Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είναι λίγο κοροϊδία να λέμε ότι έχουμε σχέση;

Τι είναι αυτό που μας κάνει ζευγάρι;

Αγαπητή Α,μπα , Είμαι 22 χρονών και εδώ και 2-3 μήνες βγαίνω με έναν συμφοιτητή μου με τον οποίο ήμασταν φίλοι από το πρώτο έτος. Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, πρίν τα φτιάξουμε, είχαμε κανονισει μαζί διακοπές σε διάφορα μέρη για 2 μήνες συνεχόμενα, μαζί και με άλλους φίλους. Κατά την διάρκεια αυτών των διακοπών αρχίσαμε να φλερτάρουμε και τα φτιάξαμε. Γνωρίζαμε ωστόσο ότι τον Σεπτέμβριο εγώ θα έπιανα δουλειά σε άλλη πόλη και ότι εκείνος τον Φεβρουάριο θα έφευγε από την χώρα στην οποία ζούμε για να δουλέψει αλλού. Αλλά παρόλα αυτά είχαμε μπροστά μας κάποιες βδομάδες διακοπών όπου μέναμε καθημερινά μαζί και κάποιους μήνες όπου θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε τα σαββατοκύριακα. Έτσι ξεκινήσαμε την σχέση μας αποφασίζοντας να προχωρήσουμε βλέποντας και κάνοντας (για αυτό και όταν διάβασα την απάντηση στην ερωτηση ‘ Tι θα γίνει οταν φύγει΄ της Moon ταυτίστηκα και χαμογέλασα). Τώρα, είμαστε στην φάση που εκείνος κάνει ακόμα διακοπές και ταξιδεύει ενώ εγώ δουλεύω οπότε τον βλέπω ένα-δύο σαββατοκύριακα τον μήνα. Μιλάμε στο τηλέφωνο καθημερινά αλλά ρε Α,μπα μου είναι σχέση αυτό; Δεν είναι λίγο κοροϊδία να το ονομάζουμε έτσι; Αφού προοπτική να βρισκόμαστε συχνότερα στο εγγύς μέλλον δεν υπάρχει, τι κάνουμε; χωρίζουμε; Μα εγώ θέλω το καλοκαίρι που θα έχω δυο βδομάδες διακοπές να πάμε κάπου μαζί. Αλλά δεν μπορώ να με φανταστώ να δηλώνω για μήνες ότι έχω σχέση με κάποιον απλά και μόνο επειδή ξέρω ότι όταν/αν είμαστε μαζί, είμαστε καλά. Αφότου έφυγα από την Ελλάδα έχω πολλές φιλίες από απόσταση, τι είναι αυτό που κάνει την σχέση μου μαζί του διαφορετική; Όσο είναι μακριά, η σχέση μας δεν είναι απλά μια ακόμα φιλική σχέση; τι είναι αυτό που μας κάνει ζευγάρι; Δεν θέλω να δεχτώ ότι λόγω απόστασης η μόνη σχέση που μπορούμε να έχουμε είναι φιλική. Το βλέπω λάθος; Αν μέναμε στην ίδια πόλη δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό για τον αν θέλω να είμαστε ζευγαρι γιατί μου αρέσει, ταιριαζουμε και θα ήθελα να δω που θα μας βγαλει. Μου αρέσει και δεν θέλω να τον χωρίσω, αλλά θέλω να χωρίσω γιατί νιώθω πως αυτό δεν είναι σχέση.

Τι είναι (η) σχέση (από απόσταση);

Η σχέση είναι κάτι που δημιουργείται μέσα από νοητική διαδικασία, και για να υπάρχει, αρκεί να συμφωνούν και οι δύο ότι υπάρχει. Αυτό που λες είναι πολύ περιοριστικό – υπάρχει ερωτική σχέση και χωρίς σεξ, ας πούμε – και μοιάζει σα να βασίζεται σε αναγνώσματα και αποψάρες των διαφόρων που βρίσκονται γύρω σου. Επειδή όμως είναι νοητική διαδικασία, αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει, τότε δεν υπάρχει. Μολαταύτα, δεν καταλαβαίνω γιατί η φιλική σχέση μπορεί να υπάρχει από απόσταση, ενώ η άλλη, όχι. Αν είσαι τόσο αυστηρή με τον χωροχρόνο, ούτε φίλους θα μπορούσαμε να έχουμε από μακριά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

17 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Mrs DallowaySailor EarthChaotic JesterBabyDoll Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Εγώ ξέρω νεόνυμφους που έφυγε ο ένας για το διδακτορικό στο Σικάγο και η άλλη νοσοκόμα στο Λονδίνο και μια χαρά τα κατάφεραν κι ας ήταν χώρια τα πρώτα τρία χρόνια του γάμου τους. Είχαν όμως κοινό όραμα, ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν μετά τα πρώτα τρία χρόνια αναγκαστικής απόστασης.

