«Α, μπα» classics: Τι θα γίνει του χρόνου που θα με χρειάζεται ο γιος μου;

Ο ρόλος του άντρα μου είναι ανύπαρκτος

Α-μπα μου, γεια χαρά! Σ’ ευχαριστώ για την καθαρή σκέψη που κατορθώνεις να κρατάς και να μας μεταδίδεις, τη χρειάζομαι επειγόντως! Είμαι καθηγήτρια σε γυμνάσιο και ταυτόχρονα λόγω κρίσης κάνω ιδιαίτερα (όχι σε μαθητές του σχολείου μου φυσικά), με αποτέλεσμα να γυρνάω σπίτι 3-4 φορές τη βδομάδα μετά τις εφτάμιση σπίτι. Έχω έναν γιο στο νηπιαγωγείο, που τον κρατά η μαμά μου τις ώρες που λείπω. Πάντα τον ενοχλούσε που έφευγα από το σπίτι και δε με βλέπει όσο θέλει, μέχρι πέρισυ έκλαιγε γοερά ή δεν ήθελε τη γιαγιά του, παρ’ όλο που περνάνε τέλεια μαζί. Φέτος, που μεγάλωσε, είναι καλύτερα ως προς αυτό, το θέμα μου όμως είναι ότι του χρόνου που θα μπει στο δημοτικό, θα με χρειάζεται να είμαι σπίτι κοντά του περισσότερο για να τον διαβάζω και να τον τρέχω κολυμβητήριο 2 φορές την εβδομάδα- πέραν φυσικά της επικοινωνίας μας και του να είμαστε μαζί. Τα μαθήματα όμως είναι αυτά που μας δίνουν τη δυνατότητα να τον γράψω αντίστοιχα κολυμβητήριο ή να μπορούμε να έχουμε μια κανονική οικονομικά ζωή χωρίς στερήσεις και σπατάλες. Εκτός του ότι και οι γονείς των μαθητών μου είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά μου και μου ζητούν ήδη από τώρα, τον Μάρτιο να συνεχίσουμε από του χρόνου. Μέχρι τώρα δε σου ανέφερα και τον ο ρόλο του άντρα μου: ανύπαρκτος. Πρώτον γιατί δουλεύει και αυτός απογεύματα, βγάζει όμως ελάχιστα χρήματα, οπότε η οικονομική του συνεισφορά στο σπίτι είναι μικρή, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει μέρος αυτής της διαδικασίας με το παιδί και λόγω χρόνου. Και επιπλέον, η σχέση μεταξύ μας είναι πολύ κακή γιατί του βγαίνει ανταγωνιστικά προς εμένα το γεγονός ότι συντηρώ το σπίτι και ανάμεσα στα άλλα με κατηγορεί ως μάνα που «τη νοιάζει η καριέρα της και όχι το παιδί της», άκουσον άκουσον! Δεν ξέρω για πόσον καιρό θα συνεχίσω να αντέχω αυτήν την κατάσταση μαζί του, δεν έχω αποκλείσει τη σκέψη μέχρι του χρόνου να έχουμε χωρίσει… Έτσι, το να σταματήσω τα ιδιαίτερα μου φαίνεται αδιανόητο οικονομικά, φαντάσου, να έχεις παραπάνω δουλειά στις μέρες μας και να σκέφτεσαι αν θα την κρατήσεις, επειδή είναι «επιλογή» σου να την κάνεις! Απανταχού αναγνώστες, μη με κράξετε σας παρακαλώ, δεν ξέρω πώς να το συμβιβάσω όλο αυτό με το παιδί μου που του χρόνου θα έχει όντως παραπάνω την ανάγκη μου και όχι γιατί (εν μέρει τουλάχιστον) με επηρεάζει ο σύζυγος ως γυναίκα και ως μάνα. Γίνεται να λειτουργήσει; Καμιά ιδέα;

-κατ’ οίκον περιορισμός

Το πρόβλημα που έχεις είναι με τον άντρα σου, όχι με τις δουλειές σου και το παιδί σου. Όλα τα πρακτικά λύνονται αν φτάνουν τα λεφτά, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση στο ζευγάρι. Αν δεν υπάρχει, ό,τι και να κάνεις, λάθος θα είναι. Οπότε μην αναρωτιέσαι πώς θα τα καταφέρεις όλα αυτά έχοντας όλους ευχαριστημένους, να ξέρεις από τώρα ότι αυτό δεν γίνεται, δεν γίνεται με τίποτα, επειδή δεν συνεννοείστε με τον άντρα σου. Και τώρα, μπορεί να κράξουν κι εμένα, αλλά δεν πιστεύω ότι του χρόνου το παιδί σου θα σε χρειάζεται περισσότερο. Ούτε πιστεύω ότι πρέπει να το διαβάζεις κάθε μέρα. Μπορείς να ελέγχεις χωρίς να αναλάβεις το ρόλο του δεύτερου δασκάλου. Αρκεί να έχει καλό δάσκαλο βέβαια, και είναι πιθανό να έχει. Αν δεν έχει, τότε πρέπει να λύσεις το θέμα του δασκάλου. Με άλλα λόγια, μην προσπαθείς να υποκαταστήσεις τον ρόλο του σχολείου, δεν γίνεται.   Αλλά το πρόβλημα, ξαναλέω, το βασικό σου πρόβλημα, είναι με τον άντρα σου. Αν δεν έχεις στήριξη μέσα στο γάμο σου, είναι χειρότερα από το να είσαι μόνη σου.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Scotland for HolidaysGhostwriterKleopatraΕννοείταιLady Chatterley Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ofglen
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί να κράξουμε εσένα? Τον άντρα σου θα κράξουμε!

