«Α, μπα» classics: Μήπως είναι αργά να προσπαθήσουμε για ένα παιδί;

Μήπως είναι απλά μια εγωιστική υπαρξιακή μας ανάγκη;

Πολυαγαπημένη μου Α-μπα είμαι 44 κι έχω ζήσει μια γεμάτη σε εμπειρίες ζωή μέχρι στιγμής. Τα τελευταία χρόνια ακολουθώ παράλληλα με τη σταθερή δουλειά μου ένα μοναχικό καλλιτεχνικό δρόμο που φαίνεται να αναγνωρίζεται κιόλας. Γνώρισα έναν άνδρα στην ηλικία μου χαρισματικό αλλά ταλαιπωρημένο και με αρκετά θέματα. Του έχω προτείνει και ψυχολόγο (για να μην με προλάβεις μιας κι εγώ η ίδια υποστηρίζω την άποψη να λύνονται διάφορα θέματα με αυτό τον τρόπο) και θεωρώ καλό βήμα ότι ξεκίνησε. Θεωρώ ταιριάζουμε αλλά δεν έχει περάσει χρόνος και προσπαθούμε για παιδί. Πιστεύεις ότι αυτό είναι συνετό για το παιδί η απλά παράτολμο και μια εγωιστική-υπαρξιακή μας ανάγκη; Ξέρω ότι ούτως η άλλως είναι μια δύσκολη ηλικία για να πετύχει καν κάτι τέτοιο αλλά πιστεύεις στο “ποτέ δεν είναι αργά”; Τέλος αν έπρεπε κανείς να διαλέξει, σε μια τέτοια ηλικία μάλιστα ,σημαντικότερο είναι ένας ισορροπημένος σύντροφος ή ένα παιδί; Πιστεύεις αλήθεια ότι η ηλικία θολώνει την ευθυκρισία μας;

-nanana

Κάνεις πολλές ερωτήσεις που έχουν ξεχωριστή απάντηση. Μολαταύτα, στην ουσία της ερώτησης, η απάντηση είναι η εξής: εσύ ξέρεις ποια είναι τα «αρκετά θέματα» του χαρισματικού και ταλαιπωρημένου. Μπορείς να τα δεχτείς, εφαρμοσμένα σε ενδεχόμενο πατρότητας; Ξέρεις τι θα κάνεις όταν προκύψουν με πολλαπλάσια ένταση, αν έρθει ένα παιδί, που φέρνει στρες και ένταση που τώρα μόνο υποψιάζεσαι; Πιστεύεις ότι έχεις δίκτυο βοήθειας και αρκετά χρήματα για να το αναλάβεις μόνη σου, αν χρειαστεί; Οι απαντήσεις μόνο από σένα μπορούν να δοθούν.

Για τα άλλα, τα διλήμματα δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, εσύ τα δημιουργείς. Η ηλικία θολώνει μερικά και ξεκαθαρίζει άλλα. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις την εκπλήρωση κάποιας εγωιστικής ανάγκης όταν τεκνοποιείς. Είναι ενσωματωμένη, χωρίς να είναι απαραίτητα κυρίαρχη. Δεν είναι το ένα ή το άλλο, σύντροφος ή παιδί, γιατί τίποτα δεν μπορείς να διαλέξεις. Δεν είναι στο χέρι σου κανένα από τα δύο. Το «αν έπρεπε να διαλέξεις» σε βάζει σε μια διαδικασία όπου είσαι το κέντρο, αλλά δεν είσαι. Όλοι μας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με αυτά που έχουμε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

36 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
Κοτόπουλο με μπάμιεςΛένα ΦουτσιτζήLuthien Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάντως από άποψη βιολογίας,δεν έχουν κανένα νόημα οι ελεύθερες επαφές σ’αυτή την ηλικία.Αν το πάρεις απόφαση,ξεκινάς αμέσως με εξωσωματικές όσο προλαβαίνεις.Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτε στο ελάχιστο.Θα έπρεπε να έχεις μιλήσει ήδη με τον γιατρό σου.Καλή επιτυχία αν το αποφασίσεις.

Luthien
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Δεν ξεκινάς με εξωσωματικές, ας συμβουλευτούν γιατρό να τους προτείνει τι να κάνουν!
Γνωστή μου στην ίδια ηλικία έμεινε έγκυος χρησιμοποιώντας τεστ ωορηξίας το δεύτερο μήνα προσπάθειας. Μην την πανικοβάλουμε χωρίς λόγο

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το τεστ ωορρηξιας το χρησιμοποιείς όταν έχεις ασταθή περίοδο.Μιλάς για φυσιολογική σύλληψη.Αν όντως έγινε στα 44,τότε μιλάμε για το 1% και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σαν παράδειγμα και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο.Ασε που το πιο πιθανό έιναι να χρησιμοποιήθηκε καποια μέθοδος υποβοήθησης και απλά να μην το είπαν.

Luthien
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν χρησιμοποίησαν καμιά μέθοδο υποβοήθησης, είχαν σκοπό να μιλήσουν με γιατρό γιατί είχαν άγχος με την ηλικία αλλά τους πρόλαβε η εγκυμοσύνη.

Δε λέω ότι είναι εύκολο, αλλά πώς προκύπτει ότι πρέπει να αρχίσουν απευθείας με εξωσωματική; Το 1% ποσοστό είναι αποτέλεσμα κάποιας έρευνας;

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι.Μετά τα 40 η γονιμότητα πέφτει στο 6% και μετά τα 42 θεωρείται απίθανη,γι’αυτό και δεν συνίσταται η φυσιολογική προσπάθεια.Φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά όπως προείπα,ευτυχές τζόκερ είναι αυτές και όχι κανόνας.Ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος μετά τα 37.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οκ.Δεν μας αρέσει το 6?Ας που 7.Ή 5.Ή 9.Καμία έρευνα δεν θα σου δώσει το ίδιο ποσοστό,ωστόσο θα είναι πολύ χαμηλό.Κάπου εκεί θα επικρατήσει ένας μέσος όρος.
Σχετική πάντα και με τη φυσική κατάσταση της γυναίκας,με τον τρόπο ζωής της,με άλλα πιθανα συνοδά προβλήματα.Χρειάζεται να θίξουμε ότι είναι εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό για να αφήνεις τους μήνες να περνάνε?Εγώ εκεί εστίασα.Είναι φρόνιμο να πούμε σε μια γυναίκα που κατρακυλάει η γονιμότητα της να προσπαθήσει κάνα χρονο ή να βοηθηθεί από την επιστήμη κατευθείαν μιας που η σύλληψη είναι μόνο ένα κομμάτι αυτής?Χρωμοσωμικές ανωμαλίες,αποβολές κλπ είναι αυξημενα σ’αυτές τις ηλικίες,είναι επιπρόσθετο πρόβλημα.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάντως θα προσπαθήσω να κοιτάξω και γω για έρευνες όταν φύγω απ’το γραφειο.