Αγαπητή «Α, μπα»: Δε συμφωνούν οι απόψεις μας στα κοινωνικά θέματα

Υπάρχει ελπίδα για εμάς;

Αγαπητή Α, μπα. Είμαι συγχυσμένη τώρα που σου γράφω, συγχώρεσέ με. Θέλω να το βγάλω από μέσα μου. Είμαι με κάποιον μισό χρόνο, περνάμε ειλικρινά πολύ καλά. Είναι ευγενικός μαζί μου, με σέβεται, όπως κάνει και με τους άλλους ανθρώπους βέβαια (και το θαυμάζω). Το πρόβλημά μου; Βγαίνω συχνά από τα ρούχα μου και αιτία είναι πως σχεδόν ποτέ δε συμφωνούν οι απόψεις μας στα κοινωνικά θέματα για τα οποία συζητάμε. “Καλύτερα να χωρίζουν οι άνθρωποι αν δε νιώθουν ευτυχισμένοι” λέω εγώ, “Ο θεσμός της οικογένειας είναι σημαντικός και τα ζευγάρια πρέπει να προσπαθούν, αλλιώς όλοι χωρισμένοι θα ήμασταν” λέει αυτός. “Υπάρχουν ακόμα ανισότητες μεταξύ των δυο φύλων” εγώ, “Όχι, δεν υπάρχουν – όλοι το ίδιο είμαστε, ο χαρακτήρας παίζει ρόλο” αυτός. “Το airbnb διώχνει φοιτητές και μόνιμους κατοίκους και κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί” – ”Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει με τα σπίτια του, ας μην παίρνουμε μόνο το μέρος της μιας πλευράς”. Και η λίστα συνεχίζεται. Καταλήγω να υψώνω τη φωνή μου και εκείνος (τέρας ηρεμίας, πάντα διπλωματικός) να μου λέει πως δεν τον σέβομαι, αφού δε δέχομαι την άποψή του. Έχω αρχίσει και στεναχωριέμαι, γιατί είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μου αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του (χωρίς υπερβολή), και τον συμπαθώ πανάθεμά με, και ας ξέρω πως είμαστε τόσο διαφορετικοί. Εκείνος δεν προσπαθεί να με αλλάξει. Γελάμε τόσο πολύ και συμβιώνουμε τόσο όμορφα (τα βρίσκουμε απόλυτα στα δικά μας καθημερινά) που μπερδεύομαι! Υπάρχει ελπίδα για εμάς; Μπορεί το “συμφωνούμε πως δε συμφωνούμε” να αντέξει στο χρόνο;

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δε μπορούμε

Είναι συντηρητικός και στα κοινωνικά, και στα οικονομικά, είναι υπόδειγμα δεξιούρα. Υπάρχουν ζευγάρια που έχουν επιβιώσει με τέτοιες διαφορές, αλλά υπάρχουν και ζευγάρια που δεν τα κατάφεραν. Δεν ξέρω τι ισχύει για εσάς, αυτό εξαρτάται από τον υπόλοιπό σας χαρακτήρα.

Δεν είναι κάθε άποψη αξιοσέβαστη, και είναι πολύ διαφορετικό το «δεν σέβομαι την άποψη σου» από το «δεν σέβομαι εσένα ως άνθρωπο». Καθόλου δεν ισούται το ένα με το άλλο. Αν είναι έτσι, σου απαγορεύει να διαφωνήσεις. Μόνο να συμφωνείς μπορείς. Αυτό που λέει μπλοκάρει την κουβέντα και είναι πατροναριστικό. Αυτό θα με ενοχλούσε περισσότερο από τον δεκάλογο του Πολ Ράιαν που σου αραδιάζει κάθε μέρα (που, μεγάλη κούραση).

Το «τον συμπαθώ» δεν μου βγάζει πολύ πάθος, και το «είναι ο μόνος που μου δείχνει έμπρακτα την αγάπη του» το μόνο που λέει είναι ότι δεν έχεις βρει άλλον ως τώρα. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να κάτσεις μαζί του, μπορεί όμως να σημαίνει ότι κάνεις συστηματικά λάθος επιλογές. Το «είναι ευγενικός και σέβεται τους ανθρώπους» είναι αρκετά βασική προϋπόθεση για να κάνεις παρέα κάποιον, πόσο μάλλον να έχεις σχέση μαζί του. Θαυμάζεις κάποιον επειδή σέβεται τους άλλους ανθρώπους; Αυτό το μαθαίνουμε στα παιδιά όταν είναι 12 μηνών. Μου φαίνεται ότι βάζεις πολύ χαμηλά τον πήχη. Κάπως σώζεται με το «γελάμε πολύ και συμβιώνουμε όμορφα», αλλά μαζί με τα προηγούμενα δεν ξέρω πώς να τα ερμηνεύσω. Πρόσεχε γιατί έξυπνες, προοδευτικές γυναίκες, με όρεξη για αναζήτηση και περιπέτεια, έμειναν με συντηρητικούς που τους έκοψαν τα φτερά και τις έκαναν σαν τα μούτρα τους. Να ξέρεις πώς ο συντηρητικός κρατάει τον άλλον πίσω, έτσι επιβιώνει η Συντήρηση. Το λέει και η λέξη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

59 points
Upvote Downvote

91
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
71 Απαντήσεις θεμάτων
7 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
38 Συντάκτες σχολίων
TropiqueSober dayAndi cssΜπελ Ρεβhcnok Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν περίμενα να χρησιμοποιουσες την λέξη “δεξιουρα”.Απογοητευτικό… Θυμάμαι σε μια άλλη ερώτηση είχες αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που να χρησιμοποιούν τη λέξη “κομμουνια”.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι καλά. Μόνο που ο όρος “δεξιούρα” είναι ένας οριακά περιπαικτικός όρος για τους δεξιούς ανθρώπους. Ενώ ο όρος “κομμούνια” φέρει ένα συγκεκριμένο ιστορικό και πολιτικό φορτίο.. Μας έφαγε η άκριτη κορεκτίλα κι έχουμε γεμίσει ισα-αποστάκιδες.

