«Α, μπα» classics: Πώς να βρούμε σύντροφο όταν οι επιλογές είναι λίγες;

Όλες μας κάναμε σχέσεις αλλά χωρίσαμε

Σε μια συζήτηση που είχα με τις φίλες μου για τους πρώην μας, καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: ότι ήρθαν στη ζωή μας σε μια περίοδο που είχαμε μπουχτήσει από τη μοναξιά μας, που δεν μάς είχε παρουσιαστεί κάτι καλύτερο, κι ότι, ενώ στα πρώτα ραντεβού είχαμε δει κάποια “στραβά”, τα προσπεράσαμε, χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Και τελικά, αφού κάναμε τη σχέση, χωρίσαμε, άλλες μετά από λίγο άλλες μετά από πολύ καιρό για τους λόγους που εξαρχής προβληματιζόμασταν ή για κάτι άλλο που βγήκε στην πορεία. Οι επιλογές είναι λίγες. Πώς θα βρούμε το “ιδανικό” ταίρι για εμάς τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιλογές; Πώς θα αποφύγουμε τον συμβιβασμό και τον επερχόμενο χωρισμό από εδώ και στο εξής;

Από πού προκύπτει το αξίωμα ότι οι επιλογές είναι λίγες; Και έτσι να είναι, δεν χρειαζόσαστε πολλές. Μια και καλή χρειάζεται. Αν οι λίγες που έχετε είναι η μια χειρότερη από την άλλη, τότε δεν φταίει η κακή σας μοίρα, αλλά ότι συναναστρεφόσαστε τους λάθος ανθρώπους, βρισκόσαστε στους λάθος κύκλους, και δεν έχετε καταλάβει ότι υπάρχουν άντρες που σας ταιριάζουν, αλλά δεν ξέρετε πώς να τους βρείτε και να τους διεκδικήσετε, ή, ακόμη χειρότερα, δεν ξέρετε πώς να τους αναγνωρίσετε. Από τους φίλους σας πρέπει να ξεκινήσετε. Σας γεμίζουν; Μιλάνε στην καρδιά σας; Νιώθετε ψυχική συγγένεια; Αυτοί οι άνθρωποι θα σας φέρουν στα σωστά μέρη για ταιριαστά φλερτ. Όσο για τον συμβιβασμό, είναι απαραίτητος ως ένα σημείο. Αν δεν ξέρετε ποιο είναι αυτό το σημείο, τότε δεν ξέρετε αρκετά καλά τον εαυτό σας, και αυτός μπορεί να είναι ένας ακόμα λόγος που δεν βρίσκετε αυτόν που σας ταιριάζει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

45 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
AguafiestasZazKaramouzadim Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Eva
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eva

Γινόμαστε λίγο απόλυτοι και δεν μου αρέσει. Πόσες γυναίκες εκεί έξω έχουν φίλες και παρέες που τις γεμίζουν αλλά πλέον δεν μπορούν να γνωρίσουν κάποιον μέσα από αυτές. Εξάλλου το ότι είναι κάποιος μέρος μιας παρέας στην οποία είσαι και εσύ δεν σημαίνει ότι ταιριάζετε . Συχνά βρισκόμαστε σε παρέες που τα πάμε καλά με μόλις έναν και με τους υπόλοιπους απλά καθόμαστε για τον καφέ. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν φταίνε πάντα οι παρέες και ούτε οι φίλοι μας για να ξεκινήσουμε το ξεκαθάρισμα. Φταίει και η ηλικία, ότι τα χρόνια παίρνουν και ναι υπάρχουν λιγότεροι… Διαβάστε περισσότερα »

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Η Α,μπα είπε να ξεκινήσει κανείς από εκεί και να κάνει μια ανασκόπηση. Αποτελούνται οι παρέες μου από ανθρώπους που με γεμίζουν και τους γεμίζω; Εστίασε εκεί γιατί πολύς κόσμος το προσπερνάει χωρίς να σκέφτεται πόσο σημαντικό είναι να έχουμε καλούς φίλους δίπλα μας… Ακόμα όμως και καλούς φίλους να έχουμε στη ζωή μας, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα γνωρίσουμε κάποιον από την επαφή μας και μόνο μαζί τους. Απαιτούνται θέληση, κοινωνικές συναναστροφές και αρκετή τύχη ώστε να κάτσει το καλό. Μαγική συνταγή, δυστυχώς, δεν υπάρχει! Και στο λέω εγώ που έχω φάει πολλά βράδια από τη ζωή μου να… Διαβάστε περισσότερα »

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

A μπραβο.
Επισης και κάποιον να γνωρίσεις, τον όποιον να θέλεις και να σου ταιριάζει, δεν σημαίνει οτι μπορει να σου δώσει αυτα που χρειάζεσαι, μπορει να ειναι σε αλλη φαση.
Τα πραγματα ειναι αρκετα περιπλοκα, δεν εξηγουνται τοσο απλα.
Οσοι ειναι ζευγαρωμενοι για αρκετα χρονια, δεν νομίζω οτι καταλαβαινουν ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα. Μιλουν εκ του ασφαλούς.

