Αγαπητή Α,μπα, δες σε παρακαλώ αυτό, αυτό και αυτό. Όχι, δεν είμαι αντιεμβολιαστής αλλά τελευταία όλο και περισσότερα άρθρα τέτοιου είδους ξεπηδάνε και με ζώνουν τα φίδια από την αγωνία. Όλο λέω θα κλείσω ραντεβού και όλο το αναβάλλω. Ας απαντήσει κάποιος ειδικός αν έχετε στο σάιτ, κάποιος να μας ενημερώσει σωστά και να μας καθησυχάσει από όλα αυτά.
Ρωτήσαμε ειδικό και μας είπε αυτά.
Δεν υπάρχει επιστήμονας που θα σε καθησυχάσει, γιατί δεν λειτουργεί έτσι η επιστήμη. Τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Για πολύ λίγους, μπορεί να είναι σοβαρές. Εγγυήσεις και υποσχέσεις δίνει η θρησκεία. Όμως όπως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το εμβόλιο, δεν ξέρεις και τι σου επιφυλάσσει ο κορονοϊός, και από το πώς έχουν πάει ως τώρα τα πράγματα, είναι σαφές ότι είναι σοφότερο να ρισκάρεις με το εμβόλιο παρά να αφεθείς και να κολλήσεις. Μας λένε συνέχεια να δείχνουμε κατανόηση σε αυτούς που φοβούνται, όπως είσαι εσύ, αλλά μα τις χίλιες ληγμένες κοκακόλες, αυτοί που φοβούνται το εμβόλιο, που δεν ξέρουμε τι θα μας κάνει, τάχα, γιατί δεν φοβούνται τον ιό, που ξέρουμε τι μπορεί να κάνει; Θα κολλήσουν όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους; Σε σένα μιλάω. Που λες ότι δεν είσαι αντιεμβολιαστής. Δεν αγωνιάς μήπως κολλήσεις και πάθεις κάτι σοβαρό;
Θα αντιγράψω το σχόλιο της/του The Milton Experience κάτω από τη συνέντευξη:
Το οτι οι (λίγοι) εμβολιασμένοι που κολλάνε Δέλτα έχουν ακριβώς το ίδιο ιικό φορτίο δεν έχει αποδειχθεί ακόμα. Αυτό που εχει βγει ειναι οτι βγαζουν παρόμοιες τιμές στο PCR το οποιο ομως δεν δειχνει απαραίτητα ‘ζωντανό ιό’. Μπορεί να ειναι κάλλιστα ‘τμήματα σκοτωμένου ιού’ μετά απο την επέμβαση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν θες μπορεις να ακούσεις το εξαιρετικό podcast ‘This week in virology’ οπου όλα αυτά τα εξηγούν με λεπτομέρεια.
Γενικά όπως ειπώθηκε και πριν, ο κόσμος ζητάει ‘απόλυτες και τελικές λύσεις’ τις οποίες η επιστήμη δεν μπορει να δώσει. Οπότε οταν ανακοινώνεται οτι ‘Το εμβόλιο μειώνει κατά Χ% την πιθανότητα μόλυνσης – οπου Χ βαίνει μειούμενο με την παροδο του χρονου – και κατά Υ% την πιθανότητα σοβαρής νόσου’, αυτό ερμηνευεται ως ‘τζούφια τα εμβόλια’.
Επίσης, η συνομωσιολογία δίνει τροφή σε “πολωμένες” σκέψεις όπως οτι “τα εμβόλια τα φτιαχνουν οι φαρμακευτικές οχι για να μας προφυλάσσουν αλλά για να βγάζουν δισεκαττομύρια”. Πέρασε ποτέ από το μυαλό των “ψεκ” οτι το ένα *δεν* αποκλειει το άλλο; Δηλαδή οτι ΚΑΙ μπορεί να παράξουν ένα σωτήριο φαρμακευτικό προιόν αλλά ΚΑΙ να πλουτίσουν;
Στην τελική απο την αλληλεπίδραση μου με αντιεμβολιαστες έχω καταλήξει οτι δεν φταίει ούτε το ‘αποτυχημένο’ εκπαιδευτικό σύστημα, ούτε οι “ύπουλες πολιτικές δυνάμεις’ που τους παρασύρουν με fake news. Υπάρχει πληθώρα εξαιρετικής ποιότητας πληροφοριών εκει εξω.
