«Α, μπα» classics: Το ξέρω ότι είναι λάθος απέναντι στον άνθρωπο που αγαπώ

Αλλά μια ζωή δεν έχουμε;

Αγαπητή Α,μπα I need help!μετά από πολλά χρόνια σχέσης, προχωρήσαμε στο γάμο με πολύ χαρά. σχέση με πολύ έρωτα και μέτριο σεξ. δεν περνάει ένας μήνας απ το γαμο, προκείπτει από το πουθενά γνωριμία,τ ύπου θέλω να σε βάλω κάτω ΤΩΡΑ!προσπάθησα να το αγνοήσω αλλά ήταν τόσο έντονο που προχώρησε από μόνο του…δεν πιστεύω ότι έχω μπλέξει έτσι αλλά το απολαμβανω χωρίς τύψεις και το ευχαριστιέμαι απίστευτα! δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει πόσο θα κρατήσει.το ξέρω πως είναι άδικο και λάθος απέναντι στον άνθρωπο που αγαπώ, αλλά δεν μπορούσα να το κρατήσω αποθυμένο. μια ζωή δεν έχουμε; δεν έχω με ποιόν να μοιραστώ τη χαρά-προβληματισμό μου. ολοι θα πέσουν να με φάνε…το θέμα μου είναι το εξής: πως τα το κρατήσω έτσι,χωρις να εμπλακούμε και οι δύο συναισθηματικά; αν τον ερωτευτώ; πως θα ξεμπλέξω;

– Μπερδεμένη

Μετά το «έτυχε να κάνουμε έρωτα» συναντήσαμε το «το πράγμα προχώρησε από μόνο του». Παιδιά, προσπαθούμε να δούμε με κατανόηση τις ανθρώπινες αδυναμίες, τι θα ήμασταν όλοι μας χωρίς αυτές, αλλά μας δυσκολεύετε όταν δηλώνετε ότι ατιμαστήκατε για χάρη των παιδιών σας.

Η ερώτηση που κάνεις είναι το πώς θα έχεις την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, συγκεκριμένα, πώς θα απατάς συστηματικά κάποιον χωρίς να έχεις επιπτώσεις. Η εμπειρία της ζωής μας έχει δείξει ότι αυτό γίνεται στις εξής περιπτώσεις: α) αν είσαι παθολογικός νάρκισσος, β) αν έχεις πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και γ) αν είσαι ψυχοπαθής. Αυτά τα τρία όμως δεν λαμβάνουν υπόψη το τρίτο πρόσωπο, που μπορεί να είναι κάτι από τα τρία, αλλά μπορεί και τίποτα από τα τρία, και για την ώρα είναι εντελώς απρόβλεπτο. Δεν είναι καλή η πρόβλεψη. Άλλη βοήθεια δεν έχω να σου δώσω.

ΥΓ. Επειδή ακριβώς μια ζωή την έχουμε, πρέπει να κοιτάμε τα θέματά μας πριν πάρουμε κι άλλους στο λαιμό μας. Για τα απωθημένα σου υπεύθυνη είσαι εσύ και μόνο εσύ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
ΨυχαναγκαστίqueagathoklisMia_MaryMia ideaΣουβλίτσα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ε αφού μια ζωή την έχουμε γιατί πήγες και παντρεύτηκες ενώ είχες μέτριο σεξ; Ήταν μεγάλη σειρήνα μάλλον η κοινωνική καταξίωση της κουλουρας, να μπεις κι εσύ στο κλαμπ των παντρεμένων, μην τύχει και μείνεις στο ράφι, Ω τι ντροπή, ε;
Και ακριβώς επειδή μια ζωή την έχουμε χώρισε τώρα που είναι νωρίς να ζήσεις κι εσύ τη ζωή σου όπως θέλεις και ο άντρας σου το ίδιο.
Αυτό που παθαίνετε και κάνετε σεξ χωρίς να το θέλετε ή να το καταλάβετε να το κοιτάξετε πάντως.

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πες τα Mitsi! Μια ζωή την έχουμε τώρα που “αποκαταστάθηκε”. Πριν το γάμο δηλαδή δεν της είχε περάσει από το μυαλο ότι αυτή την μια ζωή θα την περάσει με μέτριο sex;
Τι να πω… όπως φαίνεται όλες αυτες οι κοινωνικές συμβάσεις ασκουν ακόμη πολυ μεγαλο έλεγχο στις ζωές των ανθρώπων. Τόσο που μπορεί μονον αφού τις ικανοποιησουν ορισμενοι να νιωθουν ελεύθεροι να κάνουν αυτο που πραγματικά θέλουν.

