«Α, μπα» classics: Τι πάει να πει ανώτερη οντότητα;

Μου είναι ακατανόητο

Συζητάς μέσα σε μια παρέα για τον Θεό και για τις θρησκείες και κατά την συζήτηση και στο ερώτημα εσύ σε τι πιστεύεις παίρνεις την απάντηση είμαι άθρησκος και λέγοντας ναι οκ άθρησκος όμως εξήγησε μου τον δικό σου Θεό αφού είσαι άθρησκος και όχι άθεος,πως τον ονομάζεις,πως νομίζεις ότι είναι,σου απαντούν ότι τον ονομάζουν μεν θεό ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκείες που επινόησαν κάποιοι άνθρωποι γράφοντας τα σε βιβλία με σκοπό να ελέγξουν τους ανθρώπους και ξαναρωτάς δηλαδή τι είναι για σένα ο θεός και παίρνεις την απάντηση ότι είναι μια ανώτερη οντότητα και για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό και πάλι ρωτάς τι εννοείς με αυτό και σου απαντούν πως για κάποιον μπορεί να είναι το μπινγκ μπανγκ,για κάποιον μπορεί να είναι απλά η όλη φύση και όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας και όπως ήδη σου είπα πως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από εμάς τα απλά ανθρωπάκια και για εμένα προσωπικά αν ρωτάς είναι μια οντότητα πολύ ανώτερη από τον κοινό άνθρωπο. Αλλά ρε Λένα εμένα δεν με καλύπτουν όλα αυτά και ναι εντάξει,είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη βαφτισμένη και πιστεύω στον Θεό της θρησκείας μου και στα κείμενα της Θρησκείας μου όμως δεν είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με Αλλόθρησκους όμως οι Άθεοι και οι Άθρησκοι είναι κάπως ακατανόητοι σε εμένα.Δηλαδή τι θέλουν να πουν οι Άθρησκοι λέγοντας ανώτερη οντότητα;Ο Θεός του Χριστιανισμού ξέρουμε ποιος είναι μέσα από τις γραφές,οι Ισλαμιστές ξέρουν τον δικό τους μέσα από τις δικές τους γραφές,οι Βουδιστές από τις δικές τους και πάει λέγοντας για την κάθε θρησκεία ξεχωριστά,όμως τι πάει να πει ανώτερη οντότητα ρε Λένα;Η όλη φύση,το μπινγκ μπανγκ,απλά ένα ανώτερο ον,δηλαδή τι ακριβώς;

Αν σου λέγανε «τι ακριβώς» θα ήταν μια ακόμη θρησκεία. Γιατί τόση δυσκολία με το αόριστο; Πιστεύουν σε έναν Θεό χωρίς να χρειάζονται ονόματα και διευθύνσεις. Τελικά όμως δεν χρειάζεται και να καταλάβεις. Δόγματα είναι αυτά. Για τους άθεους είναι ακατανόητο το πώς άλλοι πιστεύουν σε έναν συγκεκριμένο Θεό που περιγράφεται με λόγια από άλλους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να το καταλάβεις για να το δεχτείς. Αν το καταλάβαινες με τον τρόπο που θέλεις να το καταλάβεις, τότε θα ήσουν κι εσύ άθρησκη.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

30 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
KritikothessalonikiaViΜαύρος ΓάτοςScotland for Holidays Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μια είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία

Alex Rainers
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ αυτές οι συζητήσεις στο κυλικείο της Σχολής μεταξύ τιτσου και μπλοφας ♥️

Melia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να σου πω τι πιστεύουν. Ότι υπάρχει Θεός, αλλά όσοι άγιοι και προφήτες τον έχουν περιγράψει μέχρι στιγμής έβγαζαν παραμύθια από το μυαλό τους. Άρα προτιμούνννα πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς είναι ο Θεός.
Άσε δηλαδή που και ο Χριστιανισμός περιγράφει τον Θεό ως “ακατάληπτο” και αδύνατο να τον συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Μετά βέβαια μας τα χαλάει λίγο, με τον πατέρα, το γιο, το περιστέρι, την παρένθετη μητέρα και τις στερεότυπες απεικονίσεις τους στην τέχνη.

