«Α, μπα» classics: Τι επίπτωση έχει η συχνή αλλαγή επαγγελματικού περιβάλλοντος στη καριέρα σου;

Θέλω να δουλέψω σε διάφορα μέρη του κόσμου

Τι επίπτωση έχει μελλοντικά η συχνή αλλαγή επαγγελματικού περιβάλλοντος στη καριέρα σου; Είμαι 24, μάγειρας και λόγω δουλειάς έχω τη δυνατότητα να αλλάζω όσο συχνά το επιθυμώ επαγγελματική στέγη, κάτι το οποίο μου αρέσει και επιλέγω να το κάνω. Έχω την εντύπωση ότι ιδανικά , αν είσαι καλός στη δουλειά σου θα ανελιχθείς ιεραρχικά σε μια επιχείρηση αρχικά. Από κει και πέρα έχεις μια πιο ελευθερία να επιλέγεις το που δουλεύεις. Αυτή η ερώτηση προκύπτει από το γεγονός ότι θέλω να δουλέψω σε διάφορα μέρη του κόσμου, να γνωρίσω διάφορες κουλτούρες και διάφορες κουζίνες, αλλά μακροπρόθεσμα νομίζω θα φαίνεται στο βιογραφικό μου ότι δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ. Με εκτίμηση, και τις καλύτερες ευχές για σένα και την οικογένειά σου!
-Nomad

Για έναν μάγειρα δεν θα φαίνεται ότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί, το αντίθετο θα φαίνεται, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες και κουλτούρες και ακόμη καλύτερα, έχει εμπειρία από διάφορες κουζίνες και τεχνικές μαγειρικής. Όταν νιώσεις ότι έχεις μαζέψει αρκετές γνώσεις για να νιώθεις ότι πατάς καλά στα πόδια σου, και όταν βρεις την κουζίνα που θα μιλήσει περισσότερο μέσα σου (μπορεί να είναι η ελληνική, αλλά πρέπει να κάνεις έναν γύρο της γης για να το διαπιστώσεις), τότε θα διαλέξεις το εστιατόριο που σου ταιριάζει, και εκεί αν είσαι καλός, θα ανελιχθείς. Φυσικά δεν θα γυρίσεις όπως έφυγες. Σε άλλη θέση θα ξεκινήσεις και σε άλλη θα καταλήξεις όταν βρεις πού ταιριάζεις. Καλή σταδιοδρομία, σε περιμένουν πολλές περιπέτειες! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

28 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
FemitaleRainbowPJ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Το μόνο αντικειμενικά αρνητικό για το μέλλον που υπάρχει στο σενάριο αλλαγής εργασίας είναι η τυχόν απώλεια αξιόλογων senior συνεργατών ή μέντορα.

Αν αισθάνεσαι ότι εκεί που είσαι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς περισσότερο, go for it.

Rainbow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Είσαι σε ένα κλάδο όπου η συχνή αλλαγή κ επαφή με άλλες κουζίνες μόνο θετικά σημάδια δείχνει . Αν έχεις την ευκαιρία ταξίδεψε παντού ειδικά πιο νότια που παίζουν πολύ με τα μπαχαρικά θα δεις μια άλλη πραγματικότητα της κουζίνας , όπου ένα απλό κεμπάπ κάνουν κ αδυνατεί να μυρισει η μύτη σου από τα πολλά μπαχαρικά κ λιώνει η γλώσσα σου όταν το τρως . Είχα μια ιρακινή συμμαθήτριά που μαγειρεύε η μητέρα της

Femitale
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εξαρτάται από τον κλάδο και τη χώρα. Γενικά, αν δε μιλάμε για απολύσεις, τότε μάλλον δεν κάνει ζημιά. Το θέμα είναι κάθε καινούρια δουλειά να σου δίνει νέες γνώσεις και οι συνεργάτες/διευθυντές σου να παίρνουν απο σενα. Αν θες να ανεβείς στην ιεραρχία ίσως να πρέπει να μείνεις σε κάποια δουλειά για μεγαλύτερο διάστημα, αν θέλεις όμως να γίνεις “specialist” σε έναν ευρύτερο τομέα (όχι σε κάποιο εργαλείο ή μια εξειδικευμένη τεχνική) τότε θα πρέπει να αλλάζεις ρόλους/εταιρίες για να διευρύνεις τις γνώσεις σου πάνω στο αντικείμενο ανά 2-3 χρόνια. Οπότε μάλλον σε καλό δρόμο είσαι…