Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν έχω κάποιον που να θέλουμε τα ίδια πράγματα

Μόνη μου τι διακοπές να κάνω;

Βρε Α ΜΠΑ μου θέλω να μου πεις την άποψη σου σε αυτό που με απασχολεί.Γενικά είμαι κλειστός χαρακτήρας και από επιλογή μου δεν έχω πολλούς φίλους, αλλά λίγους και κοντινούς.Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με τις διακοπές.Εγώ δουλεύω, αλλά έχω ελεύθερα ΣΚ οπότε οι διακοπές περιορίζονται σε κοντινά διήμερα.Η μια φιλη μου θα είναι Θεσσαλονίκη για όλο το καλοκαίρι λόγω οικογενειακών προβλημάτων.Η άλλη φίλη μου δουλεύει, έχει πάρει την άδεια της έχει πάει διακοπές με αλλη παρέα (η συγκεκριμένη δεν είναι και κολλητή μου απλά κάνουμε παρέα χρόνια).Πάραυτα όταν της είπα να παμε κάπου κανα διήμερο μου είπε ναι εννοείται αν της κάτσει και Σάββατο ρεπό(πράγμα δύσκολο γιατί δουλεύει και σε φούρνο, αν και να της τύχει μπορεί να μην θυμηθεί καν οτι έχουμε πει να πάμε κάπου και τελικά να με γράψει).Το θέμα μου όμως είναι με την τρίτη κοπέλα.Το μόνο που την απασχολεί είναι να κάνει πράγματα με το αγόρι της.Τα προηγούμενα χρόνια δεν κάναμε τίποτα λόγω χρημάτων.Εχει παραδεχτεί οτι αφού δεν της βγαίνει να κάνει δυο διακοπές προτιμαει να πάει μία με το αγόρι της.Φέτος έβγαλε κάποια λεφτά για καλοκαίρι, θα πάει με το αγόρι της εννοείται Σαντορίνη, και τώρα πήγαν πάλι δυο μέρες Ύδρα γιατί είδαν πάλι οτι μπορούσαν.Πέρισυ εκείνη είχε πει να πηγαίναμε κάπου αλλα τελικά δεν έκατσε (και από τις δυο πλευρες).Τώρα δεν μου λέει τίποτα, της πρότεινα εγώ μεταξύ σοβαρού και αστείου να πάμε κάπου και η αντίδραση της ήταν λιγο παγωμένη.Ναι είπε αλλά μονολεκτικά και με διάθεση να αλλάξει θέμα.Εγώ νιώθω οτι αφού δεν έχω σχέση δεν μπορώ να πάω πουθενά διακοπές.Δεν θέλω να βασίζομαι στους άλλους, αλλά μόνη μου τι διακοπές να κάνω?χειρότερα θα περάσω γιατί θα σκέφτομαι ότι είμαι μόνη μου.Μήπως τελικά είναι λάθος να θέλω λίγους και κοντινούς ανθρώπους δίπλα μου?Δεν το λέω από θέμα εκμετάλλευσης, δηλαδή να τους εκμεταλλευτώ για να παω διακοπές.Όλοι κάπου πάνε και εγώ δεν πάω πουθενά.Θέλω να κάνω ταξίδια, και εξωτερικό όχι μόνο Ελλάδα (σίγουρα και εγώ θα ζοριστω οικονομικά) αλλά δεν έχω κάποιον που να θέλουμε τα ίδια πράγματα. Βασικά με την τελευταία πιστεύω οτι θέλει και εκείνη, αλλά μόνο με το αγόρι της και αυτό με ενοχλεί.

Μαριάνθη

Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι το πρόβλημα σου είναι οι διακοπές. Μάλλον επειδή είσαι νέα και είναι η πρώτη επίπτωση που είχες για την στάση «είμαι κλειστός χαρακτήρας και από επιλογή δεν έχω πολλούς φίλους αλλά λίγους και κοντινούς». Αν έχεις λίγους φίλους, δεν έχεις πολύ κόσμο να καλέσεις στα γενέθλια σου, να βγεις αυθόρμητα για καφέ, να πάρεις τηλέφωνο μέσα στη νύχτα να σε βγάλει από τη φυλακή, να ζητήσεις να σε ακούσει όταν σε παρατήσει ο Φρίξος, να, να, να… και φυσικά, να είναι διαθέσιμος για να πάτε μαζί διακοπές ή ταξίδια.

