Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν ακούνε αυτά που τους λέω επειδή είμαι νεότερη τους

Τι πρέπει να κάνω για να με πάρουν στα σοβαρά;

Γεια σου Α, μπα μου, Θα ήθελα συμβουλές από εσένα και την παρέα σου εδώ. Είμαι 24 και είμαι ήδη σε μια δουλειά εδώ και δυο χρόνια, στην οποία έχω έναν αρκετά σημαντικό ρόλο και φυσικά χρειάζεται να αναθέτω κάποιες δραστηριότητες σε άλλους στο γραφείο. Το γεγονός ότι είμαι νεότερη (κατά πολύ) από τους υπολοίπους (και μάλιστα είναι καθαρά αποτέλεσμα ευτυχών γεγονότων και τύχης που βρέθηκα εκεί όπου βρέθηκα, γιατί αντικατέστησα μια κοπέλα που έφυγε αρχικά επειδή ήταν έγκυος και μετά έφυγε εντελώς από την εταιρία) προσδίδει σε όλους μια τάση να μην παίρνουν στα σοβαρά όσα λέω και να τα αγνοούν πολλές φορές (πχ λέω σε έναν συνάδελφο εδώ και ένα χρόνο πώς δουλεύω ένα κομμάτι, για να κάνει το δικό του κομμάτι σωστά και έτσι ώστε να βοηθάει τη δική μου δουλειά, ακόμα τα ίδια λέμε και με ρωτάει τα ίδια, λες και δεν με άκουσε ποτέ – φαντάσου ότι τα γράφω κιόλας, πάλι τα ίδια!). Δυστυχώς έχω προσέξει ότι αυτό συμβαίνει και εντός και εκτός γραφείου, όπου πηγαίνω λόγω δουλειάς υπάρχει μια τάση να μην δίνεται η δέουσα σημασία σε ό,τι λέω. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις τι πρέπει να κάνω για να αρχίσω να ακούγομαι και να με παίρνουν στα σοβαρά; Σημείωση: γενικά δεν είχε ποτέ θέμα για το ότι ήμουν νέα στη δουλειά, όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Αλλά το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε όταν πλέον πήρα στα χέρια μου έναν πιο σημαντικό ρόλο, και εγώ λέω πλέον στους άλλους τι πρέπει να κάνουν και όχι αυτοί σε μένα.

Μόνη μου τα λέω, μόνη μου τα ακούω

Σίγουρα φταίει ότι είσαι νέα και γυναίκα, αλλά φταίει επίσης ότι δεν ξέρεις πώς να διοικείς. Προσπερνάω το σημαντικό πρόβλημα της ηλικίας και του φύλου σου γιατί για αυτά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Πρέπει να γίνεις δυο φορές, τρεις φορές καλύτερη από τους μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες για να αρχίσεις να βλέπεις σεβασμό.

Δεν είναι εύκολο να είσαι αφεντικό, γι’αυτό δεν υπάρχουν πολλά καλά αφεντικά. Δεν εξαντλείται στο «κάνε αυτό», χρειάζεται πολλά παραπάνω. Ένα από τα πολλά είναι να εμπνέεις. Ένα άλλο είναι να φαίνεται – να φαίνεται ξεκάθαρα – ότι ξέρεις περισσότερα. Ένα άλλο είναι να δείχνεις ετοιμότητα στο να προλαβαίνεις τα λάθη και να τα διορθώνεις πριν εξελιχθούν ακόμη χειρότερα. Δεν είναι απλός καταμερισμός ευθυνών, είναι καθοδήγηση και παράλληλος διακριτικός έλεγχος, έχεις πολλές παραπάνω αρμοδιότητες από το να λες στους άλλους τι να κάνουν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αν τα λες, και μετά περιμένεις να γίνουν, δεν θα γίνεις ποτέ καλή μάνατζερ.

Αν λέτε τα ίδια και κάνει τα ίδια λάθη, πρέπει να αναρωτηθείς μήπως αυτά που λες δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να λες. Ζήτα από τον άλλον να σου πει με δικά του λόγια τι πιστεύει ότι ζητάς να κάνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξακριβώσεις αν είναι ζήτημα απειθαρχίας ή ασυνεννοησίας. Γενικά, μέχρι να ασπρίσουν τα μαλλιά σου, αυτά θα έχεις να αντιμετωπίζεις, οπότε πάρτο απόφαση και εκπαίδευσε τον εαυτό σου για να μπορείς να εκπαιδεύσεις και τους άλλους.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

47 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
DioniMs.LegoPengu no2MatryoshkaΦούστα Κλαρωτή Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

εκτός από αυτά που είπε η Λένα, με τα οποία συμφωνώ απόλυτα, να προτείνω και γω κάτι.
Ε-mail. Γραπτώς.
Όταν ζητάς κάτι και αυτό δεν εισακούεται κάνε το γραπτώς. Έτσι κατοχυρώνεις και τον εαυτό σου ότι “δεν μου το είπες, δεν το κατάλαβα, δεν το κατάλαβα έτσι”.
Και κράτα αρχείο. Τα γραπτά μένουν.

JanetWeiss
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όντας 25 χρονών γυναίκα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μου είχαν ζητήσει να πάω σε ένα αιολικό πάρκο και να επιβλέψω την εγκατάσταση ενός ανεμολογικού ιστού 55μ ύψος. Όπως πιθανόν να φανταστήκατε, η ομάδα που έστηνε τον ιστό δεν ήταν 18χρονες κοπέλες… και εγώ έπρεπε να επιβλέψω 30άρηδες + άντρες, εργάτες… Τελικά η δουλειά βγήκε, με δύο τρόπους 1. Πέρασα πιο πολλή ώρα να βιδώνω και να ξεβιδώνω από ότι όλοι οι άλλοι μαζι, συχνά μέχρι τις 10-11 το βράδυ, μέσα στο κρύο. Άκουσα και πολλα «αχ εσύ δεν είσαι σαν τις άλλες γυναίκες» αλλά πριν δέκα χρόνια Ι… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

χμμμ συμφωνώ με τη Λένα, μόνο που η γράφουσα δεν είναι αφεντικό. Έτσι όπως διαβάζω το κείμενό της, αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι είναι στο ίδιο επίπεδο της ιεραρχίας και η γράφουσα έχει κάποιες ευθύνες παραπάνω. Μπορεί να κάνω λαθος, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι δεν έχετε σαφώς διαχωρισμένους ρόλους και θέσεις και αυτό οι άλλοι το εκμεταλλεύονται . Φυσικά και δε θα έπρεπε να συμπεριφέρονται όπως τώρα οι συνάδελφοί της, δεν τους δικαιολογώ. Ισως πρέπει μαζί με τον ανώτερο, προϊστάμενο να κανετε όλοι μια συνάντηση και να συζητηθούν τα πράγματα κάπως πιο “επίσημα”. Επίσης, ναι… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Να τους καλείς εσύ στο γραφείο σου κάθε φορά. Να σηκώνονται, να περπατάνε, να στέκονται όρθιοι μπροστά σου και με ήρεμο τόνο να λες ξανά και ξανά τα ίδια.
Επόμενη φορά. Το ίδιο λάθος. Ξανά να τους καλείς στο γραφείο σου, επαναληψη. Δεν ξέρω, και μόνο για να γλιτώσουν το σήκω κάτσε, κάποια στιγμή θα ανοιξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους να ακούσουν αυτά που έχεις να πεις.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

αχ αν είναι ψιλοκοπρίτες, τότε δε θα το χουν σε τίποτα να σηκώνονται, να κάνουν τη βόλτα τους και να κουνάνε καταφατικά το κεφάλι και μετά τα ίδια από την αρχή. Το θέμα είναι έχουν επιπτώσεις αν δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά/με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Υπάρχουν γραπτώς αυτές οι οδηγίες και το τι έχει συμφωνηθεί;

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

“-Καταλαβαίνετε τι λέμε κύριε;
-Όχι δεν το γνωρίζω αυτό.
– Ο σημαιοφόρος Τριψίδης δεν μπορεί να κάνει ούτε μία κίνηση στο 216πρ. Εντάξει έγινε.
– Θέλετε να κάνω κάποια άλλη ενέργεια;
– ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.”

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα συμφωνήσω με όλους ότι τα γραπτά μένουν. Αν είναι κάτι που είναι πάγια τακτική στη δουλειά σας, επαναλαμβανόμενη εργασία, σε αυτή την περίπτωση θα σε συνέφερε να καθίσεις και να γράψεις μια δυο σελίδες με το τι ζητάς από τους άλλους στην εκτέλεση μιας συγκεκριμένης εργασίας ώστε να είναι κατανοητό σε όλους, αλλά και στους επόμενους που πιθανώς ασχοληθούν με το αντικείμενο (δεν λέμε να περάσεις ISO, αλλά η αρχή του έχει μια λογική). Δίδαξέ τους, θα κερδίσετε όλοι. Και πριν το κάνεις επίσημο, συζήτησέ το κείμενο με τον υπάλληλο για να είσαι σίγουρη ότι το καταλαβαίνει. Μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ο επαγγελματικός στοιβος σε ανδροκρατούμενο περιβάλλοντα είναι μοναχικός γενικά αγαπητή Μόνη. Πρέπει να δείχνεις σοβαρότητα και να μην ενδυεσαι συμπεριφορές άλλων χώρων που ενδείκνυται να την προσβαλλουν , να είσαι συγκεκριμένη σε αυτά που ζητάς, να είσαι επιμονή και να μην φοβάσαι. Μυρίζονται τον φόβο 💪💃

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ξέρω ότι στις περισσότερες δουλειές που έχω πάει μέχρι τώρα (βασικά σε όλες τώρα που το σκέφτομαι) όχι μόνο ήμουν η μικρότερη με μεγάλη διαφορά, αλλά επειδή μικροδειχνω κιόλας, αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα. Δεν είχα ποτέ διοικητική θέση, οπότε δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι (δεν νομίζω ότι θα μου ταίριαζε κιόλας ποτέ αυτό το στυλ) αλλά έχω να πω ότι γενικά για να σε πάρουν στα σοβαρά, ειδικά όταν είσαι μικρή ΚΑΙ γυναίκα, πρέπει να έχεις ένα ολόκληρο attitude όπου θα εμπνέει σεβασμό στους άλλους. Εγώ πάντα το είχα (χωρίς να το προσπαθήσω καν εννοώ), οπότε δε μου… Διαβάστε περισσότερα »

Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ μαζί σας, απλά θέλω να προσθέσω μια σκέψη. Από δική μου εμπειρία, αυτό δεν είναι μόνο θέμα φύλου στις δουλειές, έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα σε γραφείο που με φύτεψαν σε μια θέση στην οποία δεν υπήρχε άλλος πρίν από μενα. Μου έθεσαν ένα βουνό αρμοδιότητες στις οποίες για να ανταπεξελθω, κάποια πράγματα θα έπρεπε να μου τα ετοιμάζουν οι υπόλοιποι (άντρες- γυναίκες). Όμως μου έδωσαν να καταλάβω ότι είναι δεδομένο αυτό, ΧΩΡΊΣ να κάνουν σχετική κουβέντα στην υπόλοιπη ομάδα, άρα οι άλλοι νόμιζαν ότι τους καβαλάω και πήγα εκεί να το παίξω αφεντικό. Οπότε στην αρχή είχα πολύ μουρμούρα,… Διαβάστε περισσότερα »

Papia Setsouan
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Τέλεια απάντηση! Προσυπογράφω!