«Α, μπα» classics: Γιατί πονάει τόσο πολύ η απόρριψη;

Γειά σου Αμπα, Τι κάνεις όταν έχεις σχέση με κάποιον αλλά καταλαβαίνεις ότι εσύ τον θες πολύ περισσότερο από ο, τι αυτός εσένα και αυτό σε κάνει να πονάς πολύ; Όταν καταλαβαίνεις ότι σε θέλει τόσο όσο… ενώ εσύ μετράς τα λεπτά και τις ώρες που είσαι μακριά του; Σίγουρα δεν πιέζεις γιατί θα τον χάσεις. Χωρίζεις; Αλλά και η προοπτική να μην τον ξαναδείς είναι αφόρητη. Γιατί πονάει τόσο πολύ η απόρριψη;

-Μαρίνα

Αν όντως θέλεις να μάθεις, αυτός είναι ο λόγος. Δεν είναι εύκολο ανάγνωσμα, αλλά αυτό ρώτησες, και αυτή είναι η απάντηση.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

9 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Φριζαρισμένο μαλλί Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Γιατί πονάει η απόρριψη ; Γιατί προσδιοριζόμαστε μέσω των άλλων. Το έχει πει ο μεγάλος Κωστής Παπαγιώργης , στο δοκίμιο του , τα μυστικά της συμπάθειας και ο επίσης γνωστός Αριστοτέλης. Όταν πήρα το βιβλίο του εργατικού δικαίου στα χέρια μου, που τότε ήταν δωρεάν, μια γκουμούτσα 1000 σελίδων (φυσικά από Σάκουλα) στην πρώτη σελίδα του τέρατος έγραφε ένα ρητάκι … “ο άνθρωπος αν δεν είναι κοινωνικός είναι ή θηρίον ή Θεός”, αυτό το είπε ο Αριστοτέλης λοιπόν. Οπότε , καταλαβαίνουμε , ότι η αποδοχή των άλλων ή η απόρριψη τους , προσδιορίζει την αξία μας. Εάν βέβαια είμαστε κοινωνικά… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Τι πάει να πει “δεν πιέζεις γιατί θα τον χάσεις”? Ποιος σου είπε ότι τα συναισθήματα, – τουλάχιστον εκείνα που σε ενδιαφέρουν – δημιουργούνται κατόπιν πίεσης? Αν ήσουν στην θέση του, θα μπορούσε να σε βοηθήσει κάπου η πίεση? Θεωρώ, ότι όταν κάποιος νιώθει όπως νιώθει η γράφουσα, είναι προτιμότερο να χωρίζει. Τουλάχιστον αυτό, μακροπρόθεσμα, θα αποδειχθεί λιγότερο ψυχοφθόρο, απο το να κάθεται και να περιμένει να αλλάξουν καταστάσεις, που δεν είναι στο χέρι κανενός να αλλάξουν. Αυτό δεν αφορά καταστάσεις, όπου αναφερόμαστε στα συναισθήματα, με τον ίδιο τρόπο που αναφερόμαστε σε άλλα… μετρήσιμα οργανα. Αφορά καταστάσεις όπου ο άλλος,… Διαβάστε περισσότερα »