Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν αντέχω να τον βλέπω χαλαρό ενώ είναι άνεργος

Οι ισορροπίες στο σπίτι έχουν διαταραχθεί

Γεια σου, Αμπά μου! Είναι η πρώτη φορά που σου γράφω, αλλά έχω παρακολουθήσει πολλά χρόνια την… πορεία σου! Λοιπόν, στο δια ταύτα: Είμαι παντρεμένη χρόνια και έχω δύο παιδάκια. Ο σύζυγος απολύθηκε πριν από 1,5 χρόνο μετά από 25 χρόνια δουλειάς στην ίδια εταιρεία!!! Η δουλειά 12ωρη, απαιτητική, αγχωτική, και κυρίως με εργοδότη-κέρβερο. Αυτό είχε ως συνέπεια να έχει εκφράσει την επιθυμία εδώ και πολλά χρόνια να φύγει, αλλά έψαχνε τρόπο να γίνει η έξοδος κάθε άλλο παρά ηρωική. Δηλαδή, με ήρεμο και συναινετικό τρόπο (αποζημίώση), όπερ και εγένετο. Κι εγώ ακόμα τον παρότρυνα να φύγει, αφού αισθανόταν πιεσμένος και απηυδησμένος. Κι ενώ στην αρχή όλοι ήμασταν χαρούμενοι, πηγαίναμε βόλτες, ανέλαβε τα παιδιά, τις εξωτερικές δολειές, τώρα έχουν περάσει τόσοι μήνες και δεν τον βλέπω να δραστηριοποιείται. Έχει τελειώσει και το 12μηνο επίδομα, άρα περνάμε με ό,τι βγάζω εγώ (έχει και μια εποχική δουλειά που τον απασχολεί λίγες ώρες). Οι ισορροπίες στο σπίτι έχουν διαταραχθεί. Από εκεί που έλειπε 12ωρα, τώρα είμαστε όλοι μαζί στο σπίτι όλη την ημέρα (εγώ δουλεύω από το σπίτι). Τα νεύρα μου είναι τεντωμένα, τσακωνόμαστε συνέχεια, εγώ έχω αναλάβει να ψάχνω στις αγγελίες, αυτός λέει έχει ενημερώσει φίλους και γνωστούς και δεν θεωρεί τις αγγελίες αξιόπιστες. Έχει πέσει στα μάτια μου και δεν αντέχω να τον βλέπω να αντιμετωπίζει με χαλαρότητα την κατάσταση. Υπάρχει λύση; Ή θα γίνει γίνει… δοκιμαστής καναπέδων??? Γυναίκα ακαμάτη

lol

H λύση για ποιο πρόβλημα; Δεν είναι ξεκάθαρο αν έχετε οικονομικό πρόβλημα ή όχι, από τον τρόπο που το γράφεις τείνω να πιστέψω ότι δεν έχετε. Αν είχατε, μάλλον θα ήταν το πρώτο που θα έλεγες. Οπότε κάνω την υπόθεση ότι έχετε λιγότερα, αλλά όχι τόσο λίγα ώστε να μην τη βγάζετε.

Αν δουλεύει μόνο ο ένας, τότε προφανώς τη βγάζει το ζευγάρι με ό,τι βγάζει ο ένας, συν τα λίγα του άλλου. Ο άλλος, σε αυτή την περίπτωση, έχει αναλάβει και τα παιδιά και τις εξωτερικές δουλειές. Δεν βλέπω κάποια ανισορροπία. Τι σε πειράζει ακριβώς; Ότι δεν θέλει να βρει άλλη δουλειά; Ότι είσαστε και οι δυο όλη μέρα σπίτι και τρωγόσαστε; Δεν είναι το ένα επακόλουθο του άλλου. Για ένα άλλο ζευγάρι αυτές οι συνθήκες μπορεί να ήταν ιδανικές: έχετε πλήρη εποπτεία των παιδιών και του σπιτιού, και οι δυο.

Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, είναι άλλη συζήτηση. Αν πιστεύεις ότι ο άντρας του σπιτιού είναι και η κολώνα του σπιτιού που η κυρίως του αποστολή είναι να βγαίνει από το σπίτι και να φέρνει το μπέικον, που λένε κι εδώ, τότε είναι εντελώς, μα εντελώς άλλη συζήτηση. Αν πιστεύεις ότι όποιος δουλεύει στο νοικοκυριό δεν δουλεύει, είναι άλλη συζήτηση, παρόμοια με την προηγούμενη. Αν εσύ τώρα έχεις και τη δουλειά σου και τις δουλειές του σπιτιού, πάλι άλλη συζήτηση. Αν μας πεις τι από όλα ισχύει, θα σου λέγαμε και περισσότερα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

36 points
Upvote Downvote

48
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
28 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
27 Συντάκτες σχολίων
Haifischnetπόντια ιντερνάσιοναλidrilΜαρία Ιουλμά Δεκαοκτώ ΑυγάΝίκος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
are_you_talking_to_me
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο άνθρωπος δούλευε 25 χρόνια, 12ωρα, σε απαιτητική δουλειά, με κέρβερο εργοδότη κι εσύ τον λες ακαμάτη; Ε όχι και ακαμάτης! Ανέλαβε τα παιδιά, εξωτερικές δουλειές, έχει εποχιακή δουλειά, ε δεν τον λες και τεμπέλη, γιατί τον βλέπεις έτσι βρε παιδί μου; Από την άλλη δεν είναι και εύκολο πράγμα να βρεις δουλειά σε αυτή την ηλικία (γύρω στα 50 υποθέτω είναι), πολύ αυστηρή είσαι μαζί του. Άλλωστε ψάχνει μέσω φίλων και γνωστών. Η δική σου στήριξη πού είναι;

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Το πρόβλημα είναι οτι ο σύζυγος είναι άνεργος εδώ κι 1,5 χρόνια με σκοπό να βρει δουλειά και δεν το κάνει ενεργά (περιμένει δηλαδή από γνωστούς και φίλους να του βρουν δουλειά χωρίς ο ίδιος να κοιτά αγγελίες). Αν με την γυναίκα του είχαν συμφωνήσει να βρει δουλειά γιατί αυτές είναι οι ανάγκες της οικογένειας και δεν το κάνει τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Αλλο να έψαχνε δουλειά και να μην έβρισκε, άλλο να είχαν αποφασίσει εξ αρχής να ασχολείται με τα παιδιά κι άλλο αυτό που συμβαίνει. Νομίζω η ερωτώσα ενοχλείται από την αδράνειά του ως προς την εύρεση εργασίας… Διαβάστε περισσότερα »

larvatus prodeo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και η υπογραφή της θεματοθέτριας, ‘γυναικα ακαμάτη’, σε ποιον αναφέρεται; Σε άλλον σύζυγο στη θηλυκή έκδοση σέκτας των εν Ελλάδι Μορμόνων στην οποία ανήκουν ;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Έχει πέσει στα μάτια μου” : Αυτό πάλι που για μια γυναίκα ο άντρας της πέφτει στα μάτια της όταν δεν βγάζει λεφτά, αλλά δεν πέφτει στα μάτια της όταν πχ σε πενήντα χρόνια γάμου δεν έχει πλύνει ένα φλυτζάνι.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν νομίζω οτι έπεσα στα μάτια της γιατί δεν βγάζει λεφτά αλλά γιατί δεν ενδιαφέρεται να βρει εργασία ενώ υποτίθεται το θέλει.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εγώ, αντίθετα, πιστεύω ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι το άλλοθι που δίνει αυτή, και πάρα πολλές άλλες γυναίκες, στον εαυτό της για να μην πει ξεκάθαρα: “Με χαλάει που ο άντρας μου δεν έχει λεφτά.”
Αν πχ. κέρδιζε ο σύζυγος το Τζόκερ, δεν πιστεύω ότι θα την χαλαγε καθόλου το να αραξει μετά από αυτό ο σύζυγος για όλη του την ζωή στον καναπέ.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Για να λεει η γραφουσα “εχει και εποχιακη δουλεια που τον απασχολει λιγες ωρες ” και όχι “εχει και εποχιακη δουλεια που είναι καποια χρήματα” ,πάει να πει οτι η δυσφορία της εγκειται στο οτι τον έχει όλη μερα στο σπίτι και όχι τοσο στο οτι δεν υπαρχει και άλλος μισθός. Νομίζω οτι το ακαμάτης ειναι τρομερη προσβολή για ατομο που δουλευε συναπτά 25 έτη σε απαιτητική 12 ωρη δουλεια.Θα ήθελες να πει αυτος για σένα “η γυναικα μου δουλευει απο το σπίτι ,δηλ ειναι ολη μέρα με τις μπιτζάμες” ? Νομίζω οτι είσαι λουσμένη με στερεότυπα και επισης σε… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Μα πραγματικά 50φεύγα χρονών άνθρωπος με τόσα χρόνια απαιτητικής εργασίας θεωρείται τεμπέλης που έκατσε 1 χρόνο… Τι να πω καλά λένε ότι οι σχέσεις στα ζόρια φαίνονται.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ με Λένα. 👍Δεν μας διευκρινίζεις ποιο ακριβως είναι το πρόβλημα που σε απασχολεί αυτή τη στιγμη. Θεωρω οτι για να γράφεις “γυναικα ακαμάτη” αρα μάλλον σε ενοχλεί στο οτι τον βλεπεις στο σπίτι κάθε μέρα παρα την part time απασχόληση του και οτι δεν ψάχνει κάτι ο ίδιος. Θα μιλήσω προσωπικά. Ήξερα φιλο που δούλευε σε τόσο απαιτητικό και αγχωτικο πόστο που έφυγε όπως ο δικός σου, πήρε την αποζημίωση του και για ενα χρόνο έπειτα δεν έψαξε πουθενά. Το έκανε μου είπε για να ηρεμήσει και να αποβάλλει όλο αυτο το στρεσογόνο παράγοντα, το έκανε σαν ενα break… Διαβάστε περισσότερα »

