«Α, μπα» classics: Η οικογένειά μου δε δέχεται ότι έχω κοπέλα, και μάλιστα έγχρωμη

«Έκανα το coming out μου και όλα πήγαν ακριβώς όπως τα περίμενα»

Αγαπητή Α, μπα, Με λένε Ράνια και είμαι 28 ετών. Ζω στο Βέλγιο εδώ και 7 χρόνια. Λατρεύω τη ζωή μου εδώ, έχω μια καλή δουλειά που αγαπώ και έναν άνθρωπο που με λατρεύει. Είμαστε μαζί εδώ και 5 χρόνια και σχεδιάζουμε να παντρευτούμε το επόμενο καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι η οικογένειά μου.

Έκανα το coming out μου όταν ήμουν 18 ετών. Πήγε όπως το περίμενα, σοκ και δέος, φωνές κτλ. Οι γονείς μου δε το έχουν αποδεχτεί, απλά το έχουν βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού τους και προσποιούνται ότι δε συνέβη ποτέ και ότι δεν υπάρχει.

Δε το συζητάμε, δε τους έχω γνωρίσει εννοείται τη κοπέλα μου, έστω και μετά από πενταετία σχέσης, ενώ με την οικογένεια της φίλης μου, έχουμε γνωριστεί, τα πάμε πολύ καλά και μιλάμε σχεδόν καθημερινά.

Τα προβλήματα είναι σε διπλό μέτωπο: Ένα, το προφανές, ότι είναι κοπέλα και δύο, το ότι είναι έγχρωμη. Θέλω να πάμε του χρόνου το καλοκαίρι και να μας αντιμετωπίσουν όπως θα αντιμετώπιζαν ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι αλλά ξέρω ότι δε θα γίνει.

Θέλουμε ο γάμος να γίνει στην Ελλάδα και θα ήθελα πολύ να έχω την οικογένειά μου εκεί. Τί να κάνω; Να τους το πω απλά και ειλικρινά, ρισκάροντας να μη μου ξαναμιλήσουν ή να προχωρήσω με τα σχέδιά μου και έαν ποτέ έρθει η κατάλληλη στιγμή, να τους το ξεφουρνίσω;

Ευχαριστώ. 🙂 – Προσπαθώ να βρω λύση

 

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα που προσπαθείς να λύσεις, το έχεις δημιουργήσει μόνη σου. Θέλεις να αλλάξει κάτι που ξέρεις ότι δεν θα αλλάξει. Θέλεις να γίνει κάτι που ξέρεις ότι δεν θα γίνει. Πολλά θέλουμε όλοι μας. Εγώ ας πούμε θέλω ένα εξοχικό στο Montauk. Προσπαθώ να βρω τη λύση, αλλά δεν την βρίσκω. Αν σταματήσω να το θέλω, να πώς λύνεται το πρόβλημα.

Θα ήταν τόσο ωραίο αν δεν υπήρχε ρατσισμός και ομοφοβία, αλλά Ράνια, υπάρχουν. Θέλεις να κάνεις δήλωση, ή θέλεις να ήταν αλλιώς τα πράγματα; Σκέψου πολύ καλά τι θέλεις και κυρίως, γιατί το θέλεις, γιατί έτσι θα προστατέψεις τη σχέση σου. Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα, και δεν εκπληρώνονται όλες μας οι επιθυμίες. Ο κόσμος στην Ελλάδα δεν θα σας αντιμετωπίσει όπως ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι.

Οι γονείς σου δεν θα δεχτούν την κοπέλα σου ως νύφη τους, δεν ξέρω καν αν θα έρθουν στον γάμο σας, αν τον κάνετε στην Ελλάδα τελικά. Αν μπορείς να αντέξεις τις αντιδράσεις και τις ενδεχόμενες αρνήσεις, προχώρα.

Αν θέλεις να κάνεις έναν γάμο σε ένα περιβάλλον αποδοχής, κάνε τον στο Βέλγιο. Μου φαίνεται πιο λογικό να παντρευτείς εκεί όπου λατρεύεις τη ζωή σου, έτσι κι αλλιώς, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα.

Ελπίζω να ξέρεις και τι θέλει η μέλλουσα γυναίκα σου, γιατί πολλά «εγώ» γράφεις για ένα θέμα που κατεξοχήν αφορά δύο ανθρώπους.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
KanellaGeorgia KI-Can't-Think-StraightΚοντράριος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Kanella
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Kanella

Πώς θα κάνετε γάμο στην Ελλάδα, αφού δεν επιτρέπεται γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια; Επομένως το λογικό είναι να κάνετε το γάμο σας εκεί που είστε, να τον γιορτάσετε με ανθρώπους που σας αγαπούν και σας δέχονται και μετά πες το στην οικογένεια σου. Ανάλογα με τις αντιδράσεις βλέπεις αν μπορείτε να έρθετε σαν ζευγάρι και να συναντήσετε την οικογένεια. Λυπηρό αν είναι τελείως απορριπτικοί, αλλά δυστυχώς συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν γίνει έτσι, απλά θα έρθετε στην Ελλάδα όποτε θέλετε για διακοπές, χωρίς να μπλέκεστε με τα σόγια.

