in

«Α, μπα» classics: Οι φίλοι μας αυτοπροσκαλούνται σπίτι

Μόνο που το σπίτι δεν είναι δικό μας

Φίλοι μας αυτοπροσκαλούνται σπίτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

82ffd5056f1bba6c9f71bfc0c196128a

Αγαπητη αμπα, σου γραφω για να ζητησω τη συμβουλη σου σε ενα θεματακι που αντιμετωπιζουμε με το φιλο μου! Ειμαστε 25, μενουμε και οι δυο με τους γονεις μας και οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο να μην εχουμε το χωρο μας. Στο θεμα αυτο προσφερθηκε να μας βοηθησει μια καλη μου φιλη η οποια λειπει συχνα και μας εδωσε κλειδια για να μπορουμε να μενουμε καποιες φορες στο σπιτι της, πραγμα που μας εχει σωσει! Το προβλημα τωρα, ειναι οτι ενα φιλικο μας ζευγαρι (οι οποιοι δε γνωριζονται με την κοπελα) αυτοπροσκαλουνται και θελουν να κοιμουνται κι αυτοι στο σπιτι μαζι μας. Καταλαβαινω οτι κι αυτοι αντιμετωπιζουν την ιδια κατασταση με μας και θελουν το δικο τους χωρο, αλλα πραγματικα εγω κ ο φιλος μου ερχομαστε σε πολυ δυσκολη θεση! Οχι γιατι μας πειραζει να μεινουμε ολοι μαζι, αλλα γιατι κι εμεις οι ιδιοι ειμαστε στην ουσια καλεσμενοι και δε νιωθω οτι εχουμε το δικαιωμα να φιλοξενουμε κοσμο σε ξενο σπιτι που δεν ειναι δικο μας. Αλλο να ερθουν για εναν καφε η για να δουμε μια ταινια κι αλλο να φιλοξενουνται. Θα μου πεις, γιατι δε τους το λες ετσι ακριβως; Γιατι φοβομαστε μη τους προσβαλουμε αν τους πουμε μην αυτοπροσκαλειστε. Αλλωστε σε κανεναν δεν αρεσει να του επισημαινουν οτι ειναι αγενης και ποσο μαλλον να του λενε οτι γινεται βαρος. Επειδη κανουμε αρκετη παρεα ξερουνε ποτε μενουμε εκει και αν παμε να το κρυψουμε πιστευω θα μας ξεφυγει καμια κοτσανα και το ψεμα θα αποκαλυφθει και θα ειναι χειροτερα. Μπορεις να μου προτεινεις μια καλη απαντηση να την εχουμε ετοιμη οταν μας ρωτανε “α, θα πατε, να μεινουμε κ εμεις;” που να μη φωναζει οτι τους αποφευγουμε;; Ευπροσδεκτες και οι συμβουλες στα σχολια! – Οικοδεσποινα

Άλλο και τούτο. Πόσο παρεμβατικοί, αγενείς παρτάκηδες υπάρχουν, και πώς μυρίζονται αυτούς που γίνονται τόσο χαλί να τους πατήσεις για να τους ξεζουμίσουν; Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, σε έναν πολύ διεστραμμένο συνδυασμό. Καλή μου φίλη, η απάντηση σας πρέπει να είναι ότι δεν είναι δικό σας το σπίτι για να το κάνουν ξενοδοχείο. Η κοπέλα φιλοξενεί εσάς, κανέναν άλλον. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται άλλη εξήγηση. Να μη φοβόσαστε να τους προσβάλλετε, δεν έχουν αξιοπρέπεια για να προσβληθούν. Απλώς θα θυμώσουν, και θα βρουν άλλους για να ξεζουμίσουν. Κοιτάξτε και λίγο το θέμα με τους φίλους που διαλέγετε ρε παιδιά, με αγχώσατε λίγο. (Και όχι, ούτε να έρθουν για έναν καφέ ή μια ταινία είναι ΟΚ. Δεν είναι δικό σας το σπίτι. Τέλος.)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

22 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
City
City
5 χρόνια πριν

Αν η φίλη σου δεν το ξέρει, έχεις διαπράξει τρομαχτικό ατόπημα. Αντί να σε απασχολεί πως θα το πάρει το ζευγάρι των αγενών, παρτάκηδων κολλητσίδων αν τους το ξεκόψεις, θα έπρεπε να σε απασχολεί πως θα το πάρει η φίλη σου όταν ανακαλυψει ότι πρόδωσες την εμπιστοσύνη της βάζοντας ξένους ανθρώπους μες στο σπίτι της χωρίς την έγκριση της.

