ουτε ειρωνικό ούτε αστείο μου φαίνεται να μην βρίσκουν πλέον ενδιαφέρον ο ένας στον άλλον και να βρίσκουν σε άλλους. Ακόμα κι ας έχουν περάσει μαζί 25 χρόνια. Για κάποιον λόγο(κακώς για μένα) αποφάσισαν να μην χωρίσουν αλλά να έχουν άνοιχτά άλλες σχέσεις με άλλους. Δεν ξέρω αν οι λόγοι είναι οικονομικοί ή για το τι θα πουν οι άλλοι ή για τα παιδιά. Επειδή εισαι παιδί τους δεν το βλέπεις πιο αντικειμενικά γιατί τους βλέπεις σαν γονείς κι όχι σαν δυο ενηλικες με τα λάθη τους. Γι αυτό κι ένα ζευγάρι οταν πλέον δεν θέλει να είναι μαζί καλό… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Οι γονείς σου είναι μεγάλοι, πολύ μεγάλοι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα να κάνουν τις σχέσεις τους μαύρα χάλια. Εσύ γιατί επικεντρώνεις στο πως ζουν αυτοί; Δεν είσαι μικρό παιδάκι, ώστε να υπάρχει άμεσος αντίκτυπος της ζωής τους πάνω σου. Δε λέω πως είναι εύκολο να απομυθοποιείς τους γονείς σου, αλλά είναι απαραίτητο στάδιο για να βρεις τη δική σου ζωή. Μην το αργείς καθόλου. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, έπεσα στην παγίδα της κριτικής των γονιών μου για πολλά χρόνια, γιατί ξεκάθαρα, αρνιόμουν να αναλάβω τις ευθύνες της δικής μου ζωής. Πέρασα από τη σκύλα και τη χάρυβδη, για να… Διαβάστε περισσότερα »

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Κι εγώ λυπάμαι που ζεις σε τέτοιο περιβάλλον. Ελπίζω να μην αφήσεις να επηρεάσει η κατάσταση αυτή τις δικές σου σχέσεις. Υπάρχουν ζευγάρια με υπέροχη σύνδεση μεταξύ τους ανεξαρτήτως των χρονων που έχουν περασει.

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Με τον ίδιο τρόπο φέρονται μεταξύ τους αδέρφια που κληρονόμησαν την οικογενειακή επιχείρηση, δεν είναι συμβατοί χαρακτήρες και επειδή δεν βρίσκουν τρόπο να λύσουν το συνεταιρισμό δικαίως, ζούνε μια ζωή με μπόλικη φθορά. Έχω γνωρίσει ζευγάρια που έτυχε και παντρεύτηκαν και έκαναν παιδί στα 25, έτυχε να μην είναι αρκετά ερωτευμένοι ή να εξελίχθηκαν ατομικά με τρόπο που να έφερε μεταξύ τους μεγαλύτερη απόκλιση και δεν χώρισαν λόγω παιδιού. Αν και γυναίκα, από την πλευρά του πατέρα το καταλαβαίνω, γιατί μοιραία γίνεται ο μπαμπάς του Σαββατοκύριακου και χάνει την καθημερινή επαφή και το μεγάλωμα του παιδιού του. Εκτός αν έχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ότι ζεις σε μυστηριώδη χώρα του εξωτερικού το καταλάβαμε, κυρίως γιατί πιστεύεις ότι υπάρχουν ζευγάρια που μένουν όντως μαζί “για τα παιδιά”, ενώ η αλήθεια είναι “δεν βγαίνω οικονομικά για να φύγω”. Το ίδιο δύσκολο είναι να φύγει και από το πατρικό μια 18χρονη στην Ελλάδα. Βρες δουλειά, λέει, τι πανεύκολο! (not)

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στην Ελλάδα μένω. Και αρκετές φίλες μου έβγαζαν περισσότερα χρήματα από τους πρώην συζύγους τους και παρόλα αυτά παρέμειναν στο γάμο τους έως ότου εικοσαρίσουν τα παιδιά τους. Δεν είναι πάντα οικονομικό το ζήτημα.
Γενικά δεν είναι ασπρόμαυρα τα πράγματα.

