«Α, μπα» classics: Ούτε στο στρατό τέτοια γυμνάσια!

Το σύστημα «Σφίγγα»

Είμαστε τουλάχιστον μια 5ετία σε αυτό το σπίτι, παλιώσαμε στη γειτονιά. Της κυρίας από απέναντι όμως δεν της έχει μειωθεί το ενδιαφέρον της από τη πρώτη μέρα έως σήμερα. Γενικά είναι μια γυναίκα με πολλά ενδιαφέροντα: εμάς, τους δίπλα, τους παραδίπλα, τους από πίσω. Δε μπορώ όμως να μη παραδεχτώ ότι μας ξεχωρίζει λίγο περισσότερο από τους άλλους, να είναι καλά. Βλέπεις, είμαστε ακριβώς απέναντι και προσφέρουμε εύκολη πρόσβαση στα ακόρεστα μάτια της. Βγαίνουμε να ραχατίσουμε, να ποτίσουμε, να δούμε το ντελιβερά να έρχεται και εκείνη εκεί κερί αναμμένο, βοήθεια της! Η ματιά της τρυπάει τέντες, σίτες και κλειστά παντζούρια, ξέρει – από ένστικτο σίγουρα – πότε θα βγούμε για να κάνει και εκείνη την έξοδό της. Οι κόρες, oι γονείς, ο σύζυγός της δε τη συγκινούν τόσο, όσο για το ποια άπλωσε τα ρούχα στη ταράτσα….των άλλων. Εμείς πώς τα αντιμετωπίζουμε; Σα σφίγγες….απαντάμε μονολεκτικά ή αν μπορούμε και καθόλου. “-Πήρατε καινούργιο αυτοκίνητο;” “-Ε, ναι”, “-Τι δουλειά κάνετε;” “Ιδιωτικός υπάλληλος, έτσι γενικά”. “-Πώς και δεν έχετε παιδάκια;” “-@8&///!@…!” Μάλλον την ιντριγκάρει αυτή η έλλειψη πληροφοριών και τελευταία άλλαξε τακτική. Ζητάει το τηλέφωνό από τη γειτόνισσα του επάνω ορόφου μας. Καιροφυλακτεί όταν θα φύγουμε και ζητάει πληροφορίες από τη κυρία που βοηθάει στο σπίτι κλπ. Ευτυχώς όλοι ξέρουν, μερικοί ως παθόντες, και δεν της δίνουν ούτε τηλέφωνα, ούτε σημασία. Επειδή το σύστημα “Σφίγγα” δεν αποφέρει τα μέγιστα, η υπομονή εξαντλείται και η χειροδικία απαγορεύεται δια του νόμου, τι λες να κάνουμε; Τη τελευταία φορά ήθελα να πάρω πατάτες από τη ντουλάπα και βγήκα έρπωντας στο μπαλκόνι για να αποφύγω να τη δω (λέμε τώρα). Ούτε στο στρατό τέτοια γυμνάσια! Μέχρι χθες περιοριζότανε στις απευθείας ερωτήσεις, σήμερα ρωτάει τους γύρω, τρέμω για το αύριο! 5 χρόνια….παλιώσαμε πια αλλά το ίδιο και το αστείο!

-γιατί καλή γειτόνισα;

Γιατί δεν της λέτε κάτι; Φίλη σας δεν είναι, το πολύ πολύ να παρεξηγηθεί, μακάρι να παρεξηγηθεί, γιατί έτσι θα αναγκαστεί να πάρει απόσταση (αλλιώς πώς θα κάνει ξεκάθαρη την δυσαρέσκεια της). Πείτε της ότι είναι πολύ αδιάκριτο να ρωτάει την από πάνω και την κάθε κυρία που βγαίνει από το σπίτι σας για εσάς, και πρέπει να σταματήσει να το κάνει.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

33 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Μαύρος ΓάτοςΜουσίτσαCurly Princessv for vendettaandi @ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Curly Princess
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχαχαχαχ! Ποσό γέλασα όπως τα γράφεις! Είχα παρόμοια περίπτωση, με τη γειτόνισα να είναι βαλτη και να τα λέει όλα χαρτί κ καλαμάρι στην πεθερά μου. Αν είναι η βεράντα καθαρη, αν πότισα τα λουλούδια, τι ώρες βγαίνω, αν αερίζω το σπίτι, ποτέ απλώνω κ πόσες μέρες μένουν τα ρούχα απλωμένα μέχρι να τα μαζέψω, τι ώρες πάω για δουλειά, ποτέ γυρνάω, αν λείπουν κ τα δυο αυτοκίνητα μας από το σπίτι(άρα το σπίτι είναι άδειο) ή αν λείπει μόνο το δικό μου κ που γυρνάω πάλι, αν όταν φεύγουμε με κοινό αμάξι έχουμε μαζί κάποιο σακβουαγιαζ aka εκδρομουλα κτλ.… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αχαριστα πλάσματα! Η καλή κυρία από απέναντι, φροντίζει για την περιφρούρηση της γειτονιάς σας! Για να πηγαίνουν όλα ρολόι, μακριά από διαρρήκτες, φωτιές και άλλα επικίνδυνα! Δεν είναι αδιάκριτη βρε…. Προστατευτικη είναι! :p

v for vendetta
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ζητάει τηλέφωνα και πληροφορίες απο τους γείτονες;; απείλησε την ευθέως με το νέο νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Μουσίτσα
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Μουσίτσα

Εγω λέω μην κρύβεσαι αλλά εκμεταλλεύσου που σε παρατηρεί προσεκτικά και κάθε φορά που την βλέπεις μπροστά σου , φτύνε τον κόρφο σου επιδεικτικά και κάνε με τα δάχτυλά σου το σχήμα του σταυρού και λεγε ´ξου ξού ´.
Θα σκιαχτεί και θα σε αφησει στην ησυχία σου επιτέλους.

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το καλύτερο είναι να την τρολάρετε άγρια, ντανταϊστικά, λέγοντάς της απίστευτες και αλληλοαντικρουόμενες τερατολογίες