Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είχαμε μιλήσει για αποκλειστικότητα αλλά νιώθω ότι με πρόδωσε

Χρειάζομαι χρόνο για να το ξεπεράσω

Συναντιόμαστε για σεξ, κοιμόμαστε μαζί και περνάμε χρόνο μαζί σε εβδομαδιαία φάση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Η συζήτηση για το τι είμαστε έχει γίνει αρκετές φορές έχοντας καταλήξει ότι δεν είμαστε fuck buddies αλλά κάτι παραπάνω χωρίς να έχουμε προσδιορίσει τι. Έχουμε επίσης συζητήσει για αποκλειστικότητα με εμένα να εκφράζω την άρνηση μου να δω άλλα άτομα ή να συνεχίσω να τον βλέπω ενώ βλέπει άλλα άτομα, η απόφαση για αποκλειστικότητα δεν πάρθηκε ποτέ, για εμένα αυτό εν τέλει ήταν ένας συμβιβασμός επειδή ήθελα να συνεχίσω να τον βλέπω. Καθόλη τη διάρκεια όμως που βρισκόμασταν δεν βλέπαμε άλλα άτομα, μέχρι την περασμένη εβδομάδα όπου μου είπε ότι έκανε σεξ με κάποια άλλη, την οποία γνωρίζει ελάχιστα και για αυτόν δεν σήμαινε κάτι παραπάνω από σεξ, δεν έχει ζητήσει συγγνώμη γιατί υποθέτω δεν νιώθει ότι έσφαλε κάπου. Υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ μας, ίσως στο κομμάτι ότι ήθελα αποκλειστικότητα αλλα δεν το εξέφρασα καθαρά εγώ να μην ήμουν ειλικρινής. Ξέρω ότι για εκείνον και “αντικειμενικά” αυτό που έκανε δεν ισοδυναμεί με το ότι με απάτησε γιατί δεν είχαμε ορίσει πλαίσιο αποκλειστικότητας, εγώ ομώς το βιώνω σαν προδοσία. Επίσης μου είπε ότι αν ήμασταν μαζί δεν θα με απατούσε ποτέ. Εν τέλει αποφασίσαμε να διακόψουμε το σεξ άλλα να ξεκινήσουμε να βγαίνουμε μαζί αποκλειστικά και όταν θελήσουμε να ξανακάνουμε σεξ αυτό να σημαίνει ότι ξεκινάμε να είμαστε αποκλειστικά μαζί. Και οι δύο δεν έχουμε υπάρξει ποτέ σε σχέση και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που βρισκόμασταν με κάποιον πριν ξεκινήσουμε να βλεπόμαστε μεταξύ μας ήταν πάνω κάτω ένας μήνας και για τους δύο. Άσχετη λεπτομέρεια θα μου πεις γιατί το concept δέσμευση υπάρχει και εδώ αλλά είναι Νορβηγός και είμαστε στη Νορβηγία. Δεν διέκοψα μαζί του γιατί και οι δύο νιώθουμε ότι αυτό που έχουμε είναι αρκετά δυνατό για να τελειώσει για κάτι περιστασιακό. Παρόλα αυτά δεν ξέρω πως να διαχειριστώ καλύτερα αυτό που συμβαίνει, πιστεύω χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να ξεπεράσω αυτό που έγινε και για να νιώσω ότι θέλω να επανέλθει το σεξουαλικό κομμάτι. Εάν εν τέλει δεν μπορώ να το ξεπεράσω ως γεγονός θα διακόψω μαζί του. Έχεις κάποιες συμβουλές για το πως μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα την κατάσταση;

Π.

Αγαπητή φίλη νιώθω ότι ο Νορβηγός σου είναι γεμάτος με κουτάκια, όρια, σύνορα, κανόνες, πύλες, εμπόδια, περιορισμούς, και όλα αυτά με την πρόσοψη «είμαι πολύ άνετος», και σε έχει ψαρώσει τόσο πολύ, που τα έχεις καταπιεί όλα χωρίς να κάτσεις να σκεφτείς τι κάνεις. Είναι το ακριβώς αντίθετο από το «αδέσμευτος χίπις». Είναι πάρα πολύ συγκεντρωτικός και έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για έλεγχο. Ο αγώνας μετ’ εμποδίων που σε έχει βάλει να τρέξεις για να αποδείξεις ότι είσαι αρκετά καλή γι’αυτόν μου προκαλεί αναγούλα, κυρίως επειδή μετά από ένα χρόνο σου φαίνεται τόσο φυσιολογικό αυτό που γίνεται, που νομίζεις ότι εσύ έχεις το πρόβλημα που δεν το αντέχεις. Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να θέλεις αποκλειστικότητα. Εφόσον το έχεις εκφράσει ανοιχτά, όπως λες, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσεις να πιστεύεις «ήθελα αποκλειστικότητα αλλά δεν το εξέφρασα καθαρά εγώ να μην ήμουν ειλικρινής». Λίγες γραμμές πιο πάνω γράφεις «εκφράζω την άρνηση μου να δω άλλα άτομα ή να συνεχίσω να τον βλέπω ενώ βλέπει άλλα άτομα». Μια χαρά είπες αυτό που ήθελες. Το αγνόησε επειδή δεν έφευγες. Μην προσπαθείς να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου. Είναι το πιο διαβρωτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις, μπορείς να τρελαθείς, να μην ξέρεις ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, όπως σχεδόν έχεις πάθει τώρα.

