«Α, μπα» classics: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να είσαι μονογαμικός πλέον;

Θα ήμουν ακόμα ευτυχισμένη αν δεν ήμουν περίεργη;

Αγαπητή Α μπα, σου γράφω γιατί από χθες νομίζω ότι έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου για άλλη μια φορά, και χρειάζομαι τη βοήθεια σου οπωσδήποτε! Είμαι δύο χρόνια σε μια σχέση που είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί ή έτσι νόμιζα. Ήμουν πολύ ευτυχισμένη και ευγνώμων για τον άνθρωπο που είχα μαζί μου και πρόσφατα ξεκινήσαμε να μένουμε και μαζί και όλα μέλι γάλα. Χθες πήρε το μάτι μου στο φβ κάτι random add σε κοπέλες πολύ όμορφες αλλα που σίγουρα δεν ήξερε. Άρχισα να τον υποπτευομαι και φυσικά και εγώ έπεσα σε αυτήν τη ν παγίδα και άνοιξα το μέιλ του να ψάξω ( επειδή το είχε ανοιχτό στο τάμπλετ) όπου ανακάλυψα πριν ένα χρόνο συνομιλίες με μια κοπέλα που ήξερε αλλά ήταν ξεκάθαρα φλερτ. Δεν έλεγαν ότι συναντήθηκαν κτλ αλλά υπήρχε ερωτισμός στην ατμόσφαιρα. Δε ξέρω αν η κοπέλα ήταν πιο θερμή , ίσως και να της είχε ζητήσει να βγουν. Επίσης μετά από όλο αυτό, σκέφτομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο φβ κτλ. Αυτό επιβεβαίωση παντού; Πονάει πολύ όλο αυτό. Του το είπα, το παραδέχτηκε , ότι ήταν λάθος κτλ και είπε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Φυσικά πλέον δεν τον πιστεύω. Μάλλον πρέπει να αποδεχτώ ότι αυτό ήταν και το τέλος μας; Θα ήμουν ακόμα ευτυχισμένη αν δεν ήμουν περίεργη. Εδω κολλάει και η ταινία perfect strangers. Τι στο καλό πρέπει να είσαι για έναν άνθρωπο για να μην τον ενδιαφέρει άλλη γυναίκα και να βλέπει μόνο εσένα ερωτικά; Η είναι τόσο δύσκολο να είσαι μονογαμικός πλέον; Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει σε σχέση .

– Ζωή

Δεν «πρέπει να είσαι» κάτι για κάποιον για να είναι οτιδήποτε. Ο καθένας είναι ό,τι θέλει και ό,τι μπορεί να είναι. Δεν αλλάζει για τους άλλους. Δεν αντανακλάται η δική σου αξία στην απόφαση του άλλου να είναι μονογαμικός ή όχι. Καταλαβαίνω να πονάει, αλλά όχι επειδή πιστεύεις ότι η κοσμοθεωρία του άλλου έχει να κάνει με σένα.

Δεν ξέρω το ποσοστό μονογαμίας γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστη έρευνα. Ο κόσμος λέει πολλά ψέματα για το θέμα, και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αλλά δεν μας νοιάζουν οι στατιστικές σε αυτή την περίπτωση.

Νομίζω ότι για την σχέση που έχεις τώρα είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε το «δεν είναι μονογαμικός» από το «ζητάει επιβεβαίωση συνέχεια». Αυτά τα δύο μπορεί να συνυπάρχουν, αλλά πολλοί απορρίπτουν την μονογαμία χωρίς να υπολείπονται κάτι σε αυτοπεποίθηση, και άλλοι ζητούν συνέχεια την επιβεβαίωση χωρίς να θέλουν να μπουν σε περιπέτειες με παράλληλες σχέσεις και όλα αυτά. Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη κουβέντα και περισσότερη επικοινωνία με τον άλλον για να καταλάβεις τι κάνει, είτε θεωρείς ότι τελείωσε η σχέση, είτε όχι, για να είσαι σε θέση να κρίνεις καλύτερα στο μέλλον.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