No bread, cake
Επισκέπτης
Συμμετέχων
No bread, cake

Νομίζω ότι αυτή μέχρι στιγμής είναι και η πιο ενσυναίσθητη απάντηση και με καλύπτεις απόλυτα. Προφανώς η γράφουσα πέρα ότι έχει ένα γενικό και αόριστο πρόβλημα του τύπου “τον έχω μες τα πόδια μου όλη την ώρα” δεν έχει καθίσει να το συζητήσει μια φορά σοβαρά μαζί του και κοιτάει το σκοπό (ίσον 2ος μισθός και δρόμο από το σπίτι)***. Και επίσης δεν μπορεί να συγκρίνει τη διαφορά μεταξύ δουλειάς απαιτητικής (πόσο μάλλον με κακό εργοδότη) και δουλειάς στο σπίτι με όλα τα κομφόρ και δευτερότριτο tab στο ίντερνετ, να βλέπει και να κάνει ό,τι θέλει. Πάλι καλά που του… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ευχαριστώ No bread, cake! 👍😉Συμφωνώ με όσα λες. Και τωρα που ξαναδιαβασα την ερώτηση της γραφουσας σκέφτηκα οτι μπορεί να παιζει ρολο το οτι με την απόλυση του άντρα της διαταράχθηκε μια φυσιολογική ακολουθία που είχε η ίδια: δηλαδη την καθημερινότητα της και το πρόγραμμα της και τη δουλεια της. Και τωρα που τον έχει στο σπίτι δεν μπορεί να κανει όσα έκανε πριν, που είχε μια κάποια ελευθερία αν μπορούμε να το θέσουμε ετσι 😉. Πάντως προσωπικά αν ήμουν στη θέση της, και ειχαμε συζητήσει και λύσει ολα τα εκκρεμή ζητήματα, θα χαιρομουν να είχα μια καθημερινότητα με τον… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Νομίζω πως το βασικό πρόβλημα της “Γυναίκας ακαμάτη” είναι το γνωστό στερεότυπο [ΟΙ δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα των παιδιών δεν ειναι “δουλειά”] Αν την έρωτηση την έστελνε άντρας θα είχαμε πέσει όλοι επάνω του που δεν εκτιμά τη βοήθεια που έχει στο σπίτι και την φροντίδα των παιδιών και πως η γυναίκα του κάνει “το πιο δύσκολο επάγγελμα”. Αλλά επειδή είναι ο άντρας της και είναι όλη μέρα στο σπίτι τρώγονται. Όχι γιατί κανει κατι που την ενοχλεί αλλά γιατί είναι όλη μέρα στο σπίτι. Πάλι αν η ερωτηση ηταν από αντρα οι απαντήσεις θα ήταν πως θα… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Ρε παιδιά, από κει που τον έχανε 12 ώρες την ημέρα τον έχει μέσα στα πόδια της ΟΛΗ μέρα, δεν είναι και μικρό πρόβλημα. Τρώγονται, σου λέει. Για ποιο πράγμα τρώγονται ακριβώς, δεν λέει, όχι ότι έχει μεγάλη σημασία (μπορεί, για παράδειγμα,να της την δίνει επειδή αυτός βλέπει τηλεόραση όσο είναι μέσα).