Alex
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεί να εννοεί από σύμφωνο συμβίωσης, μέχρι απλά να τριγυρνάνε αγκαλιά ντυμένες νύφες στην καλντερα της Σαντορίνης. Λες να ξέρεις καλύτερα από αυτές που επιτρέπεται η όχι να παντρευτούν;
Επομένως, αφού δεν επιτρέπεται ας το κάνουν πρώτα αλλού και ας έρθουν εδώ μετά.. Δλδ αν επιτρεπόταν η απάντηση σου θα ήταν διαφορετική;

Kanella
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Kanella

@ Alex μου φαίνεται κάπως επιθετική η απάντηση σου και μάλιστα χωρίς λόγο. Απάντησα μόνο για το γάμο, όχι για το αν θέλουν να κυκλοφορούν ντυμένες με νυφικά, ή να πάνε σε συμβολαιογράφο. Φυσικά και θα απαντούσα διαφορετικά αν επιτρεπόταν ο γάμος στην Ελλάδα. Θα τους έλεγα αυτό που είπα και για τις διακοπές τους, να τον κάνουν όπου θέλουν κι όπως θέλουν, χωρίς να ενημερώσουν τους αρνητικούς συγγενείς.

Rainbow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ο γάμος μπορεί να τελεστεί όπου θέλεις , το θέμα είναι η εξουσιοδότηση. Αν φέρεις στη Ελλάδα κάποιον από το Βέλγιο που έχει τη δικαιοδοσία σύμφωνα με τους νόμους τους μπορεί να σε παντρέψει , ωστόσο αναγνωρίζεται μόνο στο Βέλγιο

Spaghetti
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Kanella άλλαξε ο νόμος γίνονται γάμοι και στην Ελλάδα ποια.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Η ερώτηση δημοσιεύτηκε στη lifo τον Αύγουστο του 2016. Άρα λογικά η Ράνια σκόπευε να παντρευτεί το καλοκαίρι του 2017, ό,τι ήταν να κάνει το έχει κάνει ήδη.

I-Can't-Think-Straight
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή φίλη, γεια σου. Είμαι ομοφυλόφιλη, 27 χρονών, και έκανα coming out στους δικούς μου στα 15. Είχαμε επίσης τα γνωστά δράματα -κυρίως από τη μεριά της μαμάς-, αλλά ευτυχώς στο σήμερα μου επιτρέπουν να φέρνω στο σπίτι την πενταετή σχέση μου και τη συμπαθούν κιόλας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα κεράσουν λουκούμια τους συγγενείς και φίλους όταν θα κάνουμε το σύμφωνο συμβίωσής μας σε λίγο καιρό. Συχνά μου λένε πως αισθάνονται διχασμένοι μέσα τους. Πως καταλαβαίνουν μεν την αγάπη που υπάρχει, αλλά πως δεν έχουν τη δύναμη να το υποστηρίξουν στον περίγυρό τους, πως δεν θα αλλάξουν αυτοί… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είναι φοβερά δύσκολο να μην σε αποδέχονται οι γονείς σου. Μέχρι να αποφασίσεις ότι δεν είναι. Η συνάδελφος μου είχε τρομερό πόλεμο από την οικογένεια της επειδή ο γαμπρός δεν ήταν ο “μορφωμένος πλούσιος” που ήθελαν. Έκλαιγε κάθε μέρα. Η αδελφή κι η μάνα της, την τρέλαναν. Μέχρι που πήγε σε ψυχολόγο και αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζεται την έγκριση της οικογένειας της. Τους έκανε ξεκάθαρο πως ή θα δεχθούν την ευτυχία της ή θα την ξεχάσουν. Αδιαπραγματευτα. Ούτε εξηγήσεις, ούτε γιατί και πως. Η τακτική τους άλλαξε πολύ μετά το γάμο, όταν πλέον κατάλαβαν ότι όσα είπε τα εννοούσε. Αν… Διαβάστε περισσότερα »

Heidi_No2
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν αλλάζω ούτε κόμμα απ’οσα έγραψες.

Θα προσθέσω μόνο ότι δεν μπορείς και δεν πρέπει να κυνηγάς μια ζωή την αποδοχή και την αγάπη (γιατί άμα αγαπάς αληθινά αποδέχεσαι κιολας), από την οικογένεια σου. Γιατί στο τέλος θα καταστρέφεις λίγο λίγο την ζωή σου.

Alex
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Απ ότι φαίνεται, είναι ακριβώς το ίδιο το να αποδέκτεις ότι οι οικογένεια σου σε απορρίψε και συνεχίζει να σ απορριπτει, δεν έχεις τα ίδια δικαιώματα και δεν μπορείς να εκφραστείς στην χώρα που γεννήθηκες κ μεγάλωσες, με το να αποδέκτεις ότι δεν μπορείς να έχεις εξοχικό στο montauk.

