Γιατί τα προϊόντα με στέβια είναι απείρως πιο γλυκά από αυτά με την κανονική ζάχαρη, οπότε καταντούν σκέτη αηδία, αναψυκτικά πετιμέζια, τουλάχιστον με τη ζάχαρη υπήρχε ένα κράτημα, με τη στέβια δεν υπάρχει έλεος.
– Lilly
Προσωπικά δεν έχω καταλάβει διαφορά στην ένταση της γλυκύτητας. Δε νομίζω ότι ισχύει σωρηδόν για όλα τα προϊόντα.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Οι γλυκοζίτες της στέβιας θεωρείται ότι έχουν 250-300 φορές πιο γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη. https://www.purecirclesteviainstitute.com/healthy-lifestyle/great-taste/how-sweet-is-stevia Βέβαια, λογικά οι κατασκευαστές θα έπρεπε να βάζουν αντίστοιχα πολύ λιγότερη ποσότητα στέβιας, ώστε να πετύχουν την ίδια γεύση με αυτή της ζάχαρης. Αυτό που έχουμε μάθει ως ‘στέβια’, στην πραγματικότητα είναι ένα εκχύλισμα του φυτού, το οποίο αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία γλυκοζιτών, δηλαδή διαφορετικών μορίων με γλυκιά γεύση. Το θέμα είναι ότι καθένα από αυτά τα μόρια έχει τη δική του μοναδική γεύση, που μπορεί να είναι ελαφρά διαφορετική. Η γεύση του τελικού εκχυλίσματος, εξαρτάται φυσικά από τις αναλογίες των διαφορετικών αυτών… Διαβάστε περισσότερα »
Το εχω διαπιστωσει κι εγω…και πιο πολυ μου το βγαζει η coca-cola… Ενω την κανονικη την λες γλυκεια,δοκιμασα “zero” αλλα και με stevia και αηδιασα απο την γλυκιτητα…..
Εμένα η στέβια μου βγάζει πικρίλα όπου την έχω δοκιμάσει
Εμένα η στέβια μού βγάζει μία αηδία. Σαν την ζαχαρίτσα καμία, η άτιμη!
Έχει μια ιδιαίτερη δική της γεύση η στέβια. Ή σου αρέσει, ή σε χαλάει.