Είχε την ησυχία της και τώρα δεν την έχει, μείον έναν μισθό.

Το μόνο που μπορώ να προσφέρω είναι την συμπόνοια μου. Λύση δεν έχω.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Διάβασα την ερώτηση με μεγάλη συμπάθεια γιατί είχε συμβεί και σ’εμάς. Από 16ωρα και συνεχή δουλειά σε περιβάλλον χωρίς μονιμότητα, ξαφνικά ο σύντροφός μου έμεινε άνεργος. Δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ επειδή συνέβη ακριβώς όταν γέννησα, και μέσα στην αναμπουμπούλα και τις διαδοχικές αρμένικες επισκέψεις πέρασε πολύς καιρός να το επεξεργαστώ σωστά. Έχω να πω ότι επειδή και ο δικός μου είχε αναλάβει πολλές δουλειές, αρχικά δεν μου κακοφάνηκε. Αλλά το μονίμως μέσα στο σπίτι και ώωωωωρες ατελείωτες στην τηλεόραση, εκτός από πηγή προστριβών, ήταν και ενάντια στη δική του προσωπικότητα. Ακολουθούσε το δικό μου πρόγραμμα λεχώνας όπου είχα επίτηδες… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σχετικό-άσχετο, αλλά με τον άντρα μου συζητάμε ότι αν ποτέ ανέβω μισθολογικά θα μπορέσει εκείνος να σταματήσει τη δουλειά ή έστω να δουλεύει part-time ή πιο περιστασιακά και να αναλάβει σπίτι/παιδί παραπάνω. Με όσους το έχουμε συζητήσει όταν το έχει φέρει η κουβέντα έχουν γουρλώσει ελαφρώς τα μάτια τους (χαχα).

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φούστα ,είναι το όνειρο μου να έχω μια καλή δουλεια και εναν συζυγο στο σπίτι για το household κομμάτι γιατι εγω τα πάιζω.Μακαρι να τα καταφέρω κάποτε.Με τον πρωην μου ,το είχαμε συζητήσει και ήθελε πολύ.Δυστυχώς δεν κράτησε η σχέση μας.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Στο εύχομαι Μίλτο 🙂
Ο δικός μου πάντως μαγειρεύει και καλύτερα οπότε θα είναι win-win situation

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Αυτό θα πει τύχη. Θα αναλάμβανα οποιαδήποτε δουλειά αρκεί να γλιτώσω το μαγείρεμα!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αχ κι εμένα είναι τ’όνειρό μου και όταν το είπα στον αγαπημένο μου, ήμουν κάπως διστακτική, εγώ από μόνη μου δεν είχε δώσει δικαίωμα εκείνος, και ενθουσιάστηκα που συμφωνούσαμε σε κάτι που πραγματικά θα έκανε την καθημερινότητα μας πιο βολική.
Προς το παρόν εγώ είμαι στη φάση του ακαμάτη συζύγου της ερώτησης, με τη διαφορά ότι αντί για ρούχα, φοράω σεμεδάκια.
Μίλτο στο εύχομαι κι εγώ!