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ παρατηρώ ότι έχουμε γεμίσει με άτομα που αποκαλούν τους άλλους ισαποστακηδες ακόμα και εκεί που δεν πρέπει.Να διευκρινίσω ότι συμφωνώ,η λέξη ”κομμούνια” όντως φέρει πολύ πιο βαρύ πολιτικό φορτίο.Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί ούτε την χρήση της λέξης ”δεξιούρα” ούτε την τελευταία πρόταση του σχολιου σου.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, αλλά τώρα μας λες ότι δεν είναι το ίδιο. Στο αρχικό σου σχόλιο εννοείς ότι αφού δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο “κομμούνια” δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε και τον όρο “δεξιούρα”. Άρα τηρείς ίσες αποστάσεις εισάγοντας μάλιστα εσύ τον όρο “κομμούνια”, δεν υπήρχε στην συζήτηση πριν. Αυτό είναι ο ορισμός της μεθόδου των ίσων αποστάσεων. Και μετά παραδέχεσαι ότι όντως, είναι πιο φορτισμένη η λέξη. Δηλαδή, αυτο-αναιρείσαι.

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ανέφερα τον όρο ”κομμούνια” επειδή είχε γίνει αναφορά σε μια παλαιότερη ερώτηση την οποία δεν μπορώ να βρω.Όσον αφορά το ”δεξιούρα”,μου φάνηκε πολύ περίεργο που χρησιμοποιήθηκε μια τέτοια λέξη σε αυτό το site.Και πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την λογική σου.Θα έπρεπε να είχα αντιδράσει μόνο αν η λέξη που είχε χρησιμοποιηθεί ήταν πχ ”Μοναρχοφασίστας”;Μόνο τότε δεν θα με χαρακτήριζες ισαποστάκια;Και τέλος θα ήθελα να μου πεις αν πιστεύεις ότι η λέξη ”δεξιούρα” συνάδει με το επίπεδο του site.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εντάξει καλέ μου άνθρωπε, αλλά το “κομμούνια” με το “δεξιούρα” δεν είναι το ίδιο! Το λες κι εσύ! Και όχι, δεν υπάρχει αντίστοιχο του “κομμούνια”! Ο “μοναρχοφασίστας” δεν είναι προσβλητικός όρος, είναι σκέτος όρος. Το αντίστοιχο είναι το “κομμουνιστής” ας πούμε. Το “δεξιούρας” δεν έχει προσβλητικό χαρακτήρα, περιγράφει την καρικατούρα ενός δεξιού ανθρώπου, δεν σημαίνει κάτι για το ποιόν του. Δεν ξέρω τι εννοείς ως επίπεδο ενός site και τι προσδοκάς από αυτό. Αυτό που σε απογοητεύει μάλλον είναι η διάψευση των προσδοκιών σου κι όχι τόσο η λέξη.

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λοιπόν διαφωνώ με την άποψη σου για τον όρο ”Μοναρχοφασίστας” μιας και έχει πολύ συγκεκριμένη ιστορία.Επίσης θεωρώ προσβλητικό τον όρο ”δεξιούρα” και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα τον έλεγε χωρίς να έχει σκοπό να μειώσει/προσβάλλει τον άλλον.Μόνο από κάτι τύπους σαν τον Βερύκιο περίμενα την χρήση αυτής της λέξης.Εδώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να σταματήσει αυτή η συζήτηση,όχι επειδή πιστεύω ότι είσαι άτομο με το οποίο δεν έχει νόημα να συζητάω(το αντίθετο μάλιστα) αλλά επειδή νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να θυμίζουμε το ζευγάρι της ερώτησης και αυτό είναι αρκετά αστείο αν το καλοσκεφτείς.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαχα, πόσο δίκιο έχεις! Καλή συνέχεια!

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλή συνέχεια και σε εσένα 🙂

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Από τη στιγμή που η λέξη “κομμούνια” έχει εγγενή προσβλητικό χαρακτήρα, ενώ το “δεξιούρα” (see also, “leftist”) όχι, τι ακριβώς ήταν απογοητευτικό;

