Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω ερωτευτεί κάποιον που έκανε φυλακή

Τον βοήθησα οικονομικά να πάρει μηχανή

«Ένας καταδικασμένος σε θάνατο δραπέτευσε» του Μπρεσσόν

Γεια σου, σε διαβάζω και μου διευρυνεις την σκέψη. Τον γνώρισα μέσω της δουλειάς μου και τον ερωτεύτηκα κι αρχίσαμε να μιλάμε ώρες στο messenger. Εξω βρισκόμασταν χαιρετιομασταν, είναι ο τυπος που κλασσικά προσελκύει ολα τα βλέμματα αλλα εν τοις πράγμασι προερχόμενος απο διαλυμένη οικογένεια, έχοντας περάσει εξαρτήσεις, φυλακή και τελικά ελεύθερος, οπότε, για τη δουλειά που κάνω εγω δεν θα ηταν οτι καλύτερο να συναναστραφομασταν. Αρχισαν τα μου λείπεις, τα θα φύγουμε μαζί γιατί απλα το μέρος δεν ειναι για μας. Φεύγει απο την μικρή μας πόλη για δουλειά, έρχεται Αθήνα και για ενα μηνα δεν επικοινωνούμε. Ωσπου, Ένα βράδυ μετά απο συναυλία που εγω ήμουν κομμάτια, του Στέλνω σ αγαπώ, μου λεει κι εγω και πάλι ξεκινά η επικοινωνία μας. Πάντα τηλεφωνικά. Ερχεται εδω, μένει με γιαγιά και παππού αφού η μανα τ και η αδελφή του δεν του μιλάνε και αρχίζει να μ λεει πόσο θα ήθελε μια μηχανή, να ναι ανεξάρτητος, να κατεβαίνει να με βλέπει, να ανέβει ψυχολογικά… Τον βοηθάω οικονομικά να την πάρει, έρχεται εδω βράδυ στο σπίτι μου, κοιταζόμαστε αμήχανα σαν χαζά, γελάμε, αγκαλιές, ούτε φιλί ούτε τιποτε. Τέσσερις μέρες μετά γνωρίζει τον γιο μου, τριών ετών και του χαρίζει και το κλειδί της μηχανής, το εφεδρικό… Επειτα με ρωτά πως θα μ επιστρέψει τα λεφτά, του λεω δούλεψε, πάρε το χρόνο σου κι εγω εδω είμαι . Ολο αυτό κρατά επτά μήνες τωρα. Πριν δυο εβδομάδες μου λέει οτι ο πατέρας του εχει καρκίνο στο θυρεοειδή, θέλει να του σταθεί, περνά και ο ίδιος δύσκολα… Και μετά απο εκεί που μιλούσαμε πέντε ώρες καθε μέρα, τώρα τίποτε, ενα μήνυμα κι αν… Δεθηκα μαζι του, πονάω, μεσα μου νομίζω νιώθει κι αυτός για μενα. Αλλα πονάω και θέλω να μαι καλά και να μαι χαρούμενη. Ειμαι για το παιδί μου καο μόνο αλλα συναισθηματικά αδεια… Δωσε μου μια κατεύθυνση. Ευχαριστώ

 

-Ηρώ

 

Αχ βρε Ηρώ, αχ βρε Ηρώ.

Αχ.

Έχεις μεγάλη ανάγκη την ανθρώπινη επαφή, όπως όλοι μας. Δεν έχεις καταλάβει, δεν έχεις νιώσει, κυρίως δεν έχεις μάθει ότι έχεις δικαίωμα να την διαλέξεις, διεκδικήσεις και να την απορρίψεις, αν δεν σου κάνει. Νομίζεις ότι δεν την αξίζεις, οπότε όταν εμφανίζεται έστω και ως όραμα, νιώθεις απέραντη ευγνωμοσύνη.

Για να είσαι καλά και να είσαι χαρούμενη, πρέπει να είσαι ισορροπημένη. Να ξέρεις ποια είσαι. Να έχεις γνώση των ικανοτήτων σου και των περιορισμών σου. Αυτά που ξέρω για σένα είναι μόνο αυτά που έγραψες, κι όμως είναι φανερό ότι δεν έχεις ιδέα ποια είσαι, δεν έχεις ιδέα ποιες είναι οι ικανότητες σου, δεν έχεις ιδέα πώς φαίνεσαι στους άλλους, δεν έχεις ιδέα πώς να διεκδικήσεις, πώς να βάλεις όρια στους ανθρώπους που σε πλησιάζουν, δεν ξέρεις πώς να προστατευτείς, και δεν καταλαβαίνεις πώς όλα αυτά είναι προφανή στους άλλους, ακόμα και σε αυτούς που σε γνωρίζουν μέσα από είκοσι γραμμές. Είσαι ευάλωτη, και τραβάς αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με δυνατούς ανθρώπους. Είσαι κινούμενος στόχος. Και τώρα κάποιος από αυτούς σε βρήκε και σε έχει εκεί που θέλει.

