Αγαπητή «Α, μπα»: Αρνήθηκε να πάμε για καφέ γιατί δεν θέλει να μας δουν μαζί

Θίχτηκα

Αχ Λένα μου, ξέρω τι θα πεις αλλά εγώ θα το ρωτήσω. Έχουμε σχέση εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτός μικρότερος και μένει με τους γονείς του σε κοντινή επαρχιακή πόλη. Εγώ διαζευγμένη με δύο παιδιά. Έχουμε όμορφη σχέση ,τις μέρες που φεύγουν τα παιδιά μου από το σπίτι και πηγαίνουν στον πατέρα τους έρχεται και μένουμε μαζί και αυτό γίνεται κάθε εβδομάδα για δύο βράδια. Δουλεύουμε και μαζί οπότε περνάμε πολλές κοινές ώρες .Αυτός επαγγελματικά δεν είναι σε σταθερή βάση οπότε δεν θέλει να προχωρήσει στα προσωπικά του εάν δεν βρει κάτι μόνιμο και μαζεύει και χρήματα μήπως και κάνει κάτι δικό του. Εγώ δεν θέλω απαραίτητα επισημοποίηση ,είμαι προς το παρόν καλά με αυτό που έχουμε γιατί εισπράττω αυτά που θέλω συναισθηματικά .Περιστασιακά μου κάνει και λόγο για το μέλλον και ότι θα ήθελε να είμαστε μαζί αν αλλάξουν οι οικονομικές συνθήκες . Τί προέκυψε λοιπόν. Επέστρεφα από ένα ταξίδι και θα περνούσα από την πόλη του. Τού πρότεινα να βρεθούμε για καφέ σε ένα μαγαζί για να ειδωθουμε. Αρνήθηκε γιατί δεν θέλει να μας δουν μαζί και το μάθουν οι γονείς του. Και δεν θέλει να κάνει ανακοινώσεις και να δίνει απαντήσεις για τα προσωπικά του θέματα. Εγώ θίχτηκα. Ξέρω σίγουρα ότι δεν παίζει κάτι άλλο και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για μένα. Όμως αυτή την άρνηση την πήρα σαν απόρριψη. Λέει ότι δεν κυκλοφορούσε γενικότερα και με προηγούμενες σχέσεις του πολύ πολύ. Όμως μιλάμε για έναν καφέ. Και το έκανε ολόκληρο θέμα. Και τώρα μου έχει κολλήσει και δεν μπορώ να το ξεχάσω. Σήμερα πάλι μαλώσαμε γι αυτό. Και λέει ότι είμαι υπερβολική. Και ότι αυτός απλώς είναι μαζεμένος με τα προσωπικά του. Όμως εγώ πληγώθηκα γιατί νιώθω ότι τελικά είμαι για περιορισμένη χρήση στο μυαλό του. Τόσο περιορισμένη που ένας καφές στα μέρη του δεν μου επιτρέπεται μαζί του. Είμαι υπερβολική ;

-Εμπάργκο

Το «είμαι υπερβολική» το έγραψες επειδή το εννοούσες, ή επειδή είναι το ανεπίσημο αντι-μάντρα του ‘Α μπα;’

(Μπορεί να μας φτιάξει κάποιος ένα gif «δεν είσαι υπερβολική»;)

Πληγώθηκες, πήρες κάτι ως απόρριψη, τελεία και παύλα. Δεν γίνεται να σου πει άλλος ότι δεν έχεις δικαίωμα να νιώθεις όπως νιώθεις. Το «είσαι υπερβολική» από τους άντρες της ζωής σου σημαίνει «δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με αυτό που νιώθεις, είσαι μόνη σου σε αυτό το θέμα». Λες να είσαι υπερβολική που σε απασχολεί αν τον απασχολεί το πώς νιώθεις; Λοιπόν, δεν είναι αυτονόητη η απάντηση. Θα μπορούσε, υπό συνθήκες, να μην σε ενδιαφέρει πώς νιώθει για κάτι (όπως δεν ενδιαφέρει κι αυτόν). Όμως, σε ενδιαφέρει – άρα σε αυτό το θέμα, διαφέρετε. Διαφωνείτε.