Ederra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το δεξιούρα ειπώθηκε μειωτικά, προφανώς. Κατά το αριστερίλα, όχι κατά το κομμούνια. Το κομμούνια έχει αντίστοιχο πολιτικό φορτίο με το φασίστες.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Leftist είναι το αριστεριστής.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ούτε εμένα μου άρεσε το δεξιούρα, δείχνει μια περιφρόνηση στα άτομα που έχουν δεξιά φρονήματα και δεν είναι σωστό. Πέραν των ακραίων δεξιών και αριστερών φρονημάτων που ιστορικά έχουν βλάψει την κοινωνία τα μετριοπαθή φρονήματα δεν είναι άξια περιφρόνησης. Αλίμονο αν αρχίζουμε να κρύβουμε τα πολιτικά μας φρονήματα για να μην δεχτούμε bullying (μιλάω πάντα για πιο μετριοπαθή πολιτικά φρονήματα όχι για πολιτικά κόμματα που θεωρώ οτι πλέον δεν αντιπροσωπεύουν τα φρονήματα). Και πλέον το τι ψηφίζει κάποιος δεν είναι ενδεικτικό το αν είναι προοδευτικός ή όχι. Γνώριζα άτομο που ήταν πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και μια ζωή ψήφιζε ΚΚΕ.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άρα να ορίσουμε το πολιτικό φάσμα έως του οποίου δεν επιτρέπεται το bullying και από κει και πέρα επιτρέπεται. Δεν πάει έτσι, στην πολιτική δεν υπάρχει bullying υπάρχει διάλογος, ανταλλαγή επιχειρημάτων και πάρα πολλά άλλα. Επίσης, η άποψή σου ότι υπάρχουν πολιτικά κόμματα που δεν αντιπροσωπεύουν φρονήματα, είναι εντελώς αντι-ιστορική. Και τέλος μπορείς απλώς να μας πεις ότι είσαι δεξιών φρονημάτων και σε τσίγκλησε η λέξη, ας μη το πας τόσο μακριά “ακραία δεξιά κι αριστερά φρονήματα που ιστορικά έχουν βλάψει την κοινωνία και είναι άξια περιφρόνησης”.

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Ε ναι ρε Μπελ Ρεβ!

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μπελ Ρεβ νομίζω ότι δεν κατάλαβες καθόλου μα καθόλου αυτό που έγραψα. Θεωρώ bullying το να λέει κάποιος ότι είναι αριστερών ή δεξιών φρονημάτων και να τον λένε φασίστα (στην σημερινή κοινωνία) ή κομμουνι (πριν πολλά χρόνια) και να ντρέπεται, δεν μου αρέσει το τσουβαλιασμα. Άλλο να κάνεις διαλογο και άλλο να περιπαιζεις. Αν κάποιος είναι οπαδός του Χίτλερ και πιστεύει στην Άρια φυλή και αρχίζει να σκοτώνει Εβραίους ε δεν θα το σεβαστώ, εκεί δεν είναι bullying. Και ναι τα άκρα είναι επικίνδυνα δεν το πάω καθόλου μακριά, δες τι έκανε ο Χίτλερ και ο Λένιν στις χώρες τους.… Διαβάστε περισσότερα »

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή BabyDoll, στο λέω πολύ ευγενικά και χωρίς καμία δόση ειρωνείας: τα έχεις πολύ συγκεχυμένα στο μυαλό σου. Μια χαρά κατάλαβα τι εννοούσες και τώρα που το αναλύεις, το καταλαβαίνω ακόμη περισσότερο. Υπάρχει μια διαφορά: το δεξιούρας περιπαίζει τον δεξιό, για το κομμούνι έχουν γίνει μαζικές εκτελέσεις. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν τίθεται ζήτημα bullying, υπάρχει συγκεκριμένη σημειολογία. Μου φαίνεται τρομερά περίεργο που καλούμαι να απαντήσω για τον Χίτλερ και τον Λένιν στο site της ΑΜΠΑ, αλλά δεν μου κάνει καμία εντύπωση που τους βάζεις στην ίδια πρόταση, υποστηρίζοντας (μάλλον μη συνειδητά) την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων που υιοθετείται εύκολα από… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μπελ Ρεβ έχεις ακουστα τον κόκκινο τρόμο; (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Red_Terror) Αυτό έκανε μια ακραία ιδεολογία στην Ρωσία. Και δεν θέλω να τρομάξω εσένα αλλά το να λες ότι δεν μπορεί ο καθένας να έχει την ιδεολογία που πιστεύει είναι η βάση της απολυταρχίας. Εγώ είπα ότι ο καθένας μπορεί αν πιστεύει ο,τι θέλει χωρίς να φοβάται και χωρίς να βλάπτει κανέναν και αυτό είναι δημοκρατία. Ελπίζω κι εσύ να καταλαβαίνες την διαφορά του περιορίζω ιδεολογίες και της ελευθερίας σκέψης και λόγου. Το πρώτο είναι απολυταρχικό και το δεύτερο δημοκρατικό. Αλλά δεν θα σου αλλάξω γνώμη ούτε εσύ εμένα οπότε δεν έχει νόημα… Διαβάστε περισσότερα »

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό που πρεσβεύεις ως φρόνημα: “I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it” στην εποχή που ειπώθηκε ήταν επαναστατικό. Ξέρεις πόσα θύματα και πόσες βιαιότητες είχε στην Γαλλική Επανάσταση? Ήταν επανάσταση όμως, όπως και η Οκτωβριανή που μου έστειλες σε λινκ (κάτι έχω ακούσει σχετικά). Το άλλο άκρο δεν είχε καμία επαναστατική πρακτική. Επιβλήθηκε σε συνθήκες απίστευτης οικονομικής κρίσης (με εκλογές μάλιστα, πολύ δημοκρατικό ε?) για την Ευρώπη κι οδήγησε στο Ολοκαύτωμα. Συμφωνώ ότι η συζήτηση θα πρέπει να λήξει κάπου εδώ, όχι γιατί δεν γίνεται να σου αλλάξω ή… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μια μικρή διόρθωση, η φράση αυτή ειπώθηκε από την Evelyn Beatrice Hall όχι τον Βολταίρο και αναφέρομαι στην ελευθερία λόγου. Επίσης δεν αναφέρομαι στην οκτωβριανή επανάσταση αυτή καθ’ αυτή αλλά στο μετέπειτα καθεστώς. Τέλος το κομμουνιστικό κόμμα του Κιμ Ιλ Σουνγκ που ακόμα κυβερνά στην βόρεια Κορέα με με εκλογές βγήκε και όλοι ξέρουμε πως κατέληξε, just saying και καληνύχτα

