in

«Α, μπα» classics: H εξαπάτηση συντρόφου θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα

Η εκμετάλλευση των συναισθημάτων γιατί είναι νόμιμη;

Η εξαπάτηση συντρόφου δεν έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα; Υπάρχει νόμος για την εξύβριση αλλά το να καταχραστείς τα συναισθήματα του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου και να εκμεταλλεύεσαι τα συναισθήματα του είναι νόμιμο; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

b4ab6f7eaa501114086530a034ca82b5 more deer trees deer art tree art posts print tattoos tree print fantasy deer drawing 550 850

Η εξαπατηση συντροφού δεν έπρεπε να είναι ποινικο αδίκημα;; υπάρχει νόμος για την εξύβριση αλλά το να καταχραστεις τα συναισθήματα του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου και να εκμεταλλεύεσαι τα συναισθήματα του είναι νομιμο;;Δεν θα πρεπε να υπάρχει μια απλή παραδειγματική τιμωρία; όπως ασπουμε καταναγκαστική εργασία όπως στο εξωτερικό είτε σε σχέση είτε παντρεμένος νομίζω θα ήταν μια δικαίωση για τους κερατωμενους συντρόφους και θα έκανε καλό στη ψυχική τους ηρεμία .

– Έισαι εμπνευση

Η μοιχεία υπήρξε αδίκημα στον δυτικό κόσμο μέχρι πολύ πρόσφατα, στην Ελλάδα καταργήθηκε αυτός ο νόμος μόλις το 1982. Υπάρχει λόγος που καταργήθηκε, όσο και αν είναι κατανοητή η ανάγκη για δικαίωση του απατημένου. Είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί, υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις και γκρίζες ζώνες (είναι απάτη μόνο το σεξ;) και όπως ήταν ο νόμος, απαιτούσε να πιαστούν οι μοιχοί στην πράξη και μάλιστα γυμνοί, και δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Ο λόγος που ο δυτικός κόσμος κατάργησε αυτή την ρύθμιση είναι ότι ο νόμος αυτός λειτουργούσε σε συντριπτικό βαθμό κατά των γυναικών. Δες τι γίνεται στις χώρες που η μοιχεία είναι ακόμα παράνομη. Μάντεψε ποιος φταίει περισσότερο. Μην ζητάς να γυρίσουμε πίσω σε μια σημαντική κατάκτηση. Όταν η σεξουαλική ελευθερία εξισωθεί στα δύο φύλα, ας το ξανασυζητήσουμε.

Ακόμη και σήμερα όμως υπάρχει κάποιου είδους ποινή σε περίπτωση απιστίας. Σε ένα διαζύγιο παίζει ρόλο η συστηματική εξαπάτηση για αποφάσεις του δικαστηρίου σχετικά με τη διατροφή, την επιμέλεια των παιδιών. Ως κοινωνία συμφωνούμε ότι η εξαπάτηση είναι κακό πράγμα.

Τώρα, η «εκμετάλλευση συναισθημάτων» και μάλιστα σε περίπτωση σχέσης είναι κάτι που με τίποτα δεν μπορεί να μπει σε νόμο, γιατί δεν μετριέται αντικειμενικά. Γι’αυτό ας πούμε ξανά όλοι μαζί: ο γάμος δεν είναι απλά ένα χαρτί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

15 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
all things must pass
all things must pass
5 χρόνια πριν

“νομίζω θα ήταν μια δικαίωση για τους κερατωμενους συντρόφους και θα έκανε καλό στη ψυχική τους ηρεμία .”
Δηλαδή η δική σας ψυχική ηρεμία σε περίπτωση που ο συντροφός σας συνευρίσκετο σεξουαλικά με άλλον άνθρωπο,θα επανερχόταν στα ίσια της, αν ο εν λόγω σύντροφος τιμωρείτο από τον νόμο;;;
Ξέρετε τι νομίζω;; Πως θα ήσασταν ευχαριστημένη να υπάρχει νομική τιμωρία της σεξουαλικής συνεύρεσης εκτός γάμου-σχέσης,γιατί ΕΣΕΙΣ θα αισθανόσασταν περισσότερο ασφαλής.
Κοιτάχτε μεγαλύτερη ασφάλεια από αλυσίδα στο πόδι δεν υπάρχει..σκεφτήτε το..

