«Α, μπα» classics: Θεωρείς σωστό να μιλήσω στο σύζυγο για το παρελθόν μου και συγκεκριμένα για αυτόν τον άνθρωπο;

Νιώθω μια αμηχανία

Αγαπητή Α μπα, είμαι με έναν άνθρωπο εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, γυρίσαμε στο χωριό μου όπου και οι δύο έχουμε τις δουλειές μας και φτιάξαμε ξαφνικά( έμεινα έγκυος) την οικογένεια μας! Η αλήθεια είναι ότι με τον άνθρωπο μου δεν έχουμε τίποτα κοινό αλλά παρόλα αυτά περνάμε υπέροχα! Όσο περνάνε τα χρόνια που είμαστε μαζί τον αγαπάω ακόμα περισσότερο! Το πρόβλημα μου είναι το εξής, ο άντρας μου ποτέ δεν με ρώτησε για το παρελθόν μου και γω ποτέ δεν του είπα φυσικά( ξέρεις αυτά τα βράδια που μεθάς και έχεις διάθεση εξομολογητική)! Τώρα που γυρίσαμε στο χωριό έτυχε λόγο δουλειάς να χρειαστεί να συνεργαστώ με έναν πρώην που αγαπηθήκαμε πολύ και πολλές φορές νιώθω αυτήν την αμηχανία! Επίσης έτυχε πολλές φορές λόγο κοινών φίλων να βγούμε με τις οικογένειες μας μαζί και μάλιστα να συμβουλεύει και τον άντρα μου σε σχέση με το παιδί μας! Πολλές φορές όταν τύχει να είμαστε στον ίδιο χώρο νιώθω το βλέμμα του να είναι όπως τότε! Και το ερώτημα είναι το εξής: θεωρείς σωστό να μιλήσω στο σύζυγο για το παρελθόν μου και συγκεκριμένα για αυτόν τον άνθρωπο; ξέρω αν και δεν το παραδέχεται ότι είναι ζηλιάρης αλλά τώρα που έχουμε την οικογένεια μας ίσως να είναι καλό να μην υπάρχουν μυστικά ανάμεσα μας;

– ανώνυμη

Δεν ξέρω γιατί θεωρείς τόσο φυσικό να μη λες τίποτα για το παρελθόν σου. Αν δεν σε ρώτησε ποτέ μπορεί να μη θέλει να μάθει, αλλά δεν είναι και ακριβώς «φυσικό» να πρέπει να μεθύσεις για να αναφέρεις τον Σούλη που τα είχατε στο τρίτο έτος της φιλοσοφικής. Ελπίζω να μην είναι από αυτούς που δεν αντέχουν στην ιδέα ότι η γυναίκα τους δεν ήταν παρθένα όταν την παντρεύτηκαν, αν και με το «φυσικά» αυτό καταλαβαίνω. Οι διαφανείς διαδικασίες σε ένα ζευγάρι είναι σημαντικές και χωρίς να υπάρχουν παιδιά, και επίσης, οικογένεια είναι και τα ζευγάρια, χωρίς να κάνουν παιδιά. Οπότε, για μένα, εφόσον έχετε σχέση, μου φαίνεται παράξενο να μην λες ότι ξέρεις κάποιον από παλιά, όπως και αν τον ξέρεις. Τώρα το βλέμμα του πρώην που είναι όπως τότε, τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις για αυτό που λες και όχι αυτόν, γιατί το βλέμμα όπως θέλεις το διαβάζεις.

Αλλά εδώ που τα λέμε, αυτό που έχει σημασία για τη ζωή σου δεν είναι ο Σούλης, αλλά ότι λες ότι δεν έχεις τίποτα κοινό με τον άντρα σου. Εύχομαι πάντα να περνάτε όσο υπέροχα περνάτε τώρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

26 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για