Η αποκλειστική σχέση δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που σου παραχωρείται μετά από εξετάσεις. Ή βγαίνει φυσικά και στους δύο, ή όχι. Είναι απόφαση του καθένα για το όραμα που έχει για την προσωπική του ευτυχία, όχι κάτι που χαρίζει ή κρατάει ανάλογα με το ποιον έχει απέναντί του. Αν του είναι τόσο δύσκολο, άσε τον να πάει στο καλό.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

67 points
Upvote Downvote

23
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
Φριζαρισμένο μαλλίargent provocateurhanomai giati remvazoΚοτόπουλο με μπάμιεςSailor Earth Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Ρε κορίτσια φροντίστε λίγο τον εαυτό σας. Αγαπήστε τον, τοποθετήστε τον ψηλά. Με πονάει όταν βλέπω πώς τόσες πολλές από εμάς δεν μας φροντίζουμε. Άμα δεν προσέξουμε εμείς τον εαυτό μας ποιος θα το κανει;
Αυτός δεν σε θέλει αρκετά. Εσύ τον θέλεις. Άστον να πάει στο καλό του Θεού και βρες κάποιον που να σε θέλει. Εκεί έξω είναι και σε ψάχνει κι αυτός.

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Κι εδώ γίνονται αυτά.Δεν είναι θέμα εθνικότητας και γεωγραφικών συντεταγμένων.Απλά κάποιοι αφήνοντας το στο φλου,νομίζουν,ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση απέναντι στο άλλο πρόσωπο.Είναι ξεκάθαροι σου λένε.Σου έταξα εγώ σχέση;Βέβαια,το έχω ξαναγράψει εδώ,και στον περιπτερά της γειτονιάς σου να πηγαίνεις κάθε μέρα,από ένα σημείο και μετά δεν είναι απλός περιπτεράς.Αναπτύσσεται κάποια σχέση.Πόσο μάλλον να περνάς κάποιες ώρες με τον άλλον,να συζητάτε,να κάνετε σεξ.Θέλει συμβόλαιο δηλαδή,ειδική συμφωνία;Κι άμα δε δώσετε τα χέρια,είστε δυο φίλοι,δυο γνωστοί;Τη συναισθηματική κάλυψη όμως,την οικειότητα,την επικοινωνία,που δεν μπορεί να την έχει με την κάθε τυχαία,μια χαρά την απολαμβάνει.Κατά τα άλλα,τα μιλήσαμε-τα συμφωνήσαμε.Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να ερμηνεύσεις… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Εν τέλει αποφασίσαμε να διακόψουμε το σεξ άλλα να ξεκινήσουμε να βγαίνουμε μαζί αποκλειστικά και όταν θελήσουμε να ξανακάνουμε σεξ αυτό να σημαίνει ότι ξεκινάμε να είμαστε αποκλειστικά μαζί.” Wtf?
τι καταπληκτική περιγραφή / ανάλυση του τύπου, Λένα, και τι φοβερή εικόνα! (μπρρρ!)

Phoebe Buffay-Hannigan
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

βρε συ mongrel, κατάλαβες τι εννοεί με το “βγαίνουμε μαζί αποκλειστικά”; μόνο να βγαίνουνε ή να βγαίνουνε μόνο μεταξύ τους; σε κάθε περίπτωση, ένα έχω να πω: θα μας τρελάνουν!

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Απ ο,τι καταλαβα θα αρχισουν να βγαινουν αποκλειστικα, αλλα χωρις σεξ γιατι η κοπελα νιωθει οτι εχει προδοθει και δεν της βγαινει ακομα.