agathoklis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σχέση με ΠΟΛΥ έρωτα, αλλά ΜΕΤΡΙΟ σεξ; Πως; Και προκύπτει απ’το “πουθενά” γνωριμία, μόλις ένα μήνα μετά το γάμο, ενώ χρόνια ολόκληρα πριν το γάμο- υπενθυμίζω, με μέτριο σεξ- δεν έτυχε ποτέ η αναγκη να ψαχτείς ερωτικά; Έστω, να νιώσεις την ανάγκη να βελτιώσεις την ερωτική ζωή με τον σύντροφό σου; Για μένα, ή ένιωσες πως έδεσες το γάιδαρό σου και αφέθηκες άνετα σε κάτι καινούριο(και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, που είπε και η Λένα), ή δεν είχες χρόνια ολόκληρα επαφή με τα συναισθήματά σου γι’αυτόν που παντρεύτηκες. Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι, αλλά κρίμα γι’αυτόν, και… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εντάξει βρε Αγαθοκλή, μέτριο σεξ είπε δεν είπε εντελώς χάλια, ανύπαρκτο, μη-κούκου κλπ. Γιατί σου κάνει εντύπωση;
Αυτό με το πράγμα που πάει μόνο του, καταπληκτική μετάθεση ευθύνης. Δεν το χτύπησα εγώ το θύμα κύριε πρόεδρε, το αυτοκίνητό μου έπεσε πάνω του.

agathoklis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καμιά φορά κρίνουμε αυστηρά (κακώς ίσως), γιατί κρίνουμε εξ’ιδίων τ’ αλλότρια…Άργησα αρκετά να κατασταλάξω σε μια σχέση και να πω “βρήκα τον άνθρωπό μου”, γιατί δεν μου αρκούσε το “μέτριο”, που θα μ’έκανε αργά ή γρήγορα να κοιτάξω αλλού…ή θα μ’έκανε να φοβάμαι ότι θα με αφήσει ο άλλος, γιατί δεν θα του είναι αρκετό ό,τι έχουμε. Βέβαια, προσπαθούσα να δουλέψω με τον εκάστοτε σύντροφο μου τα προβλήματά μας, δεν εγκατέλειπα έυκολα. Έτσι θα έκανα και αν είχα στη ζωή μου “μέτριο” σεξ…Θα προσπαθούσα κάπως να το βελτιώσω. Γι’αυτό δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι βρήκε άλλον λίγο μετά το γάμο.… Διαβάστε περισσότερα »

Σουβλίτσα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Κι εκεί που συμφωνούσα εντελώς μαζί σου στο τέλος πετάς αυτό για τα παιδιά των χωρισμένων γονιών. Δεν είναι ξέρεις όλες οι περιπτώσεις ίδιες ώστε να λύνονται με δουλειά και αγάπη και δεν είναι “τα παιδιά των χωρισμένων οικογενειών” μια κατηγορία παιδιών που υποφέρει. Υποφέρουν πολλά παιδιά από τις κακές σχέσεις των γονιών τους όχι απαραίτητα των χωρισμένων.

agathoklis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σουβλίτσα, συγγνώμη για την παρανόηση. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κατά των διαζυγίων, πολλές φορές είναι σωτήρια λύση για όλους τους εμπλεκόμενους. Όταν όμως στον ένα μήνα γάμου απατάς τον σύντροφό σου, η γνώμη μου είναι μην προσπαθήσεις να λύσεις τα θέματά σας με ένα παιδί. Το κάνουν πολλοί, δυστυχώς…Και με τον τρόπο που φέρεται αυτή η κοπέλα (γιατί το “μια ζωή την έχουμε” μου έβγαλε πολύ εγωισμό), φοβάμαι ότι δεν είναι εύκολο να είναι φιλικό ένα πιθανό διαζύγιο.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

ο πολυς ερωτας, ηταν με αλλους. το μετριο σεξ, ηταν με τον ανδρα της.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κατ΄αρχήν έχεις ήδη μπλέξει και λυπάμαι αλλά από πείρα ζωής θα σου πω ότι έχεις ήδη καταστρέψει το γάμο σου. Και δεν στο λέω από ηθικής πλευράς αλλά σκέψου και μόνη σου, πρακτικά εντελώς, γάμος μόλις ενός μηνός και κατ΄ευθείαν απιστία και είσαι και τόσο χαρούμενη, πώς στο καλό θα προχωρήσει ? Πώς θα φτιάξεις το σπιτικό σου ? Πώς θα κάνεις παιδιά στο μέλλον ? Σκεπτόμενη έναν άλλο και όχι τον άνδρα σου ? Είναι αδύνατον. Κρίμα, έχεις κλείσει αυτή τη στιγμή τα μάτια σου και ονειρεύεσαι χίμαιρες. Και μια ακόμη απορία. Πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι το όποιο… Διαβάστε περισσότερα »

