«Α, μπα» classics: Πώς να της πω ότι δεν θέλω να τους παντρέψω;

Ως καλεσμένη δεν έχω πρόβλημα να πάω

Πώς μπορώ να αρνηθώ ευγενικά μια τυχόν πρόταση να παντρέψω(με θρησκευτική τελετή) μια παιδική μου φίλη (έμαθα από αλλού ότι συζητήθηκε με τον άντρα της και το όνομά μου, ανάμεσα σε άλλα ονόματα). Ο λόγος είναι ότι η παιδική μου φίλη είναι πολύ θρήσκα ενώ εγώ πλέον άθεη και δεν το έχω αποκαλύψει ούτε στη επίσης θρήσκα οικογένειά μου ούτε σε κανέναν άλλο (το γεγονός ότι ζω στο εξωτερικό βοηθάει να κρατηθούν τα προσχήματα) κι ούτε είμαι ακόμη έτοιμη να το κάνω. Δε θέλω με τίποτα να συμμετάσχω ενεργά σε μια θρησκευτική τελετή, είμαι ακόμη στη φάση θυμού που ξόδεψα τόσα χρόνια σε ένα ψέμα(για μένα, δε θέλω να προσβάλω κανέναν), ως απλή καλεσμένη βέβαια δεν έχω πρόβλημα να παρευρεθώ.

-Εντελώς άθεη

Αν τελικά σου το προτείνουν, πες – πολύ ευγενικά – ότι σε τιμάει πάρα πολύ η πρόταση, κάτι που φαντάζομαι ότι ισχύει, αλλά ότι τα τελευταία χρόνια έχεις απομακρυνθεί από την εκκλησία και δεν νιώθεις άνετα με αυτό τον ρόλο. Πρόσθεσε ότι είσαι διατεθειμένη να βοηθήσεις με όποιον άλλον τρόπο γίνεται και μπορείς να αναλάβεις τον τίτλο της ψευδοκουμπάρας.

Αν δεν θέλεις ούτε να συζητάς το θέμα, πες ότι δεν έχεις λεφτά και μένεις μακριά και καλύτερα να πουν σε κάποιον που είναι εκεί κοντά για να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
15 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
oliaΚοτόπουλο με μπάμιεςandi @Κοντράριος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Η γράφουσα μου βγάζει ένα στυλάκι ανωτερότητας. Αγαπητή, δεν σου ζήτησε να της πιάσεις τον κώλο. Έχω καιρό να πάω σε γάμο, αλλά, αν θυμάμαι καλά, ο κουμπάρος δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο πέραν του να αλλάξει τα στέφανα και τις βέρες. Δεν πρόκειται να μολυνθείς. Ο θρησκευτικός γάμος περισσότερο για το τζέρτζελο γίνεται. Αν σου ζητήσει να γίνεις νονά του μελλοντικού παιδιού της, μπορείς να αρνηθείς με το πρόσχημα του εξωτερικού.

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Είναι “υπερβολική” λες, ε;
9_9

Ofglen
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

@Vasilis ούτε καν. Τη βρίσκω πολύ ειλικρινής και φαίνεται να ξέρει τι περνάει. Βρίσκεται στο στάδιο θυμού όπως λέει η ίδια, στάδιο στο οποίο προσωπικά,ούτε απ’ έξω από εκκλησία δε μπορούσα να περάσω πόσο μάλλον να συμμετάσχω σε τελετή της. Αλλά το πιο βασικό είναι ότι ουσιαστικά μέσα από το θυμό της, σέβεται τη θρήσκα φίλη της. Αν ήξερε η φίλη της ότι είναι πια άθεη, πολύ πιθανό να μη σκεφτόταν καν το ενδεχόμενο της κουμπαριας.