ΕDIT: Το σχόλιο της τελευταίας παραγράφου αφαιρέθηκε.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

‘Το πραγματικό πρόβλημα των αντιεμβολιαστών ειναι συνήθως μη διαγνωσμένες ψυχολογικές διαταραχές όπως ναρκισσισμός, μανία καταδιώξεως και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας.’
Αυτό είναι σχόλιο της Λένας, της εντατικολόγου ή της/του The Milton Experience;
Καλό θα ήταν αν δεν είμαστε ειδικοί και δεν έχουμε εξετάσει κάποιον να μην κάνουμε υποθετικές διαγνώσεις για ψυχικά νοσήματα. Δεν βοηθάει καθόλου, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ενισχύουμε το στίγμα γύρω απ’τις ψυχικές ασθένειες.
Άλλο διαταραχή άλλο ψυχική ασθένεια.
Ακριβώς όπως τα λέτε.
Να προσθέσω ότι στη δική μου (περιορισμένη) εμπειρία όσοι γνωρίζω με ενδεχόμενες ή διεγνωσμένες ψυχικές διαταραχές / εύθραυστη ψυχολογία κτλ. είναι απόλυτα ορθολογιστές στο θέμα του εμβολίου και εμβολιάστηκαν αμέσως μόλις μπόρεσαν χωρίς ενδοιασμούς. Αντίθετα όσοι γνωρίζω που έχουν παραπέμψει τον εμβολιασμό τους στις καλένδες είναι άτομα με μια τεράστια τρικυμία εν κρανίω στο θέμα των εμβολίων, όμως κατά τα άλλα απόλυτα λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.
Από τη δική μου εμπειρία και τα διαβάσματά μου, έχω καταλήξει ότι η λειτουργικότητα στην καθημερινότητα και την εργασία ουδεμία απόδειξη αποτελεί για απουσία ψυχικής διαταραχής. Ωστόσο, επειδή δεν ειμαι ειδικός, ας με διορθώσει κάποια/ος εδώ μεσα με πτυχίο ψυχολογίας, αν αυτό που έγραψα είναι λάθος.
Πολύ σωστή παρατήρηση και ζητώ συγγνώμη για αυτό το γεμάτο εμπάθεια blanket statement που καλώς έκανε η Λένα και το αφαίρεσε. Την ώρα που το έγγραφα ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος γιατί ειχα στο μυαλό μου πολύ συγκεκριμένους γνωστούς γνωστών, ο καθένας με αρκετές 100δες ‘followers’ οι οποίοι διαδίδουν καθημερινά απίστευτες ποσότητες παραπληροφόρησης και κατάφορων ψεμμάτων για τα εμβόλια, την κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα κρίσιμα ζητήματα. Το φτωχό μου μυαλό δεν μπορεί να φανταστεί πως ενα άτομο χωρίς καμία ψυχοπαθολογία μπορεί συστηματικά και επι μήνες να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο οπως πολύ σωστά παρατηρήθηκε, δεν μπορεί να γινει ‘τηλεδιάγνωση’ της ακριβής… Διαβάστε περισσότερα »
Χαίρομαι για αυτό σου το σχόλιο, γιατί η αλήθεια ειναι ότι ένιωσα αρκετά άβολα όταν το διάβασα και πέρασαν διαφορά από το μυαλο μου. Είναι μεγάλο ρίσκο να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις, όχι μόνο γιατί προσβάλουμε τους ψυχικά ασθενείς, όχι μονο γιατί δεν είμαστε ειδικοί και δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση σε κατι χιλιάδες κοσμου ακόμα και να είμασταν, αλλά κυρίως γιατί φοβάμαι ότι χαρακτηρίζοντας κάποιον ως ψυχικά ασθενή, κατα καποιον τροπο του αφαιρούμε την ευθυνη που θα επρεπε να φέρει.