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Το εύχομαι σε όλες που θέλουν αυτό το διακανονισμό και συμφωνεί @ σύντροφός τους! Έχω γνωρίσει μία κοπέλα που το συμφώνησε και το ακολούθησαν επιτυχώς. Μικροσκοπικό δείγμα, αλλά όπως λέει κ η Φούστα, είναι ακόμη τόσο εκτός της πεπατημένης. Πετάει η ομάδα τους, πραγματικά.
Αλλά ίσως έχει να κάνει με το ότι ήταν ομάδα, εξαρχής, και είχαν ξεκάθαρα θέλω και μια ελαφρά απαξίωση για τις κοινωνικές πιέσεις, αμφότεροι.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ας πούμε ότι τέτοιες συμφωνίες ερχονται ως φυσικη εξελιξη της αρχικης ταυτισης της αποψης του καθενα για το ποια ειναι η ουσια της ζωης. Το οποιο δεν χρειαζεται φιλοσοφια απαραιτητα, αρκει να 1. Να ξερεις τι σε κανει χαρουμενο και 2. Να αποδεχεσαι το διαφορετικο. Μπορει να σφαλλω, τωρα το σκεφτηκα, μολις βγηκε, δεν εχω ιδεα αν αξιζει να φαγωθει!

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Οικογένεια με 2 παιδιά, 1,5 μισθός στο σπίτι και ο κύριος ξάπλα στον καναπέ; εντάξει εγώ προσωπικά θα ένοιωθα σαν κι εσένα. Εύκολα συνηθίζεται η βολικότητα, και αυτό φοβάσαι όπως φαίνεται, και καλώς το φοβάσαι

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Μα δεν λέει οτι ειναι ξάπλα στον καναπέ, λέει ότι ανέλαβε τα παιδιά και τις εξωτερικές δουλειές.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι ξάπλα στον καναπέ ,έχει αναλάβει τα παιδιά και τις εξωτερικές δουλειές.Αν θεωρείται αυτό ξάπλα στον καναπέ τότε και οι γυναίκες που δεν εργάζονται και ειναι στο σπίτι είναι ”ξάπλα στον καναπέ”?

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Κάτι τέτοιες ερωτήσεις μου υπενθυμίζουν γιατί ο φεμινισμός ειναι δύσκολος στην πράξη. Στη θεωρία όλοι καλοί είμαστε. Αν αντιστρέφαμε τους ρόλους, θα παραπονιόταν ο άντρας ότι η γυναικα του που εφυγε απο την δουλεια της, δεν κανει κάτι για να βρει άλλη μετά από 1+ χρόνο ανεργίας;
Φαίνεται να την ενοχλεί ότι αυτή δουλεύει και αυτός “κάθεται” ενώ ουσιαστικά δεν κάθεται γιατί εχει αναλάβει τα παιδιά και τις εξωτερικές δουλειες (τις δουλειες του σπιτιου ποιος τις κάνει;) Αν όμως ηταν αυτη στη θεση του μαλλον θα ελεγε οτι δεν εκτιμά τη “δουλεια” που κάνει με τα παιδια και τις εξωτερικές δουλειές.

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Παιδιά η γυναίκα στο τέλος γράφει: τι θα γίνει;δοκιμαστής καναπέδων; εκεί στήριξα το “ξάπλα” όλη μέρα. Η γυναίκα αυτή έχει δώσει και στήριξη και υπομονή απο ότι λέει.Τώρα που πέρασε 1 χρόνος και δεν βλέπει κάποια ουσιαστική κινητοποιήση πέραν του “έχω πει στους φίλους να έχουν το νου τους” έχει αρχίσει και σπάζεται. Δεν είναι θέμα φεμινισμού είναι θέμα βολέματος κατα την δική μου άποψη. Και επειδή έτσι νοιώθει μάλλον και η ίδια αρχίζει και νευριάζει με την όλη φάση.ΔΕΝ τον βλέπει να ψάχνει ενεργά ,δεν δείχνει να θέλει να ΞΕβολευτεί και αυτό είναι το πρόβλημα. Η δικιά μου η… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι βόλεμα η ανεργία .Δεν είναι βόλεμα στα 50 σου να ζητάς λεφτά απο τη γυναίκα σου για να ψωνίσεις κάτι.Δεν είναι θέμα φεμινισμού ,είναι οτι της χαλάει λίγο τη σούπα όλη μέρα μπάστακας στο σπίτι. Αυτό είναι.ανεξαρτήτως φύλου απαράδεκτο.Ισως αυτή νόμιζε οτι εντος του χρόνου θα ξαναεβρισκε δουλεια οποτε θα ξαναεφευγε το ”βάρος” αλλά δεν βγήκε το πρόγραμμα.Σε κάθε περίπτωση ενα ατομο που ξεπατώθηκε στη δουλεια 25 χρόνια δεν διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει δοκιμαστής καναπέδων και δεν παίρνω και τοσο στα σοβαρα ενα ατομο που αποκαλεί ”ακαμάτη” κάποιον που για χ,ψ, λόγους δεν δουλευει ενα διάστημα.