Looking forward
Looking forward
5 χρόνια πριν

Εγώ δεν σας συμπονώ πάντως. Αντιθέτως λυπάμαι πολύ για την φίλη σας που είχε την καλοσύνη να σας δίνει το σπίτι και εσείς επιτρέπετε όχι μόνο να μπαίνουν μέσα στο σπίτι άλλοι αλλά και να κοιμούνται εκεί και μάλιστα συχνά. Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά!
Οι φίλοι σας βέβαια το έχουν τερματίσει αλλά και εσείς που θεωρείτε ότι είναι οκ να έρχονται για επίσκεψη δεν πάτε πίσω.
Άραγε η φίλη σας το ξέρει ότι το σπίτι της έχει γίνει ερωτοφωλιά (για να μην το πω με την άλλη λέξη) για ζευγάρια χωρίς στέγη;

Νάσια Μετόκη
Νάσια Μετόκη
5 χρόνια πριν

«Παιδιά δε γίνεται, η ιδιοκτήτρια μας τόνισε οτι δεν θέλει να μπουν άλλοι στο σπίτι εκτός απο εμάς»
Εαν σας απαντήσουν «έλα μωρέ και που θα το καταλάβει» αρχίστε να σκέφτεστε γιατί να προσπαθείτε να μην τους προσβάλλετε και να τους φέρετε σε δύσκολη θέση ενω εκείνοι σας έχουν γραμμένους και δε δισταζουν να σας προσβαλλουν και να σας φερουν σε δυσκολη θεση.

Χριστίνα
Χριστίνα
5 χρόνια πριν

Αχ διάβασα την ιστορία και ταράχτηκα! Είχα ζήσει παρόμοια κατάσταση στα 23 μου. Μας είχε δανείσει το σπίτι μια φίλη του τότε γκομενακίου, που είχε φύγει για Πάσχα, και ‘φιλικό’ ζευγάρι ζήτησε τα κλειδιά με το έτσι θέλω για να πανε για ένα βράδυ …έλα όμως που εκείνο το βράδυ η κοπέλα είχε περίοδο…Φεύγοντας πλύναν τα σεντόνια, όχι όμως και το πάπλωμα. Εγώ τέρμα εκνευρισμένη αποφασίζω να κάνω γενική στο σπίτι γιατί ντράπηκα, καθώς καθάριζα έριξα καταλάθως μια πούδρα (από αυτές που είναι πολλά μπαλάκια διαφορετικού χρώματος). Όπως αποδείχθηκε η πούδρα ήταν όχι της ιδιοκτήτριας, αλλά της κοπέλας που έμεινε… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Χριστίνα

Α. Έχεις περίοδο και πηγαίνεις σε ξένο σπίτι ατόμου, που δεν γνωρίζεις καν , για να κάνεις σεξ. Θα μου πεις δεν είναι η περίοδος το πρόβλημα. Άμα κάνεις σεξ σε ξένα σεντόνια και παπλώματα είναι κ α ι η περίοδος το πρόβλημα.
Β. Μπορείς να φτιάξεις χειροποίητη πούδρα σε μπαλάκια. Βρε, τι μαθαίνει κάνεις στο Α, μπα!