Λες «εγώ δεν θέλω απαραίτητα επισημοποίηση». Από την αντίδραση σου σε αυτό που συνέβη, φαίνεται ότι, τελικά, θέλεις. Επισημοποίηση δεν είναι μόνο ο γάμος. Είναι και ένας καφές σε δημόσιο χώρο. Άλλου τύπου, πολύ πιο περιορισμένη, αλλά είναι κάποιου είδους δήλωση σε ένα μικρό μέρος που τα νέα κυκλοφορούν αστραπιαία. Δεν έχει σημασία αν είναι πραγματικός ο κίνδυνος να τον δουν και να το πουν στους γονείς του (πιθανότατα είναι), αλλά πώς τον αντιλαμβάνεται ο ίδιος, πώς νίωθει ακόμα και απέναντι στο ενδεχόμενο. Εσένα πώς θα σου φαινόταν αν ήξερε ας πούμε ο πρώην άντρας σου για τη νέα σου σχέση; Αν αδιαφορείς, σημαίνει ότι είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από τον φίλο σου. Για την ώρα, βρισκόσαστε σε διαφορά φάσης.

Δεν αμφιβάλλω ότι δείχνει ενδιαφέρον και τα λοιπά και τα λοιπά. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να μην θέλει να σε βάλει στη ζωή του με τον τρόπο που θα ήθελες. Όχι ακόμα; Όχι γενικώς; Αυτός λέει, όχι ακόμα.

Θα έλεγα ότι δεν έχει νόημα να το συζητήσεις άλλο. Είναι αυτό που είναι: δεν θέλει να μάθουν οι δικοί του για σένα, δεν θέλει ούτε την ελάχιστη πιθανότητα να το μάθουν από άλλον. Σου το είπε, άλλωστε. Αποφάσισε πώς αισθάνεσαι γι’αυτό, και πράξε αναλόγως.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

28
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
23 Συντάκτες σχολίων
full filmikro mou pioniAllesGoedSiaΕντελβάις Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
mumu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

εφτασέεειιι!comment image

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

αααα είναι πάρα πολύ ωραίο!!!!

MarinaK
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

AAA!Εβαλες και τα χρώματα του αμπα για φόντο!τέλειο!!

mumu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ευχαριστώ! 😁

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Στα 23 μου έβγαινα με έναν 33αρη που έμενε στο πάνω διαμέρισμα από την μητέρα του. Μια φορά που βρήκα πάρκινγκ ακριβώς κάτω από το σπίτι του, μου είπε καλύτερα να μη τον περιμένω από κάτω γιατί δε θέλει να μας δεί μητέρα του. Εκνευρίστηκα, μου τα μπουρδουκλωσε ότι η μητέρα του είναι παλαιών αρχών και αν μάθει κάτι θα πιέζει για γάμο και το εχαψα. Δεν πέρασε βδομάδα και η μητέρα του μπήκε με δικό της κλειδί στο διαμέρισμα του, ενώ ήμασταν στο μπαλκόνι και άρχισε να μου λέει ότι θα με κλειδώσει στο μπαλκόνι και να κρυφτώ για… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Η πρώην του γιου σας” 😂😂😂 Epic

full fil
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

κλαπ κλαπ κλαπ!!!

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Όχι παιδιά. Ειλικρινά, όχι. Σοβαρός ενήλικας που δεν πάει για καφέ με άλλον ενήλικα για να μην το μάθουν οι γονείς του, όχι. I ‘ve been there, ξέρω τι λέω. Κρύβεται πολύ μεγάλο πρόβλημα από πίσω. Μεταβολή όπως είσαι, σίγουρα, πολύ σίγουρα, σου αξίζουν περισσότερα από αυτό.