Αν είναι επιλογή σου να μην έχεις πολλούς φίλους, αυτό είναι ένα από τα πιθανά αποτελέσματα. Η επιλογή σου έχει αυτό το ενδεχόμενο: να μην έχεις παρέα να πας διακοπές. Κάτι που θα μπορούσε να σου συμβεί και αν είχες πολλούς φίλους, άπειρους φίλους, αλλά με λίγους όπως και να το κάνουμε, οι πιθανότητες να μην βρεις κοινές ημερομηνίες και κοινή διάθεση αυξάνονται σημαντικά, και όταν μιλάμε συγκεκριμένα για τρεις (3) φίλες, τολμώ να πω ότι σχεδόν μηδενίζονται.

Και τώρα, μερικές λεπτομέρειες. Δεν έχεις παρέα να πας διακοπές, λες στην αρχή, αλλά καταλήγεις στο ότι δεν έχεις κάποιον που να θέλετε τα ίδια πράγματα. Καταλαβαίνεις ότι το ένα είναι πολύ διαφορετικό από το άλλο, και δεν συμβιβάζεται το δεύτερο με το «έχω λίγους φίλους αλλά κοντινούς». Έχεις κοντινούς φίλους με τους οποίους θέλετε διαφορετικά πράγματα; Πόσο κοντινοί μπορεί να είναι;

Η τρίτη κοπέλα δεν θέλει να κάνει πράγματα μόνο με το αγόρι της, προτιμάει να κάνει με το αγόρι της παρά με σένα. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό για την σχέση σας, αλλά αυτό συμβαίνει. Μην το αποδίδεις στο αγόρι, αλλά στην απόφαση της ότι μαζί του περνάει καλύτερα απ’ ό,τι περνάει μαζί σου, και δεν έχει αρκετό κίνητρο ώστε να οργανώσει κάτι μόνο με σένα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

38 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
MaggieMitsiMirka JanicΝα το συζητήσουμε Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Έλα καλέ,εγώ ξέρω τρεις ανθρώπους που πήγαν διακοπές Αμοργό μόνοι τους για να βρουν τον εαυτό τους φέτος και πέρασαν τέλεια.
Για σ/κ είναι πιο δύσκολο. 15 χρόνια προσπαθούμε με τις φίλες μου να πάμε κάπου μπάνια το σ/κ και μόνο πέρσι πήγαμε μαγευτικό Γαλαξίδι.
Προσωπικά επειδή βαριέμαι οικτρά να κανονίζω,μέχρι και με τα πούλμαν που πάνε τις θείες Νέα Φλογητά για μπάνιο έχω πάει,μόνη μου.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν να βρουν τον εαυτό τους. Η γ΄ραφουσα δεν τον έχει χάσει για να πάει ταξίδι να ψάξει να τον βρει. Επειδή ξεκινάς την πρότασή σου με “έλα καλέ” καταλαβαίνω ότι πιστεύεις ότι “‘Ελα καλέ πώς κανεις έτσι, αυτό είναι ευκολακι”. Εχμ, δεν είναι.
Εκδρομή αυθημερόν με πούλμαν στα νέα Φλογητά δεν είναι καν ταξίδι.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Σε εμάς είπαν ότι πήγαν να βρουν τον εαυτό τους αλλά όλοι ξέρουμε ότι πήγαν απλά να κάνουν ζωαρα! Γνώρισαν όμως εκεί κόσμο και πέρασαν μια χαρά. Δε λέω ότι είναι εύκολο,εγώ δεν ξέρω αν θα το έκανα,αλλά άμα ήθελα οπωσδήποτε να πάω μπάνια και δεν καθόταν με τις παρέες μου ε θα τολμούσα και πιο μακριά από τα Νέα Φλογητά (ειδικά τώρα που είμαι Αθήνα και ο Πειραιάς είναι τσουπ στα είκοσι λεπτά με το τραίνο-δεν ξερω που μένει η κοπέλα). Προφανως χρειαζεται να διευρύνει τον κύκλο της η κοπέλα αλλά στην περίπτωση που τα μπάνια είναι ζήτημα,μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αυθημερόν πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα μόνη μου. Αλλά μέχρι την Επανομή,ποιος τρέχει στα Φλογητά, δεν έχει και τόσο ωραία θάλασσα. Αφού όλοι δουλεύουν και για μπάνιο μπορούν μόνο Κυριακή παίρνω το βιβλίο μου και αράζω μόνη μου στην παραλία. Καημό το δω εντωμεταξυ τοσες φορές μόνη μου στα μπιτσομπαρα ένα γκομενάκι δε βρέθηκε να μου πιάσει κουβεντα!