Bomba
Bomba
5 χρόνια πριν

Και είχε και πολύ πλάκα τότε γιατί μπουκάρανε μέσα στο δωμάτιο των μοιχών ο απατημένος, ο ντέντεκτιβ, ο φωτογράφος, ο δικηγόρος και ενας αστυνομικός… τους σέρνανε στο τμήμα με τα σεντόνια… Βγαίναν και κοιτούσαν οι ενοικοι των αλλων δωματιων ή οι γείτονες απο το γύρω μπαλκόνια (αναλόγως την ερωτική φωλεά)… Γενικά καθόλου τραυματικές εμπειρίες για τους εμπλεκόμενους…

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Bomba

“Μιλήστε μου στον πληθυντικό, θα με υποχρεώσετε. Είμαι κόρη ναυάρχου”.

Bomba
Bomba
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

«Ζαβαλος!»

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν

Άστο κοπελιά, όλοι φυλακή θα είμαστε. Και αν μας δίνανε και καμιά σκούπα να σκουπίζουμε, η πόλη μας θα τρίλιζε από καθαριότητα !!!

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Πιστεύω και εγώ , ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε, να υπάρχουν κυρώσεις για όποιον διαλύει, με δική του ευθύνη, ένα γάμο. Ο γάμος είναι αστική σύμβαση. Οι άνθρωποι παντρεύονται για να εξασφαλιστούν και τελεία. Ούτε αγάπη είναι απαραίτητα, ούτε τα παιδιά τον έχουν ανάγκη πια (από το 83 υπάρχει η αναγνώριση τέκνου). Μπορείς, να ζεις με τον άνθρωπο, που αγαπάς και χωρίς γάμο. Αυτό είναι αυτονόητο νομίζω, Ως σύμβαση του αστικού δικαίου λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, αυτός, που αποχωρεί και σπάει το συμβόλαιο, θα έπρεπε να πληρώνει. Όπως σε όλες τις συμβάσεις. Η ποινικοποίηση είναι απαράδεκτη, γιατί δε… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Mia idea
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Μα υπάρχει η διατροφή συζύγου που υποχρεούται να δώσει εκείνος που με δική του υπαιτιότητα κλόνισε το γάμο, αν ο άλλος δεν μπορεί να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο διαβίωσης με τους δικούς του πόρους

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και μόνο αν ο ή ή σύζυγος δεν μπορεί να εργασθεί λόγω ηλικίας ή υγείας και μόνο για τρία χρόνια. Κοινώς ποτέ

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Έλα κοπελιά, εδώ σ’ έχω.

womansday.com/relationships/dating-marriage/a50994/adultery-laws/

Για πιο funky καταστάσεις προτιμάς Ιράν, Σαουδική Αραβία κλπ.

Ισλαμικό Κράτος για τους πραγματικά μερακλήδες.

unlucky:(
unlucky:(
5 χρόνια πριν

Εξαπατημένοι σύντροφοι δεν ειναι μονο οι κερατωμένοι αγαπητη φίλη.
Μπορεί καποιος να σου λεει οτι εχει λεφτά για παράδειγμα για να σε προσελκυσει και στην πραγματικότητα ειναι ειναι καταχρεωμένος που ζει απο δσνεικά.
Εξαπατηση ειναι και οταν ειναι γκει και ειναι μαζί σου για ξεκάρφωμα.
Και πολλές αλλες πειριπτώσεις . Γιατι απο ολα τα ειδη εξαπάτησης σε μια στενη σχέση εσυ διαλεξες το κεράτωμα και θες να το ποινικοποιήσεις??

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Time traveler alert!

Kassiani Chondrou
Kassiani Chondrou
5 χρόνια πριν

Δεν μας είπε βέβαια ποια η δική της εμπειρία σε σχέση με την απιστία. Για να καταλαβαίναμε πως έφτασε να πιστεύει κάτι τέτοιο εν έτη 2018. Ίσως οι σχετικές εμπειρίες να σηκώνουν περισσότερη συζήτηση και σχολιασμό…

Kritikothessalonikia
Kritikothessalonikia
5 χρόνια πριν

Πολύ σωστά.. εξαπάτηση είναι και όταν βγαίνει ξαφνικά ένα άλλο πρόσωπο απ’αυτό που νομίζεις ότι ξέρεις ζώντας και περνώντας χρόνο μαζί με τον άλλο. Επί τη ευκαιρία φοβερή φωτογραφία Λένα! Εύστοχη και πανέμορφη!

Mia idea
Mia idea
5 χρόνια πριν

Επίσης η αθέτηση υπόσχεσης γάμου θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης για πιθανά έξοδα εν όψει του γάμου αλλά και αποκατάστασης της ηθικής βλάβης.