Zaz
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι επιλογές σαφώς είναι λίγες…. Σαφώς επομένως το παιχνίδι ζορίζει. Μεγαλώνοντας πήζει καλύτερα το μυαλό, ξεκάθαρα ξέρεις τι δεν θέλεις & επομένως δεν δοκιμάζεις τους «μπας και δεν είναι αυτό που φαίνεται». Οι γνωριμίες-προξενιά μέσω φίλων σαφώς κι αυτές περιορίζονται, Αν είσαι δε και χωρισμένη με παιδί / -ιά τρως έναν περιορισμό παραπάνω είτε λόγω στερεότυπων και πατριαρχικών κόμπλεξ, είτε γιατί δεν θες παιδί άλλο άρα αποκλείεις αυτούς που είναι ελεύθεροι μεν επίδοξοι γονείς δε (σεβαστό αμφοτεροις), να μιλήσουμε και για σχέσεις που δεν προχώρησαν λόγω στυτικής δυσλειτουργίας που ρε παιδιά όντως θερίζει ;;;; Η δε ικανοποιητικά κοινωνικά ενεργή ζωή… Διαβάστε περισσότερα »

dim
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αυτό με τις συνεδρίες το νιώθω και εγώ! Δεν το αναφέρω συχνά γιατί νιώθω ότι ακούγομαι ελιτιστής, πάντως είναι πολύ εύστοχο το σχόλιο σου.

Zaz
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχαχαχα
Άσε , τα έχω βάλει με την θεραπευτρια μου γι αυτό το θέμα!!!! Βρήκα το φως μου κι οι υπόλοιποι τυφλοί ένα πράμα! Ελιτίστικο ή μη, έχει την αλήθεια του

Karyofyllia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χώρισα πριν ένα χρόνο μετά από 7 χρόνια σχέσης με έναν άνθρωπο που αγάπησα, εκτίμησα και θαύμασα πολύ. Απομυθοποιήθηκε στην πορεία, αφού είδα κάποια στιγμή αυτά που ήταν τόσο καιρό κάτω από τη μύτη μου. Έτσι πήραμε την κατιούσα. Έφταιξε. Έφταιξα. Από τότε, όχι μόνο σχέση δεν θέλω, αλλά (νομίζω) ούτε και σεξ με κανένα. Κανείς δεν με ελκύει και μάλλον κανέναν δεν ελκύω. Μάλλον κουράζομαι ευκολότερα. Μάλλον δεν έχω υπομονή. Είμαι 45 πια και δεν μπορώ να εξηγώ τα ευκόλως εννοούμενα. Οι περισσότεροι του κύκλου μου είναι πια παντρεμένοι. Κάποιοι απ’ αυτούς μου την πέφτουν. Μου την πέφτουν ξανά… Διαβάστε περισσότερα »

Donna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπάρχουν και αυτοί που όντως έχουν λίγες επιλογές. Βλέπε τους ανθρώπους που μένουν σε ένα χωριό ή σε ένα μικρό νησί… όπου ο αριθμός των κατοίκων είναι όντως περιορισμένος… η νοοτροπία περίεργη και περιορίζεσαι ακόμα παραπάνω… α πα πα ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!

Aguafiestas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και πώς αλλάζουν αυτοί οι περίφημοι κύκλοι όταν είσαι 40+; Αν είσαι πχ σε μια δουλειά σταθερή, διαζευγμένη με παιδιά, κατασταλαγμενη αλλά όχι πια θεογκομενα όπως στα 20, να τα φέρνεις βόλτα δύσκολα, πώς διαολο αλλάζεις κύκλους; Αντε να καταφέρεις να βγεις μία φορά τη βδομάδα, αν και προσωπικά αυτό μου φαίνεται αστείο, μία το μήνα και αν. Εντάξει, δεν είπαμε να φορέσουμε πλερεζες αλλά ας είμαστε λίγο ρεαλιστές, δεν ζούμε στο Χόλιγουντ, δεν είμαστε καλεσμένοι σε 14 ιβεντ το μήνα. Εγώ πια το έχω πάρει απόφαση, δε χαλάω ενέργεια στο να ψάχνω για ζευγάρωμα. Μετά τα 50 που θα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να χεις ξεμείνει σινγκλ σε χωριο 2000 κατοίκων εκ των οποίων οι περισσότεροι ηλικιωμένοι,παντρεμένοι με παιδιά, και ατομα στην ηλικία σου μετρημένα στα δάχτυλα… αυτό θα πει λίγες οι επιλογές! Ετσι για να πω κι εγω τον πονο μου!

Aguafiestas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα σου πουν κι εσένα ότι υπάρχουν λύσεις. Πήγαινε και στο διπλανό και στο παραδιπλανο χωριό, ξεκίνα να φυτεύεις με τους υπόλοιπους αγρότες, τέτοια. Πρέπει να αλλάξεις ατιτιουντ, να είσαι ευέλικτη. Ουφ, πονεμένη ιστορία.

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Οι επιλογες που εχουμε ειναι παντα σε συναρτηση με αυτο που προσφερουμε, τη διαθεσιμοτητα μας και το ποσο flexible ειμαστε (ειμαστε ρεαλιστες με τα κριτηρια συντροφου που θετουμε και τις προσδοκιες που εχουμε απο αυτον σε συναρτηση με αυτο που προσφερουμε?). Στη συνεχεια ερχεται ο κοινωνικός κυκλος και φυσικα το timing, να γνωρισεις καποιον που να ειναι στην ιδια φαση ζωης με εσενα μια δεδομενη χρονικη στιγμη. Καποιες φορες χρειαζεται προσαρμοστικοτητα στα δεδομενα για να βρουμε συντροφο…