Μπορείς να αποφασίσεις μόνη σου ότι δεν είσαι σε σχέση, αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνη σου ότι είσαι σε σχέση. Για να το κάνω πιο λιανά, εκείνος τι πιστεύει για αυτή την κατάσταση; Έχετε σχέση ή όχι; Αν εκείνος λέει ναι και εσύ λες ναι, τότε τι ακριβώς σε μπερδεύει;

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αν ήσουν καψουρεμένη δεν θα είχες ενδοιασμό. Για την ώρα, όπεν ριλέσιονσιπ, μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο αν θες αποκλειστικότητα, μπορεί να βρει αυτός, μπορεί να μη βρείτε και δεν υπάρχει λόγος να μην περάσετε καλά όταν γυρίσει για διακοπές, αν το θέλετε ακόμα. Πάντως, αν δεν σκέφτεσαι κάποιο λόγο να είστε μαζί από απόσταση, τότε πιθανότατα δεν υπάρχει λόγος να είστε.

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καμία σχέση δεν ξέρουμε που θα καταλήξει είτε είστε κοντά, είτε μακριά… Το θέμα είναι πως νιώθεις μέσα σε αυτό. Εγώ προσωπικά είχα σχέση από απόσταση σχεδόν 4 χρόνια και τώρα 9 χρόνια μέσα είμαστε παντρεμένοι με ένα παιδάκι. Οπότε δεν μπορώ να σου πω να μην το κάνεις. Πως είναι δύσκολο είναι… Ομως ρίσκα είναι αυτά. (ήμουν 23 όταν τα φτιάξαμε ενώ πριν και εμείς ήμασταν απλοί φίλοι, για 5 χρόνια )

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Φυσικά και μπορεί να υπάρξει και να διαρκέσει μια τέτοια σχέση αρκεί να το θέλουν και οι δύο. Έχω την αίσθηση ότι δεν θέλεις την σχέση από απόσταση και αν δεν το θέλεις χώρισε. Όμως μην χρησιμοποιείς ως δικαιολογία ότι οι σχέσεις από απόσταση δεν δουλεύουν. Παραδέξου στον εαυτό σου πρωτίστως και μετά στην σχέση σου ότι απλά δεν θες.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπορεί να υπάρξει σχέση από απόσταση. Η ποιότητα των περισσότερων ανθρώπων όμως είναι τόσο κακή που συνήθως δεν κρατάει. Ή αν κρατήσει δεν ξέρεις αν και πότε θα σου τη φέρει ο άλλος ή τι έχει στο μυαλό του και τι κάνει. Μπορεί να είμαι πεσιμίστρια αλλά αυτά με τις αποστάσεις που έχω ζήσει μέχρι τώρα μου διαμόρφωσαν την αντίληψη του “κράτα και μια πισινή”. Αν θεωρείς ότι είναι κάτι που αξίζει συνέχισέ το. Δεν σε βλέπω πολύ πρόθυμη όμως οπότε κοίτα και γύρω σου τι άλλο υπάρχει ή ακόμα καλύτερα κοίτα τη δουλειά σου.

CopyPaste
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με την ποιότητα των ανθρώπων, με την ποιότητα της σχέσης ίσως κ πάλι υπό προυποθέσεις. Είναι σαν να λες ότι όσοι δεν τα κατάφεραν στη σχέση από απόσταση δεν είχαν καλή ποιότητα σαν άνθρωποι κ αυτό δεν ισχύει.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όταν λέω ποιότητα εννοώ να είναι κανείς ειλικρινής, να μην κοροιδεύει, να δίνει χρόνο στο ή στη συντροφο που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επέλεξε να κάνει κάνει σχέση μαζί του/ης από απόσταση. Σε μια σχέση από απόσταση μπορεί ο άλλος να εκμεταλλευτεί πολύ ευκολότερα την εμπιστοσύνη του συντρόφου του και να κάνει καφρίλες. Και ο σύντροφος να αργήσει να μάθει τι συμβαίνει. Φυσικά και έχει να κάνει με την ποιότητα! Όταν δεν είσαι ευθύς, ειλικρινής, πιστός σε αυτά που υπόσχεσαι κτλ δεν είσαι καθόλου καλός άνθρωπος. Κι αυτό φαίνεται σε μια τέτοια σχέση. Πολύ απλά τα πράγματα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αν θέλεις ντε και καλά να ονομάσεις αυτό που έχετε, μπορώ να σου δώσω μία ιδέα. Ονόμασε το , ερωτική ιστορία. Βεβαίως συμφωνώ με τη Λένα περί νοητικής διαδικασίας. Εσένα προφανώς δεν σε καλύπτει αυτό που έχετε , γιατί θέλεις να το ζήσεις πιο εντατικά. Από την άλλη θέλεις και να τον έχεις έστω κι έτσι. Κατά την άποψη μου δεν χρειάζεται να αποφασίσεις τίποτα. Έχε αυτό που έχεις, αλλά αν και εφόσον θέλεις κάτι πιο κοντινό και σταθερό, βγες και με άλλους. Αν γνωρίσεις δηλαδή κάποιον που σου αρέσει στη χώρα σου, θα πεις “δεν μπορώ γιατί έχω τον… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