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

Και τις καλύτερες προθέσεις να έχει, εφόσον ξέρει πώς θα αντιδράσουν οι δικοί της, κρίμα είναι να εκθέσει την κοπέλα της με τέτοιο περιβάλλον ενώ μπορεί να την προστατεύσει. Είναι δεδομένο οτι θα έχει την υποστήριξη της ερωτούσας η νύφη, αλλά το οτι μπορεί να τη φέρει αντιμέτωπη με δράματα και προσβολές ίσως είναι λίγο απερίσκεπτο.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Έχω την αίσθηση πως θέλεις να κάνεις πράγματα στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να τη σπάσεις στους γονείς της που δεν σε αποδέχονται. Αυτό μου έβγαλε το κείμενο. Επίσης, πώς θα γίνει γάμος στην Ελλάδα από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί στο ελληνικό νομικό σύστημα; Νομίζω, αγαπητή φίλη, πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι δεν αποδέχονται τη σχέση σου και την ομοφυλοφιλία σου και να προχωρήσεις παρακάτω με τη σύντροφό σου. Θα είναι κρίμα να κατέβετε στην Ελλάδα και να βρεθεί αντιμέτωπη με μια εχθρική συμπεριφορά. Θα ήθελες να την εκθέσεις σε κάτι τέτοιο. Στους γονείς σου… Διαβάστε περισσότερα »

Georgia K
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έβλεπα ένα επεισόδιο του Master of None (πάρα πολύ ωραία σειρά, με καλό χιούμορ και θίγει μεγάλα κοινωνικά θέματα). Ο πρωταγωνιστής έχει μία φίλη, η οποία έχει κάνει coming out στην οικογένειά της. Θέλει να τους γνωρίσει τη σχέση της και αυτοί έχουν πολύ αρνητική στάση απέναντί της, παρόλο που είναι ευγενική και δείχνει να ενδιαφέρεται για την κόρη τους. Όταν χωρίζουν λοιπόν και στο επόμενο Thanksgiving φέρνει μία άλλη κοπέλα, η οποία δεν συμπεριφέρεται όμορφα στην κόρη τους, αυτοί εκτιμούν την πρώτη κοπέλα και καταλαβαίνουν ότι αγαπούν την κόρη τους και θέλουν το καλύτερο γι’αυτήν. Το έγραψα όσο περιληπτικά… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγω θα σου προτεινα να τους πεις την αληθεια, οτι θα παντρευτεις και να θεσεις ξεκαθαρα ορια για εσενα και την γυναικα σου. Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα το βρισκω πολυ δυσκολο οι γονεις σου να συμφιλιωθουν με την δικη σου πραγματικοτητα και να δειξουν-νιωσουν την χαρα-σεβασμο που θα περιμενες. Δεν μιλαω για αποδοχη γιατι μονο και η λεξη μου προκαλει αλλεργια, στις σχεσεις που υποτιθεται υπαρχει αγαπη, η λεξη αποδοχη δεν εχει θεση. Η δικη μου εμπειρια ζωης που εχω ζησει παρομοια κατασταση, εχω κανει συμφωνο συμβιωσης με τον ανδρα μου τα τελευταια 10 χρονια και ειμαστε μαζι… Διαβάστε περισσότερα »

Spaghetti
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ασε τον γάμο στην Ελλάδα, αν θες ελάτε διακοπές εδω,κλείστε ξενοδοχείο και οποιος θέλει να σας δει ως σύζυγους ποια ας έρθει να σας δει. Εχεις φτιάξει μια ωραία ζωή εκεί, το ταίρι σου, το σπίτι σου, την δουλειά σου, φιλους,πράγματα που όλα μαζί η μεμονωμένα δεν είναι δεδομένα για κανεναν. Τι σε νοιάζει ποια αν σας αποδεχοντε οι γονείς σου και γιατί νιώθεις άσχημα μόνο εσύ, εννοώ ότι εσύ είσαι παιδί τους και τους νοιαζεσε και προσπαθεις, για αυτους επαψες να είσαι το παιδί τους ? Δεν πρέπει και αυτοί λίγο να έρθουν με τα νερά σου ? Θα… Διαβάστε περισσότερα »

ω βάι βάι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οκ, εγώ θα έλεγα εφόσον θέλεις να δοκιμάσεις, πες το στους δικούς σου, να γνωριστούν κλπ. με θάρρος και στηρίζοντας τη γνώμη σου. Και χωρίς συζήτηση, η ερώτηση είναι θέλω να γνωρίσετε την σχέση μου, θέλετε; Αλλά οκ, μην πεις κατευθείαν για γάμο εάν οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει μόνιμη σχέση αν κατάλαβα καλά. Εάν πάνε όλα καλά δώσε λίγο χρόνο να σας γνωρίσουν, ε, εάν δεν πάνε καλά κάντε τα βήματα όσο γρήγορα σας πάει.