Αγαπητή «Α, μπα»: Αυτό που με ενοχλεί είναι πως τα λόγια τους δεν ταυτίζονται με τις πράξεις τους

Να δώσω τόπο στην οργή και να συνεχίσω να κάνω παρέα μαζί του, παρόλο που δε θέλω, ή να ξεκόψω τελείως από όλη την παρέα, εφόσον αυτοί συνεχίσουν να κρατάνε επαφές;

Αγαπητή Α,Μπα, φέτος είναι το πρώτο μου έτος στη σχολή. Νέα πόλη και νέες γνωριμίες για μένα. Στην καινούργια μου παρέα, λοιπόν, είναι ένα αγόρι, με το οποίο έκανα σεξ ένα βράδυ και το επόμενο πρωί. Το πράγμα δεν συνεχίστηκε, διότι μου είπε πως θέλει να παραμείνουμε φίλοι, με την δικαιολογία ότι δεν θέλει να συνάψει σχέση με κορίτσι της σχολής. Εγώ το δέχτηκα. Μία εβδομάδα αργότερα, με πρόφαση το διάβασμα, πήγε στο σπίτι μιας άλλης κοπέλας απο την παρέα και σχολή μας και της την έπεσε χύμα. Εκείνη δεν ανταποκρίθηκε και μου είπε κατευθείαν για το γεγονός. Εγώ εκνευρίστηκα ελάχιστα, αλλά συνέχισα την παρέα μαζί του κανονικά, καθώς δεν ένιωθα κάτι για εκείνον πλέον. Κάποιες μέρες αργότερα, μαθαίνω από την κοπέλα αυτή ότι της στέλνει μηνύματα, συνεχίζοντας να την φλερτάρει, και μάλιστα προσπαθώντας να την πείσει πως εγώ επεδίωξα εκείνο το σκηνικό μεταξύ μας, ΄΄στριμώχνοντάς΄΄ τον, και πως το έκανε υπό την επήρεια του ποτού. Επειδή δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, θύμωσα μαζί του. Σε αυτό είχα και την υποστήριξη εκείνης της κοπέλας, καθώς και της υπόλοιπης παρέας. Όμως, ενώ λένε πως θα κόψουν επαφές μαζί του, συνεχίζουν να του μιλάνε λέγοντας σε μένα να το δούμε καλύτερα μετά την λήξη καραντίνας από κοντά. Αυτό που με ενοχλεί είναι που τα λόγια τους δεν ταυτίζονται με τις πράξεις τους, ενώ τους έχω εξηγήσει ότι αν θέλουν μπορούν να συνεχίσουν να του μιλάνε, παρόλο που εγώ αποφάσισα να σταματήσω. Πολλές φορές νιώθω ότι είμαι απόλυτη και κακιά όταν τους λέω τα πράγματα ευθέως, αλλά μόνο έτσι καταλαβαίνουν τη θέση μου. Να δώσω τόπο στην οργή και να συνεχίσω να κάνω παρέα μαζί του, παρόλο που δε θέλω, ή να ξεκόψω τελείως από όλη την παρέα, εφόσον αυτοί συνεχίσουν να κρατάνε επαφές;

-Κλειώ

Μετά την καραντίνα θα δεις κι εσύ αν χρειάζεται να κάνεις παρέα μαζί τους ή όχι.

Πάντως, πρέπει πρώτα να αποφασίσεις αν σε ενοχλεί που του μιλάνε ή όχι, και να λες αυτό που πιστεύεις, και όχι το ανάποδο με την ελπίδα ότι θα επικρατήσει το «σωστό» (που είναι αυτό που θέλεις). Σε ενοχλεί και ότι τα λόγια τους δεν ταυτίζονται με τις πράξεις τους, και ότι προτιμούν να δυσαρεστήσουν εσένα παρά αυτόν, παρόλο που αυτός έχει άδικο. Και έχεις δίκιο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

58 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
9 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
Joan of ArcOcelotoςleeAngry Angiecalamity jane Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Aχ αυτές οι αμήχανες φοιτητικές παρέες του πρώτου έτους, που πρέπει όλοι να κάνουν παρέα με όλους, μπουλούκια, και να παίρνουν απο κοινού αποφάσεις! Καθόλου δεν μου έχουν λείψει.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πρώτο έτος είσαι, η παρέα που βρήκες δεν είναι απαραίτητα η σωστή. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν καλύτερες παρέες εκεί έξω.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάντως το έχω παρατηρήσει κι εγώ με πολλές γυναίκες: κάνει η γυναίκα την παπ@#@#α την κολλάνε στον τοίχο, την κάνει ο άντρας κάπως βρίσκουν δικαιολογίες με κάποιον τρόπο και κάπως τη βγάζει λάδι. Τι φάση;

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για την ακριβεια: κάνει τη βλακεία η γυναίκα φταίει η γυναίκα. Κάνει τη βλακεία ο άνδρας, φταίει η γυναίκα.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Α, το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι δεν ανακάλυψα την Αμερική…(κι έλεγα μήπως είναι ιδέα μου, κάποιο είδος, “φεμινιστικής μανίας καταδίωξης”…)