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μόνο εγώ θα κράξω γιατί τα (παράνομα) ιδιαίτερα έχουν γίνει τόσο κανονικά στο μυαλό σου και σε όλους, που δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι θα μπορούσε να σε κράξει κάποιος και γι’ αυτό;

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Τα παράνομα ιδιαίτερα σε πείραξαν; Το ότι έχει να γίνει διαγωνισμός ασεπ 11 χρόνια τώρα, 11 χρόνια δηλαδή ο μόνος τρόπος για να μην αρχίσουν να ζητιανεύουν πχ οι φιλόλογοι είναι η παραπαιδεία, δεν σε πείραξε; Το ότι πάμπολλοι χρεώνουν λόγω απελπισίας εξευτελιστικές τιμές, τύπου 5 ευρώ την ώρα, για να μετακινούνται και να φέρνουν φωτοτυπίες με δικά τους έξοδα, σου φαίνεται φυσιολογικό; Γιατί έχω συναντήσει κόσμο και κοσμάκη που διαπραγματευεται το 5ευρο να μην γινει 6ευρο στον καθηγητή του παιδιού του αλλά το 25αρι στην nail artist το δίνει χωρίς να το σκεφτεί. Και να σε ενημερώσω, παρεμπιπτόντως, πως… Διαβάστε περισσότερα »

Εννοείται
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

παρόλα αυτά η ερωτώσα είναι ένα κλικ παραπάνω παράνομη, καθώς δουλεύει ήδη ως καθηγήτρια σε σχολείο. Και είναι κακό, κυρίως γιατί δεν πείθει πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια στο σχολείο ώστε τα ιδιαίτερα να γίνουν παρελθόν. Δείχνει να θεωρεί το ένα φυσική προέκταση του άλλου, εξού και το άγχος για το διάβασμα που θα έχει το πρωτάκι.

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Αυτό τώρα πως βοηθάει την κουβέντα;

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μας μιλάει για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού και ότι πρέπει να του προσφέρει το ένα και το άλλο και λέει “μην με κράξετε” και δεν της περνάει καν από το μυαλό ότι με το παράδειγμά της μαθαίνει στο παιδί την παρανομία. Τα κολυμβητήρια τη μάραναν.

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Kleopatra εντελως αχρειαστο αυτο το σχολιο. Και ειδικα εκει προς το τελος (“τα κολυμβητηρια τη μαραναν”) και καπως κακό. Εσυ τι θα εκανες αν δεν εβγαινες οικονομικα; Μαθαινει το παιδι στη δυσκολια της ζωης θα ελεγα, στο να τα φερνει κανεις βολτα. Στο να κανει οτι καλυτερο μπορει, δεδομενων των συνθηκων. Οχι στην παρανομια.

Ghostwriter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εκτός θέματος.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το παιδί σου πάνω απ’ όλα θέλει γονείς ευτυχισμένους και ισορροπημενους.Σε καιρούς τέτοιας οικονομικής ανασφάλειας είναι κουτο να αφήσεις τα μαθήματα,χωρίς μια δύσκολο να προσφέρεις και στον εαυτό σου και στο παιδί σου.Αυτο που προέχει είναι να πάρεις αποφάσεις για την σχέση που έχεις με τον άντρα σου.

Εννοείται
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να σου μιλήσω σα να ήσουν ήδη χωρισμένη, επειδή το πέρασα κι εγώ και χωρίς γιαγιά να στηρίζει και χωρίς μόνιμη θέση πρωινη. Συμφωνώ με την Α-μπά, το παιδί σε χρειαζόταν όλα αυτά τα χρόνια το ίδιο. Για μένα το να το διαβάσεις δεν είναι κατι φοβερό και κρατά σε υγιείς καταστάσεις μόνο λίγους μήνες (τέλος α’ δημοτικου οφείλουν ήδη να είναι υπέυθυνα για τις εργασίες τους). Ένας τρόπος είναι να στριμώξεις όλα τα ιδιαίτερα σε δύο μόνο μέρες και να έχεις τις άλλες ελεύθερες. Ένας άλλος να κόψει το κολυμβητήριο για μια βόλτα με τη μαμα του. Ή να… Διαβάστε περισσότερα »