30 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
9 Θέματα σχολίων
13 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
Μρ97LasitskeneSailor Earth Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εμένα αυτό που με προβληματίζει τόσο πολύ είναι γιατί οι άνθρωποι δεν είναι σχεδόν ποτέ ειλικρινείς και ξεκάθαροι με τους ερωτικούς συντρόφους τους. Και γενικά σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Είσαι πολυγαμικός; Πες το. Θες ελεύθερη σχέση; Πες το. Βαριέσαι και θες να φύγεις; Πες το μην ξοδεύεις το χρόνο και μην καταστρέφεις ψυχές. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι αρέσκονται στο να πατάνε τις ψυχές των άλλων είτε αυτοί είναι κοντινά πρόσωπα είτε απλοί γνωστοί. Στη ζωή μου είχα 5-6 ”σχέσεις” με άντρες και από αυτούς μόνο ένας ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου σε όλα. Μόνο ένας. Μου έλεγε ότι… Διαβάστε περισσότερα »

latro
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες.
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι είναι μεν πολυγαμικοί αλλά δεν θέλουν να το παραδέχονται (ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό) ότι είναι, διότι έτσι χάνεται όλη η μαγεία. Πολλές φορές το απαγορευμένο είναι αυτό που εξιτάρει τον κόσμο, ενώ αν ήταν ειλικρινείς σε όλους δεν θα υπήρχε το ίδιο excitement.
Δεν το λέω για να τους δικαιολογήσω, απλά το έχω συζητήσει με κάποιους που το κάνουν και θα με ενδιέφερε και η γνώμη των αναγνωστών.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι να πω. Εμένα πιο πολύ μου κάνει για ανήθικο κι αναίσθητο άνθρωπο που δεν τον ενδιαφέρει να πληγώσει τους ανθρωπους γύρω του παρά για ενθουσιώδη. Αυτό είναι το προφίλ του ατόμου που εξαπατά τους ερωτικούς συντρόφους του. Ένα αδύναμο κι ανασφαλές ανθρωπάκι. Εχω ξεκόψει βεβαια αλλά είχα μια φίλη που έλεγε για τις απιστίες που συχνά έκανε και τα ψεματα που έλεγε στους γκομενους της. Έλεγε ότι την εξιτάρει να την ποθούν και να είναι το μήλο της έριδος. Γενικά σαν χαρακτήρας ήταν πολύ ανασφαλής και αντιπαθής και ο τύπος ανθρώπου που δεν τον ενδιαφέρουν οι άλλοι παρά μονάχα… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Νομίζω ότι όταν χάνεται η “αθωότητα” της σχέσης παίρνει και πολλά μαζί της. Μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί να λύσει πολλά άλλα δεν νομίζω ότι επανέρχονται ποτε όλα στην προηγούμενη τους θέση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Πολλές σχέσεις γίνονται καλύτερες και δυνατοτερες. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση και από τους δύο για αυτό.

nataschas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πραγματικά εντυπωσιάζομαι με τους ανθρώπους που η ζωή τους είναι ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ!!! Πώς το κάνετε αυτό θα ήθελα να ξέρω; Γιατί μόνο αν η ζωή σου είναι ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ μπορείς να κρίνεις με τόση ευκολία τις ζωές των άλλων!
Μπράβο, πάντως…τι να πω;
(προφανώς πηγαίνει στις αναγνώστριες/ στους σχολιαστές αυτό το μήνυμα και προφανώς δεν αφορά μόνο σε αυτή την επιστολή!)

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλώς ή κακώς οι πράξεις μας κρίνονται και από μας τους ίδιους αλλά και από τους άλλους. Η γραφουσα έγραψε εδώ για να ζητήσει γνώμες και να απαντήσει στο γιατί που απολυτως φυσιολογικά την τρώει μετά από αυτό που έγινε. Δεν είμαστε δικαστήριο εδώ λέμε μόνο τις απόψεις μας. Η δικιά μου άποψη είναι ότι τέτοια μεγάλα ψέματα δείχνουν άνθρωπο χωρίς αρχές. Δεν μιλάμε για ανθρώπινα λάθη που όλοι κάνουμε. Μιλάμε για συνειδητή εξαπάτηση σε αυτό το ποστ. Αν το να είσαι στοιχειωδώς ειλικρινής και αξιοπρεπής απέναντι στους ανθρώπους γύρω σου θεωρείται άσπρο – μαύρο τότε ναι ζούμε μια ζωή… Διαβάστε περισσότερα »

Δανδελιον
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θελεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος/η? Αν υποπτεύομαι σωστα αναφερεσαι στο οτι κατακεραυνωνουμε τον κυριο της ιστοριας?