Cryodragon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μέχρι να αποδειχθεί η ύπαρξη ροζ μονοκερων σε τροχιά γύρω απ τον Πλούτωνα, επιτρέψτε μου να λειτουργώ με την υπόθεση ότι δεν υπάρχουν μονοκεροι σε τροχιά στον Πλούτωνα… αντίστοιχη η λογική μου και για οποία άλλη οντότητα θέλετε.

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μια σημείωση: δεν είμαι και Richard Gere, αλλά νομίζω οι βουδιστές δεν πιστεύουν σε κάποιο θεό.

all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ανωτερη οντότητα,ή απόλυτο,ή πρωταρχικό ενεργειακό πεδίο,ή ανώτερη συνειδητότητα,ή επίγνωση ή κενό ή..ή..ή.. Ονόματα που ο ανθρώπινος νους δίνει σε “κάτι” που λόγω των περιορισμών του, αδυνατεί να συλλάβει και να κατανοήσει. Προσπάθησε να αποδεχετείς το εξής: O ανθρώπινος νους έχει όρια,πέραν αυτών δεν μπορεί να αντιληφθεί. Οπότε το πέραν των δυνατοτήτων της αντιληπτικής του ικανότητας ο καθείς το διαχειρίζεται αναλόγως της δομής και λειτουργίας του νου του και της ιδιοσυγκρασιας του. Και έχουμε άθεους,αθρησκους,αγνωστικιστές,θρησκευόμενους. Ολοι οι καλοί χωράνε που λέμε..αρκεί να σεβόμαστε οι μεν τους δε. Μου έκανε ετύπωση πάντως η τελευταία παράγραφος στο κειμενό σου. “;Ο Θεός του Χριστιανισμού… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

“Ο θεός του χριστιανισμού ξέρουμε ποιος ειναι μέσα απο τις γραφές”
Ας μου εξηγησει καποιος αυτο το πολυ κατανοητο και συγκεκριμενο Τριαδικο Θεο: Θεος, Υιος και Αγιο Πνεύμα, όλα μαζί σε ένα νοικοκυρεμένα!

Chaotic Jester
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εύκολο, πατέρας, γιος κι ένα περιστέρι. Γιατί ένα περιστέρι; Γιατί όχι, στην ανάγκη και σκατζόχοιρο θα έβαζαν για να μην μπει γυναίκα και χαλάσει το φενγκ σούι στην Τριαδικότητα, αλλά τα περιστέρια είναι πιο χαριτωμένα όπως και να το κάνουμε.

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν και άθεος, ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να υπάρχει μια “ανώτερη οντότητα” προικισμένη με απίστευτες ποσότητες μαύρου χιούμορ, την οποία ωστόσο αδυνατώ εντελώς να περιγράψω…

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Για ποιο λόγο ακριβώς θα έπρεπε να μπορεί να σου εξηγήσει ο γείτονας τι είναι ο Θεός του με τρόπο που μπορεί να επικοινωνηθεί πρώτον και να τον καταλάβεις εσύ δεύτερον;

Εννοώ εκτός από το μάρκετινγκ.

Captain Mauser
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσωπικά εγώ είμαι πολύ θρήσκος και πιστεύω στη θεότητα Βραδύπορο (tardigada), (Google is your friend). Σαφώς και είναι κατά πολύ ανώτερη από τον άνθρωπο, αφού αντέχει σε θερμοκρασίες +151 έως -273 βαθμούς Κελσίου, μπορεί να ζήσει για 10 χρόνια χωρίς νερό καθώς, στο διαστημικό κενό και αντέχει σε ακτινοβολία «Χ» 28.500 περισσότερες φορές από αυτόν.

Vi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ θρησκα είμαι. Στα 6 χρόνια που είμαι φοιτήτρια πιστεύω και προσευχομαι στο αγιο 5 σχεδόν κάθε μέρα