Τα λεφτά δυστυχώς πρέπει να τα ξεχάσεις. Μην διανοηθείς να κρατήσεις αυτό για να έχεις δικαιολογία να είσαι σε επαφή μαζί του. Άστα να πάνε στο καλό, πέτα το κλειδί στα σκουπίδια. Είναι πιο σημαντικό να ξεκόψεις οριστικά από αυτά τα χρήματα. Έχεις παιδί και ευθύνη απέναντι του. Έχεις ευθύνη απέναντι στον εαυτό σου, που τον έχεις  παραμελήσει. Αυτό το κενό που νιώθεις δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να σου το γεμίσει. Ούτε αυτός, ούτε κάποιος άλλος. Δεν πονάς μέσα σου επειδή δέθηκες μαζί του. Δεν δέθηκες μαζί του, δέθηκες με μια ιδέα που σε τρώει. Χρειάζεσαι βοήθεια, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη της ψυχικής σου ισορροπίας. Πήγαινε σε ψυχολόγο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

38 points
Upvote Downvote

13
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
sktpsxScotland for HolidaysGameofDronesMia idea Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Το θέμα δεν είναι αν έκανε φυλακή ή όχι. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην επανένταξη. Το κυριότερο είναι ότι λες πως νιώθεις ερωτευμένη, του είπες πως τον αγαπάς, του γνώρισες το γιο σου και γενικότερα του ανοίχτηκες ενώ τον έχεις δει ελάχιστες φορές από κοντά. Είναι φανερό ότι σε εκμεταλλεύτηκε και φυσικά τα χρήματα θα πρέπει να τα ξεχάσεις. Πρόσεχε πολύ τους ανθρώπους με τους οποίους φέρνεις σε επαφή το γιο σου. Καλό θα ήταν να μην ανοίγεσαι τόσο πολύ. Ένα ψυχολόγος σίγουρα θα βοηθούσε.

GameofDrones
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όχι, συγγνώμη αλλά εγώ δε θα φανώ τόσο πολιτικώς ορθή και με κατανόηση. Πολύ ωραία τα θεωρητικά δικαιώματα στην επανένταξη και στην πράξη ακόμα πιο καλά, αν είσαι αρμόδιος και έχεις ακριβή γνώση του παρελθόντος και της ψυχοσύνθεσής το επανεντασσόμενου. Όχι όταν είσαι μια γυναίκα μόνη ΜΕ ΠΑΙΔΙ τριών ετών. Ας μην το παίζουμε όλοι τόσο τέρμα προοδευτικοί – ότι δεν έχει σημασία το παρελθόν, η φυλακή, οι εξαρτήσεις. Αυτό είναι το είδος του παρελθόντος που βάσιμα “χρωματίζει” και αποτελεί μείζονα παράγοντα προσωπικής κριτικής και αξιολόγησης του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Είστε όλοι σας πολύ ελαστικοί απέναντι στη γράφουσα,… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

το πιο σωστό σχόλιο. Λυπήθηκα πολύ για την Ηρώ.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση πως δεν έχετε καν σχέση κανονική, ερωτικη, μόνο στο μεσεντζερ μιλάτε και τα έχετε πει λίγο από κοντά για τα της μηχανής. Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος σε εκμεταλλευτηκε φουλ και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που εκμεταλλευεται κάποιος έναν συνάνθρωπο του για να αποσπάσει χρήματα. Δεν θεωρώ απαγορευτικό να έχει κάνει ένας άνθρωπος φυλακή, αλλά εξαρτάται για ποιο λόγο. Οι εξαρτήσεις οδηγούν από εμπορία μέχρι κλοπές και διαρρήξεις, δεν είναι ότι χρωστούσε λεφτά στο ΙΚΑ ας πούμε. Αυτό δείχνει πολλά για το ποιόν του,στην ουσία τίποτα αξιόλογο.… Διαβάστε περισσότερα »