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δανδέλιον εγώ νομίζω ότι η είναι άντρας από αυτούς που συχνα πυκνά μπαίνουν για να κάνουν θόρυβο ή γυναίκα που έμαθε να τα δικαιολογεί όλα. Προφανώς θα ήθελε να δει σχόλια τύπου “σιγά καλέ δεν έκανε και τίποτα. Εσύ καλυτερη είσαι;” για να μείνει ικανοποιημένος/η.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επίσης αυτό που κατάλαβα εγώ από όσα έγραψες είναι ότι αυτός επεδίωκε να κάνει κάτι παράλληλο με διάφορες ωραίες γυναίκες (ξεκάθαρα πέφτουλας) αλλά μάλλον δεν έκανε γιατί δεν του δώθηκε η ευκαιρία. Οι περισσότερες προφανέστατα δεν τον ήθελαν, άλλες μπορεί να ενδιαφέρθηκαν αλλά να έμαθαν για σένα και να μην έδωσαν συνέχεια και άλλες μάλλον ήθελαν ένα απλό φλερτ. Σε κάθε περίπτωση ο τύπος είναι για φτύσιμο και έχει πρόβλημα και αν συνεχίσεις να είσαι μαζί του θα χαραμίσεις άσκοπα χρόνο από τη ζωή σου και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για να σε ταρακουνησω ακόμα περισσότερο θα είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για μένα αυτός/η, που καβλαντίζει στα μέσα, ενώ είναι σε σχέση, είναι άτομο, που δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη, κοινώς κάπως μπούρδας…. Δεν είναι θέμα πολυγαμίας, είναι θέμα αισθητικής. Εννοείται , πως ψάχνεται και δεν βλέπω τίποτα αθώο, σε αυτή την τακτική, καθώς δεν είμαστε στο Δημοτικό, που και στο Δημοτικό δηλαδή το μυαλό μας πάλι στο ερωτικό πήγαινε. Κατά τη γνώμη, μου δεν πρέπει να απογοητευόμαστε , αλλά να είμαστε σίγουροι και απόλυτοι σχετικά με το ποιον ή ποια ψάχνουμε και τι ανεχόμαστε

Lasitskene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εψαξες τα email του των τελευταιων 12 μηνων (τουλαχιστον), επειδη “το ειχε ανοιχτο στο ταμπλετ”. “Τι στο καλο πρεπει να εισαι για εναν ανθρωπο” για να μη παραβιαζει τα προσωπικα σου δεδομενα;

Δανδελιον
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εχεις δικιο. ΑΛΛΑ. Εκ των υστερων αυτη η κινηση την βοηθησε να δει την κατασταση ξεκαθαρα. Δεν ξερω ποση δυναμη θελει να υποπτευεσαι βασιμα τον αλλον και να εχεις ορθανοιχτη την πορτα για να το εξακριβωσεις και να μην το κανεις. Προσωπικα οσο και αν δεν νιωθω περηφανη που το λεω θα εκανα το ιδιο.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δανδέλιον συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες για απιστία, είναι αναγκαίο κακό προκειμένου να προφυλάξεις τον εαυτό σου. Όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. Ξέρετε πόσες κοπέλες γνωρίζω που τρέχουν στα νοσοκομεία και ταλαιπωρούνται με σμν που κόλλησαν από και καλά πιστούς και μονογαμικούς παρτενέρ; Τα προσωπικά δεδομένα θα μας φάνε κατά τ’ άλλα. Όποιος δεν κρύβει μυστικά από την σύντροφό του δεν έχει να φοβάται τίποτα.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έλα ρε παιδιά τι λέτε τώρα. Άμα έχεις βάσιμες υποψίες, ασχολείσαι να λύσεις αυτό που δημιουργεί τις βάσιμες υποψίες. Δεν ψάχνεις κινητά και ταμπλέτ κρυφά. Τι πάει να πει οποίος δεν έχει τίποτα να κρύψει δε φοβάται? Είναι αυτό δικαιολογία αδιακρισιας? Θα ψάχνει ο σύντροφός μου το κινητό μου και δε θα πειράζει γιατί εξάλλου είμαι πιστή? Τι κουλά είναι αυτά?