Phoebe Buffay-Hannigan
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

ευχαριστώ Karlee, πάλι δεν κατάλαβα όμως… μπορούν να βλέπουν/να βγαίνουν και με άλλους σε αυτό το μοντέλο σχέσης ή δεν το ξέρουμε; δεν κατάλαβα τι ορίζει το “αποκλειστικά”. μάλλον υπεραναλύω… :‑/

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δηλαδή για να καταλάβω: Διακοπτέτε το σεξ, συνεχίζετε να βγαίνετε κι αν σας ξανάρθει να κάνετε σεξ πάει να πει σοβαρή σχέση; Κάτι χάνω; Έλεος ρε παιδιά με όσους και όσες νομίζετε ότι τα θέλω του άλλου είναι πιο σημαντικά απ’τα δικά σας. Μια χαρά είχες πει τι θες και δεν έγινε δεκτό. Εσύ θες μονογαμική σχέση από την πρώτη στιγμή. Αυτός σου έδειξε το αντίθετο λεκτικά και έμπρακτα, και τώρα συζητάτε για μονιμότητες αλλά ο τύπος πάλι δεν είναι σίγουρος. Δεν φαίνεται ότι σε θέλει όσο τον θες. Νομίζω νιώθεις προδωμένη επειδή το κατάλαβες, ενώ τόσο καιρό ήλπιζες ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

υπαρχει μια πικρη αληθεια ως εξηγηση στο οτι καποιοι ειναι “ειλικρινεις” οταν σου λενε κατι που ξερουν πολυ καλα οτι θα σε πληγωσει κι αυτη, δεν ειναι η ειλικρινεια, αλλα η αδιαφορια…
ηξερε πολυ καλα, το ειχες πει ανοιχτα οτι δεν μπορεις να βλεπεις αλλους και δεν μπορεις να βλεπει αλλες.
οκ, ηταν ξεκαθαρος οτι δεν εχετε αποκλειστικη σχεση, αλλα νομιζεις οτι ηταν ειλικρινης μαζι σου, επειδη ηταν τοσο ενταξει;
οχι. ηταν ειλικρινης επειδη δεν τον ενοιαζε ουτε αν θα πληγωθεις, ουτε αν θα φυγεις.

kouasimodistros
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ απλό και δεν υπάρχει κανένας “χειριστικός”, ούτε θύτης και θύμα.
-Η κοπέλα συμβιβάζεται επειδή θέλει να τον βλέπει.
-Αυτός την καθησυχάζει ότι δεν είναι απλά fuck buddies αλλά “κάτι παραπάνω”. Σκοπίμως ασαφές αλλά και αναγνωρίσιμο, ειδικά για κάποια που έχει εμπειρία σε ευκαιριακές σχέσεις.
-Αυτή ικανοποιείται με την “αναβάθμιση” αυτή και δημιουργεί προσδοκίες, οι οποίες έχουν κοντά ποδάρια.

JOAN DE BARK
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπε στο τέλος η Λένα :”Είναι απόφαση του καθένα για το όραμα που έχει για την προσωπική του ευτυχία, όχι κάτι που χαρίζει ή κρατάει ανάλογα με το ποιον έχει απέναντί του. Αν του είναι τόσο δύσκολο, άσε τον να πάει στο καλό.” Δηλαδή δεν εξαρτάται από εσένα, αν αυτός για τους δικούς του άγνωστους λόγους δεν επιθυμεί σχέση, προχώρα παρακάτω. Εν τω μεταξύ, μεγαλωμένες στο Πατριαρχικό περιβάλλον θεωρούμε κακό να θέλουμε σχέση. Ε, δεν είναι. Διεκδίκησε αυτό που θέλεις.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Καλά μιλάμε ο τύπος έχει δώσει ρεσιτάλ έτσι; Και σε έχει χωσει στο τριπακι να προσπαθείς να τον πείσεις για αποκλειστικότητα και σε έκανε να νιώθεις και υπεύθυνη που δεν σεβάστηκε τα θελω σου. Μιλάμε μάστορας από τους λίγους!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχω μια κάπως διαφορετική άποψη. Πιστεύω ότι οι σχέσεις εξελίσσονται. Είσαστε και οι 2 άπειροι και επόμενο είναι να ψάχνεστε στο τι ακριβώς θέλετε και με ποιον. (Μερικοί δεν το μαθαίνουν ποτέ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Από ότι μας λες, μόνο εσύ εξέφραζες την επιθυμία για αποκλειστικότητα, το αγόρι σου ακόμα δεν είχε αποφασίσει. Έτσι προσωπικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο ότι πήγε μια μια άλλη κοπέλα αποκλειστικά για sex. Καμιά φορά μάλιστα πρέπει να ζήσουμε κάτι για να καταλάβουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας για κάποιον. Γιατί τόσο δράμα ? Θα μπορούσε κι εσύ να είχες κάνει το… Διαβάστε περισσότερα »

A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι θλιβερο…
Το ίδιο μοτιβο ξανά και ξανά.
Εύχομαι ολοι διαβάζοντας τις απαντήσεις να περνουν τα ερεθισματα που πρέπει…