Χριστίνα
Χριστίνα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Ως προς το Β, επειδή αυτή η απορία δημιουργήθηκε και σε φίλη (τώρα που την ξαναθυμήθηκα αυτή την ιστορία, τη μοιράζομαι με όλους!), η κοπέλα δεν έφτιαξε τα μπαλάκια, χρησιμοποίησε ήδη έτοιμα μπαλάκια από άλλες πούδρες για να φτιάξει το χρώμα όπως το ήθελε. Ήταν και πολύ ακριβής εταιρείας απ’ότι θυμάμαι, παίζει να της είχε βγει κάνα 5ε το μπαλάκι

Pink lemonade
Pink lemonade
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Χριστίνα

με κινδυνο να φανω χαιρεκακουλα “karma is a bitch”

Otina'nai
Otina'nai
5 χρόνια πριν

Πόσο δύσκολη είναι η απάντηση ” όχι ρε φιλε γιατί αμα το μάθει η Κατερίνα – Μαρία – Παναγιώτα που μας εμπιστεύθηκε το σπίτι της θα με βρίσει και θα έχει και δίκιο”. Απλά, χωρίς κόντρες και προσβολές.

κ@λυψω
κ@λυψω
5 χρόνια πριν

Ο,τι λέει η Λένα, και επιπλέον : “Αλλο να ερθουν για εναν καφε η για να δουμε μια ταινια κι αλλο να φιλοξενουνται”. Καθόλου άλλο. Ακριβώς το ίδιο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προκαλείτε τρίτους σε σπίτι που δεν είναι δικό σας ούτε για καφέ ούτε για τίποτα.

Simple_Me
Simple_Me
5 χρόνια πριν

Πόσο δίκιο έχει η Α,μπα!!!!
Παιδιά δεν είναι δικό σας το σπίτι.-
Δεν έχετε δικαίωμα να καλείτε ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Ούτε για καφεδάκι και ταινιούλες, ούτε για πίτσα και κυρίως για διαμονή!!!!!
Δεν υπάρχει λόγος ούτε να ντρέπεστε, ούτε να το σκέφτεστε καν!!!
Πείτε στους ¨φίλους¨ σας ότι Δεν μπορούν να έρθουν γιατί απλά το σπίτι δεν είναι δικό σας!!!!
Αν πάλι θέλετε κάτι πιο lite γιατί δεν τολμάτε να χάσετε τέτοια κελεπούρια από φίλους…
πείτε ότι το όλο point είναι να μείνετε μόνοι σας!!!

CookieMonster
CookieMonster
5 χρόνια πριν

Με την επιστροφη μου απο τις διακοπές επέστρεψαν και οι αγαπημένες μου ερωτήσεις για γαιδούρια φίλους. Έκτακτα. Συγνώμη ρε παιδιά αλλά με ποιά λογική τους φιλοξενήσατε έστω και μία φορά σε ξένο σπίτι? Θα το καταλάβαινα αν γινόταν κάτι απρόοπτο αλλά και πάλι θα έπρεπε να ενημερώσετε την κοπέλα που σας φιλοξενεί. Πολύ απλά την επόμενη φορά δεν θα αναφερθείτε σε κάτι τέτοιο και αν το αναφέρουν αυτοί θα πείτε ότι το σπίτι δεν είναι δικό σας οπότε δεν μπορείτε να τους φιλοξενήσετε. Αν σας θυμώσουν επειδή δεν μπορείτε να τους φιλοξενήσετε σε ξένο σπίτι ξυδι!! Θα γλιτώσετε από αυτούς… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
5 χρόνια πριν

Το ανέφερα στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού και μου είπε ότι δεν αισθάνεται άνετα με την ιδέα να έρχονται στο σπίτι άτομα, που δεν έχει γνωρίσει. Εντάξει δεν έχει και άδικο, αν το δεις από την πλευρά της.

daria
daria
5 χρόνια πριν

Το να φιλοξενείς κόσμο σε σπίτι που σε φιλοξενεί χωρίς να το ξέρει ο ιδιοκτήτης είναι απαράδεκτο. Εγώ δίνω το εξοχικό μου σε πολύ κοντινούς μου φίλους και δεν έχω πρόβλημα να φιλοξενούν και δικούς τους αλλά το ξέρω. Με ενημερώνουν και τους έχω εμπιστοσύνη οτι αν κάτι συμβεί θα το αναλάβουν εκείνοι και πως ξέρουν ποιους φέρνουν. Αν όμως μάθαινα οτι φιλοξενούν χωρίς να το ξέρω θα θύμωνα πολύ.