«Α, μπα» classics: Οι διάσημοι πώς κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια;

Είναι τόσο εύκολο κάποιος να μπει στο σπίτι τους

Μιας κι έχουμε το ίντερνετ, είπα να πάω με το Google maps μια βόλτα μέχρι το σπίτι της δολοφονηθείσας, από την «οικογένεια» τους Charles Manson, Sharon Tate στο Los Angeles. Έκανα και μια βόλτα στο ευρύτερο Bel Air και παρατήρησα ότι εκεί ζουν πλούσιοι (τρομερή παρατήρηση, ξέρω) και οι φράχτες τους ότι είναι εύκολο να τους πηδήξεις. Μετά πήγα κι από Μαλιμπού, κι εκεί τα ίδια. Κι αναρωτιέμαι, πώς κοιμούνται ήσυχα τα βράδια ή κυκλοφορούν άνετα τη μέρα σπίτι τους όλοι αυτοί οι ζάπλουτοι και αρκετοί διάσημοι (που εύκολα γκουγκλάρεις σε ποια οδό είναι το σπίτι τους) χωρίς μπράβους (κάποιοι θα έχουν, κάποιοι όχι, πολλά σπίτια είναι μεν πολυτελή και σε ακριβές περιοχές αλλά «μικρά») ξέροντας πόσο εύκολο είναι κάποιος να τους κλέψει (π.χ. περιμένοντας μέσα στο φράχτη την ώρα που οι ιδιοκτήτες μπαίνουν με το αυτοκίνητό τους) και πόσο ευκολότατο είναι κάποιος να τους δολοφονήσει. Δεν ξέρω, εγώ θα προσπαθούσα τουλάχιστον να αγοράσω σπίτι σε μια κλειστή στο κοινό γειτονιά (καλά, όχι ότι είναι δύσκολο κι εκεί να μπεις) Το λέω γιατί τα κίνητρα κλοπής και δολοφονίας είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι σε εμάς τους κοινούς θνητούς.

– “Και συγχαρητήρια για τη στήλη!

Αν θυμάσαι και από το Matrix, όλο το θέμα ήταν να μην μπεις στον αυτοκινητόδρομο. Όταν έμπαινες εκεί, σε έπιαναν. Ο λόγος που οι κλοπές και οι δολοφονίες στα πλούσια προάστια όπως το Μαλιμπού είναι σπάνιες, είναι ότι ενώ είναι εύκολο να κάνεις την ζημιά, είναι αδύνατο να ξεφύγεις. Οι περιοχές αυτές έχουν αόρατα όρια. Είναι πολύ μεγάλες σε έκταση, αλλά είναι και περιφραγμένες από τεράστιους αυτοκινητόδρομους – και μόλις μπεις εκεί, δεν υπάρχει διέξοδος. Η αστυνομία σε στοχεύει από χιλιόμετρα, με ελικόπτερα και περιπολικά, και το πιο πιθανό είναι ότι αν αντισταθείς, θα σε σκοτώσει, αν και το πιο πιθανό είναι ότι θα σε σκοτώσει έτσι κι αλλιώς. Έτσι μόνο ψυχοπαθείς κάνουν επιθέσεις σε αυτά τα σπίτια, όπως και η συμμορία του Τσαρλς Μάνσον, και γι’αυτό έμειναν και στην ιστορία.

Δεν είναι εύκολο να μπεις στις περιφραγμένες περιοχές. Υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια, υπάρχουν κάμερες, Δεν είναι οι φράχτες τα εμπόδια στα οποία υπολογίζουν αυτοί που είναι μέσα. Και στο Λευκό Οίκο να πας, θα δεις ότι δεν είναι τίποτα να πηδήξεις τον φράχτη. Μόνο που στην ταράτσα του υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές με license to kill.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

33 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για