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Μην αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου, Ηρώ, οι εξαρτημένοι άνθρωποι είναι εξόχως χειριστικοί, όπως θα σου εξηγήσει και ο/η ψυχολόγος, αν πας (ελπίζω να πας). Επιπλέον, γυναίκες μόνες και χωρίς κάποιο περιβάλλον στήριξης γίνονται πολύ εύκολα στόχος επιτηδείων, έχουν βγει πολλές ιστορίες στη φόρα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο εξωτερικό (υποθέτω ένας συνδυασμός της αποξένωσης και της μεγ/ρης άνεσης να κάνουν μηνύσεις). Το σημαντικό τώρα είναι να κοιτάξεις τον εαυτό σου – και γι’αυτό μόνο ψυχολόγος κάνει, έστω και μέσω skype, αν δεν έχεις ή δεν θες να πας στην μικρή σου πόλη. Πολλές αγκαλιές από δω <3

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ηρώ, πρόσεχε πολύ, είσαι πολύ ευάλωτη και κινδυνεύεις. Σίγουρα ψυχολογικά τουλάχιστον. Πως γίνεται να λες πως αγαπάς κάποιον τον οποίο ξέρεις ελάχιστα; Καταλαβαίνεις τι άνοιγμα έχεις κάνει; Τα λένε και οι άλλοι σχολιαστές.

Mileena
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ηρώ…Ο τύπος είναι λαμόγιο και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είσαι συναισθηματικά ευάλωτη&διψασμένη για τρυφερότητα&ανθρώπινη επαφή…Ούτε καν σχέση δεν έχετε,ένα ιντερνετικό φλερτ,υποσχόμενο στην θεωρία,άλλα στην πράξη,τζίφος…Έχεις ευθύνη απέναντι στιν εαυτό σου και το παιδί σου.Βοήθησε τον εαυτό σου να βγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο του μυαλού σου…Καλή επιτυχία σου εύχομαι ολόψυχα!❤

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

Ηρώ, γίνε η δική σου ηρωίδα. Δεν μπορείς να αγοράσεις ανθρώπους, ούτε αγάπη. Κράτα τα λεφτά σου για τον εαυτό σου, κράτα τον εαυτό σου για τον εαυτό σου, κράτα αποστάσεις ασφαλείας, κρατήσου μακριά. Δύσκολο; ναι. ακατόρθωτο, πολύ σου εύχομαι όχι. Αγκαλιά σε σένα και το παιδί σου.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πραγματικά αχ βρε Ηρώ είναι το πρώτο που μου έρχεται κι εμένα να σου πω! Για όσους διαβάζουν καιρό αμπα ή έχουν κάνει πολύ dating, το προφίλ της ιστορίας δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης. Άσχετα από τη φυλακή και τις εξαρτήσεις του συγκεκριμένου άντρα. Τον γνώρισες και μιλούσατε με τις ώρες στο μέσαντζερ. Έξω όταν τον πετύχαινες απλά τον χαιρετούσες, εννοείς δηλαδή ότι δεν κυκλοφορούσες μαζί του. Νομίζω εκεί είναι που παρανόησες τι είδους σχέση έχετε. Πίστεψες ότι είναι δική σου απόφαση να μην προχωρήσετε τη σχέση σας πέρα από τις ονλαιν συνομιλίες, επειδή εσύ δεν ήθελες να σε δουν μαζί… Διαβάστε περισσότερα »

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ηρακι, εκεινος καταφερε μεν να απεξαρτηθει αλλα ειναι πιθανο να μην καταφερε να προχωρησει/ξεφυγει απο καποιες συμπεριφορες που συνηθως εχουν τα εξαρτημενα ατομα. Δηλαδη αυτα ειναι δυο ξεχωριστα πραγματα. Η χειριστικη και εγωκεντρικη συμπεριφορα θελει χρονο για να δουλευτει μα πρωτα απ’ολα πρεπει να γινει η παραδοχη της, απο τον ιδιο τον ανθρωπο που πασχει απο αυτη. Ισως στο προσωπο σου να ειδε τον γλυκο ανθρωπο που επιτελους τον καταλαβαινει, μερικες φορες αυτα τα ατομα εχουν μια καπως φουσκωμενη αντιληψη σε σχεση με τη δικη τους ευαισθησια και νταρκιλα. Γι’ αυτο ειναι δυσκολο να συναψουν υγιεις σχεσεις. (Και γι’αυτο) Οπως… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ο τύπος προσπαθεί από παντού να βγάλει κάνα φράγκο για να ταίσει την έξη του. Εξαφανίζεται για κάνει χρήση, γι αυτό δεν τον χωράει και η πόλη σας και κατεβαίνει Αθήνα, στην Ομόνοια συχνάζει. Του έτυχες και συ, από το πουθενά λαχείο, σου έφαγε λεφτά, τέλος. Το κλειδί και καλά, θεατρικά τεχνάσματα. Πρόσεχε γιατί έχεις στην επίβλεψή σου και ένα τρίχρονο παιδάκι. Μακρυά.