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Χαχα!
Κοίτα δε λέω καλά παιδιά τα δικά μας εκεί πάνω αλλά είναι λίγο ψωνάρες. Δοκίμασε παραλία Πλαταμώνα- οι Λαρισαίοι είναι πιο καλοί 🙂 τσουπ με το τραινακι σε μια ωρίτσα είσαι εκεί, μην πω λιγότερο!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Πωπω τι λες; Σιγά μην τρέχω με το τρένο, το σκέφτηκα και η ταλαιπωρία μου φαίνεται έτσι βουνό. Με το αυτοκινητάκι εδώ κοντά, και μη με βρίσετε αλλά εκεί προς Κατερίνη δε μου αρέσει καθόλου η θάλασσα.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κατερινη εως ύψος Λαρισα είναι χάλια οι πιο πολλές παραλίες. Σιγά μην αφήσουμε την κρεββατοξαλώστρα του ποταμού

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πάραυτα = αμέσως. Παρ’ όλα αυτά = κι όμως, μολαταύτα.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δεν θα σου πω “πηγαινε μονη, είναι τέλειαααα”, γιατί για αυτόν που το κάνει αναγκαστηκά δεν είναι. Δεν ξέρω σε τι περιβάλλον εργάζεσαι για να σε προτρέψω να ανοίξεις τις συναναστροφές σου με τον κόσμο, ομως Θα συμφωνήσω με τη Λενα οτι πρεπει να ανοιξεις τον κυκλο σου. Δεν έχεις ιδέα πόσο γρήγορα εξαφανίζονται τρία άτομα μέσα από τις συνθήκες της ζωής, παιδια, μεταθέσεις, δουλειές. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που διοργανώνουν το καλοκαίρι σεμινάρια φωτογραφίας δημιουργικής γραφής και διάφορα άλλα σε κάποιο νησί για μερικές μέρες. Σε κάτι τέτοια δεν χρειάζεται να πας με παρέα γιατί βρίσκεις εκεί. Σε γενικές γραμμές… Διαβάστε περισσότερα »

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δεν σε ξεχνάνε απαραίτητα μόλις βρουν γκόμενο, αλλά υπάρχει και η νοοτροπία: τι δουλειά έχεις να πας ταξίδι με τις φίλες, τώρα είσαι δεσμευμένη / παντρεμένη γυναίκα κλπ. Και για άντρες μπορεί να ισχύει επίσης

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Διαφωνώ! Όπως και με τη Maggie στο θέμα σχέση και διακοπές. Όχι ότι δεν υπάρχουν οι κατηγορίες ανθρώπων που αναφέρετε. Σαφώς και υπάρχουν. Απλά νομίζω ότι ειδικά τώρα με την κρίση (=λίγα χρήματα, λίγος χρόνος) που κάνεις προγραμματισμό ένα χρόνο πριν για να μαζέψεις τα χρήματα των διακοπών, μπαίνεις στη διαδικασία να διαλέξεις διακοπές με φίλους ή τη σχέση σου. Συνήθως η ζυγαρία κλίνει προς τη σχέση…

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Γρανίτα, αναφέρομαι και σε εποχές προ κρισης. Όμως καταλήγουμε στο ίδιο συμπερασμα από άλλους δρόμους, οτι αν είναι να επιλέξεις, επιλέγεις τη σχέση για ταξίδι. Είναι αδιανόητο να παει καποιος μονο με φιλους διακοπες ενώ έχει σχέση.

Νο nο το είχα ξεχάσει αυτό. Συμφωνω απόλυτα

Katfisakis
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Katfisakis

Έχω πάει διακοπές μόνος μου και έχω περάσει απίστευτα με άτομα που γνώρισα εκεί. Αν θες να κάνεις κάτι το κάνεις κι αν θες να δεις κάποιον τον βλέπεις. Δώσε χώρο στην φίλη σου να κάνει τις διακοπές της με το αγόρι της και κοίτα την πάρτη σου. Και βρες σε παρακαλώ τους λόγους που είσαι κλειστός άνθρωπος κι αν δεν σου αρέσουν άλλαξε τους και χαλάρωσε!