Δεν είναι ψυχική ασθένεια, διαταραχή προσωπικότητας λέγεται. Ιντερνετική γνωμάτευση σαφώς δεν κάνουμε, σαφώς απαγορεύεται, σαφώς είναι δουλειά του ψυχιάτρου αλλά το να αναφερόμαστε σε στοιχεία διαταραχών προσωπικότητας, δεν αποτελεί γνωμάτευση. Αν κάποιος με λίγα λόγια πιστεύει ότι η παγκόσμια ιατρική κοινότητα χρηματίστηκε για να του βάλει τσιπάκι ο Bill Gates ,εεε με συγχωρείτε αλλά οπως καταλαβαίνετε και να μην θέλαμε να διακρίνουμε στοιχεία μανίας καταδίωξης εεε …τα διακρίνουμε. Το να πηγαίνει κόντρα ένα γιατρός σε ολόκληρη την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εεε δεν θέλει και πολύ για να σκεφτούμε ότι είναι νάρκισσος. Αυτές οι διαταραχές ανήκουν σε φάσμα.Μπορεί λοιπόν να μην… Διαβάστε περισσότερα »
Tsikaki συμφωνώ. Και εγώ βλέπω μανία καταδίωξης και ναρκισσιστικα στοιχεία σε άτομα που από πεποίθηση δεν κάνουν το εμβόλιο. Δεν μιλάω για να τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δίλημμα ή έχουν επιφυλάξεις. Μιλάω για τους από πεποίθηση εντιεμβολιαστες που αποφάσισαν ότι υπάρχει συνωμοσία την οποία ο υπόλοιπος πληθυσμός δεν βλέπει. Και διάβασαν λέει έρευνες που παρουσιάζουν τα μέχρι στιγμης δεδομένα από άλλη οπτική γωνία αλλά θεωρούν οτι οι αντιρρητικές φωνές θαβονται (από ποιον;) προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σχέδιο υποδούλωσης και ανελευθερίας που μας ετοιμαζουν οι κυβερνήσεις.
Και πολύ καλώς κάνεις και τα διακρίνεις κατά την άποψή μου.Τέτοιου είδους προσωπικότητες δεν πρέπει να εξισώνονται με τους ψυχικά νοσούντες.Πιθανώς, η έλειψη ενσυναίσθησης και η σκοπιμότητα αδιάγνωστων, να μην μας απασχολούσε σε αυτόν τον βαθμό, αν δεν επρόκειτο για ζήτημα δημόσιας υγείας.Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε, αν κάποιος πάρει στον λαιμό του εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Κλέβω αναίσχυντα από τούδε και στο εξής τη φράση: το πραγματικό πρόβλημα των αντιεμβολιαστών ειναι συνήθως μη διαγνωσμένες ψυχολογικές διαταραχές όπως ναρκισσισμός, μανία καταδιώξεως και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας.
Με κάλυψες. Πλέον όποιον βλέπω να λέει “δεν είμαι αντιεμβολιαστής, αλλά (insert idiotic BS)” ή “είμαι αντιεμβολιαστής” – άλλωστε και τα δύο το ίδιο είναι – , κάνω μεταβολή και φεύγω. Bye Felicia!
Από πού το κλέβεις;
Η ερώτηση θέτει εύλογες ανησυχίες σχετικά με τον εμβολιασμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις νομίζω το καλύτερο είναι η πρόσωπο με πρόσωπο ενημέρωση από ιατρό ώστε να συζητηθούν οι ανησυχίες. Το σημαντικό είναι να γίνει σύγκριση του ρίσκου/οφέλους του εμβολιασμού σε σχέση με τη πιθανή νόσηση από covid. Πολύ σωστή η παρατήρηση ότι καμμια από τις δύο επιλογές δε μπορεί να έχει 100% ασφάλεια. Όμως θέλω να σταθώ στο πώς συνεχίζει η απάντηση. Δε καταλαβαίνω πώς ξεκινώντας από εύλογες απορίες, καταλήγουμε στους “ψεκ” και σε ψυχικές διαταραχές! Λες και είπε τίποτα για τσιπάκια και 5G. Νομίζω τσουβαλιάζουμε, και αυτός ο “εμβολιαστικός φανατισμός”… Διαβάστε περισσότερα »
Μόνο και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτώ σε απλό θάλαμο για Covid, με έκανε να τρέξω με χίλια για το εμβόλιο. Και να αναρρώσω από την Covid, θα πιάσω άλλα.