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Θα έπρεπε να κανουν μια συζήτηση μήπως αυτός αναλάβει το σπίτι και η γυναίκα να δουλευει… Συνηθως τα ζευγαρια εχουν κοινο πορτοφόλι. Αλλωστε βγαζει καποια χρήματα…αν η γυναίκα ζητουσε χρηματα από τον άντρα θα ήταν το ίδιο; παντως από τα λεγομενα της πιο πολυ καταλαβαινω οτι την ενοχλει που περνανε τόσες ώρες μαζι και οχι τοσο οτι δεν ψαχνει…

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

μα γιατι μιλατε για ανεργια;. εχει δουλεια ειπε. απλα ειναι part time.
γιατι δεν συζηταει να αναλαβει κι αλλες δουλειες στο σπιτι περα απο τα παιδια, αν του αρεσει τοσο το σπιτι;
τοσες γυναικες που ειναι νοικοκυρες, και δεν φερνουν κανενα εισοδημα, λεμε οτι καθονται;;; αυτος δουλευει κιολας!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Κι εμένα το πώς εκφράζεται δε μ’αρέσει, είναι τόσο χοντροκομμένη που αναρωτιέμαι μήπως είναι τρολοερώτηση και όποι@ την έστειλε πήρε ποπ κορν και γελάει. Κατά τα άλλα, μετά από 25 χρόνια άγριου σεξ, μοιραία βγαίνει μια κούραση και θες ξεκούραση. Μετά, είναι που μετά από 25 χρόνια σε μόνιμη σαδομαζό σχέση, έχεις ξεχάσει πώς είναι το αγνό αθώο φλερτ και φοβάσαι. Οπότε θεωρώ ότι πρώτον, ο άνθρωπος απολαμβάνει αυτό που στερήθηκε και δεύτερον ίσως φοβάται. 25 χρόνια μετά, να ψάξεις δουλειά. Το 2018, στην Ελλάδα (υποθέτω). Να πας για συνέντευξη, να φλερτάρεις με την απόρριψη, στα 40+ σου. Μετά θα… Διαβάστε περισσότερα »

La Usurpadora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πανάσχετο, αλλά ένα αγαπημένο ισοδύναμο για την έκφραση με το μπέικον, είναι το “κασέρι”.
“Να φέρνει το κασέρι” λολ.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Επίσης ήξερα και “το καρβέλι”.

La Usurpadora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Α, ναι! Και η φασολάδα κτλ.
[Υφολογικά, το κασέρι μου φαίνεται λίγο πιο κοντά χρονικά σε εμάς, καθώς είναι είδος διατροφής ακριβότερο από το απλό ψωμί, αντίστοιχα με το κρέας του αγγλικού.
Μάλιστα, η έκφραση λέει ενδεχομένως βγήκε (από ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα) από την εμποροπανήγυρη όπου διοργάνωναν το κυνήγι της γουρ”νοπούλας.
https://idioms.thefreedictionary.com/bring+home+the+bacon
The phrase may originate from the fairground contest of trying to catch a greased pig—which was then given to the winner.
Και τελευταίο τρίβια και σταματάω το σπαμ, συνώνυμο του bring home the bacon δίνει και “to be successful”]

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Άμα δουλεύει στο Μαξίμου όμως, φέρνει τη σφυρίδα.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Όπως παρατηρεί η Λένα, δε μας προσδιορίζεις ποιο είναι το κύριο θέμα σου. Οπότε, επιλέγω να ψυχανεμιστώ από τον τρόπο που γράφεις ότι σ’ενοχλεί κυρίως η αδράνεια (με μια δοσούλα στερεοτύπων ίσως;). Γι’αυτό δεν υπάρχει “λύση” με την έννοια που το λες. Το πολύ-πολύ μια κουβεντούλα με τον άνθρωπό σου για να δεις τι σκέφτεται – αλλά, αν αυτό που ψάχνεις είναι το πώς να τον “κάνεις” να κάνει κάτι, δύσκολα είσαι. Στείλε update.