«Α, μπα» classics: Συνεχώς έλκω προβληματικές καταστάσεις

Λές να γεράσω μόνη μου;

Γειά σου Α, μπα;! Σκέφτομαι αρκετό καιρό να σου γράψω μιας και το πρόβλημα έχει μάλλον εδραιωθεί. Χώρισα πριν από 4 χρόνια από γάμο και έκτοτε δεν έχω κάνει καμία «σοβαρή» σχέση. Κάθε φορά που τελειώνει κάτι που πάει να ξεκινήσει, συνειδητοποιώ ότι δεν ήμουν έτοιμη ή ότι έλκω προβληματικές καταστάσεις, παρόμοιες με αυτές -τις οικείες- του παρελθόντος. Πρόσφατα κόλλησα με έναν τύπο (ίσως να ήταν και αμοιβαίο, αλλά οι εγωισμοί των τίτλων τέλους δεν επιτρέπουν να το πεις ξεκάθαρα) και στην πορεία έμαθα πως είναι παντρεμένος. Έκανα προσπάθεια (ειλικρινή από την πλευρά μου, το λέω αλήθεια αυτό) και τελικά ξέμπλεξα. Ναρκισσισμός είναι αυτό; Εγωισμός; Φόβος; Λες να γεράσω μόνη μου; (*πανικός) Τι δεν πάει καλά τελικά; Να δω τα πράγματα ξεκάθαρα και να μην το βλέπω αυτό πια σαν πρόβλημα θέλω.. Τόσο δύσκολο είναι πια;

– Eleanna

 

Για να λύσουμε ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να βρούμε ποιο είναι, και όπως φαίνεται, αυτό θέλεις να κάνεις, και μπράβο σου. Θα ξεκινούσα από την πρώτη εξήγηση που προσπαθείς να δώσεις, γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η πιο αυθόρμητη, και κάτω από εκεί βρίσκεται κάπου η ουσία του προβλήματος, αλλά την έχεις σκεπάσει με διάφορα για να μην τη βλέπεις.

Λες «δεν ήμουν έτοιμη ή έλκω προβληματικές καταστάσεις». Το διαζευκτικό «ή» δεν ξέρω αν το έβαλες συνειδητά. Το «έλκω προβληματικές καταστάσεις» είναι ένα σύμπαν από μόνο του. Το «δεν ήμουν έτοιμη» νομίζω ότι είναι αστείο και να το σκέφτεσαι. Αν δεν ήσουν έτοιμη, δεν θα έγραφες μετά όλο αγωνία «λες να γεράσω μόνη μου».

Έστειλες ερώτηση σε στήλη σχετικά με πώς θα γίνει να κάνεις μια σοβαρή σχέση – προφανώς, είσαι έτοιμη. Αν δεν σου άρεσε κάποιος, δεν σου άρεσε, δεν γίνεται να σου αρέσουν όλοι. Αυτό δε σημαίνει ότι «δεν ήσουν έτοιμη». Οπότε για μένα το θέμα επικεντρώνεται στο «ελκύω προβληματικές καταστάσεις, παρόμοιες ή οικείες με αυτές του παρελθόντος». Δεν μας λες ποιες είναι αυτές, οπότε εκεί συναντάμε τοίχο. Εσύ ξέρεις τι σε ανακούφιζε σε αυτές τις οικείες καταστάσεις, και γιατί δεν έπρεπε να σε ανακουφίζουν, τι φοβάσαι αν τις απορρίψεις για πάντα, και αν έχεις κάνει προσπάθειες να τις απορρίψεις στη βάση τους.

Από την άλλη βέβαια, τέσσερα χρόνια χωρίς σχέση από μόνο του, δεν λέει απαραίτητα κάτι. Συμβαίνει, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

22 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Chaotic Jester Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Να σημειώσω πως εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω μέχρι που έφτασε η κατάσταση με τον παντρεμένο. “Κόλλησα” είναι ενικός και αφορά εσένα. “Τίτλοι τέλους” μπορεί να σημαίνει απλά ότι ποτέ δεν ανταποκρίθηκε, ακόμα και αν ήταν κι αυτός “κολλημένος” κατά τη γνώμη σου. Αν πάντως ξεκινήσατε σχέση ή έστω θερμό φλερτ και σου απέκρυψε πως είναι παντρεμένος, δεν σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με εσένα. Ο παντρεμένος αν δεν φοράει βέρα, δεν έχει και τατουάζ στο κούτελο για να ξεχωρίζει. Δεν φταις ούτε είσαι κακός άνθρωπος αν κάποιος σου πει ψέμματα, ή δεν σου πει ευθέως την αλήθεια, και εσύ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν οι προβληματικές καταστάσεις στις οποίες αναφέρεσαι λέγονται και “παντρεμένοι”, ίσως το target group στο οποίο αρέσεις να είναι άνδρες σε ηλικία που ήδη έχουν παντρευτεί. Να υποθέσω μεταξύ 30 και 45 ? Αν δεν ενδίδεις και ψάχνεις τον κύριο ελεύθερο, εσύ δεν έχεις πρόβλημα, αυτοί το έχουν. Είναι απλώς θέμα χρόνου και τύχης.