Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είναι κρίμα κάποιοι να ζούνε σε κουτάκια, ταμπέλες και σύνορα;

Απο μικρή απέφευγε να κάνει παρέα με ξένους

πως γίνεται μερικοί άνθρωποι να βάζουν παντού σύνορα. Έχω μια φίλη η οποία μεγάλωσε σε πολύ αυταρχική οικογένεια στρατιωτικών. Απο μικρή απέφευγε να κάνει παρέα με ξένους, κατηγορούσε εμένα που μίλαγα με τα “αλβανάκια” της τάξης, έβαζε σύνορα ακόμα και στη γειτονιά και ότι τα παιδιά της διπλανής γειτονιάς είναι εχθροί μας κλπ. Προσπαθούσα να καταλάβω ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα της , δεν ηταν μόνο οι αλλοδαποί αλλά το οτιδήποτε δεν άνηκε στη γειτονιά και στην οικογένεια της. Αυτό συνεχίστηκε να συμβαίνει και στην ενηλικίωση μας, όπου δεν έκανε παρέα με άτομα του διπλανού γραφείου, ο κύκλος της περιορίστηκε σε άτομα που απασχολούνται σε σώματα (γιατι μόνο αυτοί είναι έμπιστοι άνθρωποι) και φυσικά ακόμα απορώ πως ζει αυτό το κορίτσι με όλες αυτούς τους περιορισμούς και τις εχθρικές φαντασιώσεις. Ευτυχώς κάποια στιγμή απομακρύνθηκα γιατί όλο αυτό με άγχωνε και με κούραζε , όπως επίσης βαρέθηκα να απολογούμαι για τις παρέες μου και για τις συνήθειες μου. Κατάλαβα ότι δεν ήμαστε πραγματικές φίλες όταν το μόνο που κάναμε όταν βρισκόμασταν ήταν να επικρίνει η μία τις επιλογές της αλλης και όταν δε μπορούσαμε να βγούμε με άλλες παρέες γιατι δεν υπήρχε κανένα κοινό σημείο μεταξύ αυτών. Μερικές φορές σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει στη ζωή της και εαν εχει εξελιχθεί. Πάντα είχα την ανάγκη να βοηθήσω τους ανθρώπους, να τους σώσω απο κάτι. Δεν ειναι κρίμα κάποιοι να ζούνε σε κουτάκια, ταμπέλες και σύνορα φτιαγμενα μόνο στο κεφάλι τους;

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους φασίστες, αρκεί να κάνουν ό,τι κάνουν μόνο μέσα στο σπίτι τους. Α, συγνώμη, μήπως αυτό σημαίνει ότι τελικά έχω μεγάλο πρόβλημα με τους φασίστες; Ναι, έχω.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

46 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
HytraBioletXeperasePerilioNomila Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

‘ ο κύκλος της περιορίστηκε σε άτομα που απασχολούνται σε σώματα (γιατι μόνο αυτοί είναι έμπιστοι άνθρωποι) ’

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα και έξυπνη κοπέλα, απορώ γιατί ξεκοψες μαζί της.

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάλι που έχω αλλεργία στις “στολές” λόγω κακών εμπειριών;Προσπαθώ να μη γενικεύω αλλά γμτ πάντα επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις μου!

Hytra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μιλάμε για περιπτωσάρα με συλλογισμό από ακράδαντα επιχειρήματα. Έλα ντε. Ε, καπου στα 30 νομίζω ξεκινάμε και κλονιζόμαστε και βλεπουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε με κάποιους ανθρώπους που ήταν default στη ζωή μας. Παίρνει καιρό με τους σχολικούς φίλους, από την προσωπική μου εμπειρία. Με τους άλλους άσχετους μπορεί να ξεκόψουμε και πιο γρήγορα.

Eleanor Oliphant
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ευτυχώς έσωσες τον εαυτό σου από το να κάνει παρέα μαζί της. Το λες και σώσιμο.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Άνθρωποι που μεγάλωσαν έτσι από την οικογένειά τους πολύ δύσκολα αλλαζουν. Και δε σώζονται όλοι. Βασικά κανείς που δε θέλει ι ίδιος να σωθεί. Μη σπαταλάς ενέργεια για τέτοιους ανθρώπους.