Nee Teg
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

χά! Μου έχει τύχει απ’ την εντελώς ανάποδη….δλδ πολύ μετά από τη φάση του θυμού…Είχα ζυγίσει το όλο θέμα “κουμπαριάς-νονού” εντελώς διαφορετικά στο μυαλό μου, σε “κοινωνικο” αν θες και όχι θρησκευτικό επίπεδο (δλδ με μια έννοια του στυλ: κάνω “κουμπαριά’ με ανθρώπους που θέλω να κρατήσω σχέση και γίνομαι “νονά-πνευματικός γονιός” άρα δεσμεύομαι με το παιδί σε φάση π.χ. οτι πέρα από τα καθημερινά….αν αυτό το παιδί κάποια στιγμή χρειαστεί , θα το αναλάβω κιόλας, σκεφτόμενη οτι θα ήθελα για νονο-α κάποιον που θα εμπιστευόμουν να αναλάβει το -ανύπαρκτο κατά τα άλλα- παιδί μου αν οι γονεις “εκλείψουμε”.. Αυτά… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Από που φαίνεται το στυλακι ανωτερότητας; Μήπως όποιος τολμαει να εναντιωθει σε κάτι παρόμοιο μας φαίνεται ότι “το παίζει κάπως”;
Διαφωνώ μαζί σου, γιατί ο κουμπάρος έχει ενεργό ρόλο σε ένα γάμο και υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να προσποιούνται κάνοντας πράγματα που δεν τα πιστεύουν.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έλα ρε Βασίλη κι εσύ. Κανένα στυλακι δεν έχει, απλά δε θέλει για προσωπικους της λογους να είναι μέρος σε θρησκευτικό γάμο. Πού είναι το κακό δηλαδή;

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Όλη η τελευταία περίοδος βγάζει αυτό το στυλάκι. Δεν είναι κάτι φοβερό να έχει έστω έναν τέτοιο ρόλο στην τελετή, για να χαρεί και η φίλη της που τη θέλει και την εκτιμά. Δεν χρειάζεται να κάνει σταυρούς ή οτιδήποτε άλλο εκτός από το να στέκεται πίσω από το ζευγάρι. Έτσι κι αλλιώς μια στις τόσες θα τους βλέπει

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Αγαπητή, δεν σου ζήτησε να της πιάσεις τον κώλο” κλαιω 😂😂😂

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κανένα στυλακι ανωτερότητας δεν βγάζει…. Που το είδες πάλι αυτό? Όταν κάποιος δεν πιστεύει κάτι δεν μπορεί και να το υποστηρίξει. Ο γάμος σε εκκλησία ειδικά για τους πολύ θρησκους όπως η φίλη της, γίνεται καθαρά για να πάρουν την ευχή και την ευλογία του παπά κλπ και το γλέντι είναι άλλη υπόθεση. Η κουμπαριά επίσης δεν ειναι αστεία υπόθεση ούτε θα έπρεπε να είναι. Δεν είναι θέμα μόλυνσης. Δεν είπε πως σιχαίνεται τους χριστιανούς. Είναι κοροϊδία να κάνεις κάτι που δεν πιστεύεις όπως και να χει.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ με την απάντηση, κρίμα όμως να μην μπορεί να συζητήσει κάτι τέτοιο με μια καλή της φίλη. Αν πιστεύει ότι η φίλη θα την κρίνει αρνητικά για τα πιστεύω της τότε η φιλία έχει άλλα (μεγάλα) θέματα άσχετα με την κουμπαριά.

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αγαπητή άθεη κάπου τα’χεις μπερδέψει.Τα πιστεύω του καθενός βρίσκονται στην καρδιά και στο μυαλό του καθένα.Μιλαμε για την παιδική σου φίλη η οποία για να σε θέλει για κουμπάρα σε θεωρεί κοντινό της άνθρωπο.Δεν θα πάθεις τίποτα για ΜΙΑ φορά που θα ανταλλάξεις στέφανα και βέρες.Δεν σου ζήτησε να συμμετάσχεις σε τελετουργικό μαύρης μαγείας.Μου φαίνεται αντιφατικό να μην έχεις θέμα ως καλεσμένη-παραμενει ένας θρησκευτικός γάμος-και να σε ενοχλεί να είσαι κουμπάρα.Αν σου είναι τόσο αβάσταχτο να δεχτείς,πες πως δεν έχεις χρήματα και λυπάσαι πολύ,η λίγες μέρες πριν να πάθεις ένα μικρό ατύχημα τύπου στραμπουληξες το πόδι σου.Αν πεις αυτά που… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είναι το ίδιο να πας να κάτσεις σε ένα παγκάκι στην άκρη, και να βγεις και έξω αν θες, με το να υπογράφεις χαρτιά ως Χ.Ο., να φιλάς το χέρι του παπά, το βιβλίο του, να λες τα φαιδρά που σου υπαγορεύει και να κάνεις το σταυρό σου.