Για τα σμν, εξέτασεις και προφυλάξεις με όσους μας δημιουργούν βάσιμες υποψίες.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σμν κολλάς και με προφύλαξη. Πηγαίνετε σε συνέδρια να ακούσετε τι λένε οι ειδικοί. Αυτά που κυκλοφορούν προς τα έξω ότι το προφυλακτικό καλύπτει 95% από μεταδιδόμενα δεν ισχύουν. Ούτε το 60% δεν καλύπτει. Μιλώντας για hpv πάντα γιατί ο hiv είναι άλλη ιστορία. Και ατυχήματα πολύ εύκολα γίνονται και χωρίς να το διαπιστώνουμε πολλές φορές γιατί το υλικό με το οποίο φτιάχνεται το προφυλακτικό είναι πολύ ευάλωτο και φεύγει και εύκολα και δεν καλύπτει όλο το δέρμα. Γι αυτό παιδιά δεν είναι παίξε γέλασε. Ειδικά για τις γυναίκες. Οι άντρες συνήθως είναι φορείς εμείς κολλάμε και ταλαιπωρούμαστε όταν ενεργοποιείται… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Τα προσωπικα δεδομενα θα μας φανε”; Αληθεια; Εχω καθε δικαιωμα να κρυβω πραγματα απ τον συντροφο μου, που δεν τον αφορουν. Μπορει να εχω σοβαρα οικογενειακα προβληματα που δε θελω να ξερει, μπορει να εχω ιατρικα/οικονομικα/επαγγελματικα θεματα που δε θελω να ξερει ο 2 ΧΡΟΝΩΝ (στην περιπτωση) συντροφος μου. Ή μπορει να βρει προσωπικα δεδομενα δικων μου ανθρωπων, που αναφερονται στα μειλ και ειναι εμπιστευτικα. Αν εχει υποψιες και δεν με εμπιστευεται δεν ειναι αρκετα λειτουργικη η σχεση μας. Να ζητησει να το συζητησουμε, ή να φυγει. Δεν εχει κανενα δικαιο να διαβασει τα μειλ μου επειδη εχει υποψια οτι… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Lasitskene Δεν είναι όλοι άξιοι εμπιστοσύνης ομως όπως βλέπεις καθημερινά και πολλές φορές αυτόν που έχουμε δίπλα μας όσα χρόνια και να περάσουν μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ ποιος πραγματικά είναι. Όταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες προφανώς ανοίγεις περίεργα μηνύματα από ανθρώπους των οποίων την ύπαρξη δεν γνώριζες. Δεν σε ενδιαφέρουν τα ιατρικά απόρρητα η άλλα μυστικα (που για να λες ότι έχεις μυστικά από το σύντροφό σου πάει να πει ότι δεν υπάρχει ακόμα εμπιστοσύνη)

Lasitskene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δε συμφωνω οτι αν υπαρχει εμπιστοσυνη δεν εχεις “μυστικα”. Δεν χρειαζεται να ξερει ο συντροφος μου τα προσωπικα ολων των φιλων μου. Οταν παραβιαζεις μια συζητηση, παραβιαζεις τα δεδομενα ολων των συμμετεχοντων οχι μονο του συντροφου σου. Δηλαδη οταν γραφεις τα προσωπικα σου στους φιλους σου, στο πισω μερος του μυαλου σου εχεις τη σκεψη οτι καποια στιγμη ο συντροφος τους δικαιωματικα μπορει να διαβασει αυτα που γραφεις, επειδη ειχε υποψιες για τη σχεση τους; Γιατι εγω δε μπορω να διανοηθω οτι πχ. η κοπελα του κολλητου μου, μπορει να διαβασει τα προσωπικα μου στις συζητησεις μας, επειδη η σχεση… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Όταν φτάσεις στο σημείο να θες να ψάξεις…. Σίγουρα κάτι θα βρεις!

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“Αν είσαι αυτός που είσαι, επειδή είσαι αυτός που είσαι,
και αν είμαι αυτό που είμαι, επειδή είμαι αυτό που είμαι,
τότε είσαι αυτό που είσαι και εγώ είμαι αυτό που είμαι.
Αλλά, αν είσαι αυτό που είσαι, επειδή είμαι αυτό που είμαι,
και αν είμαι αυτό που είμαι, επειδή είσαι αυτό που είσαι,
τότε δεν είσαι αυτό που είσαι κι εγώ δεν είμαι αυτό που είμαι….”

Μρ97
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Σου είπε μήπως και ότι θα προσπαθησει, γνωρίζοντας ότι δεν σου αρέσει (όπως φαντάζομαι και σε εκείνον δεν θα άρεσε) να κόψει τις περιττές γλυκές με άλλες κοπέλες;
Όσο για το γιατί είναι δύσκολο κάποιος να είναι ‘μονογαμικος’ η απάντηση είναι γιατί όλοι προτιμούν το εύκολο. Από τη στιγμή λοιπόν που φεύγει αυτή η αρχικη φλόγα και το πάθος στη σχέση πολλοί βαριουνται και δεν θέλουν να προσπαθήσουν για κάτι περισσότερο(για την αγάπη), γιατί θα υπάρξει μεγαλύτερο δέσιμο, υποχρεώσεις και ευθύνες. Και εκεί ακριβώς φαίνεται η αξία και οι βάσεις σε αυτή τη σχεση.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι δεν είναι μονογαμικοί και να αρχίσουμε να έχουν ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ μας; Αυτό το μικρό ντοκυμαντέρ είναι ενδιαφέρον https://www.youtube.com/watch?v=DCGyLjBjuGI&vl=en