(Για ΜΕΘ ούτε συζήτηση.)
Είναι πώς διαλέγει να το δει κανείς makemake. Χρησιμοποιείς τον όρο “εμβολιαστικός φανατισμός”. Η αλλη θεώρηση είναι ότι μιλάμε για το αυτονόητο. Όπου αυτονόητο = προστασία ευαίσθητων ομάδων, νοιάξιμο και φυσικα αυτοπροστασία. Δεν υφίσταται το “ή συμφωνείς χωρίς αντιρρήσεις ή είσαι ψεκ”. Αντιθέτως εκείνοι που απορρίπτουν την αναγκαιότητα του εμβολιου είναι αυτοί που συνήθως βγάζουν αμυντική και επιθετική συμπεριφορά. Δεν μιλάω για εκείνους που έχουν εύλογη ανησυχία και αμφιβολίες. Όλοι είχαμε και έχουμε αμφιβολίες. Μιλάω και εκείνους και εκείνες που αρνούνται από “ιδεολογία” να κάνουν το εμβόλιο και κόντρα σε κάθε λογική και επιστημονικότητα διασπείρουν θεωρίες οτι α) το εμβόλιο… Διαβάστε περισσότερα »
@Scotland Δεν ξέρω για σένα αλλά πραγματικά έχω κουραστεί ψυχικά με το θέμα.Ναί παιδιά οι ψέκ είναι επικίνδυνοι,σκοταδιστές,με έλλειψη ενσυναίσθησης για το κοινωνικό σύνολο.Έχουμε πεί 100 φορές ότι δεν τσουβαλιάζομαι τους ψέκ με όσους φοβούνται (πόσες φορές πια να το ξαναπούμε;) αλλά να συνεχίζουμε να ακούμε για έλλειψη ενημέρωσης, δεν το δέχομαι. Παιδιά, κατανοητός και ο φόβος αλλά ως ένα σημείο. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται κοινή λογική,εεε κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσει. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα μείνουμε στην Δ ,θα εξαντλήσουμε όλο το αλφάβητο. Όχι αυτός που έστειλε το κείμενο δεν κατατάσσεται στους ψεκ,επιλέγει όμως λάθος μέσο ενημέρωσης, κι… Διαβάστε περισσότερα »
Ναι είναι περίοδος ψυχικής κούρασης αυτή που διανύουμε και θέλει συντήρηση δυνάμεων και αισιοδοξία. (Όπου μπορεί να βρεθεί αυτό το πολύτιμο αγαθό.)
Συμφωνώ…άσχετο…όταν βλέπω το νίκ σου, για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ξεχνώ και μέσα στο μυαλό μου, μου έρχεται το Queen of Scotland. Πρέπει να το δώ γραμμένο για να το εμπεδώσω.Αν σου απαντήσω ποτέ ως Queen, θα ξέρεις😂😂
Χιχι! Ωραία σύνδεση 😊 Κι εγώ τώρα που είπες Queen σκέφτηκα το τραγούδι ‘Queen of you’ (Monster Magnet) το οποίο αν και μιλάει για άλλο πράγμα κάθε φορά που ακούω τον τίτλο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να ειναι ύμνος στη γυναικεία ανεξαρτησία.