Mara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με ποσα λιγα συμβιβαζομαστε οι γυναικες απλα για να εχουμε καποιον διπλα μας. Η πλεον καθημερινη ιστορια

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Όταν έχεις μια σχέση που είσαι τέρμα χαρούμενος γι’αυτήν και νιώθεις γεμάτος, θέλεις να το πεις στα πέρατα του κόσμου και δεν μιλάω για ακραίους έρωτες. Δεν περνάει καν από το μυαλό σου να μην βγεις για έναν καφε μη σε δει η μαμά, αυτά τα κάνουν τα 15χρονα.
Σίγουρα έχει χωνέψει πλήρως το ότι έχεις 2 παιδιά; Γιατί μου φαίνεται σε κρύβει για να μην το μάθει η μαμά του.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Είστε ενάμιση χρόνο μαζί (χρόνο όχι μήνα) και ακόμα το κρύβει; Εκτός αν οι γονείς του είναι ιδιαίτερα παρεμβατικοί εγώ ακούω τεράστιες καμπάνες. Όπως λέει και η Λένα κι ο καφές σε δημόσιο χώρο είδος επισημοποίησης είναι που εσύ το θες κι αυτός όχι και τα ασταθή οικονομικά δεν είναι δικαιολογία. Εγώ έχω την υποψία ότι επειδή είναι κι από μικρή επαρχιακή πόλη δεν θέλει να μαθευτεί ότι τα έχει με μια μεγαλύτερή του, χωρισμένη και με παιδιά γιατί στην επαρχία ίσως να είναι τζιζ αυτό. Γι αυτό καίγεται μην το μάθουν και οι γονείς του. Δεν είσαι καθόλου υπερβολική… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν θέλει να το μάθουν οι γονείς του με τους οποίους μένει κιόλας. Όταν λες μικρότερος, εννοείς 18 ας πούμε;
Σε όλη μου τη ζωή, όποιος γκόμενος μου είπε “δεν θέλω να το μάθουν ακόμα οι γονείς μου”, ήταν απλώς περαστικός. Ούτε ένας από αυτους δεν θέλησε να το μάθουν οι γονείς του αργότερα. Αντίθετα, οι άνθρωποι που γουσταραν πολύ, με είχαν γνωρίσει σε φίλους και γονείς τον πρώτο μήνα. Χαλαρά και αβίαστα.
Έχω την εντύπωση ότι είσαι πολλά βήματα μπροστά από το σύντροφο σου.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ε καλά κι αυτός…δεν μπορεί να πει ότι ήρθε μια συναδελφισσα στην πόλη και πήγαμε για καφέ; Με όσους βγαίνουμε για καφέ τα έχουμε κιόλας; Εγώ θα εκνευριζομουν.
(Γενικό σχόλιο. Καλά τα λέει η Άμπα αλλά πολλές φορές όλα αυτά είναι ασκήσεις ζεν ανώτατου επιπέδου! Ουφ!)

KalaKrasa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

comment image

mikro mou pioni
Επισκέπτης
Συμμετέχων
mikro mou pioni

αυτο μεγκανοφερνει κομματακι για κουνηθηκα λιγο παραπανω;

EleonoraTora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επειδή μάλλον δεν έχεις ζήσει σε μικρότερη πόλη, να σε ενημερώσω ό,τι όταν μαθεύεται κάτι τέτοιο, όταν δηλ. βγει “βρώμα” για το ποιος με ποιον, που, πότε, κλπ. οι γείτονες, γνωστοί, ο περιπτεράς, η κυρά Μαρία από απέναντι, ο σκύλος του μπατζανάκη του χασάπη σου και τα κουτάβια του μαζί θα τα κάνουν τσουρέκια σε όλο σου το σόι, σε συγγενείς και στους γονείς σου, και φυσικά το σκατό θα “κυλίσει” και σε σένα, όταν θα έρθουν οι δικοί σου να σου ζητήσουν τα ρέστα. Δεν δικαιολογώ καμία τέτοια συμπεριφορά ούτε την βρίσκω σωστή. Καταλαβαίνω όμως όταν κάποιος δεν αντέχει… Διαβάστε περισσότερα »