Ψυχαναγκαστίque
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Ψυχαναγκαστίque

Ο τίτλος είναι πολύ λάθος. Δεν τον αγαπάς. Απάτη και αγάπη, δεν πάνε μαζί. Αγαπάς μόνο τον εαυτό σου, αν και είναι αμφιλεγόμενο και αυτό. Μια γυναίκα που σέβεται και αγαπάει τον εαυτό της, δεν το κάνει αυτό. Αναρωτήθηκες ποτέ τι θα σκέφτεται ο άνθρωπος που κάνεις σεξ για τον άντρα σου; για την επιλογή αυτή της ζωής σου; για εσένα; τι σκέφτονται όσοι το ξέρουν; όσοι το μαθαίνουν. Φίλοι και γνωστοί του και σου. Λυπάμαι τόσο πολύ αυτόν τον άνθρωπο που σε παντρεύτηκε. Τόσοο πολύ.

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ψυχαναγκαστίque, και εμένα δεν μου άρεσε ούτε αυτο που εκανε, ουτε αυτο που ρωτα η κυρία.
Απλώς διαβάζοντας το κείμενο σου σε κάθε γραμμή αναρωτιόμουν, αυτο θα το έλεγε αν ήταν άνδρας αυτός που έστελνε την ιστορια;

Ψυχαναγκαστίque
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Ψυχαναγκαστίque

Με πολύ μεγάλη σιγουριά, σου λέω πως εννοείται Dioni. Χωρίς καμία αμφιβολία. Στη ζωή μου, έχω ακούσει παρόμοιες ιστορίες και από τα δύο φύλα, τους έχω πει το ίδιο πράγμα. Παρόλο που, ούσα γυναίκα, κατανοώ τη θέση μιας γυναίκας καλύτερα, οπότε μπορώ να είμαι πολύ πιο σκληρή απέναντι σε έναν άντρα που πράττει εξαπατώντας. Διακρίσεις, παρόλα αυτά, δεν κάνω πουθενά, δεν θα λεγόμουν άνθρωπος. Η απάτη, είναι απάτη. Είναι μια από τις πράξεις που δεν μπορώ να δείξω καμία ανοχή.

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Το “… ήταν τόσο έντονο που προχώρησε από μόνο του” με γονάτισε πραγματικά!
Είναι που παίρνει έτσι αυτο απο μόνο του μια πρωτοβουλία και κινείται ανεξέλεγκτα και καλά κανει αφού είναι έντονο και μπορεί, τραβάει τον δρόμο του χωρίς να κάθεται να ρωτά! Αυτό γίνεται το υποκείμενο που προχωρά και εμείς το αντικείμενο που μας παρασέρνει…

Eleanor Oliphant
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιατί τον παντρεύτηκες το δόλιο άμα μεσα σε ένα μήνα του ρίχνεις κέρατο; Ελπίζω το σεξ να είναι τόσο μέτριο που να μη μπορείτε να πιάσετε και κανα παιδι:)

Ευτυχία
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ακριβώς. Και οι άλλοι μια ζωή έχουν για να τους κοροιδεύουμε

all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου έκανε κατ’άρχήν εντύπωση το οξύμωρο “σχέση με πολύ έρωτα και μέτριο σεξ” ,τέλος πάντων…. “πως τα το κρατήσω έτσι,χωρις να εμπλακούμε και οι δύο συναισθηματικά; αν τον ερωτευτώ; πως θα ξεμπλέξω;” Σας παρακαλώ πάρα πολύ, ξαναδιαβάστε αυτό που γράψατε και προσπαθήστε να καταλάβετε το non sens της ερώτησης. Τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν είναι κάτι που υπάρχει ,όταν εμείς θέλουμε να υπάρχει. Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας έλλογης διαδικασίας.Το κατανοείτε αυτό δεν είναι έτσι;; Η διαχείρησή τους ναι ,είναι κάτι στο οποίο η έλλογη διαδικασία έχει το λόγο της. Ως εκ τούτου ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε κάτι για να το κρατήσετε… Διαβάστε περισσότερα »

Yvonne
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Μα δεν είναι λάθος. Αν ήταν λάθος,δε “θα προχωρούσε από μόνο του”. Φαντάζομαι ότι κάποιος το έχει σκεφτεί και τα έχει βρει μέσα του για να προχωρήσει. Το πας όσο σε πάει δηλαδή, όσο σε αφήνει ο εαυτός σου. Οποία συστολή υπάρχεις νομίζω είναι λόγω της μη αποδοχής τέτοιων συμπεριφορών.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αχ αυτά τα αποθΥμένα…