” Έχε αυτό που έχεις, αλλά αν και εφόσον θέλεις κάτι πιο κοντινό και σταθερό, βγες και με άλλους. Αν γνωρίσεις δηλαδή κάποιον που σου αρέσει στη χώρα σου, θα πεις «δεν μπορώ γιατί έχω τον άλλο μήνα ραντεβού με το αγόρι μου; ”
Αυτό να το κάνει αν είναι ειλικρινής με τον φίλο της και κάνουν από κοινού αυτή την προσαρμογή στη σχέση τους. Αλλιώς είναι απάτη. Επίσης, καλό είναι να ξέρει και ο τρίτος ότι είναι τρίτος.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Απάτη είναι αν το έχουν συζητήσει και αποφασίσει ότι είναι μαζί. Εδώ δεν ξέρουν αν θα πάνε διακοπές μαζί….. δεν έχουν σχέση οι άνθρωποι. Μία γνωριμία είναι. Είναι πολύ λάθος , κατά τη γνώμη μου, οι γυναίκες να ονομάζουν σχέση κάτι που δεν έχει καμία προοπτική και κυρίως όταν ο άλλος σφυρίζει αδιάφορα. Από τη στιγμή, που αυτό που έχει δεν την καλύπτει και δεν φαίνεται να προχωράει ή του λέει τι θέλει ή κάνει αυτό που της προτείνω

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχει δίκιο η miss Dalloway. Είναι απάτη όταν δεν έχεις ξεκαθαρίσει στον άλλο πως το βλέπεις τι θέλεις και τι κάνεις όσο αυτός είναι μακριά. Ο άλλος μπορεί να νομίζει ότι έχουν σχέση και να μην ψάχνεται εκεί που βρίσκεται. Είναι μεγάλη ατιμία να πουλάς φούμαρα σε κάποιον και την ίδια στιγμή να κάνεις άλλα από αυτά που λες. Ξεκάθαρα πράγματα παιδιά. Μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας. Και επειδή τον θέλει; Αυτόν τον ρώτησε κανείς αν θέλει σχέση με μια γυναίκα που δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει; Τον ρωτάτε τον άλλον αν θέλει να μπλέξει με κάτι τόσο ψυχοφθόρο… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Οι γνώμες είναι για τους ανθρώπους. Δεν παροτρύνω κανέναν να απιστήσει, αλλά εδώ δεν βλέπω σχέση. Βλέπω μία ενοχή της κοπέλας, να καταλάβει τι θέλει. Τα έχουν 3 μήνες και μένουν σε άλλες χώρες….. ας καθίσει να τον περιμένει λοιπόν κι ας αναρωτιέται τι έχουν. Επίσης δε βλέπω καμία πρακτική ενέργεια από το αγόρι, για να είναι μαζί. Αν αυτό που λέω το βλέπετε απιστία, καλώς

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

“Έτσι ξεκινήσαμε την σχέση μας αποφασίζοντας να προχωρήσουμε βλέποντας και κάνοντας (για αυτό και όταν διάβασα την απάντηση στην ερωτηση ‘ Tι θα γίνει οταν φύγει΄ της Moon ταυτίστηκα και χαμογέλασα). Τώρα, είμαστε στην φάση που εκείνος κάνει ακόμα διακοπές και ταξιδεύει ενώ εγώ δουλεύω οπότε τον βλέπω ένα-δύο σαββατοκύριακα τον μήνα. Μιλάμε στο τηλέφωνο καθημερινά αλλά ρε Α,μπα μου είναι σχέση αυτό;”
Αφού είπαν ότι έχουν σχέση μέχρι να επαναπροσδιορίσουν την κατάσταση έχουν σχέση.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ε … αφού το είπαν συντάσσομαι…..