Και ποτέ δεν ήταν εύκολο να βρει κανείς δουλειά στην Ελλάδα. Ούτε στα 18 ούτε στα 28, 38,48..

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και δεν είπα βρες δουλειά, είπα φύγε από το σπίτι ακόμα και με την ενίσχυση των γονιών.

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από απλή περιέργεια, γιατί για να πεις την άποψή σου, απάντησες με γηπεδικό ύφος στη δική μου; Βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα ότι δεν ζω στην Ελλάδα και ότι είπα στον/στην αποστολέα της ερώτησης να βρει δουλειά;

Μαρία Ιουλμά Δεκαοκτώ Αυγά
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αξιοπερίεργο ειναι οτι δεν χωριζουν και λαμβανετε ολοι μέρος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ρώτα τους ψυχολόγους και τους δικηγόρους για το αν είναι εύκολες και προβλέψιμες οι ανθρώπινες συμπεριφορές και σχέσεις.

all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Από όλο αυτό που περιγράφεις,στα δικά μου μάτια, το πλέον στενάχωρο είναι πως μιλούν άσχημα ο ένας στον άλλο. Κρίμα… Ολο το υπόλοιπο..νάξερες πόσο, μα πόσο, συχνό φαινόμενο είναι…. Δυό άνθρωποι γνωρίζονται στα 30 τους πχ,ερωτεύονται,γάμος παιδιά οικογένεια κλπ κλπ.. Στα 50 τους είναι πολύ πιθανό να έχουν εξελιχθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο,και επί της ουσίας, σαν άνθρωποι να μην έχουν τίποτα κοινό πιά, ΕΚΤΟΣ από την ήδη δημιουργημένη οικογένεια.Δηλαδή απίστευτα ισχυροί δεσμοί-δεσμά. Αν συναντιόντουσαν ας πούμε ως single 50άρηδες είναι πολύ πιθανό να αγνούσαν παντελώς ο ένας τον άλλο. Και όχι δεν θα χωρίσουν,αν είναι σε θέση να ανέχονται… Διαβάστε περισσότερα »

whoknows?
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι άνθρωποι δυστυχώς έχουν αδυναμίες. Συγχώρεσε τους που δεν κατάφεραν απο αδυναμίες τους και απο τη λαθος αντιμετώπιση των διαφόρων τους να μείνουν ουσιαστικά μαζι. Αυτο μπορεσαν αυτο καταφεραν. Και αυτοι βαθεια μεσα τους θα θελαν να ναι αλλιως τα πράγματα. Ομως οι τωρινες δυνατότητες τους και δυναμεις τους, τους οδηγουν σε αυτη την κατασταση. Μην απογοητευεσαι, ασε τον καθένα να ζήσει όσο καλυτερα μπορει ακομα και ετσι. Μην δινεις σημασια στους τσακωμους τους οσο μπορείς, απλά πιστεψε οτι το κανουν γιατι ειναι και κεινοι πονεμενοι, ισως κουρασμενοι. Σε ποναει αυτη η κατάσταση αλίμονο αλλα ακομα και αν τα πράγματα… Διαβάστε περισσότερα »

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

εμένα πάντως, ναι. όσο περισσότερο τους γνωρίζω τόσο περισσότερο μου αρέσουν. και δεν μου αρέσουν ταυτόχρονα. νομίζω ότι έχει να κάνει με την αποδοχή του ανθρώπου ως ανθρώπου. ναι, μπορείς να γνωρίζεις κάποιον πιο “καλά” και να σου αρέσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του, γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός σαν κι εσένα, και να παρακολουθείς την εξέλιξη του, πολύ ενδιαφέρον αυτό καθώς συνήθως οι άνθρωποι αλλάζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. αν δε, τον ωθήσεις και προς μια θετική αλλαγή και κάνει κι αυτός το ίδιο για σένα, πέτυχες το κελεπούρι που έψαχνες. εις το διηνεκές, γιατί τα περιθώρια… Διαβάστε περισσότερα »