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεκτή η διόρθωση, αλλά το ρεύμα του φιλελευθερισμού γεννήθηκε από την γαλλική Επανάσταση, σ αυτό αναφέρομαι. Τελικό σχόλιο γιατί με ενοχλεί αφάνταστα το τσουβάλιασμα και η σχετικοποιηση των πάντων: η ιστορία ως γεγονότα, στο σύνολο της δεν εμπεριέχει έννοιες όπως τα άκρα. Τα ιστορικά γεγονότα είναι διαδοχικά αποτελέσματα ιστορικών κοινωνικών κ πολιτικών συνθηκών κι ως τέτοια πρέπει να μελετώνται και να κρίνονται. Όλα τα υπόλοιπα, τα ευπεπτα, που συνήθως κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο, είναι σύγχρονες επινόησεις του έκαστοτε συστήματος ώστε να διασφαλίζει την ύπαρξη και την αναπαραγωγή του. Σε κάθε πολιτικό σύστημα συμβαίνει αυτό! Καλό είναι όταν ανοίγουμε πολιτικό διάλογο… Διαβάστε περισσότερα »

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Αγαπητή Baby Doll, Πως θίγεται κάποιος με το να τον λες ¨δεξιούρα¨; Επειδή δείχνεις ότι χλευάζεις τον συντηρητισμό; E και; Το να είσαι συντηρητικός είναι κάτι το οποίο μας πάει πίσω, σίγουρα σε κοινωνικά θέματα. Επίσης, θεωρούμε bullying το ¨δεξιούρας¨, γιατί δεν συγκρίνεται με το φασιστας, ούτε με το κομμούνι. Δεν είναι υποκειμενικό, πολύ απλά δεν συγκρίνονται.

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Διόρθωση: Επίσης, ΔΕΝ θεωρούμε bullying το ¨δεξιούρας¨ και δεν συγκρίνεται με το φασιστας, ούτε με το κομμούνι.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εγώ δεν συνέκρινα με το κομμουνι, το έκανε άλλος σχολιαστής. Και για το bullying, μάλλον κατάλαβες λάθος. Διάβασε τα ακριβή μου σχόλια και θα το καταλάβεις.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Λένα μάλλον με τα τόσα σχόλια μπερδευτηκαμε. Εγώ είπα αυτό :”Θεωρώ bullying το να λέει κάποιος ότι είναι αριστερών ή δεξιών φρονημάτων και να τον λένε φασίστα (στην σημερινή κοινωνία) ή κομμουνι (πριν πολλά χρόνια) ” Αλίμονο, δεν είναι bullying αυτό που είπες. Το σχόλιο ήταν απάντηση σε άλλον σχολιαστή. Αν η σελίδα δεν με αντιπροσώπευε ή με έθιγε δεν θα ήμουν μέλος. Όσο για το δεξιουρας (που δεν είχα ακούσει πριν) τώρα που εξηγησες με ποιον τρόπο το λες καταλαβαίνω γιατί το είπες και με ποια έννοια το είπες (αν και την δεύτερη περίπτωση θα την έλεγα αρχές χρυσαυγιτιδας… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Χαίρομαι 🙂

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μπελ Ρεβ αν δε συμφωνείς ότι “τα ακραία δεξιά και αριστερά φρονηματα ιστορικά έχουν βλάψει την κοινωνία” έχεις πρόβλημα ή είσαι ανιστόρητος. Η και τα 2.

Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έτσι εμπεριστατωμένα που το θέτεις, ναι, έχω πρόβλημα μάλλον, έχεις δίκιο.

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εντελβάις, πολύ ωραία η εξίσωση των δύο άκρων. Πέρα από ανιστόρητη είναι και επικίνδυνη και φαντάζομαι ξέρεις ότι εξυπηρετεί τον φασισμό.

Ελπίζω βέβαια να μην το ήξερες για προφανείς λόγους…

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Εντελβάις η εξίσωση των 2 άκρων είναι ένα επικίνδυνο τσουβάλιασμα, το οποίο εξυπηρετεί σαν επιχείρημα όλους όσους βαριούνται να κατσουν να διαβάσουν και να κάνουν έρευνα.
Επειδή και εσύ βαριέσαι από ότι φαίνεται, μην ξανατσουβαλιάζεις λέγοντας ότι κάποιος έχει πρόβλημα ή είναι ανιστόρητος. Μίλησε μας σε παρακαλώ με επιχειρήματα και δώσε μας τις ιστορικές σου γνώσεις (δεν το λέω καθόλου ειρωνικά) για το πως συγκρίνεις αυτά τα 2.

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί σου κάνει εντύπωση; Το ΚΚΕ είναι από τα πλέον συντηρητικά κόμματα.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Υπάρχει ακόμα το ΚΚΕ;;

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ακριβώς! Αν και αριστερής ιδεολογίας κόμμα είναι συντηρητικό. Ενώ αν το πάμε δεξιοί συντηρητικοί και αριστεροί προοδευτικοί δεν θα έπρεπε. Το θέμα πολιτική ιδεολογία και συμπεριφορά τείνω να πιστεύω είναι ρευστό γιατί εξαρτάται το πώς ερμηνεύει κάνεις αυτά τα φρονήματα.

