«Α, μπα» classics: Τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον άλλον;

Μπορεί να αλλάξει γνώμη οποιαδήποτε στιγμή

Αγαπητή Α,μπα, Καταρχάς πολλές ευχές για το νέο μέλος της οικογένειας. Να είστε υγιείς και χαρούμενοι. Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω, τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον άλλον που έχεις απέναντι σου, τον σύντροφο σου; Όταν λέμε “σε εμπιστεύομαι” δε ρίχνουμε πολύ μεγάλο βάρος στις πλάτες του; Και τον εμπιστευόμαστε σε τι ακριβώς; Ότι θα είναι δίπλα μας ο,τι και να συμβεί και θα κάνει πάντοτε ο,τι καλύτερο μπορεί; Αυτό είναι ρεαλιστικό; Πώς μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε αλλά ταυτόχρονα να λέμε ότι οκ, μπορεί να αλλάξει γνώμη οποιαδήποτε στιγμή, το ίδιο και εμείς, και αυτό είναι οκ; Σε ευχαριστώ και σου στέλνω αγάπη.

– Μαρίκα

Ευχαριστούμε πολύ!

Αν ο άλλος το βλέπει ως βάρος και όχι ως τιμή, η σχέση σας δεν είναι αυτή που θα ήθελες να είναι. Δεν εννοούν όλοι το ίδιο όταν λένε κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι εννοείς εσύ όταν το λες, αλλά σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα να εννοείς ότι έχεις την προσδοκία να είναι δίπλα σου ο άλλος ό,τι και να συμβεί. Ό,τι και να συμβεί; Αν το εννοείς δεν έχεις μεγάλη φαντασία για το τι μπορεί να συμβεί, για το πόσα γυρίσματα έχει η ζωή. Κι επειδή πολλά μπορούν να συμβούν, είναι επίσης κακή ιδέα να πιστεύεις ότι ο άλλος θα κάνει πάντοτε ό,τι καλύτερο μπορεί.

Μπορείς να εγγυηθείς κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου; Ρεαλιστικό είναι να πιστεύεις ότι τουλάχιστον ο άλλος δεν θα σου κάνει κακό εσκεμμένα. Αυτό πιστεύω ότι είναι ένα ρεαλιστικό όριο – και μη νομίζεις ότι είναι και εύκολο να διατηρηθεί. Ο καθένας επιλέγει το δικό του, ανάλογα με το τι πιστεύει για τον εαυτό του, θα έλεγα, και είναι πολύ δύσκολο να δούμε τον εαυτό μας αντικειμενικά.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

22 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
thermoSIFOUNASDe Leoneandi @ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η εμπιστοσύνη που δείχνουμε σε κάποιον δεν έχει να κάνει με τον άλλον νομίζω. Είναι καθαρά δική μας επιλογή, ανάγκη και υπόθεση. Είναι όπως το “συγγνώμη” , με το “συγχώρεσε με” και το “σε συγχωρώ” . Όταν λέμε σε κάποιον συγγνώμη, το λέμε γιατι το θέλουμε και το νιώθουμε εμείς. Ο άλλος μπορεί να μην μας συγχωρέσει. Το “σε συγχωρώ” μας το λέει ο άλλος, ίσως και χωρίς να το ζητήσουμε γιατί έτσι νιώθει. Το συγχώρεσε με, πάλι είναι διαφορετική ανάγκη και μπορεί να μην καλυφθεί και πότε. Αντίστοιχα το σε εμπιστεύομαι, χωρίς να στο έχει ζητήσει ο άλλος, είναι… Διαβάστε περισσότερα »

De Leone
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πράξης κακιάς από τον / την αγαπημένη σου…. μη σου τύχει !!

thermoSIFOUNAS
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χαίρομαι για αυτήν την ερώτηση και για την απάντηση επίσης. Είμαι κι εγώ από τους ανθρώπους που δεν λένε ”σε εμπιστεύομαι” και ίσα ίσα ο σύντροφός μου συχνά πυκνά μου λέει ” α καλά εσύ δεν με εμπιστεύεσαι καθόλου” κι εγώ απλά χαμογελώ και παραδέχομαι πως δεν είναι ρεαλιστική η εμπιστοσύνη για εμένα αλλά τουλάχιστον δεν παρεξηγείται. Η εμπιστοσύνη ειδικά στο/στη σύντροφό σου για εμένα σημαίνει πως αφήνεις τον έλεγχο. Εεεεε αν είσαι control freak δεν στέκει κάτι τέτοιο θεωρώ.