Kaoru Shimohiro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το χέρι του παπά δε χρειάζεται να το φιλησει. Μπορεί να το κάνει μια ωραιότατη χειραψία.

Κοντράριος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπορεί, αλλά θα σχολιαστεί αρνητικά. Επίσης, τα υπόλοιπα εξακολουθούν να ισχύουν.

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κοσμικη Νεραϊδα, οταν ειναι κανεις συνεπης σε αυτα που πιστευει, τοτε προσπαθει να πραττει και αντιστοιχα. Καμια φορα αυτο ερχεται με αμηχανια, γιατι κανείς δεν θελει να πληγωσει δικους του ανθρωπους. Αν κάνεις κατι που δεν σου λεει τιποτα (στην καλυτερη περιπτωση) ή σου δημιουργει αποστροφη (στη χειροτερη περιπτωση) “εστω μια φορα” για να μην κακοκαρδισεις το φιλο, το γονιο, τον κουμπαρο, τοτε συγγνωμη αλλα ουσιαστικα κανεις εκπτωση στα πιστευω σου. Κι αν μαθουν ολοι αυτα που εγραψε εδω σε μας και τη σχολιαζουν, τι εγινε; Να κανουμε δηλαδη πραγματα που δεν μας αρεσουν προκειμενου να μην μας σχολιαζουν; Δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κι εγώ θα διαφωνήσω Κοσμική Νεράιδα. Δεν είναι κάτι απλό να είσαι ο πρωταγωνιστής μιας θρησκευτικής τελετής, όταν είσαι άθεος. Δεν είναι τσίρκο ούτε Πατρινό Καρναβάλι. Οι θρησκευτικές, πολιτικές και λοιπές αντιλήψεις συνιστούν τον πυρήνα ενός ατόμου, δεν τις κοροϊδεύουμε και δεν τις καταπατούμε. Δεν είναι αστείο, ούτε αμελητέο, να υποχρεωθείς να κάνεις κάτι ενάντια στα πιστεύω σου

olia
Μέλος
Συμμετέχων

Να το αρνηθείς.. γιατι μετα θα σου ζητήσει να βαφτίσεις .. αν δεν θέλεις μην το κάνεις…. Για εμένα είναι βάσανο όταν με καλούν σε γάμους.. δεν μου αρέσει καθόλου να πηγαίνω.. Δεν είμαι άθεη … πιστεύω με ένα δικό μου τρόπο..δεν πάω εκκλησία απλά.. Να τις πεις ευγενικά τα πιστεύω σου και να αρνηθείς..αν είναι φιλη θα καταλάβει… Και εμας μας ζήτησαν φιλοι πριν κατι μηνες να του παντρέψουμε με θρησκευτικό γαμο.. Εμεις είμαστε με πολίτικο… για να γίνουμε κουμπάροι θα πρεπε να κάνουμε και εμεις ένα εστω κλειστό θρησκευτικό..αλλιως θα επρεπε ο ενας από τους δυο… Το ολο… Διαβάστε περισσότερα »

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έλα μου???
Ρωτάει ακόμα ο παπάς με τι γάμο έχεις παντρευτει?
Και σου δημιουργεί κ προβλήματα?

olia
Μέλος
Συμμετέχων

ωωω γιες….Αν εισαι πανρεμενος με πολίτικο και θες ως ζευγάρι να παντρέψεις με θρησκευτικό ή να βαφτίσεις πρεπει να κανεις και εσυ τον θρησκευτικό σου… αλλά νομίζω υπάρχει η εναλλακτική να κάνει ο ένας από το ζευγάρι το μυστήριο και στα «χαρτιά» και στην εκκλησία φαίνεται ο ένας από τους δυο κουμπάρος ή νονος …..
Εν ολίγης ..
Κάντε πολίτικο ή σύμφωνο συμβίωσης να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.. χαχαχαχαχα

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λες ότι είσαι άθεη, αλλά ντρέπεσαι να το πεις;