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πού έγκειται ο συντηρητισμός του ΚΚΕ; Αν εννοείς πως οι κομουνιστές είναι οι μόνοι άθεοι που πάνε με το σταυρό στο χέρι έχεις δίκιο…

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν είναι συντηρητικό, είναι σταθερό και τίμιο… Βασικά είναι το μοναδικό κόμμα… Το ένα είναι κίνημα, το άλλο παράταξη, το παράλλο συμμαχία, κ.ο.κ….

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Εμένα μια χαρά μου άρεσε το δεξιούρα, ταιριάζει απόλυτα στο προφιλ του κυρίου. Αλλά συμφωνώ, διότι όντως περιφρονώ τα άτομα με δεξιά φρονήματα και δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό στο να τα περιφρονέι κάποιος και στην προκειμένη η Λένα, που δίνει απλά την άποψή της.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Νομίζω ότι είναι κακο να περιφρονείς κάποιον επειδή πιστεύει κάτι, χωρίς να τον έχεις γνωρίσει. Είναι σαν να λες ότι περιφρονείς κάποιον επειδή είναι ινδουιστής κι εσύ μουσουλμάνος. Η πολιτική αν το εξετάσουμε δεν διαφέρει και τόσο από την θρησκεία. Αλλά βέβαια είναι μόνο η γνώμη μου, δεν προσπαθώ να σε πείσω.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μωρέ να σου πω εγώ για άτομο που ζει Αμερική, πετυχημένος κλπ και εδώ ψήφο ΚΚΕ για ψυχολογικούς λόγους.

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Από πότε πρέπει να είσαι φτωχομπινες, για να πιστεύεις και να στηρίζεις το ΚΚΕ;

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Το να διαφωνείς με τα φρονήματα κάποιου και να χρησιμοποιείς μια περιπαικτική λέξη για να τα περιγράψεις δεν είναι bullying.

Το “δεξιούρας” το βρήκα πολύ εύστοχο. Το χρησιμοποιώ κι εγώ για να περιγράψω αντίστοιχα συντηρητικά φρονήματα που, ναι, μπορεί να τα έχουν και άτομα που δεν δηλώνουν δεξιοί.

Συμφωνώ απόλυτα με τις σχολιάστριες ότι είναι επικίνδυνο να εξισώνουμε τα “δύο άκρα”.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μαφάλντα επικίνδυνο γιατί; Το κοινό των ακραίων κινημάτων είτε αριστερά είτε δεξιά είναι ότι τιμωρούν όποιον πιστεύει το αντίθετο και δεν λατρεύει το κόμμα δημιουργώντας κλίμα τρόμου. Στην βόρεια Κορέα το κόμμα εργατών που κυβερνά κομμουνιστικό είναι, μην μου πεις ότι δεν είναι επικίνδυνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα αριστερά ή κομμουνιστικά κόμματα είναι λάθος ή επικίνδυνα αλλά όταν γίνονται ακραία ναι, όπως και κάθε ιδεολογία και θρησκεία όποιο φρόνημα και να αντιπροσωπεύει.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Τα δύο άκρα δεν είναι ίδια αλλά έχουν κάνει τεράστιο κακό αμφότερα. Η διαφορά είναι ότι σε μας δεν εφαρμόστηκε ποτέ πούρος κομμουνισμός, ενώ έχουμε φάει μπόλικο φασισμό, γι΄αυτό, σε συνδυασμό με το μόνιμο στις δυτικές κοινωνίες ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, σχεδόν ρομαντικά ένα 8% των συμπολιτών μας θέλουν κράτος πατερούλη και ζωή επιδομάτων και δελτίων, και η ιδέα όπως βλέπουμε είναι θελκτικότατη και σε άλλους χώρους. Δε θα επιχειρηματολογήσω για πράγματα που έχουν απαντηθεί ιστορικά και ελπίζω οι παρωπίδες σιγά σιγά να φεύγουν.

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Ι need my medicine ο συλλογισμός σου έχει ξεκινήσει φοβερά λάθος. Πάρτο αλλιώς. Δεν συγκρίνεται, όπως λες και εσύ παρακάτω, το πολιτικό φορτίο της λέξης ¨κομμούνια¨, οπότε δεν βγάζει πολύ νόημα η πρόταση σου. Σας παρακαλώ, ας συγκρίνουμε λέξεις και έννοιες της ίδιας βαρύτητας γιατί χάνεται παντελώς το νόημα.

Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δηλαδή ότι η γράφουσα υψωνει τον τόνο της φωνής της γιατί δεν συμφωνούν με τον σύντροφο, είναι εντάξει;
Είναι νόμος ότι η δική της άποψη είναι η σωστή και πρέπει να τσακωθεί για να την επιβάλει;
Αυτός από όσο φαίνεται έχει συμφωνήσει ότι διαφωνούν, η γράφουσα πάλι, ούτε καν.

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ναι, έτσι το βλέπω κι εγώ.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Τροφή για σκέψη. Άραγε αν οι απόψεις στο ζευγάρι ήταν ανάποδα, η κοπέλα που υψώνει τη φωνή της και θέλει να αλλάξει τον σύντροφό της ήταν η “συντηρητικιά”, και ο ήρεμος σύντροφος ήταν ο “προοδευτικός”, η απάντηση της Αμπα θα ήταν η ίδια; Θα της έλεγε να τον χωρίσει γιατί τον “κρατάει πίσω”;

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Του βάζει τις φωνές γιατί δεν συμφωνεί με την άποψή της. Τουλάχιστον αστείο.

