Αγαπητή «Α, μπα»: Από πού να αντλήσω αυτοπεποίθηση;

Πώς γίνεται να επιλέξω κάποιον που δεν επιλέγει εμένα;

Α,μπα, πολλές φορές έχετε γράψει εσύ και οι σχολιαστές ότι είναι λάθος η αντίληψη και η προσδοκία που έχουμε πολλές γυναίκες να μας επλέξει κάποιος,έτσι ώστε να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή μας και να αποδειχθεί ότι είμαστε καλύτερες από τις υπόλοιπες.Ως προς το δεύτερο συμφωνώ,όμως έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με το πρώτο.Δηλαδή η αυτοπεποίθηση μας δεν αυξάνεται πέρα από τα κατορθώματα μας και από την προτίμηση κάποιου προς το πρόσωπό μας; Αρκετές φορές,επίσης έχετε γράψει πως πρέπει εμείς να επιλέγουμε και όχι να μας επιλέγουν.Πώς γίνεται όμως να επιλέξω κάποιον που που δεν επιλέγει εμένα; Εγώ,ας πούμε,που είμαι μικρή (φοιτήτρια) και δεν έχω καταφέρει κάτι για το οποίο θα μπορούσα να είμαι υπερήφανη,από πού να αντλήσω αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που όχι απλά δεν με πλησιάζει κάποιος,αλλά ούτε καν με κοιτάει;

Δέσποινα

Από άλλες κατακτήσεις, προσωπικές, που δεν έχουν σχέση με τα γούστα του κάθε τυχόντα. Για σένα που είσαι μικρή (φοιτήτρια) οι κατακτήσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι στον ακαδημαϊκό χώρο που κινείσαι, για να μην πω ότι θα έπρεπε να είναι. Αν δεν έχεις καταφέρει κάτι για το οποίο θα μπορούσες να είσαι περήφανη, δούλεψε για να το κατακτήσεις. Μην περιμένεις να σε κοιτάξει κάποιος για να αντισταθμίσεις την έλλειψη προσπάθειας ή φιλοδοξίας.

Η αυτοπεποίθηση σαφώς και αυξάνεται από την προτίμηση κάποιου προς το πρόσωπο μας, μόνο που αυτός ο κάποιος πρέπει να είναι κάποιος που αξίζει αυτή την τιμή, και όχι ο οποιοσδήποτε που έτυχε να μας ρίξει μια ματιά (ή έτυχε να μας αρέσει ή να ερωτευτούμε ακόμα. Επειδή ερωτευτήκαμε κάποιον, δεν σημαίνει ότι αυτός ο κάποιος αξίζει τέτοια ιεράρχηση στη ζωή μας, μπορεί να έχουμε ερωτευτεί πολύ ακατάλληλο άνθρωπο.)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
Open SMafaldaKaterinio M.Να το συζητήσουμε Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αυτοπεποίθηση δε θα αποκτήσεις ποτέ ,όσες κατακτήσεις κι αν έχεις , αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Το χω δει να συμβαίνει σε πολύ όμορφη φίλη, μια χαρά την προσέχουν αλλά ξέρεις που επικεντρώνεται κάθε φορά; Στο χωρισμό με τον κάθε τυχαίο μαλακά που έμπλεξε και καταλήγει στο ότι θα μείνει μια ζωή μόνη της, κι τι έχουν οι άλλες που τις θέλουν και δεν έχει αυτή. Παράνοια σκέτη.

user
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Καταλαβαίνω ίσως το σκεπτικό πίσω από την απάντηση αν το δω σαν προσπάθεια να ενισχύσει κανείς την αυτοεκτίμηση ενός νέου κοριτσιού μέσα από προσωπικά επιτεύγματα.Ωστόσο με εκπλήσσει λίγο , απ τη στιγμή που δε συμφωνώ με τις εικόνες που ανεβάζει συχνά (με επικριτική διάθεση προς το περιεχόμενό τους το) “Ναι είσαι μισογύνης ‘ με διαβαστερές VS bimbo και γνωρίζω οτι και σ αυτό το σαιτ εδώ έχει γίνει λόγος για αυτές τις απλουστεύσεις, Κατ αρχήν ήδη από την πρώιμη εφηβική ηλικία ο άνθρωπος έχει βρεθεί ικανός να διαχωρίζει την αυτοεκτίμησή του σε τομείς, πχ :ακαδημαϊκός (κ αυτός σε υποτομείς πχ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συνδέεις την αυτοπεποίθηση με τα επιτεύγματα. Αλλά τι είναι τα επιτεύγματα; Το καπιταλιστικό σύστημα , μέσα στο οποίο ζούμε , έχει κάποιους κανόνες, οι οποίοι είναι , “πετυχαίνω” άρα αξίζω άρα υπάρχω. Έχουμε καταφέρει να προηγείται η επιτυχία της ύπαρξης, ενώ το φυσικό και γι αυτό ορθό, είναι ότι χωρίς την ύπαρξη δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα επόμενο. Είναι κοινή λογική ή μαθηματικά , πες το όπως θέλεις. Λες είσαι φοιτήτρια και δεν έχεις πετύχει τίποτα αξιόλογο. Μα είσαι 20 κάτι, τι ακριβώς αξιόλογο θέλεις να πετύχεις; Εγώ είμαι 47 και πάλι δεν έχω πετύχει τίποτα αξιόλογο. Τι είναι το… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να είμαστε σε ΘΕΣΗ να επιλέγουμε και όχι να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να μας επιλέξουν. Φυσικά και δεν είναι κακό να μας επιλέξουν πρώτοι, έτσι είναι οι έρωτες, κάποιος βλέπει τον άλλο πρώτο και τον προσεγγίζει. Το πρόβλημα είναι ότι μας έχουν μάθει ότι ο άντρας είναι αυτός που πρέπει να επιλέγει και όχι η γυναίκα. Και όσο κι αν αυτό το στερεότυπο σιγά σιγά καταρρίπτεται, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Το να είσαι σε θέση να επιλέγεις σημαίνει να ξέρεις καλά τον εαυτό σου, να τον αγαπάς, να ξέρεις τα θέλω σου, ποιος τύπος συντρόφου σου… Διαβάστε περισσότερα »

