Αγαπητή «Α, μπα»: Αν όλοι ψάχνουμε τον καλύτερο από εμάς, στο τέλος ποιός θα είναι με ποιόν;

Έχεις πει σε κάποιες απαντήσεις σου οτι θα «πρέπει» ο άνθρωπος μας να είναι καλύτερος από εμάς

Αγαπητή α,μπα! Έχεις πει σε κάποιες απαντήσεις σου οτι θα «πρέπει» ο άνθρωπος μας να είναι καλύτερος από εμας, εξυπνότερος, διοτι ετσι θα γινουμε κ εμείς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Σύμφωνω μέχρι εδώ! Αυτός ο άνθρωπος όμως δεν θα είναι ριγμένος που δεν θα είναι με κάποιον καλύτερο απο αυτόν; Δεν θα θέλει κ αυτός κάποιον καλύτερο από τον εαυτό του; Και αν όλοι ψάχνουμε τον καλύτερο από εμάς, στο τέλος ποιός θα ειναι με ποιόν; Μπερδεύτηκα!

– Ο καλύτερος

 

Μπορεί ο ένας να είναι καλύτερος στον έναν τομέα, και ο άλλος σε κάποιον άλλον. Ο ιδανικός στόχος είναι να πηγαίνουν και οι δυο συνολικά μπροστά, ως ομάδα.

Ακριβώς ίδιοι δεν είναι ποτέ οι άνθρωποι, πάντως. Μερικές φορές υπάρχουν ζευγάρια στα οποία ο ένας είναι όντως ριγμένος. Προσπάθησε να μην είσαι εσύ αυτός ο ένας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

28 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
cyorasalt and pepperall things must passestePeggy Olson Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αλκυόνη Παπαδάκη (απόσπασμα)
Η αγάπη δεν είναι μπακάλικο.
Nα μετράς τι έδωσες εσύ. Τι εγώ. Τι ο άλλος.
Ή δίνεις από την ψυχή σου και βγάζεις τον σκασμό.
Ή κάτσε στη γωνίτσα σου και μέτρα τι δεν πήρες.

To αφήνω να υπάρχει.

αστροπελέκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

όλα αυτά είναι απόψεις και δεν ισχύουν σε απόλυτους αριθμούς και δόσεις. Κάποιες φορές γνωρίζεις ζευγάρια που θεωρείς ότι έχουν μια άνιση δυναμική και ο ένας είναι εξυπνότερος, πιο πετυχημένος επαγγελματικά, πιο όμορφος, ενώ ο άλλος υστερεί στους συγκεκριμένους τομείς. Αυτή η πρώτη εντύπωση, όμως, υποχωρεί στη συνέχεια, αν τους γνωρίσεις καλύτερα και διαπιστώσεις τα προτερήματα του άλλου, ο οποίος μπορεί να είναι ευγενικός, καλόκαρδος, αισιόδοξος. Τότε αναθεωρείς τις απόψεις σου. Και οι δυο προσφέρουν στη σχέση, ο καθένας με το δικό του τρόπο και κανένας δεν είναι “ριγμένος”. Έτσι είναι η ζωή και συχνά ο καθένας ψάχνει στοιχεία που… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Και να έχεις αιώνια τύψεις που “εκμεταλλεύεσαι” τον άλλο που ξέπεσε. Αυτό που εννοείται είναι να βρεις κάποιον που πραγματικά εκτιμάς και θαυμάζεις. Όχι απαραίτητα κάποιον καλύτερο σε όλα. Δύσκολο αυτό. Και στο κάτω – κάτω για να είναι μαζί σου, κάτι θα κάνεις καλά κι εσύ.

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό που λέει η Λένα είναι μία προσωπική άποψη για το πως δουλεύει μία σχέση.Εσύ μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου κριτήρια ώστε να καλύπτεσαι συναισθηματικά.Οι ανάγκες και οι προυποθέσεις διαφοροποιούνται.

Το θέμα είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου ώστε να διαμορφώσεις αυτά τα κριτήρια σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και όχι δοσμένα από το κοινωνικό σου περιβάλλον.

Πολλοί άνθρωποι την πατάμε γιατί ακριβώς δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες μας και ψάχνουμε μαγικές συνταγές από εδώ και από εκεί.

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στο How I met your mother το είχαν αναλύσει σε ένα επεισόδιο, ότι σε κάθε σχέση υπάρχει ένας “reacher” και ένας “settler”, κάποιος που “επιτυγχάνει” δηλαδή και κάποιος που συμβιβάζεται. Μα όλα τα έχει πει πια αυτή η σειρά!

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Παραδόξως έχουμε δει συχνά τον ριγμένο να αποχωρεί με φράσεις όπως “Σου αξίζει κάτι καλύτερο” (= έχω ήδη βρει τ@ν επόμεν@), “Είμαι πολύ λίγ@ για σένα” (γι αυτό σε κεράτωσα) κοκ. 😂

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Το ειναι κάποιος κάποιος καλύτερος δεν σημαίνει να πληρεί κάποια συγκεκριμένα κριτήρια πχ ομορφιά, χρηματα ή σπουδές κτλ. Θυμίζω την περίπτωση με το Σοφακι που ο σύντροφος της μπορεί να μην τα είχε αλλά φαινόταν πόσο την αγαπούσε, την εκτιμούσε, την στήριζε και αυτό θα της έδινε φτερά, ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και τον χώρο να αναπτυχθεί και σίγουρα την έκανε καλύτερη. Και άρα ηταν “καλύτερος” για εκείνη. Και αντίστοιχα εκείνος επειδή ήταν μαζί της ήθελε να εξελιχθεί και σπούδαζε κτλ. Άρα και εκείνη ήταν “καλύτερη” για εκείνον. Αχ, τι ωραίο ζευγάρι ευχομαι να ειναι καλά.

Frost
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάθεσαι και πιστεύεις πράγματα του στυλ ‘ο άνθρωπός μου πρέπει να είναι καλύτερος από εμένα’ και ρωτάς μετά γιατί είσαι μπερδεμένος;

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Επειδή έχουν ξαναέρθει καναδυο ερωτησεις σχετικά με αυτή τη “δήλωση” της Λένας, μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο δυσκολεύονται οι άνθρωποι να κατανοήσουν αυτό που λέει. Δεν το λέω επικριτικα, απλώς βλέπω μια τάση να το παίρνουν πολυ΄κυριολεκτικά και να μην μπορουν να το επεξεργαστούν.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Κι αυτός με κάποιον καλύτερο θα είναι μαζί (εμάς). Εάν είσαι σε θέση να ανάγνωριζεις την ανωτερότητα του άλλου σε κάτι και να τον επιλέγεις για αυτή, είσαι ήδη αρκετά καλύτερος από αυτόν που θα αρκούνταν στη δική του καλυτεροσύνη και θα επέλεγε κάποιον που απλά θα την αναδείκνυε.

Επίσης, ναι, ο καθένας είναι καλύτερος σε κάτι διαφορετικό και σαφώς αναλαμβάνει το “ρόλο” του μέσα στην ομάδα που λέγεται ζευγάρι. Έτσι πάνε αυτά συνήθως. Και οι δύο προσφέρουν εξίσου, και οι δύο κάνουν πράγματα ο ένας για τον άλλο, απλά όχι τα ίδια ο ένας με τον άλλο.