Μέλος
Συμμετέχων

Κοίτα
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις
Αλλά για αυτούς που λένε “έτσι μεγάλωσα, έτσι είμαι δεν μπορώ να αλλάξω” είναι κάτι μη βασιμο
Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι οι γκει είναι ανώμαλοι, ότι οι ξένοι είναι κακοί, ότι οι φτωχοί είναι κλευτες μα ήταν στο χέρι μου, τώρα που μεγάλωσα να διαλέξω αν θα τα πιστέψω και θα ζήσω βάση αυτών η θα ανοίξω τα μάτια μου και το μυαλό μου και να δω ότι στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι!

Xeperase
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ μεγάλωσα πιστεύοντας στον άγιο Βασίλη

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συχνά δεν ταιριάζουμε με κάποιο άτομο αλλά μερικές φορές είναι και πραγματικά πολύ καλό για μας το ότι δεν ταιριάζουμε. Αυτή είναι μια φορά. Είναι λυπηρό ότι η φίλη σου έγινε αυτό ακριβώς στο οποίο την κατευθυνε το περιβάλλον της και ταυτόχρονα ευχάριστο νέο για σένα που δεν είσαι το ίδιο και που δεν συμπορευεστε.

Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά θέλω να πιστεύω ότι για την κοινοτητα του Α, μπα είναι δεδομένο ότι είναι κρίμα και άδικο, παράξενο μεγάλο να είναι κανείς φασίστας…

Nomila
Μέλος
Συμμετέχων

Όντως, δύσκολα αλλάζουν άνθρωποι που έχουν γαλουχηθεί με αυταρχικές απόψεις από την οικογένειά τους και ιδιαίτερα άτομα μιας κάποιας ηλικίας. Όμως εγώ δεν συμφωνώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε καμία προσπάθεια να τους αλλάξουμε άποψη. Μπορούμε να τους αναφέρουμε με επιχειρήματα, ηρεμία και διάθεση διαλλακτικότητας και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ειδικά αν μιλάμε για νέα άτομα, κρίμα είναι να πορεύονται με φασιστικές ιδέες. Δεν λέω ότι με την συζήτηση θα πετύχουμε σίγουρα θεαματική αλλαγή, αλλά και μόνο που σε καποιους λίγους θα μπουν ψήγματα αμφιβολίας για τις ιδέες τους, και ίσως -ποιος ξέρει- μπορεί να αλλάξουν τρόπο σκεψης, αξίζει… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εγώ απορώ πώς άντεξες να είστε “φίλες” τόσα χρόνια.

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ έκανες και απομακρύνθηκες από τέτοια τοξικότητα(πώς δεν έχει δηλητηριαστεί ακόμα η ίδια η κοπελίτσα;).Και φυσικά δεν είναι η μόνη που έχει τέτοια στεγανά και παρωπίδες και μην ελπίζεις ότι θα έχει αλλάξει κάτι.Όταν είμαστε σε νεαρή ηλικία,ψαχνόμαστε με τους ανθρώπους και πολλές φορές τυχαίνει να κάνουμε παρέα με άτομα που δεν είμαστε στην ίδια συχνότητα και καταλήγουμε παράσιτα στα fm.Εσύ έχεις τα πιστεύω σου,την κοσμοθεωρία σου.Μην έχεις απαιτήσεις να έχουν όλοι το δικό σου μυαλό,τη δική σου διάθεση απέναντι στα πράγματα και τη ζωή…

Biolet
Μέλος
Συμμετέχων

Και να σου βγει κανενας Παπαχρονης κάποιος απο τους φιλους της που απασχολουνται σε σώματα να δω μετά πως θα τρεχει σε οποιον (((Αλβανο)))) βρει μπροστά της να τη σώσει.

Hytra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Περίμενα από την Λένα ή έστω κάποιον άλλο να πει το αυτονόητο flag για το (τουλαχιστον ένα) κουτάκι που ξεφύτρωσε στην αρχή της γραφούσας, μελος οικογενειας στρατιωτικού=φασίστας, και δεν το είδα. Beware of our biases παιδιά.