Χαχαχα…θα το ακούσω, δεν το ξέρω.Βασικά, είναι λίγο χειρότερη η σύνδεση απο ό,τι είπα.Βρε συ απο πριν ξεκινήσω να γράφω σε έχω στο μυαλό μου ως δύο χρήστριες… Queen of Scotland-Queen for holidays .Πώς το κατάφερα αυτό.Σας μπερδεύω κιόλας. Ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι 😂
*sigh αφού θέλετε να μιλήσουμε επιστήμη, ας το κάνουμε σωστά! Για το πρώτο λινκ και τον ‘εφευρέτη’ δες αυτό: https://www.logically.ai/factchecks/library/3aa2eefd (στην επιστήμη δεν τα κάνει ΕΝΑΣ άνθρωπος όλα, είναι μια συλλογική προσπάθεια, μπορεί να είναι όντως ο εμπνευστής, αλλά ΑΛΛΟ έχεις μια ιδέα, ΑΛΛΟ κάνεις τη δουλειά τα τελευταία 20 χρόνια) https://www.nature.com/articles/nrd.2017.243#Bib1 και https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0092867417301952?via%3Dihub#cebib0010 επίσης τσέκαρα τη βιβλιογραφία του τα τελευταία 10 χρόνια και δεν είδα ν’ ασχολείται ιδιαίτερα με mRNA εμβόλια (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Malone+RW&filter=datesearch.y_10) Για το δεύτερο λινκ σε σχέση με το θάνατο του έφηβου, δες αυτά: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7927578/ και https://data.cdc.gov/NCHS/Provisional-COVID-19-Deaths-Focus-on-Ages-0-18-Yea/nr4s-juj3 (έχει ΑΠΕΙΡΗ βιβλιογραφία για long covid σε παιδιά, παραπάνω απ’ όσο… Διαβάστε περισσότερα »
αυτο που πολωνει ολους εσας τους αντιεμβολιαστες (που “δεν ειστε ψεκασμενοι, απλα φοβαστε τις παρενεργειες”), ειναι οτι εχετε λαθος διλλημα.
εχετε την ΨΕΥΔΗ εντυπωση οτι σας βαζει καποιος να διαλεξετε μεταξυ εμβολιου και υγειας, ενω το διλλημα στην πραγματικοτητα ειναι μεταξυ παρενεργειων του κορονοιου και εμβολιου…
δεν θελει πολυ μυαλο, θελει απλη κοινη λογικη. τι σας κανει να κλεινετε τα ματια στην απλη κοινη λογικη;;; δεν μπορει να ειστε ολοι καθυστερημενοι, κατι αλλο συμβαινει.
τα άρθρα που παραθέτεις αγαπητή/έ, προέρχονται από δημοσιογραφικά και όχι επιστημονικά σάιτ. Δεν θα τα θεωρούσα απολύτως έγκυρα. Και αυτό γιατί αφορά ένα θέμα άκρως επιστημονικό και εξειδικευμένο, εγώ με διδακτορικό στη φαρμακολογία δεν με θεωρώ ειδική. Το πρόβλημα στα άρθρα εκλαϊκευμένης επιστήμης είναι η δυνατότητα κατανόησης όλων των επιστημονικών δεδομένων και παραμέτρων από το συντάκτη τους. Βάλε μέσα και την προσπάθεια εντυπωσιασμού των πιθανών αναγνωστών για την αύξηση φυσικά της επισκεψιμότητας του σάιτ, οπότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά. Υπάρχει επίσημη ενημέρωση, που απευθύνεται σε όλους εμάς, τους μη σχετικούς, από το Υπουργείο Υγείας, τον… Διαβάστε περισσότερα »
Αν διαβάσεις με προσοχή τα άρθρα που μας παραθέτεις, αναφέρουν ότι “δεν είναι σίγουρο”, “υπάρχουν παρενέργειες αλλά αντιμετωπίζονται”, κλπ και δεν καταλήγουν κάπου συγκεκριμένα. Επίσης, φοβάσαι για τις φαρμακευτικές που θέλουν να πλουτίσουν (δεν το λες αλλά είναι βασικό επιχείρημα), αλλά δεν σκέφτεσαι ότι κάθε φορά που κάνεις κλικ σε ένα άρθρο οι δημοσιογράφοι επίσης βγάζουν χρήματα; Επίσης, το έχουμε πει πολλές φορές στο site, αν δεις τις παρενέργειες του depon ή του panadol, φάρμακα που παίρνουμε οι περισσότεροι με ευκολία, θα φρικάρεις. Το ιατρικό ζήτημα της ασφάλειας των εμβολίων έχει μπλεχτεί με την πολιτική, το οποίο δεν θα έπρεπε… Διαβάστε περισσότερα »
Μια μικρή ένσταση στο επιχείρημα με τις παρενέργειες του depon κτλ. Το depon χρησιμοποιείται ευρέως επί δεκαετίες. Οπότε οι περισσότερες παρενέργειες του είναι ήδη γνωστές. Το εμβόλια αυτά έγιναν σε εκατομμύρια ανθρώπους αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε τόσο δογματικά για τις παρενέργειες. Και εγώ που το έκανα, αναρωτιέμαι αν εμφανίσει παρενέργεια αργότερα, μετά από X χρόνια. Το ίδιο βέβαια φοβόμουν αν περνούσα κορωνοιο, έστω και ασυμπτωματική, και άφηνε τα σημάδια του να φανούν μετά από χρόνια.
