«Α, μπα» classics: Τι πιστεύεις για την αυτοκτονία;

Α μπα, ποια είναι η άποψη σου για την πράξη της αυτοκτονιας και για αυτόν που αυτοκτονεί; Σκεφτόμουν πως αν και η αυτοκτονία έχει πολύ λυπηρες συνέπειες καθώς αποτυγχάνει η προσπάθεια ενός ανθρώπου να κρατηθεί στη ζωη, κάτι για το οποίο παλεύει καθημερινά, δεν μπορώ να θεωρησω το πρόσωπο που αυτοκτονεί δειλό και ασήμαντο, ούτε να το κατηγορήσω πως δεν προσπάθησε και “διάλεξε τον εύκολο δρόμο”.. αντιθέτως μάλιστα καταλαβαίνω απολύτως την αυτοκτονία ως πραξη τη στιγμή που δεν μπορεί να δοθεί καμία βοήθεια (κυρίως ψυχολογική) από κανέναν άνθρωπο στο άτομο που προχωρεί σε αυτήν την πράξη.. ακόμη κι αν δεν συμφωνείς μαζί μου στο ότι η αυτοκτονία δεν είναι ντροπή (αλλά παρ όλα αυτά παραμένει πράξη δραματική) μπορείς να αιτιολογήσεις το αίσθημα μου; Ευχαριστώ πολύ!

– Μ

Θα αιτιολογήσεις μόνη σου το αίσθημα σου αν ενημερωθείς αρκετά, αντί να κάθεσαι να τα σκέφτεσαι μόνη σου. Αυτό το θέμα είναι μεγάλο και δύσκολο και όχι ζήτημα άποψης του καθένα. Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων ασχολούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι έρευνες τους και τα αποτελέσματα τους και οι σκέψεις τους είναι διαθέσιμο υλικό για όλους μας. Μόνο η ελληνική σελίδα του Wikipedia έχει 154 παραπομπές. Μην ρωτάς εμένα, μην ρωτάς τυχαίους ανθρώπους (εκτός αν ξέρεις κόσμο που έχει σχετικό επάγγελμα ή σπουδές), ψάξε και διάβασε σχετικά μόνη σου. Η κλίμακα έχει ένα πολύ ωραίο σάιτ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

17 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
mongrelsilverstuddedblue_butterfly Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

σίγουρα μεγάλο και δύσκολο θέμα και οι απόψεις του καθενός μπορεί να είναι αποπροσανατολιστικές ή και επικίνδυνες. Όμως νομίζω ότι πρέπει να ειπωθεί ότι οι αυτόχειρες δεν είναι σίγουρα”δειλοί ή ασήμαντοι”, ούτε βέβαια αμαρτωλοί και η αυτοκτονία, χωρίς καμιά πρόθεση ηρωοποίησης, δεν είναι με τίποτα “εύκολος δρόμος”.

silverstuddedblue_butterfly
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Όταν είχα διαβάσει αυτήν την ερώτηση ζοριστηκα. Ήθελα να γράψω ένα κείμενο και λόγω της ερώτησης η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική
https://ampa.lifo.gr/koinotita/prosopiki-istoria-aytoktonia-kai-mme/

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“αντιθέτως μάλιστα καταλαβαίνω απολύτως την αυτοκτονία ως πραξη τη στιγμή που δεν μπορεί να δοθεί καμία βοήθεια (κυρίως ψυχολογική) από κανέναν άνθρωπο στο άτομο που προχωρεί σε αυτήν την πράξη..”

κι ομως, ΕΙΔΙΚΑ ψυχολογικη ειναι η βοηθεια που μπορει να δοθει, ΑΝ υπαρξει ο χρονος και η ευκαιρια, δεδομενου οτι οι περισσοτερες αυτοκτονιες, οφειλονται στην καταθλιψη. και η καταθλιψη ειναι ασθενεια που μπορει και να θεραπευθει.

“Πολλοί από τους ανθρώπους που αυτοκτονούν έχουν κατάθλιψη (σύμφωνα με τον ΠΟΥ έως και το 80%). Ο κίνδυνος αυξάνει όταν συνυπάρχει και κατάχρηση αλκοόλ.”