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αγαπητή φιλη ,εχω παει διακοπες μόνη και πέρασα αρκετα καλα ,εχω παει και διακοπές μονη και πέρασα απαισια τοσο που τη μιση μερα εκλαιγα απο απελπισια .Το θεμα ειναι τι θέλεις και τι εχεις αναγκη ανα εποχη αλλα και ανα χαρακτήρα. Δεν θεωρω παράλογο που απο τις 3 φιλες σου καμια δεν μπορεί,ειναι λίγο το δειγμα και λίγες οι διακοπες και ναι δεν ξερω και πολυ κόσμο που απο τις λιγες μερουλες διακοπές θα ξεκλέψει απο τις διακοπες του για να πάει διακοπες με το ταπεινο χαμομηλακι φιλη,γιατι δεν μου ακουγεσαι και η ψυχη του πάρτυ.Και ούτε οι “λιγες και… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Έχω φίλη που κάθε χρόνο κανονίζει και πάει μόνη της διακοπές με ταξιδιωτικό γραφείο που οργανώνει γκρουπ. Γνωρίζεται εκεί με τους υπόλοιπους εκδρομείς και περνάει μια χαρά.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Έχω ένα τσούρμο φίλους και κανέναν να πάω διακοπές . Εδώ και χρόνια όμως. Σχεδόν όλοι είναι παντρεμένοι με παιδιά άρα πάνε οικογενειακώς και οσοι ελάχιστοι δεν είναι πάνε διακοπές που εμένα δε μου ταιριάζουν ή δεν εχω την οικονομική δυνατοτητα να ακολουθήσω. (Σιγά μη τρέχω καλοκαιριατικα στην Καππαδοκία ανθρωπε μου, ούτε έχω λεφτά για είκοσι μέρες στη Μύκονο, να σοβαρευτούμε λίγο). Καλοί χρυσοί οι φίλοι μου, τους αγαπάω και με αγαπάνε αλλά οι μόνοι που ταιριάζουμε για διακοπές πάνε με οικογενειακώς με παιδιά πάντα.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πάντα με προβληματίζει το “από επιλογή μου δεν έχω πολλούς φίλους”. Δηλαδή σε πλησιάζουν ενδιαφέροντα άτομα κι εσύ τα απορρίπτεις γιατί δεν θες να αυξήσεις τον αριθμό; Επίσης το ότι είσαι κλειστό άτομο δεν θα έπρεπε να συνεπάγεται απαραίτητα ότι δεν έχεις πολλούς φίλους. Προσπάθησε σε παρακαλώ να απαντήσεις ειλικρινά στην ερώτηση “γιατί δεν έχεις πολλούς φίλους”. ‘Ίσως σε βοηθήσει να μάθεις πράγματα για τον εαυτό σου και να τον βελτιώσεις. Και μην καταφύγεις σε τσιτάτα “λίγοι=αληθινοί”, γιατί είναι μια μπούρδα. Μπορείς να έχεις πολλούς φίλους, άλλους κοντινότερους άλλους λιγότερο, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει πρώτα απ’όλα να… Διαβάστε περισσότερα »

Marilyn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ρίξε μια ματιά στο meetup ή γενικά κοίτα στο ίντερνετ είτε για παιδιά που ψάχνουν για παρέες για ταξίδια είτε για οργανωμένα γκρουπ. Ακόμη καλύτερα, ξεκίνα εσύ ένα γκρουπ σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Έτσι θα γνωρίσεις και άλλους με τους οποίους θα έχεις ίσως περισσότερα κοινά.

FallenA17
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις οτι το πρόβλημα δεν το χεις με τις φίλες σου, με τον εαυτό σου το έχεις. Είσαι κλειστή λες, γιατί; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Δεν θες να πας μόνη σου διακοπές λες, γιατί; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Δεν έχεις κάποιον να που να θέλετε τα ίδια πράγματα λες, γιατί; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ;

Ειδικά το θέμα των διακοπών είναι εύκολα διαχερίσιμο – τόσα και τόσα γραφεία που οργανώνουν ταξίδια υπάρχουν, είναι μια καλή λύση και για να ταξιδέψεις και για να γνωρίσεις κόσμο με σχετική ασφάλεια…

Να το συζητήσουμε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό. Αν τα είχες βρει με τον εαυτό σου ή θα πήγαινες μόνη ή θα πήγαινες με όχι και τόσο καλό φίλο/φίλη αφού θέλεις να πας. Υπάρχει και μία κοινωνική πίεση να “γνωρίσεις τον κόσμο” που ειδικά στην Ελλάδα κοντράρει με την κοινωνική πίεση “να είσαι σεμνό/καλό παιδί και να προσέχεις τις παρέες σου”. Κοινό πρόβλημα, απλή λύση.Γνώθι σαυτόν.