το depon πάντως αναφέρεται σε σοβαρές ηπατικές ανεπάρκειες για συνεχή χρήση – και αυτό έχει παρατηρηθεί. Εγώ πάντως είχα κολλήσει πέρυσι την εποχιακή γρίπη και τα πνευμόνια μου έκαναν 6 μήνες να επανέλθουν. Τόσο ζορίστηκα που είχα αποφασίσει να κάνω κάθε χρόνο τα αντιγριπικά εμβόλια, γιατί είμαι εκπαιδευτικός και έρχομαι σε επαφή με πολλά παιδιά. Με το εμβόλιο του κορονοϊού δεν ανέβασα ούτε καν δέκατα (ίσως από τους λίγους που ήμουν τόσο τυχερή). Για το μέλλον γενικά δεν αγχώνομαι για ασθένειες, είναι τόσοι οι παράγοντες κινδύνου στη ζωή μας…
Πολύ σεβαστός ο φόβος, αλλά με βάση ποια δεδομένα; Ποια απτά στοιχεία δικαιολογούν αυτό το φόβο δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα εμβόλια που υπάρχουν διαθέσιμα (εξαίρεση το εμβόλιο για Dengue fever), αν έχουν κάποιες παρενέργειες θα είναι εντός 6 βδομάδων απ’ τη χορήγηση.
Δες αυτό, με βιβλιογραφία για όλα τα παραδείγματα και στοιχεία που παραθέτονται : https://www.nationalgeographic.com/science/article/vaccines-are-highly-unlikely-to-cause-side-effects-long-after-getting-the-shot-?cmpid=int_org=ngp::int_mc=website::int_src=ngp::int_cmp=amp::int_add=amp_readtherest
Αν βγει κάποιος ειδικός να ενημερώσει σωστά (έχουν βγει. Δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες. Σε τηλεόραση, social media, αρθρογραφία. Στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.) θα πεταχτεί κάποιος και θα πει “ναι αλλά ο Κούβελας/Μοντανιέ/ΧΨΩ είπε άλλο.”
Επομένως δεν είναι η έλλειψη σωστής ενημέρωσης. Είναι στην καλύτερη η έλλειψη κριτικής ικανότητας να ξεχωρίζουμε ποιους πρέπει να εμπιστευτούμε, και στη χειρότερη οι ψυχολογικές διαταραχές που αναφέρονται στην απάντηση.
Η τελευταία παράγραφος ειναι Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δεν φοβάσαι τον ιο, που στατιστικά θερίζει, φοβάσαι τι θα πάθεις από άλλους ανθρώπους όπως φοβάσαι ότι θα σε εγκαταλείψει ο/η σύντροφος, θα σε πληγώσει ο/η φιλος/η κοκ Και ζητάς το απόλυτο, την εγγυημένη επιτυχία 100%, την εγγυημένη ευτυχία, μόνο που αυτά δεν υπήρχαν ποτε και δεν θα υπάρξουν ποτε. Τι να σου πω; Έγραψα προχθες σε άλλο σχόλιο ότι καταλήγεις στην ομάδα ελέγχου, σε αυτούς που ειναι έρμαια της τύχης αν κολλήσουν. Όπως βγαίνεις ραντεβού με μια καινούργια γνωριμία, όπως ξεκινάς πρώτη μέρα σε καινούργια δουλειά, όπως πας ένα ταξίδι, προχωράς ελπίζοντας για… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν έχουν καταφέρει να σε πείσουν τα επιστημονικά δεδομένα, και ζητάς να σε πείσει το Α, μπα;