Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είμαι σίγουρη για ποιο λόγο θέλει να τα ξαναβρούμε

Θέλω απεγνωσμένα να γυρίσω

Όλα ξεκίνησαν πριν 3 μήνες όταν ο σύντροφος μου αποφάσισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσουμε άλλο μαζί.Μετρούσαμε 3 χρόνια σχέσης ,συζούσαμε σχεδόν τα 2μιση ,εγω 24 και αυτός 33.Ομολογώ οτι καθυστέρησα να ξεπεράσω το πρώτο σοκ ,και όταν αυτο συνέβη ,προσπάθησα να στρέψω την προσοχή μου οπουδήποτε αλλού για να αισθανθώ καλύτερα (αλκοόλ,περιστασιακές σχέσεις,συζητήσεις με φιλους),ανεπιτυχώς.Ένα μήνα μετά κατέβηκα στο νησί μου όπου συνέχισα τον ίδιο τρόπο ζωης,δε μπορούσα ομως να σταματήσω να σκέφτομαι το τι είχε γίνει μέχρι που επέστρεψα στην πόλη που ζω και εργάζομαι.Με πήρε τηλέφωνο λοιπόν,και μου ζήτησε να το προσπαθήσουμε ξανά.Και εδώ ξεκινά το πραγματικό πρόβλημα:θέλω απεγνωσμένα να γυρίσω ,όμως οι λόγοι που χωρίσαμε,ήταν καθαρά δικοί του καθώς έχουν να κανουν με τη ψυχολογία του και αρνείται να πάει σε ψυχολόγο.Επίσης δεν είμαι σιγουρη για τα κίνητρα της επιστροφής του,γυρίζει επειδή με αγαπάει ή επειδή δοκίμασε κάπου αλλού(που δοκίμασε)και δεν του ταίριαζε?Εγω πρότεινα να πάρει λίγο χρόνο να σιγουρευτούμε και οι δύο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε,όμως ξέρω πως αν μια φίλη μου ,μου περιέγραφε την ίδια κατάσταση,θα της έλεγα να τρέξει μακριά…Αλλά δε μπορώ να το κανω πράξη

-στασιμη

Μάλλον πρέπει να σκεφτείς λίγο το «όμως οι λόγοι που χωρίσαμε ήταν καθαρά δικοί του». Αν αυτός αποφάσισε να το λήξει, ποιανού άλλου θα μπορούσαν να είναι; Εννοείς ότι χωρίσατε επειδή αυτός έχει προβλήματα ψυχολογικής φύσης; Αυτό είναι καθαρά δικό του θέμα, αλλά το πώς σε επηρεάζουν αυτά, είναι καθαρά δικό σου θέμα. Δεν μας λες ποια είναι αυτά τα προβλήματα, αλλά το «αρνείται να πάει σε ψυχολόγο» φαντάζομαι σημαίνει ότι δημιουργούν τριβές και έχουν συζητηθεί αρκετά ώστε να φτάσει σε σημείο να αρνηθεί να πάει σε ψυχολόγο, οπότε η ερώτηση μου είναι: πώς αισθάνεσαι εσύ για αυτά τα προβλήματα, και πώς σου φαίνεται ότι αρνείται να πάει σε ψυχολόγο;

Έχω την εντύπωση ότι σου προκάλεσε τέτοιο σοκ ο χωρισμός που ακόμα δεν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις αυτή τη σχέση. Για τα κίνητρα, οι δύο λόγοι που αναφέρεις δεν αλληλοαναιρούνται. Μπορεί να δοκίμασε αλλού και να κατάλαβε ότι σε αγαπάει, ας πούμε. Μην αναρωτιέσαι για τα δικά του κίνητρα, είναι αδύνατον να ξέρεις πέρα από κάθε βεβαιότητα, το πιο πιθανό είναι ότι ούτε ο ίδιος ξέρει. Εσύ είσαι το θέμα. Εσύ, θέλεις να είσαι σε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο; Αναλύεις τόσο πολύ την δική του πλευρά που δεν ξέρουμε τίποτα για την δική σου θέση σε αυτή τη σχέση.

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

23 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
LioA-GiveLove💕 Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου”
που λένε και στη συμπρωτευουσα του νότιου μυστηριώδες εξωτικού νησιού τση καρδιάς μου!!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις ΕΣΥ να τα ξαναβρείτε. Πάλι το ίδιο έργο θα επαναληφθεί, πάλι δεν θα θέλει να λύσει τα όποια προβλήματα έχει, πάλι θα απογοητευτείς, πάλι θα σε χωρίσει (κάτι άλλο πάλι θα δοκιμάσει) κλπ. Χάνεις το χρόνο σου και στην τελική τη ζωή σου σε μία καταστροφική σχέση. Μην εθελοτυφλείς. Θα πονέσεις κάποιο χρονικό διάστημα, θα ξεχαστεί, κάποια στιγμή θα αναρωτηθείς τι στο καλό είχες κολλήσει έτσι.

Lio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εφόσον θελετε και οι δυο να είστε μαζι, μπορείς να του δώσεις μια επιπλεον ευκαιρία. Μην σταματήσεις ομως να του ζητάς να παει σε ψυχολόγο εφόσον θεωρείς οτι χρειάζεται. Ή θεσε το ως όρο, οτι μόνο έτσι θα επιστρέψεις στην σχέση.