Now or never
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ σωστά τα λέει η Λένα! Malfada θα συμφωνήσω παρά πολύ με την τελευταία σου παράγραφο αν είσαι ενδιαφέρον άτομο και με αυτοπεποίθησή αυτό φαίνεται και προς τα έξω, τι γίνεται όμως όταν έχεις επιλέξει ποιόν θες και αυτός είναι στον κόσμο του αλλά εσύ ξέρεις τι θες 🤔

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αν μας ήθελαν πάντα αυτοί που θέλαμε θα είχαμε λύσει αυτόματα όλα τα γκομενικά μας! Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένας κατάλληλος για μας που αξίζει να χάσουμε όλο μας τον χρόνο ακόμα κι αν είναι στον κόσμο του. Ίσα ίσα που αν είναι στον κόσμο του, μάλλον δεν είναι και τόσο κατάλληλος. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να βλέπουν ως “κατάλληλους” τους έρωτες χωρίς ανταπόκριση, κι είναι κι αυτό άλλο ένα θέμα αυτοπεποίθησης…

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Καταρχάς επιβιωσες, δεν είναι και λίγο για τη σύγχρονη Ελλάδα 💃
Πάντα η καλή μου η θεία έλεγε: ” ποτέ δεν ξέρεις τι είναι ζηλευτό επάνω σου ” και είχε δίκιο.
( Βέβαια το έλεγε για το μάτι, άσχετο, αλλά μια χαρά κολλάει κι εδώ👁)
Μια χαρά κοπέλα μ ακούγεσαι: φοιτήτρια, νέα, με ανησυχίες και προβληματισμούς , που συζητας τα θέματα σου . Αν θες επιβεβαίωση , έχεις τη δική μου : μια χαρά μου ακούγεσαι, συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς👌

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Σε κάποιες περιπτώσεις το να σε επιλέξει ένας άντρας μπορεί να είναι αιτία όχι να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση σου, αλλά να μειωθεί. Αν εμένα πχ. ένας άντρας με ομοφοβικές, μισογυνίστικες, ρατσιστικές απόψεις μου έλεγε: “Πιστεύω ότι είσαι η κατάλληλη γυναίκα για να κάνω μαζί σου οικογένεια.” θα αναρωτιομουν τι κάνω λάθος και με συμπαθεί ένας τέτοιος άνθρωπος.

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Οι κατακτήσεις σε κολακεύουν.
Η πραγματική αυτοπεποίθηση πηγάζει από την ασφάλεια που νιώθεις για τον εαυτό του, κάτι το οποίο στο περνάει αρχικά η οικογένεια σου και ενισχύεται στην συνέχεια από τα πράγματα που έχεις καταφέρει μόνος σου.

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ο ψυχολόγος μου μου είπε ένα ωραίο κόλπο για την αυτοπεποίθηση, κάνε μια λίστα με πράγματα που ξεκινάνε με την πρόταση ” Είμαι αρκετά καλή για…..”, “Μ αρέσει αυτό το συγκεκριμένο πράγμα που κάνω/ που έχω πάνω μου κλπ”. Στην συνέχεια μιας και είσαι μικρή φοιτήτρια σου προτείνω να κάνεις πρακτικές, βοηθάνε και στο βιογραφικό και την απόκτηση εμπειρίας, αλλά και αρχίζεις να ολοκληρώνεις πράγματα, να κάνεις καινούργια πράγματα και πολλά άλλα που βοηθάνε σε αυτό. Τρίτον, για τογκομενικό κομμάτι έχει συμβεί σε όλους το θέμα είναι να πεις ε και; Δηλαδή οκ δεν θα αρέσουμε σε όλους, αλλά τι… Διαβάστε περισσότερα »

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Αν με θυμηθώ σε εκείνες τις ηλικίες… ωραία όλα αυτά που λέμε αλλά την αυτοπεποίηθηση που μου έδωσε ένα επιτέλους σωστό κούρεμα (που ήμουν σαν τον βαμβακούλα πριν), οι ανταύγες και το σωστό για τα κιλά μου ντύσιμο (πόσες φωτογραφίες έσκισα μέχρι να καταλάβω τον σωματότυπό μου…) δεν μου τα έδωσαν ούτε οι βαθμοί ούτε οι γκόμενοι ούτε εκείνοι των οποίων την γνώμη εκτιμούσα. Ετεροκαθορισμός στο μέγιστο; Μπορεί. Ίσως όμως να είναι η αυτοπεποιήθηση που αντλείται όταν συναντιέσαι με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου (έστω και εμφανησιακά), και παίρνεις βαθύ κουράγιο για την δουλειά που χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα.

Alex Rainers
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Η αυτοεκτίμησή ανεβαίνει από τα λόγια των ανθρώπων που εκτιμούμε εμείς και μας εκτιμούν κι αυτοι.
Ποιους θαυμαζεις; το αφεντικό σου στη δουλεια; τη μαμα σου; τον καθηγητη σου;
Αυτοί έχουν να πουν καλά λόγια για σένα; Για το εργασιακό σου ήθος τη δημιουργικότητα την ποιότητα της δουλειάς σου το μυαλό σου;