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Για την Αμπά δεν ξέρω, για την πλειοψηφία των μελών στο site είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα έλεγαν το ίδιο. Εξάλλου το έχουμε δει σε περιπτώσεις στο παρελθόν πχ για σχέση πολύ μεγαλύτερης γυναίκας με νεαρό άνδρα και το αντίστροφο, οτι οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Η γυναίκα έπρεπε να ορμήξει στο ψαχνό, να μην το σκέπτεται και να του δώσει να καταλάβει με τον πιτσιρικά, ενώ ο άντρας ήταν φυσικά εκμεταλευτής, μισογυνης και προβληματικός επειδή δεν του αρέσουν οι συνομήλικες του αλλά προτιμά τις πιτσιρίκες. Double standards λέγεται.

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό σενάριο.
Αν ήταν όπως τα λες αλλά έγραφε ο άντρας εδώ, αυτό θα ήταν ενδεχομένως χρήσιμο για παραλληλισμό.

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Νομίζω ναι.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Παραλίγο να σπάσω τον υπολογιστή μου από το θυμό που μου δημιούργησε αυτή η ερώτηση. Όχι για τη συμπεριφορά του φίλου σου, εξάλλου τέτοιοι οπισθοδρομικοί, συντηρητικοί, χειριστικοί, με παρωπίδες, “τέρατα ηρεμίας που δεν υψώνουν ποτέ τη φωνή τους” κατά τ’ άλλα, άνθρωποι υπάρχουν παντού γύρω μας. Με σένα αγαπητή γράφουσα τα πήρα στο κρανίο, που στα πλεονεκτήματα του φίλου σου αναφέρεις ότι είναι ευγενικός μαζί σου και σέβεται εσένα και τους άλλους ανθρώπους. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ???? Δηλαδή αν ήταν το αντίθετο θα ήταν στο αποδεκτό baseline σου, αλλά τώρα που είναι ευγενικός και σέβεται τους άλλους, θεωρείται ατού? Με τι έχεις… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις. Βλέπεις δηλαδή τον μέσο άνθρωπο στην Ελλάδα να είναι ευγενικός και με σεβασμό στο συνάνθρωπο, ώστε να θεωρείτε δεδομένο οτι κάποιος θα είναι έτσι κατά πάσα πιθανότητα;;; Γιατί εγώ καφρίλα βλέπω να υπάρχει στην καθημερινότητα, πολύ περισσότερο από την ευγένεια.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ισχύει αυτό που λες, δεν είναι δεδομένο στην κοινωνία που ζούμε. Όμως, θα σου απαντήσω για μένα, για να καταλάβεις πώς το έγραψα. Άνθρωποι που δε σέβονται και δεν είναι ευγενικοί, δεν έχουν καμία θέση στη ζωή μου (πλέον). Επειδή η ευγένεια και ο σεβασμός είναι απαραίτητα, default χαρακτηριστικά για έναν άνθρωπο. Άρα, εάν κάνω σχέση με κάποιον, δε θα αναφέρω σαν πλεονέκτημά του το ότι είναι ευγενικός και σέβεται τους άλλους και εμένα. Γιατί θεωρείται αυτονόητο, οπότε δεν είναι plus. Αυτό που της λέω είναι να αναρωτηθεί με τι ανθρώπους έχει μάθει να συμβιβάζεται στη ζωή της, ώστε να… Διαβάστε περισσότερα »

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Το ότι δεν της φωνάζει κι αυτός σημαίνει απαραίτητα οτι είναι άτομο χειριστικό και οτι πάει να την παγιδεύσει και να την φυλακίσει; Νομίζω το πήγες λίγο υπερβολικά μακριά …

The black Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι το συνδέει με το “δεν με σέβεσαι γιατί δεν δέχεσαι την άποψή μου” το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι όντως πατροναριστικό. Αλλοίμονο αν κάθε φορά που διαφωνούσαμε με τον/την σύντροφό μας αυτός/αυτή το εκλάμβανε σαν ασέβεια προς το πρόσωπό του…

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ζω με ένα τέρας ψυχραιμίας τα τελευταία 12+ χρόνια. Ούσα θερμόαιμη άργησα πολύ να καταλάβω πως όταν υψώνω τη φωνή μου επειδή διαφωνούμε, το μόνο που καταφέρνω είναι να μην ολοκληρωθεί καμία συζήτηση. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν καθόλου τις εντάσεις και όταν ο άλλος φωνάζει αποσυντονίζονται και πραγματικά νιώθουν ότι τους στερεί το δικαίωμα να έχουν άποψη. Δεν ξέρω αν ο σύντροφός σου είναι όντως συντηρητικός αλλά τα θέματα που αναφέρεις είναι πολύπλευρα και δεν μου φαίνεται και τόσο τραγική η άποψή του. Πολλά ζευγάρια περνούν περιόδους που δεν είναι ευτυχισμένα και ναι δεν χωρίζεις με τη μία, το… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

