«Α, μπα» classics: Το αφεντικό μου κάνει κοπλιμέντα και με φέρνει σε δύσκολη θέση

Εγώ απλά γελάω αμήχανα

Αμπά μου, συμβαίνει κάτι στη δουλειά που δεν μπορώ ακριβώς να το χαρακτηρίσω και το κυριότερο δεν ξέρω πώς να αντιδράσω, παρά μόνο με αμήχανο γέλιο. Είναι το αφεντικό μου το θέμα. Είναι πλακατζής, ευχάριστος τύπος και εξαιρετικός στη δουλειά του. Γενικά νιώθω πολύ καλά που δουλεύω στην εταιρεία του, μαθαίνω πολλά και αποδίδω στο 100% γιατί έχω την υποστήριξη και την επιβράβευση. Έχει όμως εκφράσει σε διάφορες στιγμές, ότι είμαι πολύ όμορφη, το γούρι του γραφείου, ότι κυκλοφορεί με ένα μοντέλο και άλλα διάφορα. Αυτά τα λέει μόνο όταν είναι και άλλοι συνάδελφοι μπροστά και η γυναίκα του που δουλεύει στην ίδια εταιρεία. Εγώ λέω ευχαριστώ, και γελάω αμήχανα. Προχθές με σύστησε σε μία πολύ αξιόλογη κυρία και της λέει αγκαλιάζοντας με: «Βλέπεις… γι’ αυτό έρχεται συνέχεια η γυναικά μου στο γραφείο, για να με ελέγχει» και να σου το δικό μου αμήχανο γέλιο. ‘Άλλες φορές λέει μπροστά σε άλλους «την προσέχουμε να μην μας την κλέψουν». Δεν νιώθω ότι με βλέπει πονηρά… πραγματικά έχω μάθει να αναγνωρίζω όταν κάποιος με βλέπει αλλιώς. Αλλά και πάλι νιώθω ότι δε θα έπρεπε να εισπράττω τέτοια σχόλια καθαρά γιατί με κάνουν να νιώθω άβολα στη δουλεία μου και έχουν μια δόση πατριαρχίας. Το αμήχανο γέλιο μου μάλλον δε βοηθάει, ίσα ίσα ίσως εκλαμβάνεται ως συναίνεση σε τέτοιου είδους σχόλια. Πρέπει να αλλάξω συμπεριφορά νομίζεις; Έχω και εγώ ευθύνη σε όλο αυτό; Δεν θέλω να ρωτήσω αν είμαι υπερβολική, αλλά πραγματικά ταιριάζει σε αυτή την περίσταση. Είμαι;
-Φανγκερλ

To αφεντικό μπορεί να είναι καλό και άγιο σε άλλα, αλλά με σένα κάνει κατάχρηση εξουσίας την ώρα που ασκεί εξουσία. Σε ρώτησε ποτέ αν σε φέρνει σε δύσκολη θέση; Του έχει περάσει από το μυαλό αν σε φέρνει σε δύσκολη θέση; Όχι, γιατί δε μπορεί να σκεφτεί για ποιο λόγο κάποια θα μπορούσε να αισθάνεται άβολα με σχόλια για την εμφάνιση της σε δημόσιο χώρο. Δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί ποτέ με αυτή τη σκέψη, αφού είναι αφεντικό. Ποιος μπορεί να του πει να σταματήσει να το κάνει, εφόσον το κάνει μπροστά σε όλους; Έχει κάνει όλους συνένοχους για να λέει αυτό που σκέφτεται, που καλύτερα να μην έλεγε, άσε που σίγουρα σκέφτεται κι άλλα, που δεν λέει.

Οπωσδήποτε πρέπει να σταματήσεις το αμήχανο γέλιο. Το κάνεις για να σπάσεις την αμηχανία που προκαλείται σε όλους από αυτά που λέει (να είσαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι, αν όχι όλοι, ανατριχιάζουν πια όταν τα ακούν αυτά ξανά και ξανά), αλλά δεν είναι δική σου δουλειά να την μειώσεις, γιατί δεν είσαι εσύ αυτή που την προκαλεί. Προσπάθησε να μείνεις σοβαρή, προσπάθησε να δείξεις ότι ενοχλείσαι, και όταν μαζέψεις δυνάμεις, πες ότι ελπίζεις να σε έχουν εκεί και επειδή είσαι καλή υπάλληλος, όχι μόνο για την ομορφιά σου. Θα το εκτιμήσουν όλοι γύρω σου, πάρα πολύ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

34 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Etern1ty_ GRI_am_the_lawpassengerNeverlanderRebecca de Winter Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Μια μέρα πήγα με το τότε αφεντικό σε μια σχετική με τη δουλειά μας εκδήλωση. Άρχισαν κάποιοι καθώς κάναμε τις χαιρετούρες να του λένε συνωμοτικά, ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ, “τι όμορφο κορίτσι, ε βέβαια” κ “ωραία κοπέλα, αυτά είναι”. Αυτός παγωμάρα, εγώ αμήχανα κοίταζα κάτω χαμογελώντας (μουτζώστε ελεύθερα σε 3,2,1). Μια, δυο, τρεις τα παίρνει κρανίο κ απαντάει έντονα κ μεγαλόφωνα:”Ναι, αλλά δεν την πήραμε για την ομορφιά της, για άλλα την πήραμε”. Τέλος τα κοπλιμάν από τους μεσήλικες. Κ τώρα, αγαπητή φίλη, αναλογίσου ποιο από τα δύο αφεντικά φέρεται όπως πρέπει. Αν δεν είσαι μοντέλο, δεν βρίσκεσαι εκεί για να ομορφαίνεις… Διαβάστε περισσότερα »

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Το αφεντικό μου είναι λάτρης της ομορφιάς. Θαυμάζει το όμορφο και το θέλει κοντά του, η γυναίκα του είναι όμορφη πέρα από πολύ αξιόλογο άτομο, ο ίδιος προσπαθεί να διατηρείται αναλόγως και ταυτοχρονα ουδέποτε τον έχω δει να ξεχωρίζει υπαλλήλους αναλόγως της εμφάνισής τους. Είχαμε κάποτε μια συνάδελφο η οποία ηταν πραγματικά πανέμορφη. Τύχαινε να έχει το είδος της ομορφιάς που μου αρέσει κι εγώ πολλές φορές τη θαύμαζα καθώς περνούσε αγέρωχα από μπροστά μου. Ήταν και καλός χαρακτήρας ταυτόχρονα, αστεία, γενικα εμενα με το στόμα μισανοιχτο όταν την έβλεπα. Το αφεντικό μου λοιπόν αρκετές φορές όταν την πετύχαινε την… Διαβάστε περισσότερα »

Etern1ty_ GR
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Etern1ty_ GR

Γιατί δε πας σε κάποιο εργατικό σωματείο; Α ξέχασα, κάτσε να θυμηθώ από πότε έχω να διαβάσω σε προκήρυξη σωματείου παράπονα για σεξουαλική παρενόχληση, πέρα από τα εργατικά ..

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

To λες και overkill. Ανεξαρτήτως αυτού, μπορεί να μην υπάρχει σωματείο στην επιχείρηση. Και δεν χρειάζεται κιόλας για τη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει και ο αρμόδιος Συνήγορος του πολίτη. Καλύτερα να ενεργήσει όπως λέει η Λένα, είναι πολύ light περίπτωση παρενόχλησης.

Etern1ty_ GR
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Etern1ty_ GR

Ήταν προβοκατόρικο το σχόλιο μου απέναντι σε ένα γενικότερο κλίμα.

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

m@miseta