Κεραμιδί Κεραμιδόγατα
Μέλος
Συμμετέχων

Ο ορισμός της δυσλειτουργικής ομάδας είναι αυτή η παρέα… Αλλά και εσύ μήπως είσαι λίγο μπερδεμένη; Αυτοί γιατί να σταματήσουν να τον κάνουν παρέα; δεν είναι η δουλειά τους να σε ‘υπερασπιστούν’ ή να πάρουν το μέρος κάποιου… Οι παρέες των ενηλίκων δεν είναι σαν του σχολείου (BFFE κλπ) μπορείς να κάνεις παρέα με μερικά άτομα που συμπαθείς και όχι με τον συγκεκριμένο, να πηγαίνεις σε κάποιες δραστηριότητες της παρέας που δεν είναι αυτός, να βρεις άλλες παρέες εντός ή εκτός σχολής… ότι σε βολεύει και σε κάνει να περνάς ευχάριστα δεν είναι καταναγκαστικό έργο η παρέα! Αλλά ούτε και… Διαβάστε περισσότερα »

Joan of Arc
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν τους αφορά τι παίχτηκε μεταξύ τους, τους αφορά όμως αν λέει ψέματα σε αυτούς για την κοπέλα, που είναι και δικής τους φίλη. Εγω, αν κάποιος μου έλεγε ψέματα για φίλη ή φίλο μου θα προτιμούσα να κόψω επαφές, πρώτον από σεβασμό στο άτομο που διαβάλλεται και δεύτερο για δική μου προστασία, αφού ένα άτομο που ψεύδεται θα μπορούσε να το κάνει κάλλιστα εις βάρος μου

μαύρη μπίρα
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το ότι δεν σε υποστηρίζουν έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλουν να χαλάσουν τη ζαχαρένια τους και προτιμούν να μην σπάσουν τα αυγά, οπότε κρατάνε επαφές και με εσένα και εκείνον. Νομίζω ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που δεν παίρνουν θέση όταν χρειάζεται και θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Εσύ θέλεις να έχεις κοντά σου άτομα με αυτό το χαρακτηριστικό;

Joan of Arc
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εν τω μεταξύ αν δεν παίρνεις θέση, στην ουσία έχεις πάρει, γιατί η σιωπή θα ευνοήσει περισσότερο τη μία πλευρά από τη άλλη (συνήθως)

calamity jane
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι φίλοι σου επιλέγουν έδαφος, σιωπηλά αλλά επιλέγουν.
Ελπίζω τώρα που έχει λήξει η καραντίνα να κάνεις και εσύ τις επιλογές σου.
υγ: για να μην πω για τον γελοίο τύπο που βρήκε το τραγικό επιχείρημα του ποτού προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη του στην φίλη σου.

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ισως μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην ενήλικη ζωή είναι οι υποσχέσεις που δίνονται για πράξεις και δε πραγματοποιούνται: “ναι θα σε βοηθήσω ρε πες μου πότε θέλεις”, να θα βγούμε να στ@ν γνωρίσω άμεσα”, “άμα κανονίσουμε, θα σου πω”. Ο Καζαντζάκης απάντησε σωστά στο ζήτημα.

Οσο για τη γράφουσα η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να κόψει την παρέα μαζί τους αλλά μάλλον αυτή θα χάσει και και φαίνεται από το γεγονός ότι προβληματίζεται αρκετά να το κάνει ώστε να στείλει την ερώτηση.

lee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Του μίλησες ποτέ ευθέως για το ότι είπε ψέματα για σένα στις φίλες σου; Μεταξύ σας εννοώ, όχι να στήσεις δικαστήριο με τις άλλες παρούσες. Δεν το λες ξεκάθαρα αλλά έχω την άισθηση ότι θες να βάλεις μπροστά τις άλλες για να πάρεις το αίμα σου πίσω αλλά χωρίς εσύ να έχεις το θάρρος να τον φέρεις προ των ευθυνών του και να του ζητήσεις το λόγο για το ότι διαστρέβλωσε το όνομά σου. Ίσως εκεί να σκαλώνει το πράγμα… Βρες το θάρρος να τον αντιμετωπίσεις και από κει όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Ocelotoς
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

H παρέα σου επιλέγει έμμεσα εκείνον γιατί τους είναι πιο εύκολο αυτό από το να θυμώσουν με κάποιον που δεν τους έχει κάνει κάτι προσωπικό ασχέτως αν αυτά που λέει για σένα (και στις άλλες κοπέλες) “φωνάζουν” πόσο μ@λ@κ@ς είναι γενικά σαν άνθρωπος.
Δεν χρειάζεται να είσαι το κουλ τυπάκι που δεν κρατάς κακίες κλπ για να είσαι αποδεκτή.Ο τύπος έχει πει ξεκάθαρα πως τον εκμεταλλεύτηκες και το έχει κάνει μεθοδικά. Αν δεν θες να κάνεις παρέα μαζι τους ,μην κάνεις.Αν πάλι θέλεις την παρέα τους και είναι και αυτός τότε μπορεις να κρατήσεις τυπικές σχέσεις και όχι διαπροσωπικές μαζί του.

Angry Angie
Μέλος
Συμμετέχων

Δυστυχώς από μικρές μας μαθαίνουν να μην εκδηλώνουμε τα συναισθήματα θυμού, ακόμα και όταν κραυγαζει η αδικία σε βάρος μας. Πρέπει να είμαστε πάντα γλυκές, χαρούμενες και υποχωρητικες, ως γυναίκες.
Φαντάζομαι ότι και η γραφουσα γαλουχήθηκε με αυτές τις αρχές, και τώρα στα 18 της αναρωτιέται αν είναι υπερβολή που νευριάζει με την ανώριμη συμπεριφορά του λεγαμενου και των “φίλων” της! Κορίτσι μου, για μένα μην ασχοληθείς ξανά ούτε μ αυτόν ούτε με την ευρύτερη παρέα.

Ocelotoς
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ακριβώς αυτό! Γλυκές και χαρούμενες γιατί αν δείξεις πως είσαι για καιρό ενοχλημένη με κάτι είσαι κομπλεξική.