Αγαπητή «Α, μπα»: Αν προχωρήσω, θα τον ξεχάσω;

Κάποιες φορές μας τσούζει επειδή αγαπάμε ακόμα

Δεν μας τσούζει πάντα επειδή ο άλλος έχει προχωρήσει, ενώ εμείς όχι (λες και κάνουμε κόντρα). Κάποιες φορές μας τσούζει επειδή αγαπάμε ακόμα. Και επειδή ο άλλος προχώρησε σημαίνει λίγο-πολύ ότι πια δεν έχουμε ελπίδα μαζί του. Ερχόμαστε, δηλαδή, αντιμέτωποι με την πραγματικότητα την οποία πριν αποφεύγαμε να δούμε, γιατί πιστεύαμε ότι, αφού είναι μόνος του υπάρχει ακόμα ελπίδα. Οπότε, η λύση «αν προχωρήσεις κι εσύ, θα τον ξεχάσεις» είναι λύση; Γιατί, αν αγαπάς ακόμα κάποιον, δύσκολα κάνεις βήματα προς άλλες κατευθύνσεις.

Δεν είναι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, και η κόντρα υπάρχει που τσούζει, και η πιθανότητα που έσβησε τσούζει, και η ελπίδα που πέθανε τσούζει. Επίσης, δεν υπάρχει άλλη λύση από την ίδια τη ζωή. Δεν ισχύει απαραίτητα ότι «αν προχωρήσεις, θα τον ξεχάσεις», αλλά ότι «όταν προχωρήσεις με άλλον, θα σημαίνει ότι έχεις απομακρυνθεί». Μερικοί πιστεύουν ότι οι αρπαχτές βοηθάνε, άλλοι λένε ότι χρειάζεται χρόνος. Το κοστουμάκι όμως δεν βγαίνει μόνο σε ένα νούμερο. Θα το ξεπεράσεις όπως θα το ξεπεράσεις και η συνταγή θα ισχύει μόνο για μια φορά. Αν το ξαναπάθεις, θα το ξεπεράσεις με άλλον τρόπο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

54 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
Cycling in the rainPerilioLouise belcherMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εχχχμ, ο άλλος μπορεί άνετα να έχει προχωρήσει και χωρίς να κάνει σχέση, εδώ μπορείς να “ξεπεράσεις” κάποιον ενώ είσαι σε σχέση μαζί του….

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν γίνεται λέει, να προχωρήσεις όσο αγαπάς ακόμα. Ναι, καλά, έλα από δω κοπελιά να δεις πόσους “της παρηγοριάς” έχω ρίξει, μπας και, καταφέρω να ξεχαστώ λιγάκι η έρημη, μπας και μου προκύψει τίποτα καλό και ξεκολλήσω λίγο, γιατί αγαπώ τόσο που θα σκάσω.
Κατάλαβες τώρα που δεν αισθανόμαστε και δεν αντιδρούμε όλοι το ίδιο;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Και μερικές φορές κάποιοι ανθρωποι θα βρουν χίλιες δυο δικαιολογίες για το γιατί τσούζει για να δικαιολογήσουν την επιμονή τους να μην θέλουν προχωρήσουν στη ζωή τους. Αυτό μόνο να μη συμβαίνει και όλα τα άλλα βρίσκουν το δρόμο τους.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θα συμφωνήσω με την Λένα, η αλήθεια είναι ότι όλα τσούζουν, ανάλογα με την περίσταση και τους εμπλεκόμενους. Το χειρότερο για μένα είναι όταν μένει αυτή η αίσθηση του ανεκπλήρωτου, λόγια που δεν ειπώθηκαν, φιλιά που δεν δόθηκαν, σεξ που δεν έγινε. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει διότι οι άνθρωποι δεν είμαστε ειλικρινείς, δεν εκφράζουμε αυτό που θέλουμε, στα πλαίσια του να μην είμαστε δυσάρεστοι δεν διατυπώνουμε με ευγενικό τρόπο την έλλειψη ενδιαφέροντος. Προτιμάμε να τα αφήνουμε όλα να κυλήσουν, να εξελιχθούν από μόνα τους. Όλο αυτό το ρευστό δημιουργεί προσδοκίες που ως γνωστό είναι η μητέρα κάθε εκνευρισμού, φαντασιώσεις ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο επόμενος θα είναι απλά αντικαταστάτης.
Και μπορεί ΟΛΟΙ ΟΙ επόμενοι να είναι αντικαταστάτες.
Δεν ξέρω πως λειτουργεί η αγάπη για άλλους.
Εγώ δεν την ξαναβρήκα.
Βρήκα όμως πολύ καλούς αντικαταστάτες, και θέλω να πιστεύω ότι δεν πλήγωσα.

Ramones – Susitute

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Πως προσδιορίζεις το “προχωρήσει”; Να κάνεις σχεση με καποιον; μερικές ξεπετες; σταματάς να είσαι η προτεραιότητα του;
Για μένα (το χω ξαναγράψει για ένα μεγάλο έρωτα στο παρελθόν) το σημείο καμπής μετά το χωρισμό ήταν όταν τα προβλήματα και οι χαρές μου επαψαν να τον αφορούν.Ομοιως και για μενα, ανεξάρτητα με το αν είχα κάνει άλλη σχέση η αν ευχαριστιομουν περιστασιακό σεξ.
Σε κάθε περίπτωση εγώ πιστεύω ότι οι νέες γνωριμίες βοηθάνε. Δε γιατρεύουν τον πόνο (θέλει χρόνο αυτό) αλλά σε βοηθάνε να καταλάβεις ότι η ζωή συνεχίζεται.

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν πιστεύω ότι ξεχνάμε,απλά ξεπερνάμε και κοιτάμε μπροστά…με ή χωρίς το επόμενο “γιατρικό”.Και καλό είναι να μην ξεχνάμε,για να μην κάνουμε ξανά την ίδια πατάτα(λέμε τώρα…)