no_roots πολύ σωστά τα λες. Πραγματικά διάβαζα την απάντησή σου και ήταν σαν να περιγράφεις τη ζωή μου λίγο. Ναι και μένα του συζύγου η λέξη φεμινισμός του κλωτσάει, δεν ξέρω γιατί, καθώς πιστεύω ότι είναι φουλ φεμινιστής απλά δεν του το λέω για να μη νευριάσει. Κατά τα άλλα θεωρεί αυτονόητο ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίδιες ευκαιρίες στην εργασία και μισθολογικά (και με αποδείξεις πχ από τη δική του εργασία), αυτονόητο ότι οι δουλείες του σπιτιού και το μεγάλωμα των παιδιών πρέπει να είναι 50% – 50% (με αποδείξεις μέσα στην οικογένεια και αυτό). Αλλά ας τσακωθούμε… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Μα δεν μπορεί “όντως” ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με το σπίτι του. Αν θέλει να το χτίσεις, χρειάζεται άδεια από την Πολεοδομία, αν θέλει να το επεκτείνει ή να το κατεδαφίσει, το ίδιο, αν θέλει να το κάνεις τουριστικό κατάλυμα, χρειάζεται άδεια από τον ΕΟΤ. Για να το χρησιμοποιήσει ως επαγγελματικό χώρο, πρέπει να κάνει αλλαγή χρήσης. Για να το νοικιάσει στην Airbnb πρέπει να το δηλώσει στην πλατφόρμα. ΕΝΦΙΑ δεν νομίζω να πληρώνουν πολλοί οικειοθελώς. Για να μη μιλήσουμε για τους περιορισμούς που τίθενται ιδιωτικά στα διαμερίσματα από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Αν το κράτος θέλει, μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ναι Κοντράριε το ξέρω 🙂
Παρ’ όλα αυτά, όσο αφορά στο αν θα το κάνει Airbnb, μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Δεν εξετάζουμε αν συμφέρει ή όχι, τώρα ή στο μέλλον.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Μα το αν συμφέρει η όχι είναι ο μόνος λόγος για να αποφασίσει αν θα το κάνει Airbnb. Δεν νομίζω να τον έπιασε ο πόνος μη δε βρουν κατάλυμα οι τουρίστες. Και αυτό λέει η κοπέλα: «Το airbnb διώχνει φοιτητές και μόνιμους κατοίκους και κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί». Με το «κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί» προφανώς εννοεί ότι το κράτος πρέπει να θεσπίσει αντικίνητρα, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, οι εποχιακοί εργαζόμενοι, οι μόνιμοι κάτοικοι κλπ. Επομένως η κοπέλα λέει -βασικά- “το κράτος πρέπει να επέμβει για να βοηθήσει τις αδύναμες ομάδες” και ο δεξιούρας λέει “όχι,… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Δεν διαφωνούμε πως υπάρχει πρόβλημα και πως χρειάζεται μια κάποια ρύθμιση το όλο θέμα. Ομως, όπως έχουν τώρα τα πράγματα, είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει με το σπίτι του. Δικαίωμα που του παρέχεται από το κράτος, παράλληλα με τις υποχρεώσεις που έρχονται μαζί με το ακίνητο, είτε είναι είτε δεν είναι νοικιασμένο, είτε πληρώνεται το ενοίκιο είτε δεν πληρώνεται. Δεν ξέρεις αν ο ιδιοκτήτης έχει άλλα εισοδήματα εκτός του ακινήτου και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τις “αδύναμες ομάδες” απλά επειδή έχει ένα σπίτι.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μπράβο roots ,συμφωνω πολυ με την αποψη σου.Και να πω οτι ενα ατομο που βαζει τις φωνες στο συντροφο του για αυτα τα θεματα (δεν ειναι κακο που διαφωνεις,αλλα να φωναζεις?),Οχι δεν ειναι εξυπνη και δυναμικη γυναικα ,αλλα μια τραμπουκα που δεν δεχεται μυγα στο σπαθι της.Προσωπικα με φρικαρουν οι φωνες ,δεν θα δεχομουν ποτε ο συντροφος μου να μου φωναζει.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Κορίτσι μου, απορώ πώς δεν σε έχει στείλει στη μαμά σου ο άνθρωπος αυτός. Ειλικρινά δεν τον σέβεσαι καθόλου και βλέπω πολλές ίσες αποστάσεις και στην απάντηση και στα σχόλια. Αν ύψωνε αυτός τη φωνή του, θα ήταν φαλλοκρατικό γουρούνι, αλλά τώρα εσύ είσαι η δυναμική. Πώς θα μπορέσεις να κάνεις χωριό μαζί του τη στιγμή που δεν μπορείς να συζητήσεις ήρεμα;

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Με τους μαλάκες που κυκλοφορούν έχουμε πια φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε ότι ο άντρας που απλά έχει μια βασική ευγένεια και σεβασμό είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας τύχει. Εγώ το καταλαβαίνω αυτό που λέει η κοπέλα το συζητάω πολλές φορές και με τις φίλες μου. Όλες έχουν φάει τόσα σκατά στη μάπα που έχουν απογοητευτεί και κατεβάσει πολύ τα στάνταρς τους. Σου λέει ”ε σε σύγκριση με τους άλλους είναι καλύτερος οπότε ας τον κρατήσω μην πέσω στον χειρότερο.” Και έχω πιάσει και εμένα την ίδια όταν την τελευταία φορά που είχα μπλέξει με έναν άντρα με… Διαβάστε περισσότερα »

Tokyo
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Tokyo

Sailor Earth πολύ σωστά τα λες. Έχω πιάσει κι εγώ τον εαυτό μου να καθομαι με κάποιον και το μόνο καλό που είχα να του προσάψω ήταν το ότι με φρόντιζε. Ε, κάπου εκεί κατάλαβα ότι με παρομοίασα με κανίς και η συνέχεια παει λέγοντας..

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Άραγε αυτό εννοούν τόσοι και τόσοι άντρες που διαβάζω ή ακούω να λένε ότι οι γυναίκες πλέον είναι ντίβες και κάρχιες; Ότι πλέον δε δέχονται τόσο εύκολα όσο παλιότερα το μισογυνισμό τους;

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μαριάννα αυτό ακριβώς. Οι γυναίκες όσο και να έχουμε απελευθερωθεί σεξουαλικά εξακολουθούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικές και επιλεκτικές από τους άντρες. Και έχουμε πολλούς λόγους για να μαστε έτσι. Όταν ακούμε γύρω μαςτόσα και τόσα αποτρόπαια βιασμοί, γυναικοκτονίες, κακοποιήσεις που γίνονται κι όταν κι εμείς οι ίδιες δεχόμαστε τόσες σεξιστικές συμπεριφορές καθημερινά και παράλληλα slut shaming λογικό το βρίσκω να ψάχνουμε για κάτι πιο συμβιβαστικό και “ασφαλές”. Οι άντρες δυστυχώς είναι χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι οπότε οι γυναίκες φυλάγονται περισσότερο αλλά κατεβάζουν και τα στάνταρς τους παράλληλα.

Lasitskene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μερικες φορες σκεφτομαι να φταιει το ενδεχομενο να εχουν εκεινοι πολυ χαμηλα στανταρ και οντως να μην αντιλαμβανονται τι παραπανω ζηταει μια γυναικα, περα απο το να εισαι καλος φιλος + να εχεις πεος.
Και στην ουσια το “δε θελετε καλα παιδια, και ολες πατε με μαλακες” δε βγαζει νοημα, γιατι αυτο σημαινει οτι η πλειοψηφια των γυναικων κακοποιειται στις σχεσεις της, και αντι να προβληματιστουν για ποιο λογο υπαρχουν τοσοι μαλακες, σου τη λεν και απο πανω που δεν συμβιβαστηκες στην δικη τους ελαχιστη καλοσυνη που θα σε προστατευε και καλα απ τους “κακους μαλακες” εκει εξω.

Alex Rainers
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Να χωρίζετε γιατί θα σας φάνε οι καβγάδες όλη μέρα. Και κυρίως γιατί πιστεύει ότι όποιος διαφωνεί μαζί του δεν σέβεται το άτομο του. Εσύ μην υψώνει τη φωνή σου κάθε φορά που διαφωνείς. Επειδή αισθάνεσαι οτ έχεις δίκιο δε σημαίνει ότι και οι άλλοι πρέπει να πειστούν από την εμβέλεια του συναισθήματος σου. Α και κάτι που μου είπαν πρόσφατα. Αν δεις ότι κάθε φορά υψώνει τη φωνή σου σε κάποιον ίσως αισθάνεσαι ότι αυτός δε σε ακούει. Αν δε σε ακούει ενεργά ο σύντροφος σου θα πρέπει ν αλλάξεις σύντροφό. Α και θα λέγαμε τα ίδια για γυναίκα… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Δεν σέβεσαι την άποψή του και φωνάζεις επειδή νομίζεις πως έχεις το αλάθητο. Νομίζω πως το λάθος μέρος του ζεύγους παραπονιέται.

Sober day
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όπως είπε και η α μπα δεν είναι όλες οι απόψεις το ίδιο άξιες σεβασμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι τρεις απόψεις επιλέγουν να αγνοούν την αντικειμενική πραγματικότητα επειδή αυτή δεν επιβεβαιώνει τις αξίες του συγκεκριμένου ατόμου. Η δυστυχία που φέρνει η παραμονή σε μια κακή σχεση, οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων και τα προβλήματα στέγασης που προκαλεί το airbnb είναι πραγματικότητα και αν κάποιος αρνείται να τη δει γιατί δεν επαληθεύει την πίστη του στην ιερή οικογένεια, την Αγία Ιδιοκτησία και τα θέαρεστα προνόμια του φύλου ε, σε φέρνει λίγο στα όριά σου. Αν κάποιος έρθει ήρεμα και… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Τώρα συγκρίνεις το αν έγινε το ολοκαύτωμα με το αν κάποιος μπορεί να διαχειριζεται όπως θέλει ο ίδιος την ακίνητη περιουσία του. Μάλιστα…

Sober day
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να διαχειρίζεται την περιουσία του σύμφωνα
Με το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. Όταν μια πλατφόρμα είναι ακόμα νομικά αρρυθμιστη λογικό να δημιουργούνται τα αντίστοιχα προβλήματα που οφείλουν να συζητηθουν και να αντιμετωπιστούν με νομικούς περιορισμούς γιατί αυτή είναι η λειτουργία της πολιτειας να προστατεύει τα δικαιώματα όλων και Όχι μόνο των ιδιοκτητων. Αυτό είναι το debate και όχι αν κάποιος έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται “όπως θέλει ” την περιουσία του. Αν το “όπως θέλει” είναι παράνομο φυσικά δεν μπορεί.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Είναι νόμιμο το airbnb, τα εισοδήματα δηλώνονται στην ΑΑΔΕ κανονικότατα. http://www.kathimerini.gr/980608/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pws-forologeitai-h-oikonomia-diamoirasmoy-akinhtwn-gnwsth-ws-airbnb. Παράνομο είναι να μην δηλώνεις τα εισοδήματά σου και γίνονται έλεγχοι με πρόστιμα.

hcnok
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μόλις μάθαμε πως ένας άνθρωπος που δέχεται τις διαφορετικές γνώμες ενώ ταυτόχρονα παραμένει ευγενικός και ήρεμος είναι δεξιούρας, ενώ εκείνη που προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της έχει πολύ χαμηλά τον πήχη και πρέπει να βρει κάτι καλύτερο. Φυσικά τα γράφω όλα αυτά γιατί είμαι μισογύνης/σεξιστής/φασίστας/εκπρόσωπος της πατριαρχείας… τι άλλο είναι της μόδας τώρα? α και ομοφοβικός